Ravnopravnost polova

Jesmo ravnopravni...
Ali, ako na poslu pri seldibi iz jedne kancelarije u drugu treba preneti težak teret, onda su muškarci džentlmeni... ili, to trebaju da budu....

То је тачно. Равноправност се тражи само онда када треба да се деле признања, али не и тешки физички послови.

То је тачно. Равноправност се тражи само онда када треба да се деле признања, али не и тешки физички послови.

Jesmo ravnopravni...
Ali, ako na poslu pri seldibi iz jedne kancelarije u drugu treba preneti težak teret, onda su muškarci džentlmeni... ili, to trebaju da budu....

:lol:

A kad koleginica treba da skuva kafu i opere solje? Onda je to normalno? Ili i vi perete svoju solju?:p :lol:
Muskarci kukaju kad ih zoves u pomoc, s tim sto ja nosim sto sa jedne strane a on sa druge...Ili ja treba da nosim sama kancelarijski sto? Ja ne vidim tu dzentlmenstvo nigde.
Jesam li i ja dzentlmen kad pomognem njemu da nosi kancelarijski namestaj?:lol:

(Najbolja je scena bila kad konzilijum od cetiri muskarca traze alat da rasture sto jer ne moze da udje na vrata, a ja i koleginica ga dohvatile u kroz drugu kancelariju preko terase unele kroz prozor) ...A oni ovako :eek::eek::eek:
:zcepanje:

Mnogo puta sam rekla ovde, ravnopravnost i jednakost nisu ista stvar.

Nismo klonovi da bi bili jednaki.

Ravnopravnost se ogleda u jednakim pravima da zivimo, jedemo, disemo, radimo, krecemo se, zaradjujemo, gajimo decu i posedujemo imovinu.

Ili mislite kao blajbi da muskarci treba da imaju veca prava (gore navedena) jer par primeraka vase vrste' dobro igraju sah?
Ili zato sto neki od vas imaju vecu snagu i imaju vecu visinu?:lol:

Mnogo puta sam rekla ovde, ravnopravnost i jednakost nisu ista stvar.

Nismo klonovi da bi bili jednaki.

Ravnopravnost se ogleda u jednakim pravima da zivimo, jedemo, disemo, radimo, krecemo se, zaradjujemo, gajimo decu i posedujemo imovinu.

Ili mislite kao blajbi da muskarci treba da imaju veca prava (gore navedena) jer par primeraka vase vrste' dobro igraju sah?
Ili zato sto neki od vas imaju vecu snagu i imaju vecu visinu?:lol:

Duso, da bi neko sa nekim bio ravnopravan, osnovni zahtev je da budes jednak sa njim.

Ne mozes ti biti nikad ravnopravna samnom kada u snazi nismo jednaki. (U pamet necu da zalazim da te ne uvredim :mrgreen:)

Ravopravnost je ravnopravna, a ne moze da sad ovde budemo ravnopravni, a onamo, malo dalje, nismo ravnopravni....To je dvojni moral ...

Ili jesmo ili nismo...? (To be, or not to be: that is the question?)

Naravno da neke PRIVILEGIJE u zivotu moraju da se izrode zato sto muskarci nisu JEDNAKI sa zenama na mnogo mesta.

To su zakoni prirode i postojanja, a ne nasa dobra volja li manipulacije NSP-a.

A kad koleginica treba da skuva kafu i opere solje? Onda je to normalno? Ili i vi perete svoju solju?:p :lol:
Ako se koleginica ne poziva na ravnopravnost kada je u pitanju kafa i pranje šolja, onda se ni ja ne bunim kada trebam nositi pune kartonske kutije.

No, imamo slučaj kada su muškarac i žena raspoređeni na istom radnom mestu koje podrazumeva penjanje na visoke merdevine i nošenje teških tereta uz merdevine i niz merdevine (na primer). Ako imaju istu platu za taj posao onda bi trebali ravnopravno da ga rade. Ili ipak ne bi trebalo da imaju istu platu???

Muskarci kukaju kad ih zoves u pomoc, s tim sto ja nosim sto sa jedne strane a on sa druge...Ili ja treba da nosim sama kancelarijski sto? Ja ne vidim tu dzentlmenstvo nigde.
Jesam li i ja dzentlmen kad pomognem njemu da nosi kancelarijski namestaj?:lol:
Kada te budem video sačekaću da mi otvoriš i pridržiš vrata.

Duso, da bi neko sa nekim bio ravnopravan, osnovni zahtev je da budes jednak sa njim.

Ne mozes ti biti nikad ravnopravna samnom kada u snazi nismo jednaki. (U pamet necu da zalazim da te ne uvredim :mrgreen:)

Ravopravnost je ravnopravna, a ne moze da sad ovde budemo ravnopravni, a onamo, malo dalje, nismo ravnopravni....To je dvojni moral ...

Ili jesmo ili nismo...? (To be, or not to be: that is the question?)

Naravno da neke PRIVILEGIJE u zivotu moraju da se izrode zato sto muskarci nisu JEDNAKI sa zenama na mnogo mesta.

To su zakoni prirode i postojanja, a ne nasa dobra volja li manipulacije NSP-a.

Ок, значи то је онај фазон: ја имам плаве очи - иста права (на школовање, рад, у породици, у друштву....) могу имати само они са плавим очима?! :roll:
Они са црним не могу имати иста права у друштву јер нисмо једнаки....:confused:

Та идеја ми однекле звучи познато......:think:

Невероватно поређење. :roll: Наравно да оперем своје судове иза себе, нисмо код куће па да гомиламо. Тако да не очекујем од колегинице да пере моје шоље и чаше.

