Rehabilitacija, istina o streljanju i grobu Draže Mihailovića

• Začetnik teme Začetnik teme Koča
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Smesno je sto su saveznici sutnuli drazu koji se toliko borio za zajednicku stvar.
Kralj je bio kukavica i pobegao iz zemlje i ostavio narod, onda je bio za drazu,onda je bio protiv njega,onda opet za njega....vrlo ozbiljno.
Znasli od koga je pavle djurisic odlikovan ? Da nije od saveznika ?

Pavle_%C4%90uri%C5%A1i%C4%87_Iron_Cross.jpg
Више жалосно него смешно а и такво је твоје знање.
Ђуришић никада није одликован гвозденим крстом, и то је одавно демантовано, бараташ фассификатом коми пропаганде.

Izvještaj Pavla Đurišića Draži Mihailoviću kojim ga obavještava o pokoljima muslimana u Čajniču, Foči, po jugoistočnoj Bosni i u Pljevljima u Sandžaku
Pavle_%C4%90uri%C5%A1i%C4%87_13_February_1943_Muslim_massacre_report.jpg
ово си већ постовала и аргументоавно ти је одговорено, али јуне у Цариград јуне из Цариграда.

klasika, prvo si pokusao da negiras da dokumenta postoje, a kada sam ih postavio, sta zelis da kazes? Ne razumem...za sve sto postavim iskazujes sumnju ali ne dajes trunku argumenata....pa se pitam koja je svrha tvog pisanje ovde uopste? Dakle sta hoces da kazes sada? Ova dokumenta imaju svoje arhivsek oznake, izvor itd...cisto da ti napomenem :)

S druge strane nemas ni jedan komentar na ovo sto postavlja ovaj hrvatski propagandista juta...verujem da likujes iako su mahom sve dokazani falsifikati, iako je sve sto ona radi prvenstveno upereno protiv Srba....tu ti nista ne smeta? i ti ces nekom da drobis o pristrasnosti i neobjektivnosti...srami se...

Ма хебе ми се за Јуте и усташке заблуде. Жао ми је кад наши људи имају погрешне ставове и убеђења.

Више жалосно него смешно а и такво је твоје знање.
Ђуришић никада није одликован гвозденим крстом, и то је одавно демантовано, бараташ фассификатом коми пропаганде.

ово си већ постовала и аргументоавно ти је одговорено, али јуне у Цариград јуне из Цариграда.

Slike djurisica i okupstora su falsilikat...lol

O njima se prave dokumentarci...americki avijaticari o Srbima (cetnicima) govore kao o herojima koji su ih spasli....nekakve 'hrvate antifasiste' niko ne spominje...hrvati su, zna se, ustase, najveci zlocinci koje je evropa videla...

America's Veterans The Serbian People Are Heroes!

:D

- - - - - - - - - -

Ма хебе ми се за Јуте и усташке заблуде. Жао ми је кад наши људи имају погрешне ставове и убеђења.

a ti imas ispravne stavove i ubedjenja? Koliko si i koje knjige o Drugom sv.ratu na nasim prostorima procitao?

Slike djurisica i okupstora su falsilikat...lol
Фалсификат је гвоздени крст и његов извештај који си постовала а на све ти је одговорено.
Са друге стране о сарадњи комуниста са Немцима не знаш да гукнеш јер то не можеш да порекнеш.

Успео сам некако да дешифрујем ову твоју реченицу и закључио да си неписмена.

Фалсификат је гвоздени крст и његов извештај који си постовала а на све ти је одговорено.
Са друге стране о сарадњи комуниста са Немцима не знаш да гукнеш јер то не можеш да порекнеш.

Успео сам некако да дешифрујем ову твоју реченицу и закључио да си неписмена.

Sve je falsifikat ,dovoljno je da ti nesto kazes i to postaje falsifikast.Saradnja nemaca i partizna na Neretvu,Sutjesci,Drvaru,Sremskom frontu ???? O kavoj saradnji ti pricas ? U kojoj se to skoli uci ???!!!
Zakljucila sam da nemas veze sa istorijom.

