REKREATIVNO TRČANJE!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prvo Vesna je doktor, a ne trener, pitaj njenog muza pa ces dobiti odgovor.
Drugo Vesna nije nista rekla pogresno, ali ti je precutala jednu jako bitnu stvar, prilikom dugotrajnog trcanja telo pocinje da luci vise kortizol, a manje testesteron, epilog je da gubis i misicnu masu, zato poredim sprintere sa dugprugasima, jel po tvojoj prici dugoprugasi treba da imaju manje telesnih masti, medjutim nije slucaj.
Zasto je bitna misicna masa, pa misic ubrzava metobolizam i samim tim trsois vise kalorija pri svim aktivnostima, a i u odmoru.

To sto si ti bila u sportu nista ne menja nisi jedina na ovom forumu, ali si jedina koja to povremeno spomene, ima i onih koji su zavrsili fakultete i u kontaktu su sa vrhunskim sportistima i rade kao kondicioni treneri.

Naravno da je doktor, radila zena u ambulanti S. D. Partizan i davala mi plan ishrane dok sam trenirala tamo.I bila mi je konsultant. Jesam li negde napisala da je ona trener?Zasto bih ja pitala Seada ista kad ja njega znam iz vidjenja? Da pitam Predraga Danilovica?
Ti sigurno ne radis kao kondicioni trener, ali se vidi ko radi.
Imam i ja fakultet - pa?
I mislim da je glupo da se Ti i ja ovako svadjamo, tako da vise necu da raspravljam na ovaj nacin..Ovo treba da bude lepa tema...

Uhhh dva sataaa!?!?!?!?!?!?! Da nije malo mnogo? Pa za to vreme da istrchish 20km!!!!

Ja trchim obe varijante, kao i trecu koju niste pomenuli... sa promenom tempa... U zavisnosti kakav mi je ostatak treninga i kako se osecam u datom trenutku... Ako sam rmbao ceo dan, trchacu lagano, ako sam odmoran, trchacu brzhe...

To je bre skinuto sa sajta....Ja sat i petnaest minuta do sat i po...To je moj trening

Naravno da je doktor, radila zena u ambulanti S. D. Partizan i davala mi plan ishrane dok sam trenirala tamo.I bila mi je konsultant. Jesam li negde napisala da je ona trener?Zasto bih ja pitala Seada ista kad ja njega znam iz vidjenja? Da pitam Predraga Danilovica?
Ti sigurno ne radis kao kondicioni trener, ali se vidi ko radi.
Imam i ja fakultet - pa?
I mislim da je glupo da se Ti i ja ovako svadjamo, tako da vise necu da raspravljam na ovaj nacin..Ovo treba da bude lepa tema...

Prvo, Vesna je u svetu treninga (kondicionog) poznata upravo preko njenog muza, a njega si trebala da pitas za savete jel je on strucan oko treninga, a ne medicine kao Vesna.

Pokusavam da ti objasnim da to sto si dobijala savete od Vesne vezano za trening nema nikakvu vrednost.

Ako mislis da ce ti Danilovic pomoci u bilo cemu ti ga pitaj.

Radim kao kondicioni trener ali ne u Srbiji.

Nije poenta ko ima fakultet vec koji fakultet, ocigledno je da nisi zavrsila fakultet koji je vezan za temu o kojoj pricamo.

Ja ovo ne dozivljavam kao svadjanje, razmena misljenja je ovo za mene, koje sigurno nije svadja!

Ja kupila pumine, i super su, nikada nisam bila tako zadovoljna patikama, ne odbacuju me, nisu teske a i lijepe su jako..........bile i na snizenju, pa ih platila 3000din
355311guf2tjkx78.gif

Prvo, Vesna je u svetu treninga (kondicionog) poznata upravo preko njenog muza, a njega si trebala da pitas za savete jel je on strucan oko treninga, a ne medicine kao Vesna.

Pokusavam da ti objasnim da to sto si dobijala savete od Vesne vezano za trening nema nikakvu vrednost.

Ako mislis da ce ti Danilovic pomoci u bilo cemu ti ga pitaj.

Radim kao kondicioni trener ali ne u Srbiji.

Nije poenta ko ima fakultet vec koji fakultet, ocigledno je da nisi zavrsila fakultet koji je vezan za temu o kojoj pricamo.

