pozitivno_druzenje
Primećen član
- Poruka
- 667
Zapravo utice, prerana kastracija onemogucava razvoj sekundarnih polnih karakteristika, izmedju ostalog i dovodi do nedovoljnog razvoja urinarnog trakta macora, sto dovodi do mnogo vecih komplikacija u slucaju nastanka mokracnog kamena kom su macori i inace skloni.
Ali kakve su sekundarne polne karakteristike vezane za urinarni trakt? Znam da im se recimo ne zaokrugljuje glava, sto je sekundarna polna karakteristika, ali nisam cula ni za jednu koja se tice urinarnog trakta. Zasto bi bas urinarni trakt bio pod uticajem muskih polnih hormona, a ne recimo respiratorni ili probavni organi. Tacno je da imaju manje erektilnog tkiva ali sama uretra se razvija zajedno sa celim telom, kako oni rastu tako raste i promer uretre. Stalno planiram i uvek odlazem da pronadjem i procitam jednu studiju koja je to istrazivala, ovako samo prepricavam iz druge ruke, pa vazi ono "posto cula, po to i prodala". I ako su lagali mene i ja lazem vas

Zakazana sterilizacija za petak, proslo tjeranje kod mace, ali nema slobodnih termina prije petka. Ova manja nije bila u tjeranju tako da cekam jos dva do tri mjeseca. Gledacu da se to kod nje zavrsi prije prvog tjeranja, kad vec nisam uspjela kod ove vece. :/
Sve najbolje i tebi i maci zelim!