Razgovor sa ateistima

Lupaš, takve odluke se ne donose odjednom.
Upravo u tome i jeste poneta. On nije ni doneo odluku.. ;)

Taj ko se odlučio da oduzme sebi život šta znaš o njemu, kakve životne muke trpi.

Znamo svi da nisu trpeli nikave veće muke od drugih..za većuinu koji to učine...ne kažem da ima slučajeva kada neko biva izložen stvarnim pritiscma i mučenjima i odluče se...mada većina ne..ali većina tih nemaju nikakvih problema različitih od drugih..hajde onog u Maloj Ivanči pobio 14 ljudi(ta brojka manje više...) probudivši se...pa onda ubio sebe...tako odjednom..šta je on patio više od ostalih seljana? Šta je patila doktorka nedavno sebi uzevši život? Šta je to toliko strašno da ona to sebi učini? Ne, prijatelju...nema toga procesa..to je samo opravdanje tih postupaka jer u suprotnom bi morali priznati da postoji zaista nešto više od običnih hemisjkih procesa u organizmu..uostalom ovo je pitanje moralne prirode a ne hemikalija zar ne Sale?

vi ravnozemljaši sve znate

Nisam ravnozemljaš..odakle ti to? Biblija kaže da je zemlja 3d krug..upravo...ali druga tema...pusti ravnozemljaše. Njih su osnovali i organizovali u moderno doba evolucionsti da ih naprave smešnim vernicima.

Reci mi verniče, kada ti se dete razboli, gde ga vodiš u crkvu ili u ambulantu ?

Naravno da svako treba da ide kod lekara..Bog je ostavio ljdue koji su vešti ovome i uče se. Ali naravno da se svaki verujući najpre pomoli Bogu..jer ima stvari koje lakari ne mogu..no to ne znači da lekari nisu potrebni.."ne kušaj Gospoda Boga svoga"..dakle neću sam skočiti sa litice ne mareći za gravitaciju tvrdeći da sam vernik i neću stradati..naravučenije je dakle...radi sve što je u tvojoj mogućnosti..ne dovodi se u iskušenje a kada sve učiniš što je do tebe onda svakako Božija pomoć je neophodna...

Naravno da svako treba da ide kod lekara..Bog je ostavio ljdue koji su vešti ovome i uče se. Ali naravno da se svaki verujući najpre pomoli Bogu..jer ima stvari koje lakari ne mogu..no to ne znači da lekari nisu potrebni..
Kakav filozofski odgovor, nema dalje :neutral:
Zasto k lekaru, pojacaj molitvu na trojku :lol:
A pazi ovo, odes kod lekara, ne molis se a dete ti ozdravi.
Ja sa svojom decom imam takva iskustva :ok:
A sta cemo sa decom koja jos kao bebe imaju npr karcinom ?
E moj bato.....

Biblija nije udžbenik iz istorije, geografije ili prirodnih nauka i tu je interesantno da su na takve stvari ukazivali utemeljivači same Crkve još od 4. veka nadalje, a mi i danas dozvoljavamo sebi da o ekstremno kompleksnim saznanjima u nauci sudimo na osnovu prevoda biblijskih citata, istrgnutih iz svakog smisla i konteksta.

Kakav filozofski odgovor, nema dalje :neutral:
Zasto k lekaru, pojacaj molitvu na trojku :lol:
A pazi ovo, odes kod lekara, ne molis se a dete ti ozdravi.
Ja sa svojom decom imam takva iskustva :ok:
A sta cemo sa decom koja jos kao bebe imaju npr karcinom ?
E moj bato.....
Ma uopšte nesumnjam u znanje lekara i stručnih lica. Tako i treba da bude. Što mogu i koliko mogu oni će pomoći.
A u Božijim je rukama da li će moći da se učini ono što je izvan njihovih mogućnosti odnosno ako je potrebna Božanska intervencija.

Biblija nije udžbenik iz istorije, geografije ili prirodnih nauka i tu je interesantno da su na takve stvari ukazivali utemeljivači same Crkve još od 4. veka nadalje, a mi i danas dozvoljavamo sebi da o ekstremno kompleksnim saznanjima u nauci sudimo na osnovu prevoda biblijskih citata, istrgnutih iz svakog smisla i konteksta.
Biblija je jevrejski manifest u kom se promoviše i opravdava Genocid.

Udžbenik i uputstvo kako se osvajaju tuđe teritorije, tuđa imanja, tuđe bogatstvo.

U par navrata po nekim temama postavih pitanje nasim dragim ateistima o tome sta je to sto ih nagoni na neprestano pljuvanje po Crkvi, i nikako da se javi neko da mi objasni.

