Referendum u Crnoj Gori

DraGo70:
Већ сам ти објаснио, али ти изгледа не капираш баш најбоље. Ако су пријављени у Србији, а били смо у заједничкој држави и нисмо имали могућност двојног држављанства, како си замишљао да они могу имати право да гласају и у једној и у другој држави???
Ако си ти пријављен у Београду, можеш ли да гласаш у Суботици????????????????
A sta ako si prijavljen u Stuttgart-u a glasas na referendumu u CG...jel se to vazi?...
Ili jos bolje ako si prijavljen u Detro(j)itu...djon deda...a imas licnu kartu u CG... i to se vazi...
DraGo...ajde malo odmori...razmisli malo...i Djura ce da ti oprosti sto te je tukao...;-)

untouchable:
Jok
Po zakonu o referendumu, Milu treba 55% OD BROJA VAZECIH GLASOVA!
To je samo jedan u nizu ustupaka koje mu je Kostunica ucinio, pa zasto da se cudimo kako je pobedio!

Ниси у праву...јбт.... потребно му је 55% ОД БРОЈА ИЗАШЛИХ БИРАЧА ... иди тамо на њихов сајт па погледај бројеве, овако ствараш забуну

http://www.referendummontenegro com./

eremita:
Ниси у праву...јбт.... потребно му је 55% ОД БРОЈА ИЗАШЛИХ БИРАЧА ... иди тамо на њихов сајт па погледај бројеве, овако ствараш забуну

http://www.referendummontenegro com./

Eto ti sad... Pa zar se niste navikli da je ono sto ja kazem 101% tacno? :p

Član 6
Odluka u prilog nezavisnosti je validna, ako za opciju »da« glasa 55% od broja važećih glasova, pod uslovom da je na referendumu glasala većina od ukupnog broja upisanih glasača.

http://www.skupstina.cg.yu/skupstinaweb/tekstovi_maint.php?id=348&id_zakona=230

ovo je samo kostunicina krivica i nicija vise!

untouchable:
Eto ti sad... Pa zar se niste navikli da je ono sto ja kazem 101% tacno? :p

http://www.skupstina.cg.yu/skupstinaweb/tekstovi_maint.php?id=348&id_zakona=230

ovo je samo kostunicina krivica i nicija vise!

Ауууууу бре ала си недоказан неки човек.......ево, знаш ли колико има укупно УПИСАНИХ БИРАЧА -

Ukupno upisano birača 484.718 birača

А ти сада иди на наведени сајт и погледај КОЛИКО ЈЕ ГЛАСАЛО ЗА - ваљда од ове наведене цифре умеш сам да израунаш колико је 55%

diretore:
A sta ako si prijavljen u Stuttgart-u a glasas na referendumu u CG...jel se to vazi?...
Ili jos bolje ako si prijavljen u Detro(j)itu...djon deda...a imas licnu kartu u CG... i to se vazi...
DraGo...ajde malo odmori...razmisli malo...i Djura ce da ti oprosti sto te je tukao...;-)

U krajnjoj liniji, ja nemam ništa sa Crnogorcima. Bilo je kako je bilo. A neke podatke koje sam iznosio dobio sam od Crnogoraca koje poznajem ovde u Beogradu. To što "nisu mogli" da glasaju Crnogorci iz Srbije, a mogli su iz Detroita... hmmm, a kako su ti iz inostranstva prijavljeni duže od dve godine u Crnoj Gori. A? Ako su mogli oni, mogli su i ovi iz Srbije, bilo im je bliže. Mogli su da budu složniji. Mogli su da se izbore za ta prava. Ipak je u pitanju oko polovine stanovništva. Ima tu mnogo pitanja, a iz tvoga odgovora se može zaključiti samo kako su svima bila dozvoljena sva prava, a ovima iz Srbije nisu... Zašto je toliko Crnogoraca pohitalo da se ispiše iz CG i prijavi u Srbiji, da odjavi tamo svoje lične karte i sl. Samo je od početka godine bio 2000 zahteva?
Dalje, poznato je da je iz jednog sela u Vojvodini skoro celo selo išlo da glasa sa "DA" na referendumu. Bilo je na TV juče.
Dalje, otkud znaš da bi i svi ovi ostali koji žive u Srbiji glasali sa "NE"?
Eto, a sad odoh malo da odmaram, kako ti kažeš. I koji Đura???
Šta lupetaš?

