REČNIK BEOGRADSKOG ŽARGONA

• Začetnik teme Začetnik teme lider
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sere ko grlica

Општепознато је да птице имају јако брз метаболизам који не вари много, па све што поједу брзо прође и изађе из њих. Другим речима, много серу. Тако и поједини људи имају релативно брз мозак који не мисли много, па све што смисле брзо прође и изађе из њих. Другим речима, много серу.
-Еј брате, јел знаш онај дан ја и Киза отишли на ону журку код оних клинки, знаш оне, е те, па смо се напили ко будале, а једни дрипци ту дошли нешто као шта оћеш брте, а ја му каем ајд бежи бре у пи...

-Ајде ћути више. Сереш ко грлица.

Pocepaću te k’o džukac Politiku

Pretnja koja ima nekoliko oblika:
1) Kao pretnja upotrebe fizičke sile
2) Kao pretnja protivniku u nekom nadmetanju jedan na jedan
3) Kao iskaz mačoizma

1)
A:”Ybaću ti mater, bezobraznu.”
B:”Ajde, probaj! Pocepaću te k’o džukac Politiku!”

2)
A:”Oćemo da odigramo jednu partiju šaha?”
B:”Može. Pocepaću te k’o džukac Politiku.”

3)
A:”Batice, ‘si video Miss Sveta?”
B:”Brate, pusti nju, video sam Australijanku. Pocep’o bi je k’o džukac Politiku!”

..original je "pocepacu te kao ludak politiku"..ludak koji je pocepao politiku je Aleksandar Rankovic, i pocepao je kada je u njoj prochitao da je smenjen..;)

Čim sam je video odmah sam je spazio

Kaže se kada vas neka osoba očara do onesvešćenja .

Ω : " Brate kako si uspeo da je uždrakaš među 9000 riba , **** ti sebe !! "

☻ : " Ma kao da je sama bila ... Izgledala je kao latica ruže među krznatim kornjačama ! ... Čim sam je video odmah sam je spazio !

Dreždanje

Dreždanje ili dreždenje - od glagola drežditi / dreždati / dreždeti.

To je aktivnost koju obavljamo na ''krtarici'' i još kojekakvim sajtovima noću od dva sata pa na dalje.

Inače dreždenje je prilično raznolika aktivnost pa iako u originalu znači ostati budan u toku noći, dreždati se može i:

- na poslu
- za kompjuterom (najčešće)
- pred ambasadom
- u kući (pod uslovom da su svi ostali izašli napolje)
- u čitaonici
- u amfiteatru

U suštini, dreždenje je svaka neproduktivna, pasivizirajuća aktivnost o kojoj nemamo dobro mišljenje u trenutku govorenja.

(Mada često nam se to sviđa, jer da nam se ne sviđa, ne bismo dreždali)

Back