Разлог зашто је Путин прогнао Јеховине сведоке

Zaista iz tvog ateisičkog ili poluateističkog ugla deluje sve ovo po malo čudno. Izvini ako grešim.
Grešiš. Nije to ni ateistički, ni poluateistički stav, nego razmišljanja iz
ugla roditelja.

Ni ti nisi prokomentarisao ono što sam navele kao problem, nego prebacuješ
lopticu na tuđi teren. Niti znaš ko sam, niti šta sam, niti kako sam decu vespitavala,
ali praviš neke generalizacije i osuđuješ.

Jesi li ti pogledao reportažu o ubici iz Hamburga?

Mene zanima šta Bog kaže po tom pitanju, a on je više nego jasan. Zlo se od dobra razdvojiti mora. Malo kvasca zakiseli celo testo.
Izvini ali ne mogu da gledam namerne prestupnike u pravoslavnoj crkvi. Čak i da neko jednom pogreši pa da se ispovedi i da mu bude oprošteno pa i ajde i sa tim da se složim. Ali tamo su ljudi kojima je varanje supruge sasvim normalna stvar, i on se neće nikada promeniti. Svaki dan priča samo o seksu kao da je opsednut. I nažalost mnogo je takvih. Moj kolega stoji u menzi, veliki je petak bio i kaže 'danas se posti šta da jedem Bog te je..'! Da ti se zavrti u glavi, kakve veze ti ljudi sa Hristom imaju. A veoma ih je mnogo. I ono mali što je valjalo se iskvari. Svi su ko ispod čekića. I onda dođeš do zaključka, ti ljudi poštuju samo tradiciju, to sa verom u Boga nema veze. Ako znaš prvu zapovest znaš o čemu pričam. A oni čak ne znaju ni koliko ima Božijih zapovesti a kamoli koje su!
Tako da je Hrist jasan, zlo se između sebe mora isčupati.
Ti si Bog koji ne može da gleda namerne prestupnike u pavoslavnoj crkvi?
Al Bog ih gleda.

Ne možeš da mešaš učenje sa tim kako pojedinac to učenje razume, praktikuje
ili ne praktikuje. U svakoj religiji ima najrazličitijih mogućih ljudi i to je sasvim
normalno, jer religija i jeste potrebna sasvim običnim ljudima, a ne svecima.

Šta Bog kaže na ove tvoje osude?
Jel može tolike osude da gleda?

Napisala si ne sta tebi smeta nego tvoje pogresno shvatanje
a vredjanje je sto stalno pises lazi o JS
a traume imaju ovi sto odsrastaju u porodicama gde je nemoral i nasilje
a JS zive u ljubavi moralno tako da tu nema nikakvih trauma po decu
Deca su istraumirana u porodicama gde ima nasilja i zlostavljanja
jel ti to ne smeta

a smeta ti sto JS odgajhaju decu u ljubivi i pravednosti i sto zive moralno
Upravo sam i pisala o preko hiljadu otkrivenih slučajeva prikrivanja
seksualnog zlostavljanja dece u Australiji, među jehovinim svedocima.
Jel ti to ne smeta?

Jel ti to ne smeta?
Smeta mi jer nije istina
dakle namerno iznosis lazi o JS
JS nema po zatvorima osim zbog neutralnosti - ko ne zeli ici u vojsku
dakle iznosis lazi
ti si tamo bila pa proverila da je tacno to sto se pise?
mnogo sebi dajes za pravo
kako se ne plasis malo Bozjeg suda
kolko ga kleveces
i zavrsila sam
ende
ignore

Zanimljovo. Pa jesi mi ti neka nejač pa mi natrlja uši što sam lajkovo Gogili a ne tebe? I nađe zbog toga još i da me prezireš? A đe je tebe čojstvo, uništi će te đehouva zbog toga?
Ti da me nisi onako pitao da li sam "promenila dres" i "prodala se za bolji ugovor", ne bih ti ni ja tako odgovorila. Dakle, to necojstvo potice od tebe, a moj je samo odgovor, ja sam ti se isprva lepo obratila.
Mene zanima šta Bog kaže po tom pitanju, a on je više nego jasan. Zlo se od dobra razdvojiti mora. Malo kvasca zakiseli celo testo.
Izvini ali ne mogu da gledam namerne prestupnike u pravoslavnoj crkvi. Čak i da neko jednom pogreši pa da se ispovedi i da mu bude oprošteno pa i ajde i sa tim da se složim. Ali tamo su ljudi kojima je varanje supruge sasvim normalna stvar, i on se neće nikada promeniti. Svaki dan priča samo o seksu kao da je opsednut. I nažalost mnogo je takvih. Moj kolega stoji u menzi, veliki je petak bio i kaže 'danas se posti šta da jedem Bog te je..'! Da ti se zavrti u glavi, kakve veze ti ljudi sa Hristom imaju. A veoma ih je mnogo. I ono mali što je valjalo se iskvari. Svi su ko ispod čekića. I onda dođeš do zaključka, ti ljudi poštuju samo tradiciju, to sa verom u Boga nema veze. Ako znaš prvu zapovest znaš o čemu pričam. A oni čak ne znaju ni koliko ima Božijih zapovesti a kamoli koje su!
Tako da je Hrist jasan, zlo se između sebe mora isčupati.
Malo ima namernih prestupnika, to i nisu vernici, uglavnom je nenamernih. U coveku se stalno odigrava borba izmedju "pale" ljudske prirode i nagona i onoga sto treba po hriscanstvu da bude i to je tesko uspostaviti.

