Nevezano za samu temu - je li tebi pojam sudije i izvrsitelja los ili dobar? Ovde si navela kao da je to najgora stvar na svetu. Seti se uvek roditelja koji detetu ne dozvoljava sve, cak ga i kaznjava, nekad i malo zesce, u cilju njegove zastite i dobrobiti.
Osim toga, sudije, izvrsitelji,
Vidi ovako,hriscani citaju Bibliju i pridrzavaju se onoga sta pise u njoj.Je l tako?Samo hriscanstvo ima dve najvece opcije katolike i pravoslavne.Onda ima sitnih i manje sitnih sekti!Zasto ima toliko podela,a svi se drze jedne te iste knjige? Zato sto je svaka ta grana hriscanstva tumaci na svoj nacin,i svako od njih tvrdi da
je bas on u pravu!Prema tome,po kom zakonu da se ja rukovodim i da znam da cu dobiti makar prelaznu ocenu od Svevisnjeg?
A policija doduse hvata lopove,ali nije tu zbog naroda,vec da bi stitila vlast!Ali to je tema za politiku!A pojam sudije u ovom kontekstu je los,jer meni se sudi za nesto sto nisam pocinila,jer mi se radjamo gresni,zbog Evinog greha!Tako da mi je idiotska teorija da sam se rodila gresna i da se moram iskupiti za tudje delo!
Dok ti dodjes do toga gde se razlikuju katolicka i pravoslavna crkva, imaces vec vrlo visoke ocene!

Hocu da kazem da se ne vezujes za razlike koje sekte propagiraju, probaj da nadjes ono sto je zajednicko svima, to onda mora biti to. I sasvim ce dovoljno biti za pocetak da krenes sa bilo kojim od tih ucenja. Ako budes imala iskrenu zelju sam zivot ce ti namestiti tvoj put, koji se cak moze kasnije menjati.
Treba da se rukovodis zakonom koji ti dusa sledi, i sve ce biti u redu. Ti zakoni u Bibliji su uputstva koja treba slediti u zivotu, i vecina nas ih prosto ima vec ugradjene u nama, tj po prirodi stvari postujemo ih (savest i sl), ali glavni cilj je da se covek sjedini sa Bogom, ili da ode u carstvo Bozje, kako god zelis. Tih 10 zakona je samo smernica kako ziveti. Prava stvar je u duhovnom uzdizanju. Koliko znam, u pravoslavlju (a i katolicanstvu) to se svodi na molitve i meditacije (mada meditacije radi pretezno svestenstvo).
Prelazna ocena nije jedna, mi non-stop polazemo ispite, stalno nove, a cesto i one stare ponavljamo. Tako da opustanja nema, mora stalno da se polaze i daje maksimum, zato se i kaze da je zivot pun iskusenja. Da li ti se ukupna ocena poboljsava znaces po tome da li si se promenila ti i tvoj zivot. Veruj mi da ces to vrlo dobro znati kada do toga dodje.
Cinjenica da nisi svesna zakona od istog te ne oslobadja. Ovo vazi u drustvu, a i isto tako i u duhovnom. Dakle, to sto ti mislis da nisi gresna, ne znaci da to zaista i nisi. Znaci samo da toga nisi svesna. Evin greh je greh predaka, a kako se mi stalno radjamo i umiremo (reinkarnacija) sama izracunaj ciji je taj greh, tudji ili tvoj. To pitanje doduse nije tako jednostavno, i ne bih znao da ti tacno odgovorim, ali veruj mi da si gresna cim si se rodila, tj. "materijalizovala". Iskupljujes se prvenstveno za ono sto je tvoja dusa radila, i u tom smislu zivot treba da shvatis kao dar, uslugu, sansu da stvari popravis. Zivot nije lak upravo zato sto je to zapravo "vracanje dugova" ali u isto vreme je i sansa za iskupljenje. Osim toga, sama si kreirala ovaj svoj zivot. Da, svaka dusa planira svoje sledece rodjenje, u skladu sa odredjenim pravilima. Ljudi koji imaju tezak zivot zadali su sebi teske zadatke, i zato ih treba postovati i pomoci im.
Najveci sudija je nasa sopstvena dusa, ali njene vapaje nazalost ne cujemo.
A drzava je nastala radi zastite naroda. Druga je stvar u sta se posle toga izrodila.