marsijaner
Legenda
- Poruka
- 55.287
a kazes oniTo su prvo rekli Jevreji koji su Boga i iznislili.
neg ima li igde ikakvoga pisanoga traga o njemu
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a kazes oniTo su prvo rekli Jevreji koji su Boga i iznislili.
Слажем се. Да ли си прочитао Библију, и да ли си прочитао прошлу поруку коју сам написао ?Ako si vernik Biblija za tebe mora da bude Božja reč.
Kad bi mogao da zaustavis svemir, mislim da bi ljudi verovali, ali valjda je poenta hriscanstva da ljudi veruju zato sto ne mozes da zaustavis vreme.Ateista je šetao šumom i razmišljao:– Kako je veličanstveno drveće! Kako su moćne reke! Kako su divne životinje!
U žbunju iza njega začulo se šuštanje. Ateista se okrenu i ugleda ogromnog grizlija kako ide prema njemu. Potrčao je koliko ga noge nose. Osvrtao se preko ramena, a medved je bio sve bliže i bliži. U panici se saplete i pade.
Pokuša da ustane, ali vide da je medved iznad njega i pruža se da ga dohvati šapom. U tom trenutku ateista uzviknu: “O, Bože!“
… Vreme se zaustavi. Medved se ukoči. Tišina zavlada šumom… Čovek bi osvetljen nekom blistavom svetlošću, a sa neba se začu glas:
– Ti poričeš moje postojanje sve ove godine, učiš druge da ja ne postojim, čak i stvaranje sveta pripisuješ nekom kosmičkom slučaju. Da li od mene očekuješ da ti sada pomognem u nevolji? Treba li, od sada, da te računam kao vernika?
Ateista pogleda u blistavu svetlost i reče: – Zaista bi bilo licemerno s moje strane, da sad, iznenada, zahtevam od tebe da me tretiraš kao hrišćanina. Ali možda bi mogao da hrišćaninom učiniš medveda! – U redu! – reče glas.
… Svetlost nestade… Zvuci u šumi ponovo oživeše… Medved spusti svoju desnu šapu, prinese je levoj, pogne glavu kao u molitvi i razgovetno progovori:
– “Bože, blagoslovi ovu hranu koju mi pružaš danas kroz našeg Gospoda Isusa Hrista. Amin!“
![]()

Pošten neki ateistaAteista je šetao šumom i razmišljao:– Kako je veličanstveno drveće! Kako su moćne reke! Kako su divne životinje!
U žbunju iza njega začulo se šuštanje. Ateista se okrenu i ugleda ogromnog grizlija kako ide prema njemu. Potrčao je koliko ga noge nose. Osvrtao se preko ramena, a medved je bio sve bliže i bliži. U panici se saplete i pade.
Pokuša da ustane, ali vide da je medved iznad njega i pruža se da ga dohvati šapom. U tom trenutku ateista uzviknu: “O, Bože!“
… Vreme se zaustavi. Medved se ukoči. Tišina zavlada šumom… Čovek bi osvetljen nekom blistavom svetlošću, a sa neba se začu glas:
– Ti poričeš moje postojanje sve ove godine, učiš druge da ja ne postojim, čak i stvaranje sveta pripisuješ nekom kosmičkom slučaju. Da li od mene očekuješ da ti sada pomognem u nevolji? Treba li, od sada, da te računam kao vernika?
Ateista pogleda u blistavu svetlost i reče: – Zaista bi bilo licemerno s moje strane, da sad, iznenada, zahtevam od tebe da me tretiraš kao hrišćanina. Ali možda bi mogao da hrišćaninom učiniš medveda! – U redu! – reče glas.
… Svetlost nestade… Zvuci u šumi ponovo oživeše… Medved spusti svoju desnu šapu, prinese je levoj, pogne glavu kao u molitvi i razgovetno progovori:
– “Bože, blagoslovi ovu hranu koju mi pružaš danas kroz našeg Gospoda Isusa Hrista. Amin!“
![]()
Kog boga kolega, Jehove jevrejskog ili hrišćanskog bezimenog ?Ako si vernik Biblija za tebe mora da bude Božja reč.
Eto ti jedne basne nadahnute semitskim božanstvom na primer, a mi smo naše staroslovenske bajke, basne i legende ZABORAVILI ?Pošten neki ateista
Nekako bog ispuni želju ili molitvu u krajnem cilju samo na drugačiji način od onog kako mi mislimo, zato se i ne molim, bojim se da mi se molitva ne usliši.![]()

