Ratko Mladić heroj?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Degenerik nije onesposobio oruzje vec ga je u kompletu predao ustasama.

32. "varaždinski" korpus JNA predao je (22.IX.) 79 tenkova, 48 borbenih vozila gusjeničara, 18 borbenih vozila s protuavionskim mitraljezima, 6 topova proizvodnje GVOZDIK, 6 višecjevnih bacača raketa (VBR) tipa Plamen, 4 VBR tipa Oganj, 18 haubica od 155 mm, 18 haubica od 152 mm s pripadajućim prijevoznim sredstvima, više stotina minobacača raznih kalibara te pješačko naoružanje (duge i kratke cijevi) za 8-9 brigada i više tisuća tona streljiva i eksploziva;

Da smo drzava koja nismo, ovaj bi popio metak u vugla cim bi zakoracio u Srbiju.

"Heroj", haha. Ti kojima je ovaj heroj su veoma posebni ljudi.

Mislish da je toliko naouruzanja moglo da se havarishe u kratkom roku kada je stigla naredba za povlachenje? E, i ako znash, molim te mi reci, poshto je to mene uvek bunilo... Znam za ovo peshadijsko naoruzanje, ali, kako se to havarishe eksploziv? A da nije neshto tipa " Pa pobacash upaljache " ... Teshko napraviti upaljach... :roll:

Naravno da je moglo. Svaka topovska i minobacacka cev se moze deformisati i onesposobiti eksplozivnim ili toplotnim punjenjem na odgovarajucem mestu, unistavanjem zatvaraca, itd. Svaki mehanicar zna kako da trajno osteti motor, svaki elektricar zna kako da unisti instalacije. Za unistavanje pusaka je bilo dovoljno preci jednom preko njih tenkom.

Eksploziv se moze detonirati, ali ovde nije poenta u eksplozivu vec u tehnici. Nekoliko ovakvih (i vecih) skladista je kompletno unisteno, ali ova pichketina to nije dozvolila vec je predala ogromnu vojnu tehniku ustasama koje su posle time ubijale Srbe godinama.

Heroj.

Naravno da je moglo. Svaka topovska i minobacacka cev se moze deformisati i onesposobiti eksplozivnim ili toplotnim punjenjem na odgovarajucem mestu, unistavanjem zatvaraca, itd. Svaki mehanicar zna kako da trajno osteti motor, svaki elektricar zna kako da unisti instalacije. Za unistavanje pusaka je bilo dovoljno preci jednom preko njih tenkom.

Eksploziv se moze detonirati, ali ovde nije poenta u eksplozivu vec u tehnici. Nekoliko ovakvih (i vecih) skladista je kompletno unisteno, ali ova pichketina to nije dozvolila vec je predala ogromnu vojnu tehniku ustasama koje su posle time ubijale Srbe godinama.

Heroj.

'Ladno se toga nisam setio... :lol: Da, stvarno, eksploziv se moze detonirati... Na bezbednoj udaljenosti naravno... Ali moze... Pa ne znam, onda je pitanje samo da li je imao dovoljno vremena da sve to oruzije unishti... Mislim nisam bio tamo, pa ne znam... OK, ti mislish da je moglo, ali ipak je to mnogo oruzija... Sve to da prebrojish samo ti treba pola dana... :lol:

Pa brze je djuture unistiti nego brojati.

Ovaj je mogao da minira skladiste, povuce se tamo, naredi predaju vojnicima i digne skladiste u vazduh, kao sto su radili drugi. Ali ne, morao je da spase "mlade zivote", misleci ovde pre svega na njegov sopstveni mladi zivot.

Ne razumem na koji nacin ovaj "general" moze da bude bilo sta osim skot i izdajnik vredan metka.

Pa brze je djuture unistiti nego brojati.

Ovaj je mogao da minira skladiste, povuce se tamo, naredi predaju vojnicima i digne skladiste u vazduh, kao sto su radili drugi. Ali ne, morao je da spase "mlade zivote", misleci ovde pre svega na njegov sopstveni mladi zivot.

Ne razumem na koji nacin ovaj "general" moze da bude bilo sta osim skot i izdajnik vredan metka.

Istina... :think: A ne znam... Je*em li ga... Sa jedne strane, predajesh ispravno oruzije u ruke neprijatelju, a vadish tri stotine klinaca iz frke, sa time shto ce posle neprijatelj to oruzije da iskoristi i verovatno ubije josh vishe... Sa druge strane, ne dajesh oruzije neprijatelju, ali gubish klince... Ne znam, je*em li ga... U principu gubish, okreni - obrni... Nije tako laka odluka...

