Razgovor sa ateistima

Papa Lav X-ti je prodavao oprost grehova, radikalni muslimanski klerici stoje iza islamskog terorizma, katolička crkva prikriva pedofile, pravoslavna crkva žmuri na razne Pahomije i Kačavende, osvećuje ratne zločince, Jehovini svedoci progone sve koji se usude da ih napuste i kritikuju, a ovaj server nema dovoljno smeštajnog kapaciteta da zapamti sve problematične verske vođe koji čine zlo...

A ti se raspitaj malo bolje, prouči materiju.
recimo da sam sve to znao, i sta sad ja trebam da radim? ili recimo da je slicno bilo i kada sam ja postajao vernik?
ja ne znam da li ti shvatas da se ja ne rukovodim ni nazovi autoritetima, a kamoli onima ciji je autoritet vec doveden u pitanje, prosto su otpali iz moje sfere interesovanja, OTPADIJA

jedan juda izdajnik je izdao Hrista, gomila jevreja je vikala da se jevrejin Hristos raspne, pa sta sad ja trebam da radim?

ja se ne povodim ni za kakvom masom, ni za kakvim autoritetima, a nikako ne problematicnim - kako ne razumes da ima ljudi koji misle svojom glavom, koji na svet gledaju u mnogo sirem kontekstu od te liste koja je tebi samo alibi, jer nemas vremena ni volje da se upustis u nauku Gospodnju

svi ti ce da odu na smetliste istorije, badava ih proucavas, a nauka Gospodnja ostaje zauvek

Poslednja izmena:
Pa ako misiš da je Biblija ep...što je onda tumačiš uopšte?
Pazi, ti si izveo zakljčak na osnovu Biblije..e sada kada ti više ne ide u prilog biblija sada je to ep, mit...važi.
Samo ako je tumačiš moraš je tumačiti ispravno🙂...
Izvini što to pokvarih zadovoljstvo da je tumačiš tako da potvrdiš svoje teorije.

E onda ste već u problemu, jer sledite i glorifikujete jevrejsku hordu koja je napravila GENOCID nad narodom Hanana ?

Sledite "boga" koji je "naredio" da se u Jerihonu prekolje sve živo što je disalo, od deteta, trudne žene, starca do magareta i psa lutalice ?

Propovedate religiju koja u osnovi sadrži genocid, a tvrdite da donosite mir u naše domove i naša srca ?

Prilično kontraverzna ta vaša "religija" ?

Poslednja izmena od moderatora:
E onda ste već u problemu, jer sledite i glorifikujete jevrejsku hordu koja je napravila GENOCID nad narodom Hanana ?

Sledite "boga" koji je "naredio" da se u Jerihonu prekolje sve živo što je disalo, od deteta, trudne žene, starca do magareta i psa lutalice ?

Sledite poprilično krvoločnog boga kolega ?

Pa sada možeš da tužiš helsinškom odboru za ljudska prava recimo...šta misliš? Napišeš tužbu, presaviješ tabak i pravac u Helsninki ili recimo Haški tribunal?

*naravno ovo je samo jedno test pitanje.. ;)..da vidim kako razmišljaš.

Naravno, ti Jahvea optužuješ za genocid...reci mi da li su paganski bogovi tražili ljudske žrtve? Koliko je poznato jesu..da li znaš da Jahve Gospod upravo je ovim "genocidom" kako ti veliš zapravo uklonio one koji su prinosili ljudske žrtve Molohu i drugim bogovima?

Pa sada možeš da tužiš helsinškom odboru za ljudska prava recimo...šta misliš? Napišeš tužbu, presaviješ tabak i pravac u Helsninki ili recimo Haški tribunal?

*naravno ovo je samo jedno test pitanje.. ;)..da vidim kako razmišljaš.

Naravno, ti Jahvea optužuješ za genocid...reci mi da li su paganski bogovi tražili ljudske žrtve? Koliko je poznato jesu..da li znaš da Jahve Gospod upravo je ovim "genocidom" kako ti veliš zapravo uklonio one koji su prinosili ljudske žrtve Molohu i drugim bogovima?
Verujem da je bilo tih žrtvovanja, životinjskih, ne ljudskih, bar arheolozi nisu pronašli dokaze sa to, za razliku od Maja i Inka koji su zaista žrtvovali svoje neprijatelje na oltarima svojih božanstava.
No i da ih je bilo, nije isto žrtvovati nekog ratnog zarobljenika i prosuti mu krv na oltaru Moloha kao i sistematsko ubijanje i klanje čitavog jednog naroda od strane jevrejske horde .