Mislim da je u suštini isti onaj problem koji i neki vernici imaju sa Crkvom: Crkva nije samo zajednica vernika i sveštenstva sjedinjena u zajedničkoj veri u Boga (izostavljam ono da bi trebalo da budemo sjedinjeni i liturgijski, jer po tome ni 1% izjašnjenih pravoslavaca u Srbiji ne bi pripadalo Crkvi), već je i ljudska organizacija zasnovana na strogoj hijerarhiji i obaveznoj poslušnosti, a koja se petlja u svakodnevni život, politiku, nauku, medicinu, trgovinu, budžet kao politički akter, često veoma sramno i neargumentovano, pri tom neprestano sebe proglašavajući za duhovnog gospodara cele nacije. A to prilično iritira.

Zanimljivo je i da među svim tim ateistima koji pljuju po Crkvi apsolutnu većinu čine oni koji nikad ne bi pljuvali po Isusu Hristu... pa čak ni patrijarhu Pavlu. Ali to je već pitanje za SPC zašto je to tako.

Evo još jednog dokaza:

"

Вартоломејска ноћ је назив за покољ неколико хиљада хугенота, извршен у ноћи уочи празника св. Вартоломеја, између 23. и 24. августа 1572.[1]

Тај покољ је значио прекид с дотадашњом политиком слагања између католичке цркве и протестанске странке,[2] нарочито с обзиром на политику приближавања Холандији против Шпаније, коју је заступао хугенотски вођа адмирал Гаспар де Колињи.

Налог за покољ дала је Катарина Медичи, мајка краља Шарла IX, после већања са вођама католичке странке и с краљевим пристанком, бојећи се освете након неуспелог атентата на Колињија.

Прогони протестаната трајали су у Паризу до септембра, а у унутрашњости Француске до октобра. Рачуна се да је побијено 25.000 хугенота (према неким проценама 50.000.)

Вартоломејска ноћ назива се и „крвавим париским пиром“ или крвавом париском свадбом,[3] јер се покољ хугенота догодио пет дана после венчања краљеве сестре Маргарете од Валоа за Анрија Бурбонског (будућег Анрија IV). "

Jedna od Navin-ovih zaostavština, biblijskih.

Hugenote su prvo proglasili jeretnicima, " da šuruju sa nečastivim i da prizivaju duhove predaka".

Pa ih potom poklali !

I potom oteli njihovu zemlju, zamkove i bogatstvo.

Baš prema biblijskom "uputstvu" Isusa Navina ?

Mislim da je u suštini isti onaj problem koji i neki vernici imaju sa Crkvom: Crkva nije samo zajednica vernika i sveštenstva sjedinjena u zajedničkoj veri u Boga (izostavljam ono da bi trebalo da budemo sjedinjeni i liturgijski, jer po tome ni 1% izjašnjenih pravoslavaca u Srbiji ne bi pripadalo Crkvi), već je i ljudska organizacija zasnovana na strogoj hijerarhiji i obaveznoj poslušnosti, a koja se petlja u svakodnevni život, politiku, nauku, medicinu, trgovinu, budžet kao politički akter, često veoma sramno i neargumentovano, pri tom neprestano sebe proglašavajući za duhovnog gospodara cele nacije. A to prilično iritira.

Zanimljivo je i da među svim tim ateistima koji pljuju po Crkvi apsolutnu većinu čine oni koji nikad ne bi pljuvali po Isusu Hristu... pa čak ni patrijarhu Pavlu. Ali to je već pitanje za SPC zašto je to tako.

Kad ćete već jednom shvatiti da nam je ova semitska vera silom nametnuta, ognjem i mačem rođaci ?

A ljubav na silu ne biva, nikako.

Moja prosta duša slovenska ne prihvata Isusa Navina i njegovog boga morerastavitelja. Tačka.

Verujem da ni jedan Hiperborejac ne može prihvatiti i opravdati Genocid, ma u kakvu patriotsko-oslobodilačko-božansko MASLINOVU GRANČICU da je uvijen.

To mogu samo ljudi "izmenjene svesti" .

Sodoma i gomora - bombardovanje, to nije ok jer je bio razvrat a posle toga ponovo razvrat, otac pijan i trpa se sa ćerkama i to je ok.
Navin - genocid, klanje, najgnusniji zločini jer su ješe morali da lutaju 40 godina a mojsije im rekao NE UBIJ.
žao mi je samo što Srbi pravoslavci gutaju te priče i još brane i opravdavaju.

