Razlog andjeoskog pada

Sad, da li je Njutna delovanjem istog opaučila jabuka po glavi kad je dremao pod drvetom, ili ga je promašila krajne je nebitno. Mnogo je bitnije da ih je uz nju palo još jako mnogo i svaka na dole, jer zakon, znali ga mi ili ne, traje sa ovim našim vremenom i prostorom iliti 3D.
Možda se na ovaj način razmišljajući može proviriti u 4D, ako bi tamošnje stvari probali shvatati kao nadvremenske principe?
verovatno bi se u 4D zavirilo kada bi se njutn, u svom sukobu sa prezrelom jabukom, zapitao kako je ta jabuka uopste dosla gore. najverovatnije bi otkrio da sila koja je u tom ucestvovala ima implozijski karakter, a posto je njutn bio genije, danas bi osim zakona gravitacije na meniu imali i zakon levitacije.
to bi u velikom pomoglo u resavanju nasih unutrasnjih problema, jer i mi iznutra, kao i drvo koje radja jabuku, delujemo pomocu implozijske sile. nazalost, njutn se toga nije setio, a ostali naucnici su se okrenuli eksploziji. zato nam planeta i gori k'o furuna...
odoh u off topic, 'ebiga.

Mislim da Njutn uopste nije bio genije.
Pre ce biti da je svojim radom uhvatio priliku da negde mazne parcence, jer vise nije bio kadar da ponese i to je ono sto danas imamo.
Inace na onome sto si nazvao off topic, ima jos jako mnogo da se radi, trenutno se traze radnici.

Nisam bas siguran u ovo. Mozda si cula da je dao ljudima u odnosu na zivotinje, ali ne i da je samo ljudima u citavom univerzumu data slobodna volja. Sva inteligentna bica imaju slobodnu volju, pa time i andjeli.

E sad, Lucifer je takodje pao pod uticaj Ega, tog velikog problema za sve koji se bave bilo kojom duhovnom stazom. Inace, u Vedama pravila koja vaze za ljude u principu vaze i za bozanstva - i ona trpe kletve drugih bozanstava, u istom vidu kako to dozivljavaju i ljudi. A kada coveku proradi ego on zaboravi na Boga i sebi dozvoljava sve i svja, i on postaje i Bog i najpametniji itd.

Ono sto sam hteo je da ukazem na jedan lep primer kako Bog deluje. Nesto slicno je napisao Vladika Nikolaj, ali ne znam u kom delu, imao sam negde taj odlomak. On je opisao kako izgleda kada covek objavi rat Bogu. Sjajan tekst.
Elem, u Vedama jedno od vrlo znacajnih ali prilicno zastrasujucih bozanstava je Rudra (zapravo ima vise Rudri, ali nije bitno za sustinu). Rec Rudra izvedena je iz sanskritskog rud - plakati (srpski rid - ridati), i smatra se da Rudra kaznjava, te stoga ta reputacija zastrasujuceg. Medjutim, Rudra je onaj koji stiti, i covek zapravo place kada Rudra ode od njega, kada ga napusti. Ne cini Rudra nista vise od toga. Naravno, covek tada place sa razlogom, jer kada nestane zastita svakakve lose stvari mu se dogadjaju.
Slicno je napisao Vladika Nikolaj, ukratko i krajnje parafrazirajuci, da Bogu ne pada na pamet da ratuje se nistavnim covekom, cija sva oruzja uzeta zajedno za Boga ne predstavljaju niti cackalicu, ali ce Bog, razaloscen tim neprijateljstvom coveka prema sebi, uslisiti i tu covekovu molbu i otici. Kako Bog odlazi od coveka, ovaj vene, degenerise se i propada jer kako ce covek da zivi bez Boga? Ne treba coveku nista gore od toga da ga Bog napusti.

U skladu sa tim, pretpostavljam da je i Luciferova odluka, kojoj je Bog udovoljio, zapravo bila pogubna za njega samog - da bivstvuje bez bozjeg prisustva do kraja vremena. Po meni, takva odluka moze se nazvati samo jednim imenom - GRESKA!