Што се тиче рада, немам ништа против да жена ради лакше(физичке) послове, али свакако да буде и мање плаћена од мушкарца који ради теже послове. Изузимамо овде квалификације.

По свим осталим питањима су жене данас равноправне са мушкарцима, могу да једу, пију, гласају, живе....

Невероватно поређење. :roll: Наравно да оперем своје судове иза себе, нисмо код куће па да гомиламо. Тако да не очекујем од колегинице да пере моје шоље и чаше.

Што се тиче рада, немам ништа против да жена ради лакше(физичке) послове, али свакако да буде и мање плаћена од мушкарца који ради теже послове. Изузимамо овде квалификације.

По свим осталим питањима су жене данас равноправне са мушкарцима, могу да једу, пију, гласају, живе....

Ne mogu da verujem. Nisam znala da da je totalna ravnopravnost : jelo ,piće, glasanje i ŽIVOT. Ispade što je mnogo mnogo je. :sad2:

Ja mislim da je to nemoguce, jer u svakoj organizacionoj jedinici svijeta, pocev od porodice pa do vrha drzave, postoji glava koja ima vecu ulogu u odlucivanju. Ne kazem da treba tlaciti zene, vec mislim da svaki pol ima svoje poslove i da ih treba rijesavati. Muskarci treba da ratuju, cijepaju drva, zaradjuju dnevnice, daju muski primjer sinu, zene da kuvaju, peru, ciste. Mislim da bi opsti haos na svijetu zavladao kad bi svi radili sve poslove. Zamislite tu zbrku! Ako 16-godisnji sin hoce da izadje napolje, a otac kaze da ne moze, sin bi trebao slusati oca, jer ga je otac napravio i othranio, a ako sin misli da je dovoljno odrastao i sposaban da sam vodi svoj zivot, neka se odseli od kuce i neka pocne svoj zivot. Ako ne postoji glava koja ima vrhovnu moc odlucivanja, koja ce da komaduje, nastao bi totalni haos! Zamislite svijet u kome niko nikoga ne bi slusao, sve bi se raspalo za par dana. Zamislite porodicu bez glave porodice, sportske ekipe bez kapitena, stranke bez predsednika, drzave bez predsednika, crkve bez poglavara!
Nije tu rijec samo o pravima vec i on obavezama! Otac nije samo da naredjuje, vec da spasi porodicu od propasti u ovim teskim vremenima kad smo svi zaduzeni kod banaka, kao i da sve proba da od svojih naslednika stvori dobre ljude.
Pravi muskarac ume da stvori novce a ne da zajmi i zicka kao poslednji klosar.
A da su zene podredjene - jesu, i to uglavnom iz razloga sto dopustaju muskarcima da ih cimaju kao marionete.
Gledam svoje rodjake i prijatelje kako se zene sve sa nekim opaticama i siroticama, bezlicnim do bola.
Ali, svako bira po svojim potrebama.
Neko zeli pralju, kuvaricu i rasplodnu kravu.
Srecom, ima drugacijih muskaraca i zena.

Ок, значи то је онај фазон: ја имам плаве очи - иста права (на школовање, рад, у породици, у друштву....) могу имати само они са плавим очима?! :roll:

Ne karikiraj! :evil:

(Nisam ja za "Ubermens - uber alles!". To je Nesto drugo.)

E ebalo vas više nošenje kutijetina u selidbi, k'o da se selite svaki dan. :D
Ako vas to već toliko vređa, ne morate, ima ko to radi za pare.

I otvaranje vrata :D To je stvar manira, a ne obaveze. Nećeš-ne moraš. Sigurno nećemo zveknuti nosom u zatvorena vrata ako nam ih vi ne otvorite.

Ne karikiraj! :evil:

(Nisam ja za "Ubermens - uber alles!". To je Nesto drugo.)

Добро. А шта друго?
Треба да будемо исте висине да бисмо имали једнака права у друштву, и то није карикирање, а не треба да имамо исту боју очију да бисмо имали једнака права јер је то карикирање? Ок, а у чему је разлика?:roll:

Pravi muskarac ume da stvori novce a ne da zajmi i zicka kao poslednji klosar.
A da su zene podredjene - jesu, i to uglavnom iz razloga sto dopustaju muskarcima da ih cimaju kao marionete.
Gledam svoje rodjake i prijatelje kako se zene sve sa nekim opaticama i siroticama, bezlicnim do bola.
Ali, svako bira po svojim potrebama.
Neko zeli pralju, kuvaricu i rasplodnu kravu.
Srecom, ima drugacijih muskaraca i zena.

Zena podredjene? ha! MALO MORGEN!

hm-fantas.jpg

Hellen, dozvoli da pokušam da ti objasnim referentni okvir posta na koji si odgovorila.

U drevna znanja spada to da je materica divlja zver koja se otkači i šeta tamo – ovamo, što ima za posledicu to da žene umeju emotivnije da reaguju. Na primer, to što si zakolutala očima na post koji si citirala - nemoj slučajno da pomisliš da je to zbog mase gluposti koje su pobrojane u njemu – to je zato što ti se materica otrgla kontroli.

Naravno, u manje poznata drevna znanja spada i to da postoji otvoren put koji ide gore – dole između određenih delova tela muškarca. Pretpostavljam da činjenica da mozak može da šeta (dakle – aktivan je, a da bi organ funkcionisao, moraš da ga koristiš) ima za posledicu to da žene nisu u stanju da pojme mnoge intelektualne dubine. Znači, nije stvar u tome da su u citiranom postu iskazani mudrost, inspirativnost i provokativnost slične onima koje ispoljava komarac, nego ti to ne možeš da shvatiš.

I da zaključim jednim izuzetnim zapažanjem:
Ravopravnost je ravnopravna...
a mačka nije pas. :D

Back