@Koča

Pa znam da paradiraju na Anzac Day, ali kažem jedno je ideja pa se svi sad skupe i paradiraju u Sydney, a drugačije je bilo u praksi sa svim tim grupama koje su se zvale tako u to vreme... Pošteno na svetskom nivou pa čak ni na regionalnom nisu igrali nikakvu bitnu ulogu, nisu čak ni partizani koji su bili još kao borbeno jači od njih. Vrlo, vrlo lokalno uz velike vojske, gerilski to je taj stil obe fakcije ...

Ove ',dokaze', koji se postavljaju svi uzimaju ozbiljno od Akademije nauka Srbije do drustva istoricara Srbije....lol

Jaka "drustva" u vrazju mater. :mrgreen:

Da su se cetnici borili protiv okupatora, a partizani sa okupatorm saradjivali.....samo napred sa vasim dokazima...lol

Borbe protiv okupatora i nije ni bilo do zadnje godine rata... U ratu ponekad i jedni i drugi bi pripucali i to je to. Pravi rat je bio onaj koji se vodio izmedju cetnika i partizana tj. revolucija i kontrarevolucija. E tkz. utah, izgleda da si potkovan u ovijem stvarima samo potkovicom. :D

Ista olinjala jugo-komunisticka propaganda, tj. fraze i parole, se jos uvijek potura kao toboznja "istina".

O njima se prave dokumentarci...americki avijaticari o Srbima (cetnicima) govore kao o herojima koji su ih spasli....nekakve 'hrvate antifasiste' niko ne spominje...hrvati su, zna se, ustase, najveci zlocinci koje je evropa videla...

- - - - - - - - - -

a ti imas ispravne stavove i ubedjenja? Koliko si i koje knjige o Drugom sv.ratu na nasim prostorima procitao?

Možda nisam pročitao mnogo ali sam čitao kvalitetne knjige. Izmedju ostalih imao sam priliku da pročitam i knjigu koju danas ne mogu nigde da nadjem a čini mi se da je negde 1947 izdala i objavila "MINERVA" "Sudjenje Draži Mihailoviću" Davno je to bilo kad sam je čitao, ali znam da su u njoj bili sadržani kompletni stenogrami sa sudjenja.

Sve je falsifikat ,dovoljno je da ti nesto kazes i to postaje falsifikast.Saradnja nemaca i partizna na Neretvu,Sutjesci,Drvaru,Sremskom frontu ???? O kavoj saradnji ti pricas ? U kojoj se to skoli uci ???!!!
То не кажем ја већ историјска наука, док се ти служиш тим фалсификатима без предходног проверавања истих.
Ђуришићев извештај који си већ два пута постовала на овој теми јесте доказани фалсификат као и његово наводно унапређење.
Причам о сарадњи коју су документовали сами комунисти и Немци, да си ишта и од тога прочитала знала би то, овако се служиш неким панфлетима покупљеним са разноразних форума па наравно да то не знаш, и онда наравно испадаш смешна када тврдиш да је Дража сарађивао са Немцима па онда пљуснеш слику Пећанчевих четника, или заробљених немаца и четника или четника са италијанима негде по Далмацији а већ се зна да су тамо четници били пријатељски настројени према Италијанима и да су ратовали само против усташа и Немаца тамо.
Када постујеш те твоје глупости онда мораш да напишеш и где, када и којим поводом је то сликано, и дали слика одговара догађајима познатим из документације.Овако не значе ништа, наравно да ти о томе немаш појма јер их само преузимаш са интернета без објашњења и провере.
Закључио сам ја одавно да ти немаш везе са животом.

Утах сада да би оправдала Хрвате и њихову усташку идеологију, пљује овде четнике и покушава да их изједначи са усташама. Колико год ја не волео четнике, али ипак они и усташе нису нити ће икада бити исто. Усташе су монструми и злочинци који с без милости убијали све српско. Е сад причом о партизанима Утах жели да некако спере кривицу са усташких злочина,причом о некаквим ,,Хрватима у партизанима", што је ординарна глуост. Сви знају да су скоро сви Хрвати подржавали усташки покрет, да су Хрвати били издајници у Априлском рату, да су Хрвати подржавали зверске злочине над Србима. Е сад било је Хрвата анти-усташа али њих је било мало веома мало. На нивоу статистичке грешке. То је историјска истина а ревизионизам неће проћи. Ипак се мора признати овој Утах да је у партизанима било свега три Хрвата.:D

И зато сам ја решио да се не упуштам у претерану расправу са њом. Пошто она зна само да провоцира. Али код мене то не пролази.