Ovo je vrlo temeljno :)
Znači, ako čovek napusti Boga, vene i propada. Izvini, nije da dovodim u sumnju ono što si napisao, samo malo preispitujem, kao i uvek :lol: Koliko sam primetila, čovek koji nije napustio Boga isto vene i propada, to je jedina sigurnost ljudskog života. Ono što mi nije jasno je sledeće ... Lucifer je napravio takvu grešku da ni jedno ljudsko biće ne može u tome da mu parira, ali on živi i ne prestaje da postoji. Poznate su mi priče iz Biblije i sve to mi je jasno, ali ... čini se da nam je neko usadio mišljenje da će zlo jednog dana zauvek nestati, biti uništeno, a šta ako ne bude tako? Naučeni smo da čekamo Hristov povratak, koji su čak i apostoli očekivali, a nisu dočekali. Naučeni smo da očekujemo apokalipsu svakog trenutka ... šta ako ne bude onako kako smo očekivali? Možda naš svet i mi u njemu ne možemo drugačije da funkcionišemo, možda "zahvaljujući" toj grešci mi postojimo.
Po Bibliji, niko nije doživeo Raj posle Adama i Eve, nijedno ljudsko biće nije doživelo Božansko carstvo i definitivno ne zna pravu istinu koja se krije iza "anđeoskog pada". Šta ako taj pad nije greška? Šta ako je to moralo da se desi da bismo postojali? Šta ako je taj pad bila odluka Božija?

Poslednja izmena:
isus_hristos.jpg

Istina, put i zivot
jeli je tu izlaz
poslednja obala

andjeli nisu bukvalno pali nego su pali u greh...

zbog PONOSA ..

Sotona je andjeo heruvim koji je postao ponosan i svojevoljno je zgresio protiv Boga i tako je PAO u greh i otpao od Boga...

tek kasnije biva rat na nebu prema Otkrivenju 12

to prorocanstvo se ispunjava 1914 god

Izbija rat na nebu i Isus sa andjelima se bori protiv Sotone Djavola i njegovih demona i pobedjuje ih i zbacuje na zemlju...
od tada od 1914 god su oni zbaceni na podrucje zemlje i deluju pojacano na ljude
jer ih zele odvesti u unistenje...

tako je prema Bibliji i to je istina ...:)

.

Cek,sad ovako,dakle Bog se bori protiv Sotone,ne pobedjuje ga :dontunderstand: vec ga baca na Zemlju,kao da je Zemlja nuklearno smetliste,gde ko sta hoce tu i baca!?
Ako je Bog svemocan,kako nije pobedio Sotonu,sobzirom da si mi jednom odgovorila da se sama Sotona nikad ne moze pokajati i da nece dobiti oprost.Zasto ga je onda Bog istovario na Zemlju,kad je moga npr na Pluton?

Ovo je vrlo temeljno :)
Znači, ako čovek napusti Boga, vene i propada. Izvini, nije da dovodim u sumnju ono što si napisao, samo malo preispitujem, kao i uvek :lol: Koliko sam primetila, čovek koji nije napustio Boga isto vene i propada, to je jedina sigurnost ljudskog života. Ono što mi nije jasno je sledeće ... Lucifer je napravio takvu grešku da ni jedno ljudsko biće ne može u tome da mu parira, ali on živi i ne prestaje da postoji. Poznate su mi priče iz Biblije i sve to mi je jasno, ali ... čini se da nam je neko usadio mišljenje da će zlo jednog dana zauvek nestati, biti uništeno, a šta ako ne bude tako? Naučeni smo da čekamo Hristov povratak, koji su čak i apostoli očekivali, a nisu dočekali. Naučeni smo da očekujemo apokalipsu svakog trenutka ... šta ako ne bude onako kako smo očekivali? Možda naš svet i mi u njemu ne možemo drugačije da funkcionišemo, možda "zahvaljujući" toj grešci mi postojimo.
Po Bibliji, niko nije doživeo Raj posle Adama i Eve, nijedno ljudsko biće nije doživelo Božansko carstvo i definitivno ne zna pravu istinu koja se krije iza "anđeoskog pada". Šta ako taj pad nije greška? Šta ako je to moralo da se desi da bismo postojali? Šta ako je taj pad bila odluka Božija?