Aman čoveče gde ti ode
Eво, ако хоћеш концизно - за оно шта нам деца уче у школи, сами смо криви.
Криви смо и за још што шта, тако да истицати само ситуације где смо страдали као народ кроз историју, не даје целокупну слику о нама.
Теби то можда делује смешно, али ако друге државе пазе на себе, не можемо само да се посипамо пепелом, упиремо прстом у друге и помињемо 1999, 2004 и сл. Има нешто што је и до нашег пропуштања, зато смо овде где јесмо.
И можемо да се вратимо на Библију, ако покушаваш да логички схватиш неке ствари, не верујем да ћеш успети.
Прво је настала заједница верних, па онда написана Библија, а не обрнуто. Тако да данас када било ко може да отвори Стари Завет и каже да му се нешто не допада, прескаче гомилу битних ствари.
Ако хоћеш да идемо у детаље - људима неретко промакну ствари као брига о људима са нижим примањима која је систематски решена у Старом Завету, увођење једног слободног дана у недељи итд...

Reci mi verniče, kada ti se dete razboli, gde ga vodiš u crkvu ili u ambulantu ?
Не постоји сукоб између вере и медицине. Мислиш да људи који долазе у манастир да се неко моли за њихову децу, да нису никада били код лекара ? Обишли су све што су могли да обиђу.
А шта да раде они којима су лекари рекли да су здрави и да им не фали ништа, само не могу да имају децу ?
Не спорим и нисам против вештачке оплодње, али опет да ли ће неко тако добити дете, и то је нешто што се очекује, а не зна унапред.
Тако да и једни и други размишљају исто, и желе оздрављење некој особи. Не видим ту неки посебан проблем ?
Монаси одлазе код лекара, лече се, примају терапију и сл. То је нешто сасвим нормално.

Poslednja izmena:
Eво, ако хоћеш концизно - за оно шта нам деца уче у школи, сами смо криви.
Криви смо и за још што шта, тако да истицати само ситуације где смо страдали као народ кроз историју, не даје целокупну слику о нама.
Теби то можда делује смешно, али ако друге државе пазе на себе, не можемо само да се посипамо пепелом, упиремо прстом у друге и помињемо 1999, 2004 и сл. Има нешто што је и до нашег пропуштања, зато смо овде где јесмо.
Nisi očigledno razumeo pitanje
Ako je u Bibliji opisano klanje i ubijanje od strane jevreja i ovo što se dešavalo srbima tokom istorije isto pravdaš te zločine jer srbi su pogan pa nam tako i treba?

Разумео сам, али рекао сам ти раније, ако тражиш да ти објасним Божју промисао, то не могу да објасним.
Промакло ти је да је и Израиљски народ страдао, а не само они који нису били припадници тог народа.

Разумео сам, али рекао сам ти раније, ако тражиш да ти објасним Божју промисао, то не могу да објасним.
Промакло ти је да је и Израиљски народ страдао, а не само они који нису били припадници тог народа.
Nisi jer sam pitao za konkretne događaje, ustvari jesi nego politički izbegavaš odgovor, ali ok meni jasno. Takvima je šiptar pravoslavac mio koji je oteo srpsku zemlju nego srbin ateista koji je branio srpsku zemlju.

Evo još jednog dokaza:

"

Вартоломејска ноћ је назив за покољ неколико хиљада хугенота, извршен у ноћи уочи празника св. Вартоломеја, између 23. и 24. августа 1572.[1]

Тај покољ је значио прекид с дотадашњом политиком слагања између католичке цркве и протестанске странке,[2] нарочито с обзиром на политику приближавања Холандији против Шпаније, коју је заступао хугенотски вођа адмирал Гаспар де Колињи.

Налог за покољ дала је Катарина Медичи, мајка краља Шарла IX, после већања са вођама католичке странке и с краљевим пристанком, бојећи се освете након неуспелог атентата на Колињија.

Прогони протестаната трајали су у Паризу до септембра, а у унутрашњости Француске до октобра. Рачуна се да је побијено 25.000 хугенота (према неким проценама 50.000.)

Вартоломејска ноћ назива се и „крвавим париским пиром“ или крвавом париском свадбом,[3] јер се покољ хугенота догодио пет дана после венчања краљеве сестре Маргарете од Валоа за Анрија Бурбонског (будућег Анрија IV). "

Jedna od Navin-ovih zaostavština, biblijskih.

Hugenote su prvo proglasili jeretnicima, " da šuruju sa nečastivim i da prizivaju duhove predaka".

Pa ih potom poklali !

I potom oteli njihovu zemlju, zamkove i bogatstvo.

Baš prema biblijskom "uputstvu" Isusa Navina ?
Ako је ово доказ твоје тврдње, шта би онда била француска револуција, шта би она доказивала?

Ma uopšte nesumnjam u znanje lekara i stručnih lica. Tako i treba da bude. Što mogu i koliko mogu oni će pomoći.
A u Božijim je rukama da li će moći da se učini ono što je izvan njihovih mogućnosti odnosno ako je potrebna Božanska intervencija.
Kako to mislis bozja intervencija ?
Ako ne mogu da rese problem zovu boga za savet ili sta.....
Gde si majke ti cuo za bozju intervenciju ?

Back