Moloh je bio mala beba u odnosu na Jehovu, što se krvoločnosti tiče rođače.

Uzgred čuj sada šta Gospod Jahve kaže Mojsiju i sinovima Izraelovim zašto tera te narode Gospod ispred:

"Neka se ne nađe u tebe koji bi vodio sina svojega ili kćer svoju kroz oganj, ni vračar, ni koji gata po zvezdama, ni koji gata po pticama, ni uročnik. Ni bajač, ni koji se dogovara sa zlim duhovima ni opsenar, ni koji pita mrtve. Jer je gad pored Jahveom ko god tako čini, i za takve gadove tera te narode Jahve ispred tebe", 5. Mojsijeva 18,10-12

Pogledaj kakve stvari su ti narodi upražnjavali..svaku posebnom bojom sam obojio..ove stvari su jako opasne..sve je ovo prizivanje demona zapravo koji opsedaju ljude. Tolika koncetracija demonskog je bila da je Gospod Jahve morao da naredi da se i sudovi ovih naroda polupaju...je li Gospod ima nešto protiv sudova i posuđa..ne naravno. Ali pazi, demonske sile su toliko bile jake da su posedovali i ljude i posuđe i životinje...zbog vekovnog upražnjavanja ovih stvari...

Sa obzirom da je Jahve želeo da njegov narod bude slobodan od ovih uticaja morao je intervenisati ovako radikalno..premda je dao tim narodima 40 godina da uvide da je Bog sa Izraelom..prolaz kroz Crveno More, čuda u pustinji...sve su to ovi narodi znali ali i dalje su upražnjavali sve ove zle stvari. Kada je Raava primila uhode Isusa Navina....šta ona kaže..čuli smo kako je Bog silna čuda činio sa Izraelom da nam se srce rastopilo od straha...ali da li su se pokajali...znaš kada Gospod da veliko svedočanstvo jednoj generaciji onda ta generacija teže strada ako neposluša...ko ne zna ne zna..ali ko zna pa ne čini teže strada.

Sve u svemu veliko zlo svojim činima su ovi narodi navukli na sebe i nisu se pokajali...jednostavo Bog je morao da ukloni narode za koje se prilepilo zlo...da ne bi prokletstvo preneli na Izraela..ali ti si čitao pa znaš da je Bog pravedan i da je i Izraela kaznio kada su isto počeli činiti...Filistejsko, Sirsko, Asirsko, Vavilnosko ropstvo, Rimsko ropstvo...vidi kako je sa Izraelom postupio pa ćeš videti da Bog zaista ne gleda ko je ko..i da je jednako pravedan.

A onaj koji PRETVORI VODU U VINO nije OPSENAR ?
A zar ona tri mudraca nisu GATALI PO ZVEZDAMA ?

Jahve i NJEGOV NAROD ? Znači da je Jahve bog Jevreja .

Otkud sad Srbin u jevrejskom taboru ?

Poslednja izmena od moderatora:
Jahve i NJEGOV NAROD ? Znači da je Jahve bog Jevreja .

APSOLUTNO SI U PRAVU, MI SA JEHOVA/JAHVEOM NEMAMO VEZE

JA VAM LEPO KAZEM DA IMAJU 2 IZVESTAJA O STVARANJU, DA JE MOJ ADAMOV, ADONAJ ELOHIM, A NE JAHVISTICKI... DA JA ADAM NISAM IMAO NEGO SAMO 2 SINA, DA JE OSTALO SATANISTICKA UJDURMA,DO DANA DANASNJEG DA OVI ZAPRAVO CEKAJU ANTIHRISTA, a on bio i ostavio im lazno otkrivenje da svi izginu
https://www.henrymakow.com/lucifers_chosen_people.html
The name YHVH was injected into the text of the Old Testament by the Pharisees and others who practiced Babylonian Satanism (the precursor to Cabalism and Talmudism). For those who don't believe the Talmud is Satanic it proclaims that Christ is in Hell boiling in excrement and semen (Gittin, 56b,57a).

PA KAZE JOS

When dissected in the Hebrew, the true definition of Jehovah (Yah-Hovah) is revealed. "Yah" (#H3050) means "god". "Hovah" (#H1942) translates to "eagerly coveting, falling, desire, ruin, calamity, iniquity, mischief, naughtiness, noisome, perverse, very wickedness."

baal-worship.jpg
Jehovah is synonymous with Baal: "Baali (#H1180) From ba'al with pron. Suff.; my master; Baali, a symbolical name for Jehovah -- Baali."

