Jovan Prezviter
Iskusan
- Poruka
- 5.532
Samo ti budi jak vernik i veruj kako ti kažu da je bog krvožedan i da je to
Mi Boga ne treba da prilagođavamo našim standardima već da razumemo kako On zaista deluje. Bog ne odgovara nikome za svoje postupke ne zato što Ga baš briga za sve već zato što je to savršena pravda i ljubav...
Kada jednog dana dođemo na nebo..ako budemo verni Hristu, mnogo toga će nam imati da objasni. Sve što nismo ovde razumeli tamo ćemo potpunije znati. Mi kao ljudi pokušavamo Boga da uokvirimo u nekim našim stavovima i ako neki Njegov postupak neodgovra našie senzibilititu onda odmah kmečimo..nije to Bog, nije to Bog....nije Bog čovek pa da merim čovičijim merilima.
Kao drugo, da se razumemo...Bog je ovo što je učinio učinio jedanput na takav način. Bog ne ponavlja ista dela na isti način...tako da se i ovo može krivotvoriti od strane neprijatelja. Bog je u datom trenutku reagovao na takav način ali greška u shvatanju kod ljudi je da je to MODEL kako Bog uvek deluje ili kako bi možda tražio od nas da delujemo. Ne, to nije model. To je UNIKAT Božijeg delovanja i niko ne treba da se zaluđuje idejom(a ima i takvih) da bi sada ispunjavao Božiju volju ako bi isti način kažnjavanja grešnih primenio i danas. Jednostavno, Bog je Taj koji određuje mimo volje i misli čoveka.
Tako da ne treba niko da brine i da se plaši nas koji verujemo u doslovno ispunjenje ovih stvari u Hananu jer isto tako mi ne gledamo izolirano ovaj događaj već u celokupnosti Božijeg načina delovanja opisanog u Bibliji. To stalno podvlačim. I pre sam govorio da ljudi greša kada izoliraju tekstve Biblije i onda izvode zaključke na osnovu tih izolovanih delova citata..jako pogrešno i ne mnogo mudro..nasuprot. Zato ako hoćeš razumeti ovo teško mestu u Bibliji moraš sagledavati sve činejnice o Bogu i o Njegovim postupcima.