Ja ovo ne dozivljavam kao svadjanje, razmena misljenja je ovo za mene, koje sigurno nije svadja!

Rekla sam Predraga Danilovica - zato sto ga je Sead trenirao. Mpzda je nekima Vesna poznata po muzu, ali nama koji smo bili u S.D. Partizan ona jeste bila poznata i bez muza.
Mene je trener poslao kod Vesne Krdzalic.
Nemam fakultet za Fizicku kulturu, zavrsila sam samo Visu trenersku i to iz bezveznog razloga da bih bila sa prijateljima. Nesto drugo imam od skole a to nema veze sa sportom. A koji si ti fakultet zavrsio?
Ja se i dalje ne slazem sa ovim sto ti govoris - (sto ne znaci da sam ja u pravu).
Ajde da spustimo loptu daj mi nekui plan trcanja ja cu raditi po njemu sedam dana, a koji ce mi pojacati kondiciju.

znam zasto si rekla Danilovic, odlicno znam koga je trenirao, a i kako je sve poceo Sead.

Nije opet kazem poenta da li imas fakultet ili ne, vec da nemas zavrsen DIF, nikakovo prozivanje na racun tvog intelekta vec samo objasnjenje da za ove stvari nije dovoljno sto si trenirala i sto ti je neko rekao.

Zavrsio sam DIF u Beogradu, ali ne zivim vise u Srbiji.

Plan trcanja, 5 minuta lagano trcanje, kojem je prethodilo istezanje sa vezbama koje ce ti pripremiti telo za trening.

te vezbice su:
za donji deo tela iskorak napred, napred pod 45°, u stranu, nazad pod 45° i nazad.

Gornji deo tela, odrucene ruke (paralelne sa tlom), pokreci celu ruku i praviti mali krug i sa svakim zamahom povecavati krug, ne treba da ides u pun zamah, stanes kad napravis krug precnika 40cm, isto to samo u nazad.
Hodanje na dlanovima, iz uspravnog polozaja, bez savijanja kolena spustis dlanove na zemlju i pocnes da hodas na dlanovima dok ne dodjes do pozicije skleka, zatim se vratis u pocetni polozaj.

kad si odradila zagrevanje i posle trcanje laganog tempa u trajanju 5 minuta, puls oko 65-70% od max.
krenes da trcis 1 minut sa pulsom 75-80% .
Pauza ili lagana aktivnost 2 min, puls 65-70%.

Uradis 3 puta brzi tempo 75-80% max, 3 puta lagani 65-70%.

na kraju istrcis lagano 5 minuta 65% puls

Ja do sad imam iskustva samo sa nike patikama.Uglavnom se ubijam po gradu trazeci patike sa dobrim uloskom i dobrom potporom a takvih je jako malo,uglavnom su sve to neke "moderne" koje su nikakve za stopala.Sad imam neke bele nike sa plavom i zelenom straftom i one su mi bas extra,super su udobne. :)

znam zasto si rekla Danilovic, odlicno znam koga je trenirao, a i kako je sve poceo Sead.

Nije opet kazem poenta da li imas fakultet ili ne, vec da nemas zavrsen DIF, nikakovo prozivanje na racun tvog intelekta vec samo objasnjenje da za ove stvari nije dovoljno sto si trenirala i sto ti je neko rekao.

Zavrsio sam DIF u Beogradu, ali ne zivim vise u Srbiji.

Plan trcanja, 5 minuta lagano trcanje, kojem je prethodilo istezanje sa vezbama koje ce ti pripremiti telo za trening.

te vezbice su:
za donji deo tela iskorak napred, napred pod 45°, u stranu, nazad pod 45° i nazad.

Gornji deo tela, odrucene ruke (paralelne sa tlom), pokreci celu ruku i praviti mali krug i sa svakim zamahom povecavati krug, ne treba da ides u pun zamah, stanes kad napravis krug precnika 40cm, isto to samo u nazad.
Hodanje na dlanovima, iz uspravnog polozaja, bez savijanja kolena spustis dlanove na zemlju i pocnes da hodas na dlanovima dok ne dodjes do pozicije skleka, zatim se vratis u pocetni polozaj.

kad si odradila zagrevanje i posle trcanje laganog tempa u trajanju 5 minuta, puls oko 65-70% od max.
krenes da trcis 1 minut sa pulsom 75-80% .
Pauza ili lagana aktivnost 2 min, puls 65-70%.