Poslednja izmena:

ne, nego su to dokazani falsifikati...npr saradnja nemaca i partizana u periodu mart, april, maj 1943...Gornji Vakuf, Sarajevo, Zagreb...o tome imas dokumenta u komunistickoj literaturi, o tome se ovde pisalo gomilu puta pa ne vidim potrebu da se zbog tebe ponavlja...ako te bas zanima, imas citavu temu o tome

http://forum.krstarica.com/showthread.php/295456-Saradnja-komunista-sa-Nemcima

manja tema sa dokumentima i slikama

http://www.drugisvetskirat.org/foru...i/?PHPSESSID=36ad3a4de1d96480870631a2f4e7b176

Kazem ti juta, smaras...sve sto ti postavljas ovde je davno postavljeno i na to je odgovoreno...kapiram ja da je tebi cilj da ispamujes ovu temu ali nema svrhe, nista time neces postici...nikakve dokaze neces izneti, nikome misljenje neces promeniti...ako iole cenis svoje vreme batalices pricu ili imas toliko slobodnog vremena?

@Koča

Pa znam da paradiraju na Anzac Day, ali kažem jedno je ideja pa se svi sad skupe i paradiraju u Sydney, a drugačije je bilo u praksi sa svim tim grupama koje su se zvale tako u to vreme... Pošteno na svetskom nivou pa čak ni na regionalnom nisu igrali nikakvu bitnu ulogu, nisu čak ni partizani koji su bili još kao borbeno jači od njih. Vrlo, vrlo lokalno uz velike vojske, gerilski to je taj stil obe fakcije ...

gresis...ako npr jedan Robert Mekdauel tvrdi suprotno zasto bi ti imao ovakvo misljenje

Streljanje istorije; Ključna uloga Srba u drugom svetskom ratu

http://www.pogledi.rs/pukovnik-mekdauel-o-drazi/

http://www.pogledi.rs/diskusije/viewtopic.php?t=21787

http://www.mycity-military.com/Drugi-svetski-rat/Knjiga-Roberta-MekDauela-Streljanje-Istorije.html

Srpski doprinos pobedi nad Hitlerom

http://forum.krstarica.com/showthre...ihailovića?p=25270673&viewfull=1#post25270673

Ovo su ti prikazi knjige...prethodno su o ovome pisali npr Majkl Liz, Dejvid Martin, Kristof Buson i mnogi drugi...ne treba da ponavljam da su u Drazin stab u toku Bitke za Afriku stizale brojne pohvale saveznickih komandanata, da je odlikovan od De Gola, Trumana, da se misija Haljard smatra najvecom akcijom spasavanja saveznickih avijaticara iza neprijateljskih linija u II sv.ratu...da ga Nemci u svojim izvestajima i naredjenjima nazivaju neprijateljem br 1 u jugoistocnoj Evropi, da su raspisali 2 poternice za njim i organizovali brojne operacije itd, itd...i cemu onda ovakav tvoj stav?

ne treba nama nikakva Juta koliko vidim, sami smo sebi najveci neprijatelji...

Poslednja izmena:

- - - - - - - - - -

Možda nisam pročitao mnogo ali sam čitao kvalitetne knjige. Izmedju ostalih imao sam priliku da pročitam i knjigu koju danas ne mogu nigde da nadjem a čini mi se da je negde 1947 izdala i objavila "MINERVA" "Sudjenje Draži Mihailoviću" Davno je to bilo kad sam je čitao, ali znam da su u njoj bili sadržani kompletni stenogrami sa sudjenja.

E blago tebi kad kvalitetnom knjigom smatras komunisticku literaturu Titove Jugoslavije kada je sve sto se ne uklapa u komunisticke bajke bilo zabranjeno, cenzurisano, falsifikovano...sta mislis da li je smeo da se obajvi jedan Dejvid Martin, Majkl Liz, dr Ivan Avakumovic itd...mislim da je jedina ''strana'' knjiga koja je objavljena na ovu temu u tom periodu ona Hrvata Joze Tomasevica, ''americkog'' istoricara :mrgreen:....ne bih te dalje zadrzavao, uzivaj :D

