Razbijena šoferšajbna u Hrvatskoj, implikacije?

Tako je isto zborio kad je prvi put doša u Crnu Goru
U Crnoj Gori su samo nekulturni poneki i neljubazni. Inače nema nekih nacionalnih tenzija, bar ovamo gde sam ja letovala. Niko ne obraća pažnju odakle si, letovah i u Ulcinju, niko me popreko pogledao nije.

Da, hrvatska obala. Sve je to bilo u sastavu SR Hrvatske i naseljeno 95% Hrvatima, svaki pedalj te obale. Što se praviš sada blesav? Zašto ste tada išli kod ustaša na odmor?
Jer su te iste ''ustaše'' masovno dolazile u Beograd, centar svih kulturnih dešavanja. Ako ćemo tako da upoređujemo. Inače, severni deo hrvatskog Primorja je bio druga država u odnosu na Hrvatsku.

Ajde da te čovečanski pitam : što bre toliko lažeš? Il da budem kulturna, izmišljaš?
👍

Ne kažem da se nije događalo, da se ne događa ili da se neće dogoditi, divljaka je u Dalmaciji oduvijek bilo i biti će, kako katoličkih, tako pravoslavnih, ista vrsta, samo se drukčije krste i pravoslavci su protjerani.
Nego, ispada da se takve stvari uvijek Tihom događaju, čovjek ima uzbudljiviji život od Dr. Indiana Jonesa.

Kako nije postojala? Imala je svoj teritorij, granice, zastavu, grb, čak i himnu što vi niste imali. Nego, reci ti nama, zašto ste za vrijeme Jugoslavije išli kod ustaša na more?
Pa nisu išli u Paragvaj i Argentinu, za ustašama. Osim slavnog Blagoja Jovovića. Jugoslovensko primorje je bilo komunističko partizansko. Puno hotela u vlasništvu JNA, čak i SR Srbije.

👍

Ne kažem da se nije dogodilo, da se ne događa ili da se neće dogoditi, divljaka je u Dalmaciji oduvijek bilo i biti će, kako katoličkih, tako pravoslavnih, ista vrsta, samo se drukčije krste i pravoslavci su protjerani.
Nego, ispada da se takve stvari uvijek Tihom događaju, ima uzbudljiviji život od Dr. Indiana Jonesa.
Pa samo nanosi štetu i svom narodu. Nit smo svi ''maštoviti toliko'', niti nas je sve nas briga za Hrvatsku i letovanje tamo. Ide ko voli, al taj ne pljuje što je išao. Svako bira gde mu prija.

Back