Разлог зашто је Путин прогнао Јеховине сведоке

Aha,i ti si kao nesto nasla na njihovom sajtu...?
Pretpostavljam da ni ti nemas nameru citirati linka da svi lepo vidimo o cemu se radi...?
Ili ces i ti traziti ds se prvo kladis sa mnom da bi dala linka ili da se mozda prvo kockamo nekoliko partija pokera u Las Vegasu pa ces nakon toga konacno dati linka ? 😁
šta ti puca k u junačko d kad nisi adventista :hahaha:

kada bi se lagali

Da zakljucim, izmedju Jehovinog svedoka i komunista, drazi mi je Jehovin svedok (kao prohriscanska podgrupa ili zajednica).

Izmedju pak, komunizma i satanistickih (antihriscanskih) sekti, drazi mi je komunizam (od dva zla biram manje).

Najdraze mi je naravno pravoslavlje, ali ne ono "podrzavljeno" i puno pompe, nego iskonsko, vekovno i doslo od obicnog coveka koji trpi i veruje.

pod komunizmom si živela ko bubreg u loju, a pod ovim skakavacima bi te mučili :D
a ako mi ne veruješ otiđi na njihov sajt pa se uveri.
ako si mazohista povlačim reč
Ne znas kako sam u komunizmu zivela, niti to treba da te zanima. Pritom, pod komunizmom podrazumevam i prerusene nacionaliste a bivse komuniste, kada su kasnije, 90-tih bili na vlasti.

Mozda, a mozda i ne, a verovatno je delom istina.

U svakom slucaju, nisam ni mislila na vlast, nego na druga, drugaricu, "bliznjeg".
ako me sećanja služe ranije smo bili bliži. bio sam klinac ali znam da su matorci imali dosta prijatelja i rodbina se poštovala.
od kad se uveo šovinizam i religija koja je kumovala posredno u pumpanju ega, eto ratova i udaljavanja.
ako je služenju bogu moliti se izaći u crkvu i teoretsko poznavanje vere, onda je vrlo lako služiti bogu.
milost, saosećanje, pomaganje bez računa... e to je teže. jer ti bogu nemaš šta da daš.
a moja percepcija boga to i ne traži. tako da i onaj koji ne veruje u boga može biti veći bogoslužitelj nego deklarisani vernik.
zato se čudim da ti draži pripadnik kulta koji te vidi uništenu u nekakvom armagedonu jer ne veruješ u jehovu nego nekog ateistu koji ni nema ikakvo mišljenje o veri tj o tebi, nama kako i zašto verujemo.

ako me sećanja služe ranije smo bili bliži. bio sam klinac ali znam da su matorci imali dosta prijatelja i rodbina se poštovala.
od kad se uveo šovinizam i religija koja je kumovala posredno u pumpanju ega, eto ratova i udaljavanja.
ako je služenju bogu moliti se izaći u crkvu i teoretsko poznavanje vere, onda je vrlo lako služiti bogu.
milost, saosećanje, pomaganje bez računa... e to je teže. jer ti bogu nemaš šta da daš.
a moja percepcija boga to i ne traži. tako da i onaj koji ne veruje u boga može biti veći bogoslužitelj nego deklarisani vernik.
zato se čudim da ti draži pripadnik kulta koji te vidi uništenu u nekakvom armagedonu jer ne veruješ u jehovu nego nekog ateistu koji ni nema ikakvo mišljenje o veri tj o tebi, nama kako i zašto verujemo.
Ne moze onaj koji ne veruje da bude veci Bogosluzitelj jer jednostavno ni ne zanima ga to, on to radi iz sopstvenog ega ili jer je prosto takav covek. Jer ljudi se pravdaju i verom i delima, niti samo verom, niti samo delima, i dzaba je jedno bez drugoga. Mada ne znam zasto si to napisao, ali eto odgovora.

