Hellen
Buduća legenda
- Poruka
- 29.969
Ali, to su extremi sto ti spominjes.
Uvek sam volela sto sam mala i jos u skoli su mi drugovi brisali tablu...![]()
A ја сам увек била виша од свих дечака у разреду....

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ali, to su extremi sto ti spominjes.
Uvek sam volela sto sam mala i jos u skoli su mi drugovi brisali tablu...![]()
Hellen, dozvoli da pokušam da ti objasnim referentni okvir posta na koji si odgovorila.
U drevna znanja spada to da je materica divlja zver koja se otkači i šeta tamo – ovamo, što ima za posledicu to da žene umeju emotivnije da reaguju. Na primer, to što si zakolutala očima na post koji si citirala - nemoj slučajno da pomisliš da je to zbog mase gluposti koje su pobrojane u njemu – to je zato što ti se materica otrgla kontroli.
Naravno, u manje poznata drevna znanja spada i to da postoji otvoren put koji ide gore – dole između određenih delova tela muškarca. Pretpostavljam da činjenica da mozak može da šeta (dakle – aktivan je, a da bi organ funkcionisao, moraš da ga koristiš) ima za posledicu to da žene nisu u stanju da pojme mnoge intelektualne dubine. Znači, nije stvar u tome da su u citiranom postu iskazani mudrost, inspirativnost i provokativnost slične onima koje ispoljava komarac, nego ti to ne možeš da shvatiš.
I da zaključim jednim izuzetnim zapažanjem:
a mačka nije pas.![]()
Браво звездице, нисмо и не можемо бити равноправни у смислу у којем то испрани мозгови и они који имају интереса покушавају да то представе, али можемо бити свесни разлика и допуњавати се...
Tja, ако мушкарац дође у кућу жениних, или у женин стан (ако се уда) нема разлога да не узме презиме супруге. И један Легија је узео женино презиме, додуше из других разлога.Ne vidim nijedan dobar razlog zasto prezime citave porodice treba da potice od muskarca;
Колико ти је времена требало да замениш гуму на колима последњи пут кад си то радила?Tvrdnje kako su muskarci bolji / sposobniji od zena;
Откад је света и века жене рађају децу, па их то ваљда некако предодређује...Odnos prema zenama pri zaposljavanju (koliko imate godina? a imate li dece? hm, moz tebi lako da padne napamet da radjas decu pa sta cemo onda?!);
Tvrdnje da je prirodno i skroz normalno da muskarac moze da bude stariji od zene i 20-30 godina a zena ako je i 2-3 vec je premnogo (inace ovde mi pada napamet i ona jedna kafanska idiotska pesmica u kojoj se spominju matore devojke koje jure mlade momke i matori momci koji jure mlade devojke -- sve bi to bilo cak i simpaticno da u sledecoj strofi ne dolazi kako su matori momci bas simpaticni kad jure mlade devojke a matore devojke treba sve da se zatvore da vise ne bi jurile mlade momke);
Ima toga jos, ali trenutno ne mogu da se setim.
Tja, ако мушкарац дође у кућу жениних, или у женин стан (ако се уда) нема разлога да не узме презиме супруге. И један Легија је узео женино презиме, додуше из других разлога.
Колико ти је времена требало да замениш гуму на колима последњи пут кад си то радила?
Откад је света и века жене рађају децу, па их то ваљда некако предодређује...
Једино што је важно и детерминишуће је то да су мушкарци способни за репродукцију врло дуго, док се способност жена рапидно смањује с годинама, све после 35 је тешко, а после 40 и јако ризично и по жену и по бебу.
А да бисмо опстали као врста ипак је здраво потомство најважније...
Kakve veze ima ko dolazi u ciju kucu?! Ja npr. imam svoju kucu, on ima svoju - i sta onda? Ne razumem tvoju argumentaciju.