Uradis 3 puta brzi tempo 75-80% max, 3 puta lagani 65-70%.

na kraju istrcis lagano 5 minuta 65% puls

kada bi taj isti trening radio duzhe vreme organizam ce se navici, shta se menja tokom napredovanja? el bolje da povecash broj promena tempa ili duzhinu trajanja segmenta ?:confused:

pa menja se sve i broj serija i duzina, napor (intenzitet), sto znaci da se trci brzim tempom, kraci vremenski period,umesto da je puls u tezem delu 75-80%, povecas na 90% itd... u svakom slucaju ovo je neiscrpan trening, za razliku od dugotrajnog trcanja, gde mozes da produzujes samo vreme.

Eto da se prikljucim temi.Na trcanje idem oko 2 godine,naravno rekreativno.Najcesce odmah istrcim 2 kruga(oko fudbalskog terena),zatim se istegnem pa onda trcim 10 krugova+1 krug hodanja za odmor+koliko jos mogu(uglavnom 5-8 krugova)+istezanje.Trcim prilicno laganim tempom(oko 1:50min po krugu).Sto se patika tice dosad sam uglavnom trcao u starim(iznosenim)patikama medjutim posto su posle nekog vremena poceli da me bole zglobovi odlucio sam da kupim posebne patike-uzeo sam adidasove i prilicno sam zadovoljan njima(http://www.kickbacksports.co.uk/Products/Adidas-Vanquish-M-101651.aspx ovako nesto samo druga boja).Zanima me ima li nekog iz NS-a ko bi mi preporucio neko dobro mesto za trcanje(dosad sam uglavnom trcao na sajmistu-blizu mi je a i teren je ok)

Prije par dana uzivam u parkicu i poslatram zenu koja je tri sata trcala, laganim tempom, nije se ni oznojila, jos i telefonira bez problema..............
Ali, tri sata..........ne mogu da vjerujem............

Dok sam trčao pored Zemunskog keja, svako, ili skoro svako jutro sam viđao jednu gospođu, oko 45god, koja je pešačila, tačnije ubrzano hodala, ili brzo hodanje, od 25 maja, pa sve do kapetanije u Zemunu, ali skoro svako jutro. Mogu da kažem Svaka čast. Čak mislim da kreće od Cvijićeve, pošto sam je nekoliko puta ujutru tu sretao.

Uf, pa i ova gdja je presisala 40-tu!
Samo, ne znam zasto iznurivati svoje tijelo u toj mjeri, trcati nekoliko sati........cemu to?
Zena je jos i prilicno poznata u svojoj struci, cesto se moze vidjeti i na tv-u, a nema nikakve veze sa sportom!
Bas me zacudila!
Ja veceras pola sata, malo lagano, malo jacim tempom, a jos drzi upala od sinocnjeg treninga!
Olimp je fenomenalan!

Bio sam sinoć i peksinoć na Olimpu, danas nisam stigao, od obaveza i umora. Koliko ljudi, baš mi je drago kada vidim koliko ljudi vodi računa o izgledu i zdravlju, ili se bar trudi:D. Meni nesmeta tolika gužva, još ako ima neka lepa cica, uhvatim tempo iza nje i polako :mrgreen::mrgreen:, sala narvno. Nemogu polako, jedino neko drugi da diktira tempo a ja da pratim.:D

ljudi, trčite kad god možete !!! ne znate šta propuštate!!!...
nemate pojma kako sam se sredila od nove godine samo trčanjem (i delimično sredjenom ishranom). sad sam postala zavisna od trčanja!!!Kad pravim pauzu (dva puta nedeljno) mene uhvati takva nervoza da mi dodje da poludim...najjače je jutarnje trčanje, u 6h :rolleyes: na prazan stomak, 5km...uhhh pa si skroz spreman da dočekaš novi dan skroz razdrman u punoj snazi :D Obožavam da trčim!!! Evo, sad gledam da napravim pravi plan ishrane,( da ga se pridržavam !!! ), ubacim aerobni trening 3x nedeljno i još trčanjac :D i do jula sam skroz picnuta za rodjus, more i uživanje u prelepoj mladosti :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back