Razlika u godinama

Ne razumem sta ljudi vide u njoj, mogao Tomislav Kruzić bolje
p brate.I generalno mi nisu jasne te licnosti sto traze u krugu shou biznisa.
Prvo, vecina tih u shou biznisu su frikovi - Dep i Amber case. Koji ce im to k, da ih gule ko jarceve na konto vouka. To su ambiciozni beskrupulozni ljudi, nema tu dobrog da izadje u vezi.
Nadjes neku normalnu osobu/e koliko hoces ih ima.

Tacno bih radio ko dikaprio. Non stop devojke oko mene, mlade, znaci nisu jos za udaju, hoce da iskuse cari zivota i to, znaci nema "ozbiljnog" vec svi uzivamo u zivotu, lepo nam i zahvalni smo.
Nije stvar u mladosti. Mladost sama po sebi nije vrlina, niti mana.Stvar je u praznini….
Zamisli sad mene sa 25 da hodam s dečkom od 18. Je l’ legalno? Jeste.
Ali… šta da radim s njim? Da mu pravim sendvič za školu? Da mu potpisujem izostanke?
Neki listovi su još neispisani, i to je okej, to je nada…
Ali kad celog života samo listaš prazne stranice drugih, umesto da napišeš sopstvenu priču, onda nisi avanturista, nisi čak ni romantičar.
Samo si… prazan…

Nije stvar u mladosti. Mladost sama po sebi nije vrlina, niti mana.Stvar je u praznini….
Zamisli sad mene sa 25 da hodam s dečkom od 18. Je l’ legalno? Jeste.
Ali… šta da radim s njim? Da mu pravim sendvič za školu? Da mu potpisujem izostanke?
Neki listovi su još neispisani, i to je okej, to je nada…
Ali kad celog života samo listaš prazne stranice drugih, umesto da napišeš sopstvenu priču, onda nisi avanturista, nisi čak ni romantičar.
Samo si… prazan…
Ima odlikasa od 18 kojima ne treba da im neko pise domaci niti sprema sendvic. Mada je sendvic spremiti nekome nekada lepa stvar nevezano za godine.
Sve je valjda sta trazis i sta cini prazninu. Po meni svrsena osoba nije nuzno kvalitetom popunjena osoba. Moze da bude pogresno svrsena.Cak cesce naleces na pogresno formirane. I onda skapiras da trazis sustinu osobe a ne formu. Tebi ako je prazno i gledas na odnose kroz senvcie i u smislu da trazis zrelog muskarca koji je oformljen u smislu - posao, stan, samostalan, pere sebi i sta vec ok, ali to je tvoj ukus a ne opste pravilo.

Ima odlikasa od 18 kojima ne treba da im neko pise domaci niti sprema sendvic. Mada je sendvic spremiti nekome nekada lepa stvar nevezano za godine.
Sve je valjda sta trazis i sta cini prazninu. Po meni svrsena osoba nije nuzno kvalitetom popunjena osoba. Moze da bude pogresno svrsena.Cak cesce naleces na pogresno formirane. I onda skapiras da trazis sustinu osobe a ne formu. Tebi ako je prazno i gledas na odnose kroz senvcie i u smislu da trazis zrelog muskarca koji je oformljen u smislu - posao, stan, samostalan, pere sebi i sta vec ok, ali to je tvoj ukus a ne opste pravilo.
Gadan je problem kada neko utripuje da je jedino njegov pogled na život ispravan. A posebno je zahebano kada krene druge da primorava na to.

Znaš, kad neko kaže da bi radio kao Dikaprio, a zatim piše eseje o zrelosti osamnaestogodišnjakinja, to mi dođe kao da se pozivaš na Šekspira da bi opravdao što kupuješ roza biležnice. Jer Dikaprio ne traži zrelu mladu osobu, traži nepisanu stranicu na kojoj će da potpiše samo sebe, dokle god mastilo traje.
A čim počne da piše sopstvenom rukom, zameni svesku. Ti slobodno romantizuj ‘svestrane’ maturantkinje koje se ne žale na sendviče.
Ali nemoj to zvati dubinom.
Zato što dubina nije kad neko pristane na tebe, nego kad te pročita pa ipak ostane.

A postoje i nemoguce osobe koje su naucile da biraju iskljucivo kriticno a ne da biraju pozitivno.
U svemu trazim manu, hoce neko da me zayebe a to je ono : sta ce meni neki balavac/balavica, ili sta ce meni neki matorac ili moje je godiste ali je opet ili preozbiljan ili dosadan ili neozbiljan i td. A kad pogledam, do mene je. Sbe pogresno sagledavam i to je stvar samsvesnosti. I to su obicno licnosti koje imaju ruznu naviku da drugima nabacuju moralni teret na pleca. I hodajuce su katastrofe.
A imas i ono: trazim da s nekim osetim/dozivim: uzbudjenje, zabavu, komunikaciju, razumevanje,poverenje, osecaj povezanosti i td.

Nije isto da ona ima 29 a ti recimo i 59. Potpuno je drugačije da ona ima 19 a ti 39.
Sa 19 ona ne zna jel pošla ili došla.
a sa druge strane... kad on ima 39, moze da izgleda i kao da ima 25...
a kad ima 59, a ona 29 on je đed svakako a ona u najboljim godinama... kad se takav par spoji, znas se sta je zapravo razlog... izgled muskarca tu ne igra vise nikakvu ulogu... ;)

sugar-dedi.jpg

Back