Propadanje se ne odnosi samo na starenje, sto je zajednicko svim ljudima i predstavlja fizicko propadanje, vec prvenstveno na duhovno, ali i fizicko. Ljudi koji napuste Boga napustili su Ljubav - mislim da je svaki drugi komentar suvisan.

Zivot sam po sebi nije uvek blagoslov. Zamisli da neko zivi u podrumu gde ga svakodnevno muce, i tako doveka. Problem je sto mi uvek gledamo iz neke svoje perspektive sa svojim pretpostavkama (a koje nisu opste). Dakle to sto je Lucifer ziv ne znaci da je srecan. Recimo, dovoljno je da ga vecno muci zavist prema Bogu. Zamislite da ste vecito drugi, i da vas to izludjuje, i izludjuje, i izludjuje... ali ne mozete nista po tom pitanju. NIKADA!!!

Ljudi ne treba da cekaju apokalipsu, to je takodje krajnje pogresno. Covek treba da radi na sebi i da se unapredjuje konstantno, a stvari kao sto je apokalipsa ce tada moci da doceka spreman i miran, jer uradio je sve sto je bilo u njegovoj moci. Naravno, malo ljudi se ponasa zaista ovako... zato i strepe.

O zlu probaj da mislis kao o neznanju. Ono sto covek cini a sto se definise kao zlo, zapravo je posledica neznanja. Mislim da je negde vec diskutovano... Ljudi cine greske iz neznanja. Kada bi znali svu predistoriju, i sve posledice svakog svog dela, i sve razumeli, onda bi cinili samo ispravne stvari i zapravo bili u potpunom skladu sa Bogom. Posto ne znamo, pravimo (gooooomilu) gresaka, pa to cak rade i andjeli. Jer oni takodje nisu Bog, jedini SVEznajuci. Da li sada shvatate moc vere? Vera je ono sto kompenzuje to neznanje. A pomoc koju covek ima, mali kompas koji mu je ugradjen, jeste ona intuicija o kojoj je takodje negde diskutovano.
Posto je Lucifer izgubio veru u Boga, i smatrao da je Bog napravio gresku, i pobunio se da bi tu gresku ispravio (iz njegove perspektive gledano), desilo se sta se desilo.

Znanje ce uvek pobediti neznanje, i dobro nadvladati zlo. Imate vere!!! :heart: :)

Poslednja izmena:
Cek,sad ovako,dakle Bog se bori protiv Sotone,ne pobedjuje ga :dontunderstand: vec ga baca na Zemlju,kao da je Zemlja nuklearno smetliste,gde ko sta hoce tu i baca!?
Ako je Bog svemocan,kako nije pobedio Sotonu,sobzirom da si mi jednom odgovorila da se sama Sotona nikad ne moze pokajati i da nece dobiti oprost.Zasto ga je onda Bog istovario na Zemlju,kad je moga npr na Pluton?

Osnovna konceptualna greska je da je Sotona kao kamen bacen na Zemlju. Nije on bacen na Zemlju, vec je bacen iz visih u nize nivoe Kreacije. Kada se kaze bacen na Zemlju, misli se na materijalni Univerzum kao nivo postojanja. Plasticno, bacen je u zatvor, ograniceno mu je kretanje, delovanje...

A generalno govoreci ne vidim zasto ne bi mogao biti bacen bilo gde, kako sama kazes, pa i na Zemlju??? A onda smo mozda i mi baceni za njim, da se malo rostiljamo. Cisto prema zasluzi :sad2:

Osnovna konceptualna greska je da je Sotona kao kamen bacen na Zemlju. Nije on bacen na Zemlju, vec je bacen iz visih u nize nivoe Kreacije. Kada se kaze bacen na Zemlju, misli se na materijalni Univerzum kao nivo postojanja. Plasticno, bacen je u zatvor, ograniceno mu je kretanje, delovanje...

A generalno govoreci ne vidim zasto ne bi mogao biti bacen bilo gde, kako sama kazes, pa i na Zemlju??? A onda smo mozda i mi baceni za njim, da se malo rostiljamo. Cisto prema zasluzi :sad2:

Po toj logici Zemlja je kazneni logor za sve,kada je Sotona ovde po kazni!Onda Bog(mada ja sam ateista) nije ljubav,vec sudija i izvrsitelj!?

