Ravnopravnost polova

Kakve veze predbracni ugovor ima sa tradicionalnim vrednostima? Ili je to tvoje vidjenje uredjenja sveta, koje podvodis pod tradiciju nase propadajuce nacije?

Jako nepravedan zivot, nema mogucnost da igra u NBA... Ah, zaista je nepravedno ako zbog toga nema prava ni na zivot, rad, obrazovanje, zaposlenje i posedovanje imovine.

A koga ti zalis ili ne to nije predmet ove teme niti ravnopravnosti

Па неко помену овде градњу куће, као да се кућа не може купити, као сад чекаће неко да се кућа изгради, па онда венчање... Мислим такво залажење у детаље да те мука ухвати. Ја сам само говорио о принципу, да је презиме, као и остало, ствар договора, и да данас постоје и законски основи који олакшавају све врсте договора.
А што с етиче традиционалног, некада је био обичај да жена дође у кућу младожење, зато се и каже да се уда, и да преузме мужевљево презиме, које и деца треба да носе.
Уопште, код Аријаца се сматра да деца детерминишуће гене добијају од оца, нацију, род итд, а код Јевреја нпр. се сматра да је мајка та која даје детерминишуће гене...

А неправедно или не, неки кепец се од кошарке неће леба најести, и то је чињеница, као што је чињеница да се просечна жена неће навозати колима ако сама мења гуме (мислим гуме на колима, да не буде забуне):cool:

Није ни мени јасно у чему је ствар, и како то жене не умеју, чим нешто конкретно треба урадити, мрка капа што се жена тиче.
Не мора точак, ево нека заглави клип у кочионом цилиндру, а отворен пут, нигде никога, како би се ту једна жена снашла? :per:

Или на пример, треба омалтерисати зид, извући ивице, па зтим све преглетовати, ошмирглати, па онда окречити. Како ми ли то урадила једна просечна жена у својој кући..?

Pa ne bi ni jedan prosecan muskarac...Za to postoje majstori koji se placaju adekvatno, isto kao i automehanicari.

Muskarcima koji se u sve razumeju, ne dozvoljavam da pridju, jer tu osim price i psovanja druge vajde nema.

Ja gletujem, smirglam, krecim i farbam (ne znam da radim sa novijim materijalima i ne saram zidove)....malterisanje i zidanje ostavljam onome ko to hoce da radi, cepam ugalj i drva (samo za potpalu). Svako radi ono za sta je sposoban...i nisu svi spoosbni za sve.

Kakve to ima veze sa mojim i bilo cijim ljudskim pravima?

Baš bi me zanimalo da mi kažeš kako bi ti to u praksi pokazao da si
superiorniji od žene?

Па сигурно ми у кухињи не би пошло за руком то...

Али, хммм, :think: да видимо, рецимо трка на 100 метара, или бенч прес, мртво дизање...
Затим, да не испаднем силеџија, принципи регулације угла претпаљења код бензинских мотора, да вас чујем девојке...:per:

Pa ne bi ni jedan prosecan muskarac...Za to postoje majstori koji se placaju adekvatno, isto kao i automehanicari.
Јел мајстор и аутомеханичар именица мушког, женског или средњег рода? Јел постоји именица за жену рудара или жену војника (само немој оно војникуша, хихиии)...

E, žene, nemojte nikada da dozvolite da vam muško sklapa onaj kompjuterski sto ili policu iz rinfuza.....Em traje, em uvek ima manjka ili viška delova

Јој, јесам се знојио 5 сати око тог стола (мамицу им, нису обележили делове), аи да сам жени то оставио, мислим да би ми рачунар са све монитором био данас на поду...

Јел мајстор и аутомеханичар именица мушког, женског или средњег рода? Јел постоји именица за жену рудара или жену војника (само немој оно војникуша, хихиии)...

Muskog roda :D

Sto dokazuje sta? Da ti imas veca prava jer on malterise za pare? :lol:

Toliko toga je napisano o "ravnopravnosti" muskarca i zene...

Odavno sam rekao: zene i muskarci ce biti ravnopravni onog momenta kada zene postanu prvaci sveta u sahu i boksu... (sirova snaga i strateska inteligencija)

I kada se izjednace u visini sa muskarcima.

Sve dok su zene nize - smesno govoriti o ravnopravnosti.

Zene govore rado o ravnopravnosti sve dok ne dodje neki problem: e onda se odjednom pretvore u "nezniji pol" kojem treba ciniti male paznje, kojem treba ustajati u autobusu, pridrzavati tesku korpu, skakati i otvarati vrata....(Nisu li to neki dvojni morali?)

Ko bi se usudio da razgovara o diskriminaciji zena kada se radi o plati....? A o ucinku kad pricamo? O bolovanjima, radnim mestima, biranju poslova...?

Ne moze zena istovremeno aspirirati da bude i lepa i privlacna i da isto tesko radi kao muskarac....Takvi primeri su izuzeci koji potvrdjuju neka druga pravila.

Bog je stvorio ovaj svet po nekim svojim merilima.

Ako verujemo u njega i postujemo ga, trebamo postovati i ta njegova merila.