Да ли те то плаши?Da li mi neko od vernika može objasniti zašto je simbol Hrišćanstva morbidan, do te mere da čoveka ispuni jezom čak ?
Naročito ljude koji se prvi put sustetnu sa jednim ovakvim simbolom, koji više nego očigledno oslikava SMRT.
Ne radost, ne nadu, vrlinu, lepotu već SMRT ?
Pogledajte prilog 768413
Mene ništa više ne može uplašiti kolega, pregrmeo sam mnogo toga, samo me podilazi jeza na mrtvog čoveka ? Deluje morbidno, za normalnog čoveka zar ne.Да ли те то плаши?
To i nije simbol hriscanstva.Da li mi neko od vernika može objasniti zašto je simbol Hrišćanstva morbidan, do te mere da čoveka ispuni jezom čak ?
Naročito ljude koji se prvi put sustetnu sa jednim ovakvim simbolom, koji više nego očigledno oslikava SMRT.
Ne radost, ne nadu, vrlinu, lepotu već SMRT ?
Pogledajte prilog 768413
Nismo zaboravili jer ni ne znamo. Na netu je sada nabacano svega i svačega jer ništa nije zapisivano. Da li su Sloveni bili nepismeni ili im nije bilo bitno da se zapiše nemam pojmaEto ti jedne basne nadahnute semitskim božanstvom na primer, a mi smo naše staroslovenske bajke, basne i legende ZABORAVILI ?
Kao da nismo ni postojali pre dolaska te vere sa istoka ?
Da li je to i bio cilj Cionizma ili nešto drugo, diskutabilno je ?![]()
Vic je super, boli glavaAteista je šetao šumom i razmišljao:– Kako je veličanstveno drveće! Kako su moćne reke! Kako su divne životinje!
![]()
samo sto ni ljudi ni medvedi a ni izmisljeni bog nisu i nikada ne mogu komuniciratinaravoucenje ove price jeAteista je šetao šumom i razmišljao:– Kako je veličanstveno drveće! Kako su moćne reke! Kako su divne životinje!
![]()
e SalePošten neki ateista
Nekako bog ispuni želju ili molitvu u krajnem cilju samo na drugačiji način od onog kako mi mislimo, zato se i ne molim, bojim se da mi se molitva ne usliši.![]()

bit ce preKog boga kolega, Jehove jevrejskog ili hrišćanskog bezimenog ?
hriscanstvo i ljubaFTo i nije simbol hriscanstva.
simbol hriscanstva je ljubav.

ima SaleNismo zaboravili jer ni ne znamo. Na netu je sada nabacano svega i svačega jer ništa nije zapisivano. Da li su Sloveni bili nepismeni ili im nije bilo bitno da se zapiše nemam pojma
Što se zamarate s tim, neko veruje u boga, neko u nauku, neko i u boga i u nauku, neko veruje u boga ne veruje u prezentere boga, neko u nauku ali ne i naučnicima, raznih kombinacija. Svako ima svoju logikue Sale
lijepa bajkovita prica o toku dogadjaja
no , opet
Tko je bio prisutan samom toku dogadjaja
kada je i gde taj Ateista setao sumom
tko je i na koji nacin je sve to usnimljeno a i bogumi
tko jos i ubaci ANDERSENA i njegove price o zivotinjama koje pricaju.
vernik ce se ove price dohvatiti i reci
AHA Ateista ipak proiziva boga , znaci da je ipak vernik
onaj , koji i misli svojom glavom i koristi spoznaje nauke...
zakljuciti
bajkica , pricica koja nema ni gram realnosti![]()
![]()
smatram da je potrebno i ukazivatiŠto se zamarate s tim, neko veruje u boga, neko u nauku, neko i u boga i u nauku, neko veruje u boga ne veruje u prezentere boga, neko u nauku ali ne i naučnicima, raznih kombinacija. Svako ima svoju logiku
Pa to nije ljubavhriscanstvo i ljubaF
hmm,kroz historiju vidimo kako se ljubav sirila
sabljom , metcima , obezglavljivanje , genocidima spram nativ ili ti domicilnim stanovnistva.
a i da
svi oni koji su dobili - dali takvu ljubav su sada
gde
u raju ili na paju![]()
Pa gde je, nešto bi "procurelo" dosadima Sale
bilo je dosta zapisanoga
, no zna se kome je trebala LAZNA historija...
rimo-katolickom kleru....
Vera je plemenita, kao filozofija i primenjena nauka ali ljudi zloupotrebljavajusmatram da je potrebno i ukazivati
onima koji zdusno reklamiraju boga i to najcesve rimo-katolickoga.
i njihovu takozvanu hriscansku ljubav i sprovodjenja lazi ka domicilnom stanovnicima.
To je jedan te isti Bog.Kog boga kolega, Jehove jevrejskog ili hrišćanskog bezimenog ?
o daPa to nije ljubav
to je zloupotreba hriscanstva
a prava vera je ljubav.
Odlika moje hriscanske vere je ljubav i tako i zivimo u miru i ljubavi.