Razgovor sa ateistima

Samo ti budi jak vernik i veruj kako ti kažu da je bog krvožedan i da je to

Mi Boga ne treba da prilagođavamo našim standardima već da razumemo kako On zaista deluje. Bog ne odgovara nikome za svoje postupke ne zato što Ga baš briga za sve već zato što je to savršena pravda i ljubav...

Kada jednog dana dođemo na nebo..ako budemo verni Hristu, mnogo toga će nam imati da objasni. Sve što nismo ovde razumeli tamo ćemo potpunije znati. Mi kao ljudi pokušavamo Boga da uokvirimo u nekim našim stavovima i ako neki Njegov postupak neodgovra našie senzibilititu onda odmah kmečimo..nije to Bog, nije to Bog....nije Bog čovek pa da merim čovičijim merilima.

Kao drugo, da se razumemo...Bog je ovo što je učinio učinio jedanput na takav način. Bog ne ponavlja ista dela na isti način...tako da se i ovo može krivotvoriti od strane neprijatelja. Bog je u datom trenutku reagovao na takav način ali greška u shvatanju kod ljudi je da je to MODEL kako Bog uvek deluje ili kako bi možda tražio od nas da delujemo. Ne, to nije model. To je UNIKAT Božijeg delovanja i niko ne treba da se zaluđuje idejom(a ima i takvih) da bi sada ispunjavao Božiju volju ako bi isti način kažnjavanja grešnih primenio i danas. Jednostavno, Bog je Taj koji određuje mimo volje i misli čoveka.

Tako da ne treba niko da brine i da se plaši nas koji verujemo u doslovno ispunjenje ovih stvari u Hananu jer isto tako mi ne gledamo izolirano ovaj događaj već u celokupnosti Božijeg načina delovanja opisanog u Bibliji. To stalno podvlačim. I pre sam govorio da ljudi greša kada izoliraju tekstve Biblije i onda izvode zaključke na osnovu tih izolovanih delova citata..jako pogrešno i ne mnogo mudro..nasuprot. Zato ako hoćeš razumeti ovo teško mestu u Bibliji moraš sagledavati sve činejnice o Bogu i o Njegovim postupcima.

Uzgred sam Isus, uzmi i istraži, nikada ni jednim gestom nije opovrgao bilo koji Božiji postupan iz Torah...već uvek potrvrđivao...ni Isus ni apostoli nisu sumnjali u Boga onakvog opisanog u Torah...čak šta više apostoli su i ukazivali da će u poslednjim danima doći rugači koji će opovrgavati izveštaj Pisma....

da će u poslednjim danima doći rugači koji će opovrgavati izveštaj Pisma
Da obično to spominju američke verske zajednice, šta im to znači ne znam, dal misle da su ispravni pa drugima koji drukčije posmatraju poturaju da su rugači. Strašno je šta je čovek sve u stanju da kaže i uradi što je napisano u nekoj knjizi koju je 1/4 sveta proglasila da je od boga.
Pravda genocid, ako kojim slučajem piše da je od boga trebamo da gledamo širu sliku jel da.
Pa onda genocid nad srpskim narodom i u drugom svetskom ratu i oluja 250.000 ljudi proterano, ubijano, 15% teritorije oteto je sigurno od boga. Mi smo hananci i treba nas satrti, ti isti jevreji kao u vreme navina.
Još da napišemo peticiju da navina, stepinca i sl. spc proglase svetim i prepodobnim. Vođeni da ubijaju rukom božijom.
Boga bre demonizujete gde će vam duša, ubijate (figurativno) neistomišljenike jer tako vaš bog kaže, ubi, zakolji i dete u utrobi. Strašno.

