mali37
Zainteresovan član
- Poruka
- 466
pa buni me koja je razlika izmedju intervalnog trcanja i trcanja sa promenama tempa???
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa buni me koja je razlika izmedju intervalnog trcanja i trcanja sa promenama tempa???

Prvo Vesna je doktor, a ne trener, pitaj njenog muza pa ces dobiti odgovor.
Drugo Vesna nije nista rekla pogresno, ali ti je precutala jednu jako bitnu stvar, prilikom dugotrajnog trcanja telo pocinje da luci vise kortizol, a manje testesteron, epilog je da gubis i misicnu masu, zato poredim sprintere sa dugprugasima, jel po tvojoj prici dugoprugasi treba da imaju manje telesnih masti, medjutim nije slucaj.
Zasto je bitna misicna masa, pa misic ubrzava metobolizam i samim tim trsois vise kalorija pri svim aktivnostima, a i u odmoru.
To sto si ti bila u sportu nista ne menja nisi jedina na ovom forumu, ali si jedina koja to povremeno spomene, ima i onih koji su zavrsili fakultete i u kontaktu su sa vrhunskim sportistima i rade kao kondicioni treneri.
Uhhh dva sataaa!?!?!?!?!?!?! Da nije malo mnogo? Pa za to vreme da istrchish 20km!!!!
Ja trchim obe varijante, kao i trecu koju niste pomenuli... sa promenom tempa... U zavisnosti kakav mi je ostatak treninga i kako se osecam u datom trenutku... Ako sam rmbao ceo dan, trchacu lagano, ako sam odmoran, trchacu brzhe...
Naravno da je doktor, radila zena u ambulanti S. D. Partizan i davala mi plan ishrane dok sam trenirala tamo.I bila mi je konsultant. Jesam li negde napisala da je ona trener?Zasto bih ja pitala Seada ista kad ja njega znam iz vidjenja? Da pitam Predraga Danilovica?
Ti sigurno ne radis kao kondicioni trener, ali se vidi ko radi.
Imam i ja fakultet - pa?
I mislim da je glupo da se Ti i ja ovako svadjamo, tako da vise necu da raspravljam na ovaj nacin..Ovo treba da bude lepa tema...
Prvo, Vesna je u svetu treninga (kondicionog) poznata upravo preko njenog muza, a njega si trebala da pitas za savete jel je on strucan oko treninga, a ne medicine kao Vesna.
Pokusavam da ti objasnim da to sto si dobijala savete od Vesne vezano za trening nema nikakvu vrednost.
Ako mislis da ce ti Danilovic pomoci u bilo cemu ti ga pitaj.
Radim kao kondicioni trener ali ne u Srbiji.
Nije poenta ko ima fakultet vec koji fakultet, ocigledno je da nisi zavrsila fakultet koji je vezan za temu o kojoj pricamo.
Ja ovo ne dozivljavam kao svadjanje, razmena misljenja je ovo za mene, koje sigurno nije svadja!

Prije par dana uzivam u parkicu i poslatram zenu koja je tri sata trcala, laganim tempom, nije se ni oznojila, jos i telefonira bez problema..............
Ali, tri sata..........ne mogu da vjerujem............

znam zasto si rekla Danilovic, odlicno znam koga je trenirao, a i kako je sve poceo Sead.
Nije opet kazem poenta da li imas fakultet ili ne, vec da nemas zavrsen DIF, nikakovo prozivanje na racun tvog intelekta vec samo objasnjenje da za ove stvari nije dovoljno sto si trenirala i sto ti je neko rekao.
Zavrsio sam DIF u Beogradu, ali ne zivim vise u Srbiji.
Plan trcanja, 5 minuta lagano trcanje, kojem je prethodilo istezanje sa vezbama koje ce ti pripremiti telo za trening.
te vezbice su:
za donji deo tela iskorak napred, napred pod 45°, u stranu, nazad pod 45° i nazad.
Gornji deo tela, odrucene ruke (paralelne sa tlom), pokreci celu ruku i praviti mali krug i sa svakim zamahom povecavati krug, ne treba da ides u pun zamah, stanes kad napravis krug precnika 40cm, isto to samo u nazad.
Hodanje na dlanovima, iz uspravnog polozaja, bez savijanja kolena spustis dlanove na zemlju i pocnes da hodas na dlanovima dok ne dodjes do pozicije skleka, zatim se vratis u pocetni polozaj.
kad si odradila zagrevanje i posle trcanje laganog tempa u trajanju 5 minuta, puls oko 65-70% od max.
krenes da trcis 1 minut sa pulsom 75-80% .
Pauza ili lagana aktivnost 2 min, puls 65-70%.
Uradis 3 puta brzi tempo 75-80% max, 3 puta lagani 65-70%.
na kraju istrcis lagano 5 minuta 65% puls
Prije par dana uzivam u parkicu i poslatram zenu koja je tri sata trcala, laganim tempom, nije se ni oznojila, jos i telefonira bez problema..............
Ali, tri sata..........ne mogu da vjerujem............

, sala narvno. Nemogu polako, jedino neko drugi da diktira tempo a ja da pratim.