Poslednja izmena:
То не кажем ја већ историјска наука, док се ти служиш тим фалсификатима без предходног проверавања истих.
Ђуришићев извештај који си већ два пута постовала на овој теми јесте доказани фалсификат као и његово наводно унапређење.
Причам о сарадњи коју су документовали сами комунисти и Немци, да си ишта и од тога прочитала знала би то, овако се служиш неким панфлетима покупљеним са разноразних форума па наравно да то не знаш, и онда наравно испадаш смешна када тврдиш да је Дража сарађивао са Немцима па онда пљуснеш слику Пећанчевих четника, или заробљених немаца и четника или четника са италијанима негде по Далмацији а већ се зна да су тамо четници били пријатељски настројени према Италијанима и да су ратовали само против усташа и Немаца тамо.
Када постујеш те твоје глупости онда мораш да напишеш и где, када и којим поводом је то сликано, и дали слика одговара догађајима познатим из документације.Овако не значе ништа, наравно да ти о томе немаш појма јер их само преузимаш са интернета без објашњења и провере.
Закључио сам ја одавно да ти немаш везе са животом.

Istorija nauka tvrdi da su partizani saradjivali sa okupatorm, a cetnici se borili protiv okupatora ???!!!
Koja sardnja komunista i nemaca, u kojoj se to skoli uci ???!!! Ti mislis da je dovoljno da ti nesto izmsilis i njih dvoje da potvrde i to je ''istorijski dokaz'' ?
Stvarno si smesan, ti tek nemas veze sa realnoscu.

Утах сада да би оправдала Хрвате и њихову усташку идеологију, пљује овде четнике и покушава да их изједначи са усташама. Колико год ја не волео четнике, али ипак они и усташе нису нити ће икада бити исто. Усташе су монструми и злочинци који с без милости убијали све српско. Е сад причом о партизанима Утах жели да некако спере кривицу са усташких злочина,причом о некаквим ,,Хрватима у партизанима", што је ординарна глуост. Сви знају да су скоро сви Хрвати подржавали усташки покрет, да су Хрвати били издајници у Априлском рату, да су Хрвати подржавали зверске злочине над Србима. Е сад било је Хрвата анти-усташа али њих је било мало веома мало. На нивоу статистичке грешке. То је историјска истина а ревизионизам неће проћи. Ипак се мора признати овој Утах да је у партизанима било свега три Хрвата.:D

И зато сам ја решио да се не упуштам у претерану расправу са њом. Пошто она зна само да провоцира. Али код мене то не пролази.

Cetnici su ubijali sa miloscu ???!!!
Ako se daju istorijski dokumeti da su Hrvati ucestvovali u nobu-u, onda je pokusaj da se ''spere krivica sa ustaskih zlocina''.....koja logika hahahahahaha
''Svi znaju'' da su svi Hrvati podrzavali ustaski pokret, a svi to si ti i to si izmislio, smeje ti se ceo forum, sta ti pises na politici kako ce srpski prijatelji Angola i Mozambaik uloziti milijarde dolara u Srbiji,i to svi znaju hahahahahahahahah
Hrvatska je clanica zemalja antifasiticke koalicije, a ti im reci kako su svi Hrvati za ustase,ima odmah da je izbace lol

ne, nego su to dokazani falsifikati...npr saradnja nemaca i partizana u periodu mart, april, maj 1943...Gornji Vakuf, Sarajevo, Zagreb...o tome imas dokumenta u komunistickoj literaturi, o tome se ovde pisalo gomilu puta pa ne vidim potrebu da se zbog tebe ponavlja...ako te bas zanima, imas citavu temu o tome

http://forum.krstarica.com/showthread.php/295456-Saradnja-komunista-sa-Nemcima

manja tema sa dokumentima i slikama

http://www.drugisvetskirat.org/foru...i/?PHPSESSID=36ad3a4de1d96480870631a2f4e7b176

Kazem ti juta, smaras...sve sto ti postavljas ovde je davno postavljeno i na to je odgovoreno...kapiram ja da je tebi cilj da ispamujes ovu temu ali nema svrhe, nista time neces postici...nikakve dokaze neces izneti, nikome misljenje neces promeniti...ako iole cenis svoje vreme batalices pricu ili imas toliko slobodnog vremena?

Dokaza sa foruma...hahahahahah, to je sigurno postavila Akademija nauka Srbije...
Kapiram ja da ti mislis da je ovo tvoj privatan forum,i da svi moraju da pisu istu bajku kao ti.....

Back