Razlika u godinama

Da li je realno da si prijavila poruku. I da te štite na račun stare slave (tj. bivše f-je)
Uvredilo te što sam napisala da ti je komentar "dosadan". A sama poručuješ da sam smorila

Ok.
Izvini što se SvAdjAm sa likovima koji kače privatne slike devojaka sa lažnih naloga, i boleština koje "ne vidite", upadaju u razgovore (jer na forumu valjda ne smeš da imaš polemičku digresiju), lažu, tračare, čoporaše, tužakaju...

To vam nije problem, ali vas smara što se svađamo
Dobro, nećemo da se svađamo
:lol:
Ubuduće ćemo da pazimo da slučajno ne uvredimo fotumske kabadahije i bidnemo fine
(Šalim se, nećemo)

Aj zdravo

Slušao sam razne priče, na ovu temu, i ovo se dosta dešava, kod javnih ličnosti. Međutim, različita su stanovišta, u zavisnosti od vaspitanja, potrebe i interesa. Ja sam na primer, skoro nabasao na preslatku devojku, i zaljubio se na prvi pogled, a ima 19 godina. Ja sam znatno stariji, ali ona slobodna, ja slobodan. Dođe čovek u iskušenje. Šta mislite, koja je gornja granica u razlici po godinama između dvoje u vezi? Da li vam to igra ulogu, ili ne biste obraćali pažnju, na tu stvar?
Ako je razlika tolika da joj nosiš dnevnik u školu, a ona tebi tablete za pritisak, možda to i nije ljubav, nego zamena za nešto što nisi stigao da preradiš na vreme.Ljubav nema godine, slažem se, ali ima ritam.
Ako ti si zreo za mirno veče uz dnevnik a ona za izlazak s drugaricama, možda nije pitanje razlike nego pravca. I znaš šta? Najbolje da pitaš njenog babu.
On ti je generacijski najbliži da ti iskreno kaže:
“Nije problem što si stariji. Problem je što ti treba nežnost, a ne obnova mladosti. I to je moja ćerka, a ne tvoje poslednje poglavlje.”
A ako si baš previše star, najuriće te i bez reči. Samo će podići obrvu i pokazati rukom ka izlazu.

Ako je razlika tolika da joj nosiš dnevnik u školu, a ona tebi tablete za pritisak, možda to i nije ljubav, nego zamena za nešto što nisi stigao da preradiš na vreme.Ljubav nema godine, slažem se, ali ima ritam.
Ako ti si zreo za mirno veče uz dnevnik a ona za izlazak s drugaricama, možda nije pitanje razlike nego pravca. I znaš šta? Najbolje da pitaš njenog babu.
“Nije problem što si stariji. Problem je što ti treba nežnost, a ne obnova mladosti. I to je moja ćerka, a ne tvoje poslednje poglavlje.”
A ako si baš previše star, najuriće te i bez reči. Samo će podići obrvu i pokazati rukom ka izlazu.
Lepo si rekla "ako" i "možda". A "ako" ne treba to što si navela?

I po 10x da pitam, zašto je odnos dve (ili više) punoletne, razumne osobe kojima taj odnos odgovara po bilo kom osnovu, stvar bilo koga drugog osim njih samih? 🤔 P.a makar bilo i 100 godina razlike između. Zašto ljudi vole da guraju noseve u tuđe živote?

I po 10x da pitam, zašto je odnos dve (ili više) punoletne, razumne osobe kojima taj odnos odgovara po bilo kom osnovu, stvar bilo koga drugog osim njih samih? 🤔 P.a makar bilo i 100 godina razlike između. Zašto ljudi vole da guraju noseve u tuđe živote?
Ne sporim ja da ljubav ne zna za godine. Ali zna iskustvo. I zna razliku između topline i potrebe da u tuđim očima pronađeš ono što nisi stigao da izgradiš u sebi. Nije problem što si stariji. Problem je kad ti treba tuđa mladost da zabašuriš sopstvenu nezrelost. Kad ne tražiš partnerku, već potvrdu da još možeš da budeš izabran.
Lako je braniti takve odnose dok se priča uopšteno. Sve dok nije tvoja ćerka…
Onda odjednom svi postaju stručnjaci za neurobiološki razvoj frontalnog korteksa i emocionalnu zrelost.
Kažu: “Punoleteni su, neka vole!” — i neka.
Ali odraslost ne dolazi sa godinama, nego s kapacitetom da voliš nekog i kad više ne koristiš sopstvenu nesigurnost kao vezivno sredstvo.