Pazi Sale, sve ove primedbe sam imao u diskusiji pre 6 meseci sa muslimanom koji je branio Hanance...identična argumentacija identična osuda mog stava. Zato sam vccbvcheri...rekao da da je uski put ovde veoma nezgodan..moraš stati na stranu Božiju u svakoj situaciji..ne smeš ga ostaviti kada je teško...ovde je jako teško odbraniti ovaj postupak Božiji..ja se slažem da nije lako i zato istu optužbu imam od ateista, labavih vernika, muslimana i sl....
Odbraniti ovaj postupak božiji ?
Neodbranjiv je prema svim postojećim moralnim principima.

Imaš dva puta verniče.

PRVI je da ostaneš pri stanovištu da je Jehova naredio, i rušenjem zidina pomogao genocid stanovnika Jerihona, gde je Navin po njegovoj naredbi poklao svo preostalo civilno stanovništvo od deteta u kolevci do poslednjeg psa i mačke hananske.
U tom slučaju moraš priznati da slediš prilično krvoločnog boga i svakodnevno mu se moliš.

DRUGI je da su jevreji, Navin pogotovu, pustili priču o navodnoj "božjoj volji" i naredbi da se Hananci sliste sa lica zemljinog i da njihovu zemlju zaposednu Jevreji. Jer su navodno počinili veeeeeeeliki greh, baveći se magijom, astrologijom i prizivanjem duhova predaka.
Psiho terapija ratnicima jevrejskim, koja će im pomoći da "ČISTE SAVESTI" KOLJU ŽENE, DECU I STARCE HANANSKE.
DA SU JEVREJI IZMISLILI JEHOVU, KAKO BI OPRAVDALI SVOJ GENOCID NAD HANANOM .

Pojednostavljeno :
ILI JE JEHOVA GENOCIDNO BOŽANSTVO ?

ILI SU JEVREJI GENOCIDAN NAROD, SA IZMIŠLJENIM BOGOM KAO OPRAVDANJEM SVOJE GENOCIDNOSTI ?

Da obično to spominju američke verske zajednice, šta im to znači ne znam, dal misle da su ispravni pa drugima koji drukčije posmatraju poturaju da su rugači. Strašno je šta je čovek sve u stanju da kaže i uradi što je napisano u nekoj knjizi koju je 1/4 sveta proglasila da je od boga.
Pravda genocid, ako kojim slučajem piše da je od boga trebamo da gledamo širu sliku jel da.
Наравно да треба да гледамо ширу слику. Да ли мислиш да је нешто злочин, или геноцид ? Геноцид је пре свега правни појам, представља "The systematic and widespread extermination or attempted extermination of a national, racial, religious, or ethnic group."
Јевреји као изабрани народ су страдали, нису страдали само они који су били против Израиљског народа.
Сети се како је било када је Израиљском народу у пустињи досадила "мана", или како је Мојсије завршио живот.
Са друге стране, ако кренеш рационално да схваташ Библију, долази до проблема, јер постоји заједница верних која је написала све то, ако човек покушава да је посматра изван тог "миљеа", има другачији утисак. За њих се подразумевала вера у Јахвеа, данас свако може да отвори Библију и каже да му је нешто безвезе и нелогично.
Ми очигледно да намећемо Богу сопствену правду и сопствене законе.
А што се тиче Старог Завета, има ту разних ствари на које људи заборављају, само треба пажљивије читати.
Рецимо значај једног слободног дана у недељи, што је цивилизацијско достигнуће које 2020. још није стигло у Србију, а земље западне Европе су толико израбљивале раднике, да немају ни поштених 500 година традиције од давања радним људима једног слободног дана.