Po toj logici Zemlja je kazneni logor za sve,kada je Sotona ovde po kazni!Onda Bog(mada ja sam ateista) nije ljubav,vec sudija i izvrsitelj!?

Procitaj gornje postove. Cisto za rekord, zemlja nije kazneni logor za sve, postoje mnogo gori logori od Zemlje. Ali poenta je da mi na Zemlji nismo osudjeni na vladavinu Sotone, kako to izgleda dozivljavas, vec imamo izbor i mozemo odavde otici na neke vise nivoe (ali i nize). I on ne vlada ni Zemljom, ni Univerzumom. Na svakom od nas je da vidi sta ce i kud ce. Bog jeste ljubav jer daje sansu za iskupljenje i nagradjuje sve dobro sto radimo, a za to sto nam se desava ovo ili ono smo sami krivi, mada vecine toga nismo svesni (prosli zivoti itd). Mi smo ovde na popravnom umesto da se brckamo na moru, ako ti je tako lakse, ali jos uvek nismo giljotinirani. Tako nekako. A veruj mi da masa nas zasluzuje mnogo gore (od obicnog popravnog), samo kad bi sve znali... Ali zato imamo sansu, i idemo ocenu po ocenu, kad jednu popravimo (ne ide to bas iz prvog puta, cesto ni iz 4., 17.,...) na sledecu ocenu... Pa kad naucimo sve lekcije, idemo u visu skolicu itd.

Poslednja izmena:

Nevezano za samu temu - je li tebi pojam sudije i izvrsitelja los ili dobar? Ovde si navela kao da je to najgora stvar na svetu. Seti se uvek roditelja koji detetu ne dozvoljava sve, cak ga i kaznjava, nekad i malo zesce, u cilju njegove zastite i dobrobiti.

Osim toga, sudije, izvrsitelji, policija itd su tu zbog lopova, ubica i sl, a ne zbog ljudi koji su normalni i ne prave stetu.

Procitaj gornje postove. Cisto za rekord, zemlja nije kazneni logor za sve, postoje mnogo gori logori od Zemlje. Ali poenta je da mi na Zemlji nismo osudjeni na vladavinu Sotone, kako to izgleda dozivljavas, vec imamo izbor i mozemo odavde otici na neke vise nivoe (ali i nize). I on ne vlada ni Zemljom, ni Univerzumom. Na svakom od nas je da vidi sta ce i kud ce. Bog jeste ljubav jer daje sansu za iskupljenje i nagradjuje sve dobro sto radimo, a za to sto nam se desava ovo ili ono smo sami krivi, mada vecine toga nismo svesni (prosli zivoti itd). Mi smo ovde na popravnom umesto da se brckamo na moru, ako ti je tako lakse, ali jos uvek nismo giljotinirani. Tako nekako. A veruj mi da masa nas zasluzuje mnogo gore (od obicnog popravnog), samo kad bi sve znali... Ali zato imamo sansu, i idemo ocenu po ocenu, kad jednu popravimo (ne ide to bas iz prvog puta, cesto ni iz 4., 17.,...) na sledecu ocenu... Pa kad naucimo sve lekcije, idemo u visu skolicu itd.

Kako li ovo sto kazes dozivljava jedan budista?Ono u sta ti verujes,ne mora automatski biti i tacno!Toliko religija danas ima i svaka ima svoja verovanja,svoje zakone i kodekse ponasanja,kao i kaznene zakone za one koji prekrse neko pravilo!
Zasto bi jedan budista bio na "popravnom"od Boga,kada taj isti budista nema pojma o Njemu?

Nevezano za samu temu - je li tebi pojam sudije i izvrsitelja los ili dobar? Ovde si navela kao da je to najgora stvar na svetu. Seti se uvek roditelja koji detetu ne dozvoljava sve, cak ga i kaznjava, nekad i malo zesce, u cilju njegove zastite i dobrobiti.

Osim toga, sudije, izvrsitelji,

Vidi ovako,hriscani citaju Bibliju i pridrzavaju se onoga sta pise u njoj.Je l tako?Samo hriscanstvo ima dve najvece opcije katolike i pravoslavne.Onda ima sitnih i manje sitnih sekti!Zasto ima toliko podela,a svi se drze jedne te iste knjige? Zato sto je svaka ta grana hriscanstva tumaci na svoj nacin,i svako od njih tvrdi da

je bas on u pravu!Prema tome,po kom zakonu da se ja rukovodim i da znam da cu dobiti makar prelaznu ocenu od Svevisnjeg?

