Razocaran u lokalne devojke

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
znati put - teorijsko znanje
koracati putem - prakticno znanje
Vazna su oba, za svakog je drugacije. Ali postoji razlika.
Mnogi vise cene prakticno znanje, ali ja se ne slazem sa time uvek. Ima necega i u teorijskom znanju.
Npr. ne mora doktor koji operise rak, da prezivi isti, da bi ga uspesno odstranio.

tako sam slušala od jednog filozofa, tj profesora. Možda je u krivu, ali to negde piše . No, i ako nije bila kako kažeš, stoji ono da svako gled iz svog iskustva.
"Nijedna od onih mekih, poslušnih životinja nije za mene.Konj za mene mora da pokaže neki svoj karakter i duh.
Ako mogu da upravljam takvom životinjom, biće mi lako da se bavim sa svakim drugim konjem. "

To je rekao za nju.

Sokrat je bio filozof..Dakle blebetao je okolo i nije za to dobijao novac.Živeo je od porodičnog novca svoje žene.
Opijao se sa svojim prijateljima na simpozijumima.( Na simpozijumima su prisustvovali samo muškarci.)
A ona je sama kod kuće i pita se kada će se njen pijani muž strovaliti kroz vrata.
Sokrat je volio i nekog drugog. Alcibiadesa, mladog i zgodnog vojnog komandanta, koji je bio istinska ljubav Socrata.
Ksanthippe je sigurno bila veoma srećna što je njen muž izjavio celoj Atini da je volio nekog drugog

Mnogi vise cene prakticno znanje, ali ja se ne slazem sa time uvek. Ima necega i u teorijskom znanju.
Npr. ne mora doktor koji operise rak, da prezivi isti, da bi ga uspesno odstranio.
Pa sad.. :)
ok, pod znanjem smatraš samo teorijsko
ali ni tu nismo saglasni šta je, jer ti misliš da neko može da operiše samo sa teorijskom znanjem hehe
Dakle, primer baš i nije... ne radi se o tome da je dr lično preživeo rak, nego da je imao praksu operisanja... Kad smo kod toga čula sam da za vreme korone na medicinskom faksu nisu radili vežbe :pljus:

To sto si ti sad uporedi dr i rak nije teorijsko znanje i prakticno znanje. Prakticno znanje za dr je sam rad u lecenju pacijenata, teorijom se bavi dok uci, studira i dok se usavrsava.
A prezivljavanje raka bi bilo njegovo licno iskustvo, nit teorijsko nit prakticno

Pa sad.. :)
ok, pod znanjem smatraš samo teorijsko
ali ni tu nismo saglasni šta je, jer ti misliš da neko može da operiše samo sa teorijskom znanjem hehe
Dakle, primer baš i nije... ne radi se o tome da je dr lično preživeo rak, nego da je imao praksu operisanja...
Interesantno zapazanje...
Po meni su vazna oba. I to je najbolja kombinacija.
Ali ljudi uvek imaju jednog malo vise, a drugog malo manje, nebitno da li se radi o teorijskom ili prakticnom znanju.
Moze o doktoru da se razmislja i na drugi nacin. Ne moze imati praksu operisanja, ako ne zna kako se operise (teorijsko znanje).

Kao što rekoh, najbolje je da svako priča o sebi. Sve muško-ženske priče (sve žene.. ili svi muškarci..) na forumu su ispale isprazno naklapanje..
Licno iskustvo je premalo kao uzorak, da bi se izvukao neki generalni zakljucak. Sumnjam da je neka osoba bila sa 1000 razliciih zena/muskaraca.
Uglavnom biramo partnere po nekom sablonu koji nama odgovara, tako da se samo osobe menjaju, ali su slicnog karaktera. A nekada nam i dodje iz dupeta u glavu, pa promenimo sablon.

Zato se pravimo pametni, pa uzimamo grafikone, gde se broj ispitanih ljudi meri u hiljadama i onda izvlacimo neki opsti zakljucak, koji opet ne mora nista da znaci, jer je svako jedinka za sebe.

Tako da, u pravu si, vecinom mlatimo praznu slamu, ali se i malo zabavljamo, tako da, neka nas, dok nas ne prijave i obrisu...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back