Аха, значи можеш све, али не баш све, ипак постоје ограничења и разлике...Nisam nikada menjala gumu na kolima, ne vozim, nisam zainteresovana za automobile ich. Ali garantujem zivotom da bih mogla sve sto moze i muskarac, a u cemu me ne bi sprecavala prirodna ogranicenost bioloskim karakteristikama mog pola, dakle fizicka snaga. Postoji razlika izmedju pola kao biloloske kategorije i roda kao gramaticke i drustvene. Zato se i govori o rodnoj ravnopravnosti, ne o polnoj.
То их одређује пре свега за већу окренутост ка кући и породици...To ih odredjuje za radjanje, ne nuzno i za status domacice koja ne zaradjuje nego ceka da joj muz donese pare za lebac, i pritom sve zajednicke odluke donosi sam.
Ovo poslednje je jedna teska zamena teza. Da te pitam, jel ti u svaki ljubavni odnos ulazis iskljucivo s namerom da pravis decu? Sumnjam. E pa vidis i zene tako, ne jebavaju se samo kad otje decu da prave, nego im se nekad bas i digne ona stvar. Ako je mladje sladje muskarcu, zasto ne bi bilo i zeni?
И кад склопите брак живећете свако у својој кући?
Аха, значи можеш све, али не баш све, ипак постоје ограничења и разлике...
То их одређује пре свега за већу окренутост ка кући и породици...
Говорио сам о племенитој обавези заснивања породице, добијања и подизања здравог потомства, нисам се спуштао на ниво животињских нагона..
Па за тај случај постоји могућност два презимена, задржавања презимена, разних договра око деце итд...A kakve veze kuca ima sa prezimenom? Sta ako niko nema svoju, nego je zajednicki grade? Uzimaju oba prezimena kad zavrse kucu?
Наравно да нису равноправни, да су високи и ниски мушкарци равноправни просек висине кошаркашког тима не би био око 2м, а фудбалера 1,75.Da, postoje razlike...nismo klonovi ............I nizak muskarac ima ogranicenja u odnosu na visokog muskarca, i obrnuto......sto ne znaci da nisu ravnopravni.
Ja sam menjala gumu na kolima...iako ne vozim .....kakve sad to pa veze ima?
Hoces da kaze da muskarac sa 60 uvek pravi zdravo potomstvo? Moj deda je imao izraz "staro seme"....a danasnji muskarci misle da mogu i na samrti.... Zdravo potpomstvo se pravi u relativnoj mladosti, sve je ostalo samo uzivancija
Па за тај случај постоји могућност два презимена, задржавања презимена, разних договра око деце итд...
Наравно да нису равноправни, да су високи и ниски мушкарци равноправни просек висине кошаркашког тима не би био око 2м, а фудбалера 1,75.
Ти ако си мењала гуму на колима ја сам афрички црнац...
За здраво семе ниси у праву, мушкарац може да направи здраво дете и у старости, то је опште познато, друга је ствар што детету треба отац а не деда...
Znas kako, i zena moze da rodi zdravo dete u 50toj pa to ne znaci da je radjanje u 50toj pozeljno i zdravo, niti da sve zene mogu u 50toj da radjaju. Neki muskarci mogu da prave decu u starosti, neki ne. Neki ne mogu ni u mladosti. Sve su to kvazi argumenti.
Зато нам тако и иде, зато и пропадамо као нација, јер жена, уместо да буде стуб породице лечи комплексе које су јој набили рушитељи свих моралних и друштвених вредности...Ja sam zena, i ne osecam se nimalo "predodredjeno" za okrenutost kuci i porodici. Imam posao, i volim sto ga imam, smatram se podjednako sposobnom kao i bilo koji muskarac.
Ima na zalosti i zena koje prihvataju podredjenu ulogu jer im je lakse da idu linijom manjeg otpora. One predstavlaju podjednak problem za istinsko postizanje ravnopravnosti kao i zadrti muskarci.
Vidim da si vrlo upoznat sa 'opste poznatim' stvarima.
Za taj slucaj bi prvo gradili kucu pa se vencavali , da vide kako ce oko prezimena?
A da li si africki crnac, to ja ne znam. Previse predpostavljas, kao i vecina muskaraca.