A policija doduse hvata lopove,ali nije tu zbog naroda,vec da bi stitila vlast!Ali to je tema za politiku!A pojam sudije u ovom kontekstu je los,jer meni se sudi za nesto sto nisam pocinila,jer mi se radjamo gresni,zbog Evinog greha!Tako da mi je idiotska teorija da sam se rodila gresna i da se moram iskupiti za tudje delo!

Pobedio ga je tako sto ga je zbacio na zemlju... znaci ocisceno je nebo...
A U podrucju zemlje ceka konacno unistenje...

Kako li ovo sto kazes dozivljava jedan budista?Ono u sta ti verujes,ne mora automatski biti i tacno!Toliko religija danas ima i svaka ima svoja verovanja,svoje zakone i kodekse ponasanja,kao i kaznene zakone za one koji prekrse neko pravilo!
Zasto bi jedan budista bio na "popravnom"od Boga,kada taj isti budista nema pojma o Njemu?

Nisam budista, ali tvrdnja da budista nema pojma o Bogu zaista ne stoji. To je duhovna tradicija, a svaka duhovna tradicija traga za Bogom. Oni je zovu praznina, ali ti preporucujem da procitas malo o tome (kao sto sam ja upravo). Praznina u budizmu znaci da nista ne postoji samo po sebi, da sopstvo po sebi ne postoji, tj. da je sve sto postoji povezano. U tom smislu ne postojimo ti i ja, vec smo jedno, a to jedno je praznina. Meni ovo sasvim lici na Boga, ali dobro.

Poenta je da budista takodje trazi nacin da se izbavi, da dodje do Nirvane, prosvetli se. Dok to ne ucini on ce patiti. Dok god patimo, mi smo "kaznjeni". Mozda ce ti sada biti jasnije. I ovo je vrlo bukvalno - dok se osoba ne oslobodi Ega, i shvati da je deo Boga, tj deo svega, patice jer ce uvek biti nesto sto joj nije sasvim po volji. U tom smislu je kazna. Naravno, sto osoba vise odstupa od toga, i sto je uvrezenija u ubedjenju da je ona odvojena od svega drugog, to ce vise gresiti prema svemu oko sebe, a time "dobija lose ocene" i stoga ide na popravni. Moras da shvatis da su ta poredjenja vrlo simbolicna, samo pokusavam da objasnim sto prizemnije otprilike kako to funkcionise. Ne treba sve bas bukvalno shvatati.

Za kraj, da li neko dozivljava da je kaznjen ili ne nema bas puno smisla ako mu se desavaju stvari koje mu se desavaju. Naravno svest o tome da je to sto se desava kazna, bozja milost ili nesto drugo nema veze sa cinjenicom da se to i to dogadja, to je samo nacin na koji osoba sebi "opravdava" razlog zasto se desava. Jedna osoba ce psovati i kuditi Boga i sve drugo jer joj je pukla guma, a druga ce zahvaljivati neprestano na bozjoj milosti "jer ko zna zasto je to dobro". Ali poenta je da je u oba slucaja guma - pukla. E to je kazna, i ujedno lekcija. A ocena za lekciju je nasa reakcija - da li cemo to prihvatiti i osvestiti ili ignorisati i bilo ozlojedjeni.

Dakle, budistu cekaju iste lekcije kao i bilo koga drugog, i dok ih ne nauci nema mu mrdanja odavde (u reinkarnacijskom smislu). Tj. on JESTE na popravnom. Nema sta tu svest o tome da trazi. On ce MORATI da razvije svest o tome - sada, u sledecem ili 1000-tom zivotu...

Osim toga, sudije, izvrsitelji,

Vidi ovako,hriscani citaju Bibliju i pridrzavaju se onoga sta pise u njoj.Je l tako?Samo hriscanstvo ima dve najvece opcije katolike i pravoslavne.Onda ima sitnih i manje sitnih sekti!Zasto ima toliko podela,a svi se drze jedne te iste knjige? Zato sto je svaka ta grana hriscanstva tumaci na svoj nacin,i svako od njih tvrdi da

je bas on u pravu!Prema tome,po kom zakonu da se ja rukovodim i da znam da cu dobiti makar prelaznu ocenu od Svevisnjeg?

