REČNIK BEOGRADSKOG ŽARGONA

• Začetnik teme Začetnik teme lider
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

:lol:

Predrasude
Vrsta stavova koji se ne zasnivaju na validnom iskustvu niti na racionalnim argumentima. Različite su vrste predrasuda u razičitim socijalnim grupama:

1) štreberi

-Joj kako me smorila ona Ana Karenjina.
-Uh i mene.... .... Stani, ti si to pročitao?
-Ne.
-Pa kako te onda smorila?
-Ma kako nije.

2) emovci

-Onaj Brankov most veze nema.
-'Ajde ne lupaj, šta ti znaš, ti si nova, bar je bolji od Beograđanke.

3) profesori

-Onaj mali Novaković dobar, daću mu 5 ovde u zbornici.
-Kako znaš kad je ovo tek treći čas, nisi imao ni jedno ispitivanje?
-Ma znam mu bre ćala, valjao mi nešto za ženu, mora mu i ovaj mali biti dobar iz hemije.

4) fizičari

-Jeste onaj Ajnštajn bio *****.
-Kako si to zaključio, 'leba ti?
-Pa lepo, ostavio Milevu.

5) hakeri

-Pazi ovu ribu, uhakovao sam joj fejzbuk akaunt.
-Da vidim slike.
-Snimi brate kakva riba, već 3 dana maštam samo o njoj.
-Konju digitalni, ovo nisu njene slike, ovo je Džesika Alba.

6) ljubitelji pića

-Ona je ružna.
-Kako znaš kad si pijan?
-Pa zato što mi je ružna i pijanom.

Poslednja izmena:
Ajmo da ti pričam nešto

Kulturnija verzija rečenice - ajmo na po jedno 'ladno.
Koristi se kad ste na probnom radu, a šef je u blizini i prati svaki vaš pokret, kad je tu vaša lepša polovina kojoj se ne sviđa vaša slatka navika, a naročito u blizini male dece, kojima bi odmah morali objasniti zašto oni nikad ne smeju na hladno, a vi možete
.

Roditeljske predrasude

Kada su roditelji, bez nekog posebnog razloga, 100% sigurni da su im se deca promafišijala i ne štede ih bespotrebnog napinjanja.

dete : Od sutra neću vise 150 din za užinu, oću 200 da mi dajete!
roditelji : Za tebe nema više izlazaka, ti pušis drogu !
- - - - -
dete : Dajte mi 200 kinte da se ošišam!
roditelji : Šta?! Pre mesec dana si se šišao, ti prodaješ drogu!
- - - - -
dete : Idem da obiđem baku i deku...
roditelji : Sed' tu, da nisi mrdn'o, ***** li ti materina! Čuo da stigla penzija, pa trči po pare da vrati dugove za drogu!

Da li se to maže na hleb?

Ovo je veoma čudna rečenica jer deluje kao upitna, a u stvari je odybativno-zaybantska rečenica kojom želimo da nekoga obavestimo da nam se nešto ne radi.

Lik 1 - Ajmo kod mene da igramo PES.
Lik 2 - A šta je to PES? Da li se to maže na hleb?
Lik 1 - Ajd ybi me malo. Ako nećeš kaži neću.
Lik 2 - Pa neću.

ko ga šiša?

Ovom često upotrebljavanom rečenicom koja nema veze ni sa šišanjem ni sa frizerom, možemo iskazati osobe koje nam na neki nacin zagorčavaju život inferiorce, ološe, zavrzane, mizerije, nule, cankolize, vrtirepi, jajare, pi*ke, vazale, posilne, sluge zabludelih, praznoslove, pacenike, kompleksaše, kameleone, budale, zaraze, vezane vreće..

"On to rekao za mene?!" "Ko ga šiša, on mi ništa ne znači u životu!"

Eno ga nešto

Сигнализација пристижућег аутобуса на аутобуским станицама. "Нешто" је удаљени аутобус коме се још не види ознака али који није онај који ви чекате.

p.s. danas sam opterećna prevozom.

Slabom qrcu i dlake smetaju

Izraz koji se koristi za izuzetno probirljive osobe muškog pola naročito prilikom izbora zena.Sam izraz implicira da su to osobe koje nikada nisu zadovoljne onim sto imaju ili ponudjenim, koje su uvek sposobne da pronadju kojekakve besmislene izgovore, uvek pronađu manu pa čak i da je izmisle ukoliko ona ne postoji težeci uzvišenom cilju-savršenstvu. Iza te navodne težnje za savršenstvom i cepidlacenjem se uglavnom krije strah i nesigurnost datih individua da se prepuste carima života. Takve osobe uglavnom nikada ne pronađu ono sto traže jer takvo nešto ne postoji, pa se na kraju zadovolje onim što im ostane žaleći za propuštenim prilikama. Izraz je odgovarajući za samoprozvane romantike i idealiste savremenog kova.

Back