A ziveti moralno ne znaci biti i stvarno moralan, kako mislis za sebe i slicne. Jedno je moralisati a drugo je biti stvarno moralan, i to postizu retki.

Smeta mi jer nije istina
dakle iznosis lazi
kolko ga kleveces
i zavrsila sam
ende
ignore
I aj sikter.

A ziveti moralno ne znaci biti i stvarno moralan, kako mislis za sebe i slicne. Jedno je moralisati a drugo je biti stvarno moralan, i to postizu retki.
Sav pravi moral je u ljubavi...sve što ima formu moralnosti a ne dolazi od ljubavi laž je i moralisanje...Isus kako je opisan u Jevađeljima je prototip na ljubavi zasnovane moralnosti koji je predočen hrišćanima kao uzor koji trebajui da slede

Aha, cjepidlacenje vrijedno svakog prezira...isto kao sto ne priznajete KRST, kao simbol Hristova stradanja i samog hriscanstva...cak i ako nigdje u Bibliji ne pise bog Sin, to nije nikakav dokaz da ste u pravu, vec da imate povez preko ociju, koji vam je namaknuo neko drugi...drugim rijecima, ne razmisljate svojim mozgom, vec tudjim...upravo ono zbog cega je Hrist postradao, i eto sustine vase nazovi vjere - pljuvacu po svemu sto hriscanstvo jeste, ali cu sebe zvati hriscaninom...ima li sta odvratnije....
Od poznanja Boga i Hrista nam zavisi život. Zato nije to cepidlačenje. Ako hoćeš život, moraš ih dobro upoznati i Oca i njegovog sina.
Boga Sina nisi upoznao u Bibliji niti od njegovih učenika niti od samog Hrista. Pitam se od koga si?!
Nazivati sebe Hrišćaninom a izokretari Hristovo učenje. To ti je mrak na očima.
Moj ti je savet, poslušaj Hrista, on najbolje zna ko je!

Matej 16,25Jer ko hoće svoju dušu da sačuva, izgubiće je; a ako ko izgubi dušu svoju mene radi, naći će je.

Luka 6,33I ako činite dobro onima koji vama dobro čine, kakva vam je hvala? Jer i grješnici čine tako.

Luka 6,35Ali ljubite neprijatelje svoje, i činite dobro, i dajite u zajam ne nadajući se ničemu; i biće vam velika plata, i bićete sinovi najvišega, jer je on blag i neblagodarnima i zlima.

Matej 18,3I reče im: zaista vam kažem, ako se ne povratite i ne budete kao djeca, nećete ući u carstvo nebesko.
Matej 18,4Koji se dakle ponizi kao dijete ovo, onaj je najveći u carstvu nebeskome.
Matej 18,5I koji primi takovo dijete u ime moje, mene prima.
Matej 18,6A koji sablazni jednoga od ovijeh malijeh koji vjeruju mene, bolje bi mu bilo da se objesi kamen vodenični o vratu njegovu, i da potone u dubinu morsku.

Matej 18,10Gledajte da ne prezrete jednoga od malijeh ovijeh; jer vam kažem da anđeli njihovi na nebesima jednako gledaju lice oca mojega nebeskoga.
Matej 18,11Jer sin čovječij dođe da iznađe i spase izgubljeno.
Matej 18,12Što vam se čini? Kad ima jedan čovjek sto ovaca pa zađe jedna od njih, ne ostavi li on devedeset i devet u planini, i ide da traži onu što je zašla?
Matej 18,13I ako se dogodi da je nađe, zaista vam kažem da se njoj više raduje nego onima devedeset i devet što nijesu zašle.
Matej 18,14Tako nije volja oca vašega nebeskoga da pogine jedan od ovijeh malijeh.
U potpunosti se slažem sa svakim slovom. Samo ne znam šta želiš da kažeš?