Наравно да треба да гледамо ширу слику. Да ли мислиш да је нешто злочин, или геноцид ? Геноцид је пре свега правни појам, представља "The systematic and widespread extermination or attempted extermination of a national, racial, religious, or ethnic group."
Јевреји као изабрани народ су страдали, нису страдали само они који су били против Израиљског народа.
Сети се како је било када је Израиљском народу у пустињи досадила "мана", или како је Мојсије завршио живот.
Са друге стране, ако кренеш рационално да схваташ Библију, долази до проблема, јер постоји заједница верних која је написала све то, ако човек покушава да је посматра изван тог "миљеа", има другачији утисак. За њих се подразумевала вера у Јахвеа, данас свако може да отвори Библију и каже да му је нешто безвезе и нелогично.
А што се тиче Старог Завета, има ту разних ствари на које људи заборављају, само треба пажљивије читати.
Рецимо значај једног слободног дана у недељи, што је цивилизацијско достигнуће које 2020. још није стигло у Србију, а земље западне Европе су толико израбљивале раднике, да немају ни поштених 500 година традиције од давања радним људима једног слободног дана.
Znači Kapitalizam je u koliziji sa Biblijom ?

Сврха Библије није да служи као документ за изградњу хуманог друштва, поента приче је да није све у Старом Завету тако црно-бело, да су поједини захтеви из Старог Завета део наше свакодневице (као забрана прељубе што је део закона о породичним односима), или поменути део о слободном дану.
Као компарација, поједини законици тог времена, као што је Хамурабијев законик, нису били ни мало нежни нити предусретљиви када је прељуба била у питању, па су за мушкарце прописивали једне казне, а за жене друге. Стари Завет то не ради, то је нама нормално да једна одредба важи за све, али за људе оног времена то је био значајни напредак.
Као и рецимо однос стварања света и Енума Елиш-а.

Pre nego odgovorim na tvoje izlaganje, odgovori na ono što si isekao iz mog posta
Da li ti smatraš to što su srbiju bombardovali 4 puta, što je ubijano 1000 srba za jednog nemačkog oficira, što je ndh držala konc logore u kome je većina bila srpskog roda, što su nas bacali pod zaleđeni dunav, što je povampireno ustašstvo proteralo četvrt miliona srba sa svojih ognjišta, što su nam oteli 15% teritorije ti isti jevreji i još vrše pritisak da priznamo kao državu i još mnogo toga božije delo, jer eto ja lično ne razumem božiju promisao, da mi objasniš kakvi smo to grešnici kao narod koji je spašavao tu prečistu evropu od najezde osmanlija i što smo se drznuli da se suprostavimo austro-nemcima božijem narodu?

Aко хоћеш да ти образложим Божју промисао, зашто Срби страдају, то не умем да ти објасним.
Са друге стране, знаш како каже Патријарх Павле о Србима - кад Срби седну и прво се договоре какву цркву да праве. Једни хоће дрвену јер се брзо гради, други хоће неки други материјал. И када се на крају договоре, онај човек, чија идеја није прихваћена ће да учини све да осујети намеру изградње цркве. Само јер његова идеја није прихваћена.
То што људи у Србији и Србија уопште није бринула о својој историји, у смислу што више није модерно да ученичке екскурзије посећују манастире (осим ако се неко сети у основној школи, а и то није у оној мери као пре 20-30 година)...
Ако ми своју историју гурамо под тепих и правимо онако накарадне серије као што су "Немањићи", шта да ти кажем даље.
Један познати историчар је књигу о страдању СПЦ штампао од свог личног новца, јер су '90 тих сви којима се обратио, су на крају одустали.
Другим речима, треба мало да погледамо себе, лако је упрти прстом и рећи "Срби су били жртве".
Јесу, али прошло је 21 година од бомбардовања и нешто мало мање од убиства премијера, и шта смо урадили у међувремену првенствено за своју историју ?
Хрвати су убацили Дијану Будисављевић у школски програм, а шта рећи онда о нама, ко је онда нама крив што код нас још увек од тог нема ништа ? И што смо чекали толико деценија да уопште почнемо да причамо о томе ? Имали смо минимум 30 година да започнемо причу о њој, али ето, очигледно да има нешто и до нас.
А где је Милунка Савић ? И кога смо заборавили ко је такође био значајан ?
Данас радник у call centru добија незнатно мању плату од наставника у школи (без мастер студија, болоњски програм).
И после се питамо куда иде овај свет, и ко нам је крив.