P.S. Ako ti treba neko da ti kaže “tatice”, idi kod terapeuta, ne u srednju školu.

Zato što konkretno ovu sa početka priče dijeli godina dana od maloljetnosti u kojoj, zbog mladosti, ne može ni po zakonu samostalno donositi bitne životne odluke. Napaljene matore jarce treba razumjeti i pustiti ih da sami biraju? Ma kako da ne.
Nakaradno je i bolesno. Tačka!

Ne sporim ja da ljubav ne zna za godine. Ali zna iskustvo. I zna razliku između topline i potrebe da u tuđim očima pronađeš ono što nisi stigao da izgradiš u sebi. Nije problem što si stariji. Problem je kad ti treba tuđa mladost da zabašuriš sopstvenu nezrelost. Kad ne tražiš partnerku, već potvrdu da još možeš da budeš izabran.
Lako je braniti takve odnose dok se priča uopšteno. Sve dok nije tvoja ćerka…
Onda odjednom svi postaju stručnjaci za neurobiološki razvoj frontalnog korteksa i emocionalnu zrelost.
Kažu: “Punoleteni su, neka vole!” — i neka.
Ali odraslost ne dolazi sa godinama, nego s kapacitetom da voliš nekog i kad više ne koristiš sopstvenu nesigurnost kao vezivno sredstvo.

P.S. Ako ti treba neko da ti kaže “tatice”, idi kod terapeuta, ne u srednju školu.
Zašto u startu generalizujes tog muškarca? I na kraju krajeva, čak i da jeste tako i da to drugoj strani odgovara, zašto je to tvoj problem?
Znači i ti se slažeš da punoletstvo kod žena zakonski bude negde oko 35te? Jer vidim da i ti generalizujes mlade devojke kao poluretarde koje ne znaju gde udaraju.
P. S.: Ako ti treba neko da ti kaže šta TEBI treba u TVOM životu opet je vreme za terapeuta. 😊

Zašto u startu generalizujes tog muškarca? I na kraju krajeva, čak i da jeste tako i da to drugoj strani odgovara, zašto je to tvoj problem?
Znači i ti se slažeš da punoletstvo kod žena zakonski bude negde oko 35te? Jer vidim da i ti generalizujes mlade devojke kao poluretarde koje ne znaju gde udaraju.
P. S.: Ako ti treba neko da ti kaže šta TEBI treba u TVOM životu opet je vreme za terapeuta. 😊
Znaš šta, možda stvarno jeste vreme za terapeuta, ali da zajedno odemo. Ja zbog “tatice” komentara, a ti da saznaš zašto te toliko pogađa kad neko spomene ćerku. Ne brini, neću te pitati “šta bi bilo da je tvoja ćerka”, već ću te pitati, šta ti uopšte tražiš kod žene kojoj još mama kuva ručak kad ogladni?
Zakon možda dozvoljava punoletstvo s 18, ali odraslost ne izdaje pasoše. A tvoja uvreda o “poluretardima” govori više o tebi nego o tim devojkama. Ako veruješ da su one na tom nivou, postavlja se pitanje: šta to onda o tebi govori, kad ih takve tražiš?

P.S. Vidiš kako umem da se našalim i na svoj račun? Ali ja ne tražim “tatice” ni u realnosti, ni na forumu. Meni su moji kompleksi dragi jer ih ne zovem “ljubav.”

Znaš šta, možda stvarno jeste vreme za terapeuta, ali da zajedno odemo. Ja zbog “tatice” komentara, a ti da saznaš zašto te toliko pogađa kad neko spomene ćerku. Ne brini, neću te pitati “šta bi bilo da je tvoja ćerka”, već ću te pitati, šta ti uopšte tražiš kod žene kojoj još mama kuva ručak kad ogladni?
Zakon možda dozvoljava punoletstvo s 18, ali odraslost ne izdaje pasoše. A tvoja uvreda o “poluretardima” govori više o tebi nego o tim devojkama. Ako veruješ da su one na tom nivou, postavlja se pitanje: šta to onda o tebi govori, kad ih takve tražiš?

