"Prelepe" devojke koje mi se mnogo sviđaju...

Hiraj, ljubav je cista stvar. Nema cistije. Moze neka samoca da uhvati i onda da nesto vidis u nekome i ta osoba te odbije. Da, i tesko da se osetis ali to nije ljubav. Nema veze s ljubavlju. A koja je to emocija ispod ljubavi koja treba da bude toliko intenzivna da se ocajno fiksiras na nekoga? Pa cak i da kazes da je stoka- u fazonu privlace je neki majmuni a mene ovakog koji sam ok nece. Ni tada nije intenzivna emocija. To je unutrasnja emocija prema sebi - odbijen sam a ne prema nekome- odbila me.

Samim time, bio bih budala prema sebi, da to sebi dozvolim. Da me povuku iracionalna osecanja prema nekome ko ih ne uzvraca. A to se racionalizuje i kultivise. Prvo pitas sebe: cekaj, ok , ja gajim takva osecanja prema toj osobi a ona prema meni ne. Sta znace ta osceanja i kakva su? Toplina? Osecaj povezanosti? Pa nema je, nije toplina. fantazmagorija. Adios amigos, trazim onde gde je ima. I tako se i resavaju ta osecanja - pojavi se druga osoba i onda odjednom ova prva izbledi tu u mislima. Pitas se cak i koji je meni k bio da sam bilo sta u vezi nje tripovao. A to je kultivisanje emocija.

Back