U par navrata po nekim temama postavih pitanje nasim dragim ateistima o tome sta je to sto ih nagoni na neprestano pljuvanje po Crkvi, i nikako da se javi neko da mi objasni.

Rekoh negde da poznajem vise ljudi koji se tako izjasnjavaju, i imam veoma dobre odnose sa njima. Nikakvih problema. Ljudi puni razumevanja, dobri, spremni da pomognu, zabavni...Sa jednim idem i u ribolov. Najverovatnije i danas idemo.

U ovoj temi, ako je moguce, ne zelim da razgovaramo o Bogu ili Crkvi, vec o vama koji imate taj poriv da vredjate ono u sta ne verujete, da namerno izvrcete istinu, da trolujete ponizavajuci sve ono sto je nama Hriscanima Sveto.

Zasto? Sta je to sto ce te sad nagoniti da mi odgovoris ostro opet pljujuci po Crkvi? Da li uopste ima nekog od vas koji se usudjuje da malo kriticki analizira svoje ponasanje?
Шта мене брига шта раде ти у секти?
То су они што убијају црнце Атеисти?

Сврха Библије није да служи као документ за изградњу хуманог друштва, поента приче је да није све у Старом Завету тако црно-бело, да су поједини захтеви из Старог Завета део наше свакодневице (као забрана прељубе што је део закона о породичним односима), или поменути део о слободном дану.
Као компарација, поједини законици тог времена, као што је Хамурабијев законик, нису били ни мало нежни нити предусретљиви када је прељуба била у питању, па су за мушкарце прописивали једне казне, а за жене друге. Стари Завет то не ради, то је нама нормално да једна одредба важи за све, али за људе оног времена то је био значајни напредак.
Као и рецимо однос стварања света и Енума Елиш-а.
Pa moraću da vas razočaram kolege vernici, danas popovi opravdavaju svoju preljubu rečima : Preljuba nije greh ako se posle ljubavnog čina ISKRENO POKAJEŠ ?

Znači video si zle sile?
Video ih je isto tako kao što je CNN "video" srpski zločin u Račku ?
Ili kao što je Hitler "video" da su nemački jevreji krivi za ekonomsku krizu 33-će ?
Video je isto tako kako je Veliki Inkvizitor video da je Đordano Bruno šurovao sa "nečastivim" ?
Video je isto tako kao što su Beli Šlemovi dole u Siriji "videli" da Asadova i Ruska vojska bombarduju škole, vrtiće i bolnice ?

Sve je to Navinova škola.

Ništa oni tu ne vide - bog vidi ?
Bog ETIKETIRA I osuđuje.
Oni samo izvršavaju njegovu volju, kolju, spaljuju na lomači, dižu u vazduh, bombarduju i td i td.

Video ih je isto tako kao što je CNN "video" srpski zločin u Račku ?
Ili kao što je Hitler "video" da su nemački jevreji krivi za ekonomsku krizu 33-će ?
Video je isto tako kako je Veliki Inkvizitor video da je Đordano Bruno šurovao sa "nečastivim" ?
Video je isto tako kao što su Beli Šlemovi dole u Siriji "videli" da Asadova i Ruska vojska bombarduju škole, vrtiće i bolnice ?

Sve je to Navinova škola.

Ništa oni tu ne vide - bog vidi ?
Bog ETIKETIRA I osuđuje.
Oni samo izvršavaju njegovu volju, kolju, spaljuju na lomači, dižu u vazduh, bombarduju i td i td.
Poštujem VERNIKE, a oni koji mudroserišu da znaju sere mi se od njih.
Kažu recimo postoje zle sile i ja kažem postoje i to svuda oko nas, čak i u meni ima zla i u bilo kome drugom. To je činjenično stanje a plasirati da apsolutno postoji neki zlotvor nevidljivi koji vara ceo svet a niko ga nije video i kaže da ZNA da postoji to i nije vernik. To je običan farisej koji je kao okrečena grobnica

Vidiš ih i ti na delu samo teško zaključuješ.