The Jewish Encyclopedia ("Adonai and Ba'al") reveals: "The name Ba'al , apparently as an equivalent for Yhwh."
Since the days of Jeremiah, the Jews have forgotten their god's name and replaced it with the title "Baal" or "YHVH": The lying prophets "Which think to cause my people to forget my [God's]name...as their fathers have forgotten my name for Baal." (Jer 23:27).

Poslednja izmena:
A onaj koji PRETVORI VODU U VINO nije OPSENAR ?

Nije. To je bilo stvarno pretvaranje a ne opsenarstvo...

A zar ona tri mudraca nisu GATALI PO ZVEZDAMA ?

Ne, nisu..jer u Bibliji ima stih koji ukazuje na taj najznačajniji događaj u istoriji po kome će zvezda se pojaviti..natprirodni fenomen...koja će označiti rođeje Mesije. Taj fenomen nije vezan za astrologiju i gatanje po zvezdama već za fenomen jedanput u istoriji. Mudraci su proučavali Torah..a nisu bili zvezdari.

Isus je iz Davidovog plemena..dakle nije Srbin.

Moloh je bio mala beba u odnosu na Jehovu, što se krvoločnosti tiče rođače.
By referencing their name of God (YHVH) by not speaking it, Jews create an air of mystery and holiness around the name while enhancing the curiosity surrounding its pronunciation and power. When curious Jews and non-Jews alike see the "sacred" tetragrammaton being used in occult practice, they are intrigued by the perspective that these sorcerers have harnessed the mystical powers of the name.

Wicca, Satanism, Tarot, occult Catholicism, Masonry and Cabalism use their knowledge of the "sacred name of god" as bait to recruit cult members. If the name were not hidden, these cults would lack a critical tool in their recruitment processes. They could not offer this forbidden knowledge if the Jews, the self-proclaimed authority on God, spoke this name openly.

Isus je iz Davidovog plemena..dakle nije Srbin.
nemoj Hrista Gospoda da mesas sa jahvistickom ujdurmom, jer Gospod NEGiRA DA jE DAVIDOV SIN
OTK 1,3 ...jer je vreme blizu. OTK. 22,10 ...jer je vreme blizu.
OTK. 22,16 Ja ISUS poslah andjela svojega da vam posvedoèi ovo u crkvama. Ja sam izdanak i rod Davidov, ... OTK. 21,6 ...ja sam...; OTK. 1,8 ja sam...
  • LUKA 21,8 ...Pazite da vas ne prevare, jer mnogi æe doæi U MOJE IME, govoreæi: Ja sam, i vreme se približilo. Nemojte, dakle, iæi za njima.
  • LUKA 20,44 David, dakle, njega naziva Gospodom, pa kako mu je sin?
...

Ja Adam ne znam ni za kakvog jehovu, niti jahvea, znam samo Adonaja Elohim. Ima da popadaju svi neprijatelji Gospodnji, nece vise biti odugovlacenja, sprema se rat na sve bezboznike.

nemoj Hrista Gospoda da mesas sa jahvistickom ujdurmom, jer Gospod NEGiRA DA jE DAVIDOV SIN
OTK 1,3 ...jer je vreme blizu. OTK. 22,10 ...jer je vreme blizu.
OTK. 22,16 Ja ISUS poslah andjela svojega da vam posvedoèi ovo u crkvama. Ja sam izdanak i rod Davidov, ... OTK. 21,6 ...ja sam...; OTK. 1,8 ja sam...
  • LUKA 21,8 ...Pazite da vas ne prevare, jer mnogi æe doæi U MOJE IME, govoreæi: Ja sam, i vreme se približilo. Nemojte, dakle, iæi za njima.
  • LUKA 20,44 David, dakle, njega naziva Gospodom, pa kako mu je sin?
...

Ja Adam ne znam ni za kakvog jehovu, niti jahvea, znam samo Adonaja Elohim. Ima da popadaju svi neprijatelji Gospodnji, nece vise biti odugovlacenja, sprema se rat na sve bezboznike.

Zar su Jevanđelja falsifikat kada tvrde da je Isus iz Davidovog plemena?