Matej 18,21Tada pristupi k njemu Petar i reče: Gospode! koliko puta ako mi sagriješi brat moj da mu oprostim? do sedam puta?
Matej 18,22Reče njemu Isus: ne velim ti do sedam puta, nego do sedam puta sedamdeset.
Da, apsolutno tačno. Samo razlika je kada neko prema meni lično greši ili kada greši Hristu!
Zlo moraš izvaditi između sebe da ne zarazi ostali, Hrist je tu više nego jasan.

Grešiš. Nije to ni ateistički, ni poluateistički stav, nego razmišljanja iz
ugla roditelja.

Ni ti nisi prokomentarisao ono što sam navele kao problem, nego prebacuješ
lopticu na tuđi teren. Niti znaš ko sam, niti šta sam, niti kako sam decu vespitavala,
ali praviš neke generalizacije i osuđuješ.

Jesi li ti pogledao reportažu o ubici iz Hamburga?
Ne ne prebacujem loptu.
Jasno sam ti rekao da Hrist ima veoma jasan kodeks ponašanja za one koji žele da ga slede. A to što njegove metode života pa i vaspitanja dece deluju zastarelo, nisu moderne ili nisu u skladu sa obrascom ponašanja većine, to je tvoj problem. Nisu JS ništa izmislili u pogledu toga, oni samo 'slepo' slede Hristov nauk.
Tako da ti kada pljuješ po JS pljuješ po Hristu.

A ti meni reci samo jednu stvar, ne sto, koji JS rade ili ne rade a da je Hrist osudio ili zapovedi!

Nisam pogledao dokumentarac, koliko znam radi se o bivšem JS!

Ti si Bog koji ne može da gleda namerne prestupnike u pavoslavnoj crkvi?
Al Bog ih gleda.

Ne možeš da mešaš učenje sa tim kako pojedinac to učenje razume, praktikuje
ili ne praktikuje. U svakoj religiji ima najrazličitijih mogućih ljudi i to je sasvim
normalno, jer religija i jeste potrebna sasvim običnim ljudima, a ne svecima.

Šta Bog kaže na ove tvoje osude?
Jel može tolike osude da gleda?
Iskreno. Jesi li pročitala S. Pismo?

Malo ima namernih prestupnika, to i nisu vernici, uglavnom je nenamernih. U coveku se stalno odigrava borba izmedju "pale" ljudske prirode i nagona i onoga sto treba po hriscanstvu da bude i to je tesko uspostaviti.

Da li Bog daje zapovesti koje čovek ne može ispuniti?! Ne naravno.
Pročitaj prvu Božiji zapovest i ako možeš ukratko mi je objasni!

Od poznanja Boga i Hrista nam zavisi život. Zato nije to cepidlačenje. Ako hoćeš život, moraš ih dobro upoznati i Oca i njegovog sina.
Boga Sina nisi upoznao u Bibliji niti od njegovih učenika niti od samog Hrista. Pitam se od koga si?!
Nazivati sebe Hrišćaninom a izokretari Hristovo učenje. To ti je mrak na očima.
Moj ti je savet, poslušaj Hrista, on najbolje zna ko je!
Od koga si ti naucio, to sto si naucio...od Vrhovnog Tijela, od nekih desetak ljudi koji odredjuju sta je ispravno, a sta ne...mene bi bilo sramota, kao covjeka sa razumom, da mi istinu odredjuje nesto sto sebe naziva Vrhovnim Tijelom...danas ce za neko pitanje imati jedan stav, a za mjesec dana drugi...pojma nemas o toj organizaciji, pojma nemas ko i sta stoji iza njih...JS su vecinski vlasnici jedne od najvecih kozmetickih korporacija na svijetu, raspolazu sa basnoslovnim sredstvima...najveca dva tiraza na planeti Zemlji imaju dva izdanja JS, Kula Strazara i onaj drugi, zaboravio sam ime ...uopste nisi svjestan pozadine, ali prihvatas sve sto oni proglase kao ispravno...ali kako zabludjelom pokazati da bludi, kad ne vidi ni ono ocigledno...

Ne ne prebacujem loptu.
Jasno sam ti rekao da Hrist ima veoma jasan kodeks ponašanja za one koji žele da ga slede. A to što njegove metode života pa i vaspitanja dece deluju zastarelo, nisu moderne ili nisu u skladu sa obrascom ponašanja većine, to je tvoj problem. Nisu JS ništa izmislili u pogledu toga, oni samo 'slepo' slede Hristov nauk.
Tako da ti kada pljuješ po JS pljuješ po Hristu.