A sto se tice ovog drugog, napisala sam komunisti a ne ateisti, ateista koji nije komunista moze da mi prija s njim razgovor, opet zavisi kakav, a s Jehovinim svedokom takodje jer su nenametljivi i pobozni bar moje davnasnje iskustvo je takvo, mada u praksi ne znam mnogo ni komunista, ni ateista, ni Jehovinih svedoka, tacnije, vise ni jednog.

Iskreno govoreći, ako tvoji prijatelji ne vole Jehovu, onda ti nisu ni
potrebni. Ali ako imaš prijatelje koji ga vole, budi uz njih jer su oni
dobro društvo za tebe.

opširnije

Članak u kome se deca i mladi uče kako da diskriminišu druge po
verskoj osnovi. Ono, nije čak ni ako imaju razumevanja za tvoju
veru, onda ok, nego moraju da vole jehovu. Ako ga ne vole, onda
ćao. Ne trebaju ti.

što misliš džabe, 6 milijardi ljudi ne veruju u Hrista i oni su osuđeni na propast iako čine dobra dela?
Dela bez vere bezvredna su i obratno, tako Biblija uci.
Rim.10: 9 Jer, ako priznaješ ustima svojim da je Isus Gospod, i veruješ u srcu svom da Ga Bog podiže iz mrtvih, biceš spasen. 10 Jer se srcem veruje za pravdu, a ustima se priznaje za spasenje.
Upravo to.

Odnosno da ne trazim sad, ali ima i jos jedan stih, parafraziram - "ko se odrice mene pred svetom, i ja cu ga se odreci pred Ocem svojim"....ili tako nekako.

pa izgleda da će samo par hiljada biti spašeno onda. sa foruma garant niko.
(po tvojoj definiciji)
Pa sta ti znas, sta iko zna o ikom, da bi tako rekao. To samo Gospod zna.

Pa cak se dobra dela i podrazumevaju tu nemamo nikakvu nagradu, i opet se spasavamo samo Bozjom miloscu. Tako da to niko ne zna ni za koga, od ljudi, samo Gospod ali u Njega moras najpre da verujes.

Odnosno da ne trazim sad, ali ima i jos jedan stih, parafraziram - "ko se odrice mene pred svetom, i ja cu ga se odreci pred Ocem svojim"....ili tako nekako
dobro si parafrazirala
međutim da se odrekneš nekog moraš ga prvo prihvatiti.
neko ko ga nije prihvatio recimo kinez, za njega je isto ko što je hrišćanima konfučije može da se slika. ili neko ko uopšte nije ni čuo.

dobro si parafrazirala
međutim da se odrekneš nekog moraš ga prvo prihvatiti.
neko ko ga nije prihvatio recimo kinez, za njega je isto ko što je hrišćanima konfučije može da se slika. ili neko ko uopšte nije ni čuo.
To je vec pitanje drugih vera, ali, ako neko zeli da ga Hristos spase, on mora prvo u njega da veruje, a tesko da neko nije cuo odnosno ne zna za Hrista.

Pa sta ti znas, sta iko zna o ikom, da bi tako rekao. To samo Gospod zna.

Pa cak se dobra dela i podrazumevaju tu nemamo nikakvu nagradu, i opet se spasavamo samo Bozjom miloscu. Tako da to niko ne zna ni za koga, od ljudi, samo Gospod ali u Njega moras najpre da verujes.
rekoh po definiciji i vidi se po pisanju, hrišćanin a besni iz slova ili piše nebuloze. naravno bog je taj koji odlučuje o putu duše.

rekoh po definiciji i vidi se po pisanju, hrišćanin a besni iz slova ili piše nebuloze. naravno bog je taj koji odlučuje o putu duše.
Hriscanin je covek kao i svi drugi, sa svojim manama pa i pravom da bude besan, ne vidim nikavu razliku. Naravno, ako je upao u greh, o tome ima Ko da sudi, ne ti, ali opet i to na kraju, i to se sabira sa njegovim dobrim delima.

A taman posla da je neko bez greha, takvog coveka nema.

Back