Pazi da ne odbaciš celu Bibliju tako negirajući sve i svašta ;)

Zar su Jevanđelja falsifikat kada tvrde da je Isus iz Davidovog plemena?
i sad zamenjuJes teze, odbacujes Gospodnju nauku jevandjelje, a poturas meni da je ja odbacujem - a kako ja odbacujem kada ja citiram jevandjelje? ja nista ne odbacujem samo si ti zaveden, mesas oca i sina, zemenjujes uloge, pa tako si zamenio Gospoda Adonaja za jahvea/jehovu ubicu

zamenjujes teze, ti si neprijatelj jevandjelja, a ja citiram jevandjelja, ti si neprijatelj Gospoda Adonaja, jer mu imputiras da je jahve ubica, lazno optuzujes. Stvari su kristalno Jasne. Ti zastypas one koji zamenjuju i podvaljuju, lazove, a ja sam na strani istine. Ti si advokat ubica, a ja nisam.

JA sam iz one druge price ELOHM adonai. ti bi da nam ubacis jahve-jehovu kao ovaj virus koronu. Nece moci, sam se koronisi sa jhvh, Gospod tog djavola nikad nije pomenuo, oSim JahvIstima, TJ JEHOVISTIMA da kaze - vas je otac djavo - JHVH.

Poslednja izmena:
U Jevanđelju stoji da je Isus iz Davidove loze???Ne...
stoji i u postanju da sam ja adam imao prvo dva sina, pa se onda vidi da je neko falsifikovao moju lozu, dopisivao mi drugu decu koja nisu moja, ubacujuci citave generacije koje se u mojoj lozi ne pominju, a po onom drugom jahvistickom izvestaju
evo dokaza da se radi o falsifikatu, da ja ADAM nisam imao nego dva sina https://forum.krstarica.com/threads/i-dalje-nemam-pojma-vol-2.897393/page-86#post-40267892
sta me briga sta stoji; Isus Hristos Gospod moj kaze da vi sluzite djavoli, da je vas otac djavo jhvh, i kaze ovo
LUKA 20,44 David, dakle, njega naziva Gospodom, pa kako mu je sin?

HRISTOS KAZE, VAS JE OTAC DJAVO, a ti kazes, ne nego ces ti da nam budes otac. Hristos da ti bude otac koji kaze, ovo je brat moj?
Izopacivacu. To radis samo da bi ga nazvao jahveom ubicom. LOGIKA JE JAKO PROSTA.

Poslednja izmena:
U Jevanđelju stoji da je Isus iz Davidove loze???Ne...
U JEVANDJELJU NE STOJI DA TI HRISTA PRAVIS LAZOVOM, pa zasto to radis?

AJDE STO STE MENI ADAMU PODVALILI KAO DA JA NE ZNAM KOLIKO SAM IMAO SINOVA - SAMO 2, ali zasto bre Hrista pravite lazovom?

Luka 20,41Kako govore da je Hristos sin Davidov?
Luka 20,42Kad sam David govori u psaltiru: reče Gospod Gospodu mojemu: sjedi meni s desne strane,
Luka 20,43Dok položim neprijatelje tvoje podnožje nogama tvojima.
Luka 20,44David dakle njega naziva Gospodom; pa kako mu je sin?

Ti negiraš izveštaj da su Hananaci zaista morali biti istrebljeni kako što kaže izveštaj?
kakvom merom sudis takvom , ...

a jel su zasluzili onda oni koji Hrista nazivaju jahveom ubicom, ili jel ste zasluzuli onda svi vi ako sam samo kojim slucajem ja u pravu?

ajde budi posten, ako sam samo kojim slucajem ja u pravi sta ste svi vi ''nazovi'' hriscani zasluzili, samo budi posten.

morali biti?

e sada vi licemeri morate biti, jer je vas otac djavo jhvh kao i farisejski, covekoubica od iskoni

Znači to je lažni izveštaj...samo budi konkretan..nemoj okolišati..je li to lažni izveštaj?

stoji i u postanju da sam ja adam imao prvo dva sina, pa se onda vidi da je neko falsifikovao moju lozu, dopisivao mi drugu decu koja nisu moja, ubacujuci citave generacije koje se u mojoj lozi ne pominju, a po onom drugom jahvistickom izvestaju
evo dokaza da se radi o falsifikatu, da ja ADAM nisam imao nego dva sina https://forum.krstarica.com/threads/i-dalje-nemam-pojma-vol-2.897393/page-86#post-40267892
sta me briga sta stoji; Isus Hristos Gospod moj kaze da vi sluzite djavoli, da je vas otac djavo jhvh, i kaze ovo

Znači Matejev i Lukin izveštaj je lažan? Može li samo konkretan odgovor?

U JEVANDJELJU NE STOJI DA TI HRISTA PRAVIS LAZOVOM, pa zasto to radis?

Opet pitam je li Matejev i Lukin izveštaj lažan?