A ti meni reci samo jednu stvar, ne sto, koji JS rade ili ne rade a da je Hrist osudio ili zapovedi!

Nisam pogledao dokumentarac, koliko znam radi se o bivšem JS!
Nije samo biviš js, nego je rođen u porodici jehovinih svedoka. Vaspitavan
po metodama koje ti veličaš. Ako ja budem počela da analiziram šta je tvoj
problem, ovo će postati izuzetno neprijatan razgovor za tebe.

Ne pljujem ja jehovine svedoke, samo kažem da su ljudi kao i svi ostali ljudi.
Ono što kritikujem je doktrina koju slede i to nikako nema sa Hristom veze,
već sa njihovim tumačenjem Biblije.

Smeta mi jer nije istina
dakle iznosis lazi
kolko ga kleveces
i zavrsila sam
ende
ignore
Upravo to i kažem. Nema ih po zatvorima zato što se zločini ne prijavljuju
vlastima, nego starešinama i rešavaju se interno.

Ako samo u Australiji ima zataškanih hiljadu seksualnih zlostavljanja dece,
u redovima jehovinih svedoka, koliko ih tek ima u celom svetu? Koliko li
drugih, raznih zločina ima na koje istraga nije ni usmerena?
Da je to prijavljivano vlastima, bili bi po zatvorima i jehovini svedoci.

Ti ni članak koji sam postavila nisi pročitala, a kamo li da si bila tamo da
proveriš šta piše.

Da, apsolutno tačno. Samo razlika je kada neko prema meni lično greši ili kada greši Hristu!
Zlo moraš izvaditi između sebe da ne zarazi ostali, Hrist je tu više nego jasan.
A ko si ti da osuđuješ onog ko čak nije tebi zgrešio..to je između njega i Boga...možda psuje Boga a voli ga više od tebe...i ovaj nega...nemoj da si formalista...dovoljno je da ti ne psuješ i da ukažeš čoveku da to nije u redu i da nije dobro za njega...

Matej 16,25Jer ko hoće svoju dušu da sačuva, izgubiće je; a ako ko izgubi dušu svoju mene radi, naći će je.

Luka 6,33I ako činite dobro onima koji vama dobro čine, kakva vam je hvala? Jer i grješnici čine tako.

Luka 6,35Ali ljubite neprijatelje svoje, i činite dobro, i dajite u zajam ne nadajući se ničemu; i biće vam velika plata, i bićete sinovi najvišega, jer je on blag i neblagodarnima i zlima.

Matej 18,3I reče im: zaista vam kažem, ako se ne povratite i ne budete kao djeca, nećete ući u carstvo nebesko.
Matej 18,4Koji se dakle ponizi kao dijete ovo, onaj je najveći u carstvu nebeskome.
Matej 18,5I koji primi takovo dijete u ime moje, mene prima.
Matej 18,6A koji sablazni jednoga od ovijeh malijeh koji vjeruju mene, bolje bi mu bilo da se objesi kamen vodenični o vratu njegovu, i da potone u dubinu morsku.

Matej 18,10Gledajte da ne prezrete jednoga od malijeh ovijeh; jer vam kažem da anđeli njihovi na nebesima jednako gledaju lice oca mojega nebeskoga.
Matej 18,11Jer sin čovječij dođe da iznađe i spase izgubljeno.
Matej 18,12Što vam se čini? Kad ima jedan čovjek sto ovaca pa zađe jedna od njih, ne ostavi li on devedeset i devet u planini, i ide da traži onu što je zašla?
Matej 18,13I ako se dogodi da je nađe, zaista vam kažem da se njoj više raduje nego onima devedeset i devet što nijesu zašle.
Matej 18,14Tako nije volja oca vašega nebeskoga da pogine jedan od ovijeh malijeh.
da mi izgleda da vam je glavna motivacija u čuvanju duše kao i mnogim drugim hrišćanima što je pogrešno...i da ove reči opominju da treba voleti druge ljude a posebno vernike drugih konfesija, a ne isključiti ih iz svog života kao zle..išao bih tako daleko da istumačim da kad činoiš dobro ma kom čoveku, ma kako ti izgledalo da je zao, Isusu činiš.. imaš tu i priču o izgubljenoj ovci što objašnjava kako se Bog odnosi i kako se treba odnositi prema ljudima koji su u grehu...ne proglašavati ih za zle nego im pomoći da se spasu...ne osuđuj grešnika nego greh...kad nekog okarakterišeš kao zlo i otpadnika i isključuješ ga iz svog društva ti ga osuđuješ a rečeno je ne sudi...

Back