Razgovor sa ateistima

Kao sto imamo naucnike prirodnih nauka, ljude koji ispituju stvorenu materiju i pojavu, tako imamo i naucnike na duhovnom polju.
Stvar je u tome da vi ateisti ne priznajete duhovno polje dok vernici prihvataju oba. I kada bi se sva naucna saznanja o prirodi smestila u jednu knjigu, nazovimo je Almanah, zar je cudno to sto su i duhovna saznanja smestena u jednu knjigu, Bibliju?

Zato je, da blago kazem, smesno kada neko ko ne priznaje duhovni svet, govori negativno o Bibliji.

Kada pricas o duhovnom svetu svaka religija i narod ima svoju verziju, zato ne moze biti nauka kao sto je geologija, biologija, genetika , fizika, matematika itd.
To sto si napisao da vernici prihvataju nauku je tacno za neke vernike, za vecinu vernika na ovom forumu nije tacno.

Kada pricas o duhovnom svetu svaka religija i narod ima svoju verziju, zato ne moze biti nauka kao sto je geologija, biologija, genetika , fizika, matematika itd.
To sto si napisao da vernici prihvataju nauku je tacno za neke vernike, za vecinu vernika na ovom forumu nije tacno.
Duhovnost ti je slična sa umetnošću. Tačno je da se na različite načine manifestuje, ne samo po religiji nego i po narodu pa čak i po pojedincu što opet ne isključuje boga. Nauka takođe ne isključuje boga jer se i ne bavi da li postoji ili ne. To je samo u glavama pojedinaca (što kažeš). Takođe nauka nije konstanta jer se vremenom otkrivaju nove stvari pa se tako nadograđuje.

Voleo bi bar peti deo da budem kao on. A ne pričam ovo tek tako, čovek je zaista bio živi svetac, lični kontakt sam imao sa njim i sam sam se čudio da u prevelikoj gužvi dođem do njega i šta je tu bilo čudno. Kasnije kada sam vraćao film što se kaže, dakle gužva ko kad se lidl otvarao :D ja udaljen oko 50 metara i pomislim baš bi voleo da ga pitam bar kako je ali to je bilo nemoguće, međutim dešava se čudo koje i dan danas ne mogu da shvatim, gomila ljudi se razdvojila a meni put ka njemu slobodan i dođem do njega, pružim mu ruku a on nasmejao, ja ko tele ne znam ni kako sam došao do njega samo sam blenuo i poželeo mu srećan put a on meni onako prstom :nono3: samo sa osmehom nakon toga odma je seo u auto.
Pita me žena posle gde sam bio, reko pa da se pozdravim sa Pajom. Aj ne kaki, kako pored ovake gužve ko zna gde si se smucao.
E moj Sale
bravo, super.

Zato sto vam je preslaba tehnika. Cisti amaterizam. Cuj trazite materijalni dokaz za duhovno i ti bi da poljuljas temelj :D
Da sam ja kojim slucajem ateista, razbucao bi ove vernike.... :D
A sa cim o majstore moj
jel sa busnom kantom
o majstore.
niti i mozes ista objasniti o bogu , niti ista i mozes da dokazes , ni ti ni iko od vas vernika da je ista istina iz knjige izmisljotine.

da samo ponovim staru poslovicu narodnu
u vezi verovanja .
Majke su ispracali svoju decu na dug put recima
CUVAJ SE I BOG CE TE CUVATI

dal mozes i ti i ostali da razumete poruku.

A sa cim o majstore moj
jel sa busnom kantom
o majstore.
niti i mozes ista objasniti o bogu , niti ista i mozes da dokazes , ni ti ni iko od vas vernika da je ista istina iz knjige izmisljotine.

u vezi verovanja .

Ja mogu. To se radi da kad taj neko nastrada, ne bude božja krivica, nego njegova. Ali ako ne nastrada, zasluga ide bogu.
Isto kao kad lekari nekog izleče, pa odmah matraju da ga je bog spasio. A pre toga im nije palo na pamet da umesto bolnice, idu u crkvu i tamo se leče molitvama.

..........
Ja mogu. To se radi da kad taj neko nastrada, ne bude božja krivica, nego njegova. Ali ako ne nastrada, zasluga ide bogu.
Isto kao kad lekari nekog izleče, pa odmah matraju da ga je bog spasio. A pre toga im nije palo na pamet da umesto bolnice, idu u crkvu i tamo se leče molitvama.
Vidiš kako ti svuda sebe prepoznaješ.
Samo ti se čini da o drugima pričaš. A zapravo, ne mora čovek da bude vernik
da bi dvostruke aršine imao. Dokaz za to si ti. Kada ti se čini da briljiraš u raspravi,
onda si za to ti zaslužan. Kada vidiš da ni sam ne znaš šta pričaš, za to su krivi
loši sagovornici koji na tebi leče komplekse.

..........

Vidiš kako ti svuda sebe prepoznaješ.
Samo ti se čini da o drugima pričaš. A zapravo, ne mora čovek da bude vernik
da bi dvostruke aršine imao. Dokaz za to si ti. Kada ti se čini da briljiraš u raspravi,
onda si za to ti zaslužan. Kada vidiš da ni sam ne znaš šta pričaš, za to su krivi
loši sagovornici koji na tebi leče komplekse.
Dal si i ti razumela šta si napisala....

A sa cim o majstore moj
jel sa busnom kantom
o majstore.

u vezi verovanja .

Poruka je isuvise dubokoumna, isuvise je neizrecive premudrosti i intelektualnog velelepija u njoj da bi ikome ikada mogla biti razumljiva.

Back