Znači Matejev i Lukin izveštaj je lažan? Može li samo konkretan odgovor?
koji izvestaj KADA NUDIS DVA, od kada se racuna po zenskoj liniji, da nije mozda i moj drugi ''ADAMOV'' napumpani izvestaj po zenskoj liniji?
i zasto mi ne odgovoris, da li ti je apostol Pavle rekao da se klonis rodoslova, zasto pravis HRISTA LAZOVOM, AKO ON SAM KAZE DA NIJE IZ DAVIDOVE LOZE?

Luka 20,42Kad sam David govori u psaltiru: reče Gospod Gospodu mojemu: sjedi meni s desne strane,

kakvom merom sudis takvom , ...

a jel su zasluzili onda oni koji Hrista nazivaju jahveom ubicom, ili jel ste zasluzuli onda svi vi ako sam samo kojim slucajem ja u pravu?

Ti misliš da je to GENOCID kao i ovaj Raša IV.

Znam da je ovo jedno teže mesto u Bibliji i da ti verovatno gledaš sa nekog aspekta humanizma pa ti je to nespojivo sa nekom tvojom predstavom o Bogu. Međutim, ovo "teže" mesto u Bibliji treba razumeti u kontekstu vremena...

Ja sam Raši objasnio sa duhovnog aspekta koliko su ti narodi bili zaraženi virusom "satanizma" da je Bog morao da donese takvu odluku. Drugo, moramo razumeti i vremenski konteskt kada su ratovi bil inešto sasvim normalno i legitimno i to na najgrublji način..vidi razmotri..ne donosi prebrzo odluku da je ovaj izveštaj lažan jer onda ćemo celu Bibliju negirati..a šta onda verujemo..šta nam ostaje ako sve negiramo. Pa zar to ne rade muslimani sa Biblijom..uzimaju samo ona mesta koja smatraju da su od Allaha...

koji izvestaj KADA NUDIS DVA, od kada se racuna po zenskoj liniji, da nije mozda i moj drugi ''ADAMOV'' napumpani izvestaj po zenskoj liniji?
i zasto mi ne odgovoris, da li ti je apostol Pavle rekao da se klonis rodoslova, zasto pravis HRISTA LAZOVOM, AKO ON SAM KAZE DA NIJE IZ DAVIDOVE LOZE?

Matej i Luka na početku Jevanđelja jasno ukazuju da je Hristos iz Loze Davidove..i proročanstva u Torah takođe najavljuju Mesiju iz loze Davidove....to je prosto i jednostavno...nego mi ti vrdaš kao ovaj Istraživač..sve neke teorije nove..šta znam?

pa ti je to nespojivo sa nekom tvojom predstavom o Bogu. Međutim, ovo "teže" mesto u Bibliji treba razumeti u kontekstu vremena...

Ja sam Raši objasnio sa duhovnog aspekta koliko su ti narodi bili zaraženi virusom "satanizma" da je Bog morao da donese takvu odluku.
ja te pitam da se posluzis istim tvojim arsinom, ako sam samo koji slucajem ja u pravu, znam da je nemoguce u tvojoj predstavi ''boga'', ali sta biva ako sam eventualno, hipoteticki ja u pravu i svi vi zavedeni antihristom [otkrivenje], luciferom, i satanom, da li ste svi vi zasluzili isto, i da li bi i onda Bog morao da donese istu odluku?

nego mi ti vrdaš kao ovaj Istraživač..sve neke teorije nove..šta znam?
ja sta tvrdim? Hristos tvrdi da nije iz loze davidove, a ja ga citiram

Mesiju iz loze Davidove....to je prosto i jednostavno..
Josif je bebu Isusa usvojio. Eto, sada ti je jasno da nije iz krvne loze davidove, sto i sam kaze, nas Otac je nebeski. Ajde sad zasto ga pravis lazovom, i da nisam i ja Adam usvajao drugu decu mozda, koja nisu bila moja?.

prosto i jednostavno, vi pokusavate da napravite drugie lazovima, dosli ste do Hrista, to vam je jako bitno da njega napravite lazovom, da izopacite ili bar zamenite farisejski, licemerno... da ja ispadnem lazov, a znamo da je zacet od Svetog Duha..
Sta je onda problem sto negira da je SIN DAVIDOV? Problem je sto to decidirano pise u knj. otkrivenja, i sto onda ne biste mogli da sluzite antihristu, luciferu i satani.

Samo me jos zanima, hipoteticki, da mi odgovoris, ako sam bih ja bio upravu da li ste zasluzili isto sto i hananejci.

Poslednja izmena:

Back