eremita:
Ауууууу бре ала си недоказан неки човек.......ево, знаш ли колико има укупно УПИСАНИХ БИРАЧА -

Ukupno upisano birača 484.718 birača

А ти сада иди на наведени сајт и погледај КОЛИКО ЈЕ ГЛАСАЛО ЗА - ваљда од ове наведене цифре умеш сам да израунаш колико је 55%

Ja stvarno ne razumem u cemu je problem?
Rekao si: "потребно му је 55% ОД БРОЈА ИЗАШЛИХ БИРАЧА", ja sam ti samo pokazao clan zakona koji je jasan i koji kaze da je potrebo 55% od broja vazecih glasova.

86,3% od 484 718 ukupnog broja birača je 418 313. Od toga je bilo 0,87% nevažećih tj. 3639. Ostaje 414 673. Da bi Milo pobedio potrebno mu je 55% od toga. To je 228 070. Do sada ima 219 683. Znaći da mu je potrebno još 8 387, što će verovatno i imati od onih 25 000. Da su oni nevažeći važeći, tada bi mu bilo potrebno još 10 389... E, sad, meni je veoma sumnijva i izlaznost, jer su satima nakon zatvaranja glasačkih mesta javljali da je do 20:30 izlaznost bila 86,6%. Kako je sad odjednom 86,3%?

untouchable:
Ja stvarno ne razumem u cemu je problem?
Rekao si: "потребно му је 55% ОД БРОЈА ИЗАШЛИХ БИРАЧА", ja sam ti samo pokazao clan zakona koji je jasan i koji kaze da je potrebo 55% od broja vazecih glasova.

Али, ваљда су се касније споразумели ДА ЈЕ ОД БРОЈА ИЗАШЛИХ... очигледно је да нема ни приближно гласова ако се уважи тај члан Закона.......

Dinna:
86,3% od 484 718 ukupnog broja birača je 418 313. Od toga je bilo 0,87% nevažećih tj. 3639. Ostaje 414 673. Da bi Milo pobedio potrebno mu je 55% od toga. To je 228 070. Do sada ima 219 683. Znaći da mu je potrebno još 8 387, što će verovatno i imati od onih 25 000. Da su oni nevažeći važeći, tada bi mu bilo potrebno još 10 389... E, sad, meni je veoma sumnijva i izlaznost, jer su satima nakon zatvaranja glasačkih mesta javljali da je do 20:30 izlaznost bila 86,6%. Kako je sad odjednom 86,3%?

Ево, сада су јавили да Републичка комисија ЦГ - ЈОШ УВЕК НЕ МОЖЕ ДА ИЗНЕСЕ ДЕФИНИТИВНЕ РЕЗУЛТАТЕ....... тхе......вероватно су се телефонске жице УСИЈАЛЕ... јер треба сада "намаћи" резултат већ проглашене "победе".

hm...meni samo nije jasno...trazili su da se odvoje zbog neizvrasvanja obaveza Vlade Srbije prema Haskom tribunalu,pa kao zbog toga ne mogu u Evropu...zato sto nisu predali Mladica....sta ako se,recimo,Mladic za 5 dana javi iz CG?;-)

_Milanche_:
Eremita mislim da je @untouchable u pravu da treba 55% od vazecih glasova ali naravno nikako nije u pravu da je za to kriv Kostunica.

Питам се да ли ви намерно правите смутњу и забуну....или се заје*авате....... иди лепо па погледај КОЛИКО ЈЕ МИЛО ДОБИО ГЛАСОВА --- е, сада онда ако и даље причате да треба од броја уписаних онда ЈЕ МИЛО ИЗГУБИО РЕФЕРЕНДУМ... :confused:

Petar_FPN:
eremita,idi kucaj na google zakon o referendumu,pa lepo vidi da treba 55% od vazecih...da ne bi nastavljali u beskonacnost
ne mogu naknadno da se sporazumeju "od broja izaslih" kad zakon kaze nesto drugo...:confused:

Па погледај резултате у цифрама......можда тако нешто и пише у закону али зар не видиш да је пракса другачија... правиш се или....... :roll:

Sa ovom izlaznošću od 86,3% i sa nevažećih 0,87% Milu je potrebno oko 8 500 glasova, dakle za 4 000 manje od onoga što sam izračunala bez nevažećih listića i sa izlaznočću od 86,6%. Ipak, nikako da objave konačne rezultate...

Back