P.S. Vidiš kako umem da se našalim i na svoj račun? Ali ja ne tražim “tatice” ni u realnosti, ni na forumu. Meni su moji kompleksi dragi jer ih ne zovem “ljubav.”
Pročitaj ponovo moj post, ali sa razumevanjem i fokusom. Mamice 😊

Čitala sam tvoj odgovor… ali ovog puta, sa razumevanjem i fokusom, kako i sam predlažeš. I znaš šta? I dalje zvuči kao da te nije pogodilo što sam pomenula “tatice”… nego što sam pomenula ćerku. Zanimljivo, zar ne?
Ti se braniš humorom (“mamice”), ali ga koristiš kao štit, ne kao ogledalo. A ja ti ogledalo nudim. Ne da te povredim, nego da vidiš gde boli.
Kažeš da nisam razumela tvoj post? A možda si ti previše zauzet idejom da te neko napada, pa ne vidiš da ti niko ne brani vezu sa punoljetnom devojkom, samo ti postavlja pitanje: Zašto baš takvu? I šta to govori o tebi, ako veruješ da su one poluretardi, a i dalje ih želiš?
Na kraju, da te utešim:
Ne brini, ja ti ne bih bila ni mama ni ćerka. Više sam tvoj psihološki test.

Tatice ispit: pao!
Simptomi uključuju: momentalnu uvredu, “mamice” sindrom, projekciju i nemogućnost da prepoznaš šalu jer te pogodila istina.

Preporučena terapija: 10 dana bez komentarisanja tuđih ćerki, 2 sesije sa terapeutom nedeljno, i jedna žena tvojih godina koja ti kaže: “Ti si dobar čovek… al’ nisi više za srednju smenu.”

P.S. Ne brini, mama može da ti spremi ručak kad dođeš s terapije

Čitala sam tvoj odgovor… ali ovog puta, sa razumevanjem i fokusom, kako i sam predlažeš. I znaš šta? I dalje zvuči kao da te nije pogodilo što sam pomenula “tatice”… nego što sam pomenula ćerku. Zanimljivo, zar ne?
Ti se braniš humorom (“mamice”), ali ga koristiš kao štit, ne kao ogledalo. A ja ti ogledalo nudim. Ne da te povredim, nego da vidiš gde boli.
Kažeš da nisam razumela tvoj post? A možda si ti previše zauzet idejom da te neko napada, pa ne vidiš da ti niko ne brani vezu sa punoljetnom devojkom, samo ti postavlja pitanje: Zašto baš takvu? I šta to govori o tebi, ako veruješ da su one poluretardi, a i dalje ih želiš?
Na kraju, da te utešim:
Ne brini, ja ti ne bih bila ni mama ni ćerka. Više sam tvoj psihološki test.
Lebtejebo ovo je tako deep. Mada meni više deluje kao neuspeli pokušaj nekog poetskog baljezganja. Ali ok... Ukusi.
Kao što već rekoh tvom saborcu, ovaj forum je vaš domet vašeg uticaja na takve odnose. Sretno 😊

Nisi se zapitala da li si ti možda zakazala kao roditelj s obzirom da si sa 19, 20, 25 godina napravila poludebilnu osobu?
A ja bih se zapitao da li uošte treba da slušam savete i mišljenja takvog roditelja.

Znaš šta je najbolje? Što je srećom domet vas koji (evo već 30 strana) pljujete takve odnose, ovaj forum i možda po koji vaš prijatelj koji želi da vas sluša. 😊
Takvi odnosi su postojali, postoje i postojaće, a vi se tu realno nista ne pitate. Pitaju se te dve osobe. 😊
Ja još nisam roditelj, kad budem, ako budem, trudiću se da odgojim srećno biće. Moj roditelj bi zveknuo po sred face svakog matorog napaljenog jarca koji bi se usudio na taj vaš "romantični" način prići meni ili mojoj sestri.
Po tvom ponašanju, riječima koje koristiš u obraćanju se vidi da si već prilično zreo za nekog liječenja.

Back