Prvi utisak. Za osobu, koja je zavrsila fakultet, dakle ima formalno visoko obrazovanje, sto bi znacilo da je citala i stekla osnovna znanja o pravopisu, imas losije verbalno izrazavanje, sistinski, dakle sadrzajno, ali i formalno. Postoje osobe, koje to odbija. Kada se budes sa nekom dopisivao, malkice povedi racuna. Shvati ovo kao savet, ne moju malicioznost.
Dalje, imam utisak da si ovde dosao da dobijes potvrdu tvog razmisljanja da su devojke izratito arogantne i precenjuju sebe, a da su strankinje daleko razumnije sto se tice svojih ocekivanja. Kako zivim van Srbije, mogu ti pricati o mentalitetu sa zapada. Sve su ljubazne, do prvih neslaganja. Lako ce ti uskociti u krevet, ali tesko u brak. Sve se broji i deli, svaki Euro, svaka obaveza. Tu vidis odgoj. Mozes zaboraviti na one slike nasih majki, koje su radile puno radno vreme, pa kad dodju kuci, one nastave da kuvaju i zavrsavaju druge poslove po kuci, koje smatraju zenskom obavezom, gde musko pripomogne, kad hoce. Ne znam kako je u Turskoj i tim sredinama sa vecinski muslimanskim stanovnistvom. Mozda su oni priblizniji mentalitetu Srba.
Generalizovati bilo sta, bilo koji skupinu ljudi, je glupo, povrsno i netacno, pa tako i devojke. Kada sam izlazila aktivno, bila je sa nama u drustvu devojka, koja je objektivno bila bas lepa, njena rodjena sestra isto. Obe cutljive, hladne, drvenog ponasanja, krutih pokreta, uzdranih emocija. Mladja je prednjacila u tome. Nesto su imale odbojno u sebi. Harizma ni u naznaci. Nas dve, koje smo sa njima izlazile, pogotovo sa mladjom, smo pokusale da im kazemo da se opuste, smeskaju, igraju, budu tople osobe... Ne vredi, one niti su mogle sebe realno da vide, jer se nisu ni bavile duhovnoscu niti introspekcijom pokusavale da dodju do nekih odgovora. Iz njihovih glava problem je u momcima, koji se "plase lepih i uspesnih zena". Retko ko bi im prilazio. Pripiti momci saljivdzije uglavnom.. Zivele smo tada u jednom od najvecih gradova u Srbiji. One se udale nekako. Muzevi niti pametni, niti lepi, niti zanimljivi (nisu ni imucni, da ne mislis da su vrednovale muskarce po materijalnom stanju).
Problem je u tebi.
Uvek je problem u nama.
Ali ako mislis da je problem sredina, bar ces to lako resiti. Nadjes posao u nekom od ta 4 veca grada i automatski biva bolje. Covek se moze seliti kuda god i koliko god puta, ali ako ne poradi na sebi, na onom iznutra, uvek ce ga pratiti slicne situacije i ljudi. Ja ti ne mogu reci gde gresis, niti ti iko ovde to moze. Do toga ces doci radom na sebi.