I hoces da kazes da visoki i niski muskarci nemaju ista prava na zivot, rad, obrazovanje, zaposlenje i posedovanje imovine?
A što je za menjanje točka potrebna neka pa uzvišena mudrost nije mi jasno.
I jesu li to muškarci polno predodređeni da promene točak u 10 sekundi ili šta? Baš svi umeju i baš za 10 sekundi ili šta? Čim se nešto klati među nogama aktivira se u mozgu znanje prenošeno generacijama kroz genetski materijal o menjanju točka? Pa to automatski radiš brže?
Ebt, el' umete vi neke normalne primere da nađete ili ćete doveka da palamudite o točkovima i kutijama? I zar vas, kao ozbiljne ljude, nije sramota da na ovakvim budalaštinama zasnivate svoju vrednost? "Ja sam faca, jer ja umem da promenim točak, a i ti ako umeš, treba ti više vremena".
Ниси чула за предбрачне уговоре? Баш штета, они су так омодерни и популарни данас...
Као што рекох, ниски мушкарац може само да сања да игра у кошаркашком тиму, живот је понекад тако неправедан...
Жена и само жена може да роди дете, неке то могу да сматрају неправдом и хендикепом, а ја могу само да жалим такве, оне које презиру дарове Богова...
Nije bre naški jeVidim da si vrlo upoznat sa 'opste poznatim' stvarima.
Za taj slucaj bi prvo gradili kucu pa se vencavali , da vide kako ce oko prezimena?
A da li si africki crnac, to ja ne znam.Previse predpostavljas, kao i vecina muskaraca.
I hoces da kazes da visoki i niski muskarci nemaju ista prava na zivot, rad, obrazovanje, zaposlenje i posedovanje imovine?
Rade se.Теби очигледно није познато да се чим је трудница старија од 35 год обавезно ради испитивање плодове воде да би се утврдило да дете случајно нема Даунов синдром, тј. да није монголоидно.
Ак оје мушкарац старији, а жена млада (што је мени бзвз у сваком случају), такви тестови се не раде.
Ovo bas pase u periodu...ranih pedesetih (mislim, proslog veka).
Nije uzalud poceta borba protiv tih "od pamtiveka" dogmi, jer su...bile dobre
Naravno, u zemljama gde vlada Serijatski zakon, to je...ostalo. Jako vidljivo je znaci i danas u praksi, koliko je...pravilno. Eto, predhodna i moja generacija se borila za ovo sto danas imamo. Nije sve lepo i dobro, ali...je lepse i bolje od onog, sto bese i sto ti...zastupas
Kada vec tvrdimo da smo superiornji, treba i u praksi...pokazati. Znam, nije lako...ali...kako je bilo zenama u proslosti
, jako interesantno pitanje
Mozda pokusas i sa te strane...da pogledas ?!
![]()
Није ни мени јасно у чему је ствар, и како то жене не умеју, чим нешто конкретно треба урадити, мрка капа што се жена тиче.
Не мора точак, ево нека заглави клип у кочионом цилиндру, а отворен пут, нигде никога, како би се ту једна жена снашла?
Или на пример, треба омалтерисати зид, извући ивице, па зтим све преглетовати, ошмирглати, па онда окречити. Како ми ли то урадила једна просечна жена у својој кући..?
Naravno da mora postojati "glava" ali ta glava ne moze i ne mora biti glava za sve segmente zajednickog zivota.
Glava koja ume da zaradi, ustedi i pametno ulozi novac treba da bude glava koja vodi ne glavnu ali recimo vodecu rec u vezi finansija porodice bez obzira da li je muska ili zenska. Glava koja ume sa decom i kojoj uloga roditelja bolje lezi treba i mora biti presudna u vaspitanju bez obzira da li je muska ili zenska.
Zasto bi me nesposoban muz, recimo kockar i raspikuca vodio kroz zivot pravo u propast samo zbog toga sto je imao srecu ili nesrecu da se rodi kao musklarac? Smesno.