A ne pokusavati da ih iz osnova menjamo za saku seksualnih sloboda. :cool:

Ja nisam razumela da ovde govorimo o fizionomiji već o etici i nečemu
što se zove čovečnost jer podrediti ženu znači biti nečovek i samim tim
smestiti je između čoveka muškarca i gorile recimo na skali primata.

Po nekoj etičkoj normi žena i muškarac bi valjda trebalo da dele to prvo mesto.

Poslednja izmena:
Muskog roda

Sto dokazuje sta? Da ti imas veca prava jer on malterise za pare?

Он?? Који бре он? Нема њега сестро, ја сам он, ја сам извлачио ивице, ја сам малтерисао, глетовао, шмирглао (па све то по више пута), док се ОНА (моја госпоја) чудила зашто све мора да буде баш сасвим право, и зашто мора баш и та драп смеса да се стави (глет маса), и зашто су мушкарци нервозни кад она нешто пита, итд....

Али, хммм, :think: да видимо, рецимо трка на 100 метара, или бенч прес, мртво дизање...
Затим, да не испаднем силеџија, принципи регулације угла претпаљења код бензинских мотора, да вас чујем девојке...:per:

Heh, svi muškarci to znaju. Tata ih nauči sa prvim rečenicama :lol:
Može, ali kad čujem tvoje poznavanje interferencije na planparalelnoj ploči i Njutnovih prstenova :lol: To mi devojke sisamo sa majčinim mlekom :manikir:

Јој, јесам се знојио 5 сати око тог стола (мамицу им, нису обележили делове), аи да сам жени то оставио, мислим да би ми рачунар са све монитором био данас на поду...

Macane, ja sam to sklopila za pola sata sa sve stolicom.
A čudo jedno, vama nekako nikad ne obeleže delove :lol:

Он?? Који бре он? Нема њега сестро, ја сам он, ја сам извлачио ивице, ја сам малтерисао, глетовао, шмирглао (па све то по више пута), док се ОНА (моја госпоја) чудила зашто све мора да буде баш сасвим право, и зашто мора баш и та драп смеса да се стави (глет маса), и зашто су мушкарци нервозни кад она нешто пита, итд....

Pa sta cu ti ja, sto se trpas gde ti nije mesto....sto nisi platio majstora, pa nek gospoja njega pita..

A ne, izigravas baju koji mesa malter, pa si doso ovde da se zalis....:lol:

Heh, svi muškarci to znaju. Tata ih nauči sa prvim rečenicama
Može, ali kad čujem tvoje poznavanje interferencije na planparalelnoj ploči i Njutnovih prstenova To mi devojke sisamo sa majčinim mlekom

Па кад сам дао баналан, користан и сасвим могућ пример потребе да се замени гума, испао сам пајсер, физикалац, простак, па рекох да мало поправим утисак са јачим стварима, а ти баш оде у крајност ***..:sad2::sad2:
П.С. Разумем ја то, то је типична женска ирационалност и недостатак осећаја за практично...:cmok:

To što si ti u nečemu brži ne znači da si i superiorniji jer trku na 100 metara ću istrčati
i ja na svoje dve noge a ne na dlanovima ili jeziku što bi trebalo da znači da nam
je mentalni sklop identičan po pitanju svesti o pravilima.

Nadam se da mi nećeš kazati da je medved superiorniji od tebe zato što može
jednim udarcem da te odbaci 50 metara u daljinu

Poslednja izmena:

E, znaš da ima molerska firma, u Kragujevcu ili Kraljevu, zaboravila sam, ali samo žene rade. Organizovale žene ekipu, registrovale firmu, gletuju u 16, i to kao imaju posla preko glave, jer se pročulo da dobro rade, a i ostave sve čisto na kraju, za razliku od muških majstora :mrgreen: Hvali se time dok još možeš, i odatle ćemo vas isterati :zper:

Pa sta cu ti ja, sto se trpas gde ti nije mesto....sto nisi platio majstora, pa nek gospoja njega pita..

A ne, izigravas baju koji mesa malter, pa si doso ovde da se zalis....

А јеси ти можда чула за неке женске мајсторе који малтеришу, глетују, итд? Неког за препоруку?

Па кад сам дао баналан, користан и сасвим могућ пример потребе да се замени гума, испао сам пајсер, физикалац, простак, па рекох да мало поправим утисак са јачим стварима, а ти баш оде у крајност ***..:sad2::sad2:
П.С. Разумем ја то, то је типична женска ирационалност и недостатак осећаја за практично...:cmok:

Što reče Kruela, praktično je da platiš nekoga ko se razume, a amatera pošalješ na pijacu, tamo ne može toliko štete da napravi :lol:

To što si ti u nečemu brži ne znači da si i superiorniji jer trku na 100 metara ču istrčati
i ja na svoje dve noge a ne na dlanovima ili jeziku što bi trebalo da znači da nam
je mentalni sklop identičan po pitanju svesti o pravilima.
Па ако спорије прогласиш за боље, онда ћеш ме и победити у трци на 100м...

Back