A policija doduse hvata lopove,ali nije tu zbog naroda,vec da bi stitila vlast!Ali to je tema za politiku!A pojam sudije u ovom kontekstu je los,jer meni se sudi za nesto sto nisam pocinila,jer mi se radjamo gresni,zbog Evinog greha!Tako da mi je idiotska teorija da sam se rodila gresna i da se moram iskupiti za tudje delo!

Dok ti dodjes do toga gde se razlikuju katolicka i pravoslavna crkva, imaces vec vrlo visoke ocene! :) Hocu da kazem da se ne vezujes za razlike koje sekte propagiraju, probaj da nadjes ono sto je zajednicko svima, to onda mora biti to. I sasvim ce dovoljno biti za pocetak da krenes sa bilo kojim od tih ucenja. Ako budes imala iskrenu zelju sam zivot ce ti namestiti tvoj put, koji se cak moze kasnije menjati.

Treba da se rukovodis zakonom koji ti dusa sledi, i sve ce biti u redu. Ti zakoni u Bibliji su uputstva koja treba slediti u zivotu, i vecina nas ih prosto ima vec ugradjene u nama, tj po prirodi stvari postujemo ih (savest i sl), ali glavni cilj je da se covek sjedini sa Bogom, ili da ode u carstvo Bozje, kako god zelis. Tih 10 zakona je samo smernica kako ziveti. Prava stvar je u duhovnom uzdizanju. Koliko znam, u pravoslavlju (a i katolicanstvu) to se svodi na molitve i meditacije (mada meditacije radi pretezno svestenstvo).
Prelazna ocena nije jedna, mi non-stop polazemo ispite, stalno nove, a cesto i one stare ponavljamo. Tako da opustanja nema, mora stalno da se polaze i daje maksimum, zato se i kaze da je zivot pun iskusenja. Da li ti se ukupna ocena poboljsava znaces po tome da li si se promenila ti i tvoj zivot. Veruj mi da ces to vrlo dobro znati kada do toga dodje.

Cinjenica da nisi svesna zakona od istog te ne oslobadja. Ovo vazi u drustvu, a i isto tako i u duhovnom. Dakle, to sto ti mislis da nisi gresna, ne znaci da to zaista i nisi. Znaci samo da toga nisi svesna. Evin greh je greh predaka, a kako se mi stalno radjamo i umiremo (reinkarnacija) sama izracunaj ciji je taj greh, tudji ili tvoj. To pitanje doduse nije tako jednostavno, i ne bih znao da ti tacno odgovorim, ali veruj mi da si gresna cim si se rodila, tj. "materijalizovala". Iskupljujes se prvenstveno za ono sto je tvoja dusa radila, i u tom smislu zivot treba da shvatis kao dar, uslugu, sansu da stvari popravis. Zivot nije lak upravo zato sto je to zapravo "vracanje dugova" ali u isto vreme je i sansa za iskupljenje. Osim toga, sama si kreirala ovaj svoj zivot. Da, svaka dusa planira svoje sledece rodjenje, u skladu sa odredjenim pravilima. Ljudi koji imaju tezak zivot zadali su sebi teske zadatke, i zato ih treba postovati i pomoci im.
Najveci sudija je nasa sopstvena dusa, ali njene vapaje nazalost ne cujemo.

A drzava je nastala radi zastite naroda. Druga je stvar u sta se posle toga izrodila.

Pobedio ga je tako sto ga je zbacio na zemlju... znaci ocisceno je nebo...
A U podrucju zemlje ceka konacno unistenje...

Jes,pobedio ga je tako sto ga je bacio na smetliste,tj nama,pa sad mi treba da se borimo sa njim!Jaka mi pobeda!
Tako cu i ja da ocistim smece iz svog dvorista a isto lepo bacim kod komsije,a posto sam jaca od komsije,on mi ga ne sme vratiti,a ja sam pobedila smece!Kakva pobeda!:think:

Back