Arhimedes
Veoma poznat
- Poruka
- 14.988
prvo ne znam zasto stavljas znake navoda kada postoje nemacki izvestaji, njih nekoliko za period 1942. koji govore o saradnji partizana i ustasa protiv cetnika...verujem da si upoznat sa njima kada ne trazis da se postave ali cemu onda ovakav nastup...to sto si napisao verovatno se odnosi samo na partizane, ne i na cetnike
Najmanje dva takva nemacka izvestaja sacuvana su i u komunistickim zbornicima koji su kao sto znamo cenzurisani u partizansku korist ali izgleda im je ovo promaklo...sta cemo sa italijanskim svedocenjima, izvestajima, dokazima o partizansko-ustaskoj saradnji? nebrojeno internih cetnickih izvestaja govori o ovoj saradnji (dakle nije rec o propagandi)...kako mislis da predjes preko svega toga?
Ja u svom postu namerno nisam spomenuo ni četnike ni partizane. Ti sam izvlačiš zaključak da se moj post odnosi samo na partizane. Siguran sam da većina nas koji pratimo ovu temu znamo zašto si izveo takav zaključak. Ti sam sebe preispitaj o razlozima za takav jednostran zaključak, možda ćeš u svom preispitivanju naići na valjan i objektivan odgovor i jednog trenutka odbaciti svoje tvrdnje kao krajnje pristrasne. A znaci navoda jesu izraz sumnje u relevantnost nemačkih izveštaja.

P.S.
Ništa ne pobudjuje sumnju kao dokazivanje.
Poslednja izmena:

upravo to su radili Nemci kada su cetnici u pitanju...