Istina... :think: A ne znam... Je*em li ga... Sa jedne strane, predajesh ispravno oruzije u ruke neprijatelju, a vadish tri stotine klinaca iz frke, sa time shto ce posle neprijatelj to oruzije da iskoristi i verovatno ubije josh vishe... Sa druge strane, ne dajesh oruzije neprijatelju, ali gubish klince... Ne znam, je*em li ga... U principu gubish, okreni - obrni... Nije tako laka odluka...
То да ли би изгубио клинце, питање је. Али да су због тог његовог јајарског чина многи други изгубили животе, није питање, већ чињеница.;)

Ma ipak bolje da su se porokali pa da je zaplakalo jedno 300 srpskih majki, zena, sestara, i još jedno 300 hrvatskih na drugoj strani.

Ej koji bi on heroj onda bio, čovječe. Zapamtila bi ga srpska povijest, a ovako... pljuc.
Хахаха...нама као треба да буде чудно што га 'рвати величају.

Нормално...кад сте такви да и на саму помисао на неке друге праве генерале и војнике пишките у гаће.:mrgreen:

Ma ipak bolje da su se porokali pa da je zaplakalo jedno 300 srpskih majki, zena, sestara, i još jedno 300 hrvatskih na drugoj strani.

Ej koji bi on heroj onda bio, čovječe. Zapamtila bi ga srpska povijest, a ovako... pljuc.

Pa problem je u tome shto bi srpske majke plakale svakako... Zato je tezak izbor...

То да ли би изгубио клинце, питање је. Али да су због тог његовог јајарског чина многи други изгубили животе, није питање, већ чињеница.;)

I jedno i drugo je pitanje. Ali se slobodno moze reci da bi najverovatnije bilo tako... Sve bi ih pobili... E sada, da su bash zbog toga mnogi izgubili zivote... Ne znam... Mislim nije kao da je ovima falilo oruzija, pa da ne bi mogli ubijati bez ovog nasheg pride...

Ti drugi generali su zlocinci koji su ostetili mladu hrvacku demokraciju :(
Ма срам их било што се нису усташији поставили као овчице , под нож, да их кољу као претходних деценија...него им дали као што си и заслужили...али ценим, не довољно.:cool:

Još će na kraju lik ispasti kriv za svakoga ko je, bilo gdje, ubijen granatom, metkom, itd.

To je on sve ostavio ustašama, izdajnik.

Kakva luzerska budalaština, svojstvena upravo srpskim nacionalistima i nikome drugom. :lol:
Човек је издао Југославију и све грађане који су били лојални легитимној Југославији .

Sve u svemu, imamo dve opcije:

Prva: Ne preda se i ne da Hrvatima oružje = mnogo srpskih majki plače i mnogo hrvatskih majki plače.

Druga: Preda se i da Hrvatima oružje = mnogo srpskih majki plače i nijedna hrvatska majka ne plače.

I onda su Hrvati pametni i ljudski reaguju jer im je bolja druga opcija, a Srbi su budale i ludaci jer im je bolja prva. :think:

I jedno i drugo je pitanje. Ali se slobodno moze reci da bi najverovatnije bilo tako... Sve bi ih pobili... E sada, da su bash zbog toga mnogi izgubili zivote... Ne znam... Mislim nije kao da je ovima falilo oruzija, pa da ne bi mogli ubijati bez ovog nasheg pride...

Човек је завршио школу за војника, положио заклетву и предо читаво наоружање усташама и то количину наоружања позавидну...мени доста, а видим и домаћем суду.

Sve u svemu, imamo dve opcije:

Prva: Ne preda se i ne da Hrvatima oružje = mnogo srpskih majki plače i mnogo hrvatskih majki plače.

Druga: Preda se i da Hrvatima oružje = mnogo srpskih majki plače i nijedna hrvatska majka ne plače.

I onda su Hrvati pametni i ljudski reaguju jer im je bolja druga opcija, a Srbi su budale i ludaci jer im je bolja prva. :think:

E, tako nekako... E sada, vidish da u oba sluchaja srpske majke plachu? :(

Човек је завршио школу за војника, положио заклетву и предо читаво наоружање усташама и то количину наоружања позавидну...мени доста, а видим и домаћем суду.

Pa niko ne spori da to ne sme... Al' spasao je nekim klincima zivote... Ma, je*em li ga, nije to uopshte tako jednostavno, pa da moze neko da kaze kao iz topa da je lik heroj ili izdajnik...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back