Evo primer...neko odjednom dobije želju da nestane, da se ubije ili nešto tako morbidno učini. Da li misliš da je prirodan ili "natprirodan" procesu u mozgu?
Pa kad žena ode sa ljubavnikom, ne znači da je zla sila po sredi, već LJUBAV kolega ?
Suicid ne nastaje odjednom već se negativna energija nakuplja godinama unazad dok ne eksplodira jednog trenutka.
Dugotrajni deficit seratonina u hipotalamusu generiše suicidne ideje, tu nema nikakvih zlih sila, ne maži nas više sa tim izmišljotinama, nismo deca.

Suicid ne nastaje odjednom već se negativna energija nakuplja godinama unazad dok ne eksplodira jednog trenutka.

A kako se to u trenutku desi? Nepostoji spoljašnji uzrok..vidi..neko je izložen gotovo istim životnim uslovima kao i drugi..i po tome bi onda trebalo svi da odreaguju isto..kako se to kod nekih "skuplja" a kod nekih "neskuplja"?

Pre će biti da "sile" nasumično uzimaju nekoga pod svoje..jer te stvari se dešavaju odmah a bez prethodnih postepenih dešavanja..vidi tako i evolucionisti kažu...postepen razvoj živih organizama a ono odjednom mi vidimo razvijen organizam bez tih postepenih evolutivnih promena..tako i ovde to su samo nagađanja psihologa koji površno posmatraju problem...jer neće da sagledaju činjenicu da nepostoje "uslovi" za to jer su svi pod istim uslovima..ako recimo žive u istom stanu godinama i imaju iste probleme i doživljaje..sad jedan je pod pritiskom a drugi nije. Ma kakvi..pokazalo sa da su većina od tih bez ikakvog razloga tako postupili..nema uzročnika niti se može pronaći...

Vidiš ih i ti na delu samo teško zaključuješ.

Evo primer...neko odjednom dobije želju da nestane, da se ubije ili nešto tako morbidno učini. Da li misliš da je prirodan ili "natprirodan" procesu u mozgu?
Lupaš, takve odluke se ne donose odjednom. Taj ko se odlučio da oduzme sebi život šta znaš o njemu, kakve životne muke trpi. Psihopate, sociopate, pedofilčine retko kad sebi oduzimaju život.

A kako se to u trenutku desi? Nepostoji spoljašnji uzrok..vidi..neko je izložen gotovo istim životnim uslovima kao i drugi..i po tome bi onda trebalo svi da odreaguju isto..kako se to kod nekih "skuplja" a kod nekih "neskuplja"?

Pre će biti da "sile" nasumično uzimaju nekoga pod svoje..jer te stvari se dešavaju odmah a bez prethodnih postepenih dešavanja..vidi tako i evolucionisti kažu...postepen razvoj živih organizama a ono odjednom mi vidimo razvijen organizam bez tih postepenih evolutivnih promena..tako i ovde to su samo nagađanja psihologa koji površno posmatraju problem...jer neće da sagledaju činjenicu da nepostoje "uslovi" za to jer su svi pod istim uslovima..ako recimo žive u istom stanu godinama i imaju iste probleme i doživljaje..sad jedan je pod pritiskom a drugi nije. Ma kakvi..pokazalo sa da su većina od tih bez ikakvog razloga tako postupili..nema uzročnika niti se može pronaći...
Ma ne znaju psiholozi ništa, vi ravnozemljaši sve znate, zle sile, demoni, đavo i ostale sanđame su vaše objašnjenje za sve što se veselom čoveku loše dešava u životu.

Reci mi verniče, kada ti se dete razboli, gde ga vodiš u crkvu ili u ambulantu ?

Back