Rat u Ukrajini (7)

Da li će se rat proširiti van Ukrajine?

• Ukupno glasova
    132
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisi mi odgovorio, pa da pokusam ovako, mozda NESTO shvatis....neko se izjasnio da je tvoj neprijatelj i samim tim zeli tvoje unistenje...ti gledas da taj neko nosi sve vise oruzja sa sobom i jos se okruzuje tipovima koji ga slusaju...sta ces uciniti, nastaviti mirno da spavas ili ces nesto preduzeti...i molim te, ne kenjaj o super silama i dominaciji, nego odgovori na pitanje...

Ne znam na sta da ti odgovorim,tj sta je konkretno pitanje?

Ali znam 100% da ni Ukrajna ni NATO ne bi prvi napali Rusiju....

mej bregami za 3 meseca ti svaki dan samo kmecis dok ti ukropi puse na terenu a ti se skrivas na vise razlicitih naloga :cepanje:

ahaa...ti mislis da ja koristim neki drugi nalog,ali uveravm te da ja nisam nikakav Hrvat i da mi je ovo jedini nalog na kristarici. :hahaha:

Moj bergami je Hrvat koji je i mene izludjivao na forumu istorije...

Ali to sve ne menja cinjenicu da za ova 3 meseca Rusi nisu osvojiili i zauzeli vise od jedne cetvrtine ukrajne....

a sa kavim zadovoljstvom ukazuju da je rublja pala u odnosu na Dolar i to za celih 0.5% i dosla do 63.90 a u petak je bila 62.25...

Reuters
Reuters

Rouble dips against dollar after Russia eases capital controls​

4m ago
FollowView Profile
React
© Reuters/MAXIM SHEMETOV

1652861683249.png

(Reuters) - The Russian rouble weakened against the dollar on Wednesday but steadied not far from a five-year high against the euro, after losing the support of some capital controls and as sovereign default risk again became a prominent issue.
The rouble has become the world's best-performing currency this year despite a full-scale economic crisis, artificially supported by controls that Russia imposed in late February to shield its financial sector after it sent tens of thousands of troops into Ukraine.
At 0741 GMT, the rouble was 0.5% weaker against the dollar at 63.90, moving further away from the 62.6250 level reached on Friday, its strongest since early February 2020.
It had gained 0.2% to trade at 66.96 versus the euro, hovering near its strongest level since mid-2017 of 64.9425, which it touched last week.
The rouble has pared some gains since the central bank on Monday raised the ceiling for cross-border transactions, allowing Russian residents and non-residents from friendly states to channel foreign currency abroad at an amount equivalent to up to $50,000 a month. The previous limit was $10,000.
Export-focused companies are still obliged to convert 80% of their revenues, because the central bank cannot itself intervene after the West froze about half of its gold and foreign exchange reserves.

Ajde ozbiljno,postavi i lepo preformulisi pitanje pa cu odgovoriti....

Inace,dok god Rusija ima nuklearno oruzje niko nikada je ne bi napao...
Ne bi napali Rusiju zvanicno, nego Krim, jer je Krim kao Ukrajina, a ne Rusija...ko fol odbrambeni rat, vracanje teritorije, bla- bla...a ono prvo - sta ti je ciniti kad neko naoruzan do zuba, dodje do tvoje ograde, a znas da te smatra neprijateljem i da zeli da te unisti...sta ces ciniti?....

Russia deploys helicopters in Luhansk, tries to encircle key town in Donetsk, Ukrainian officials say​

From CNN's Tim Lister

Ukrainian military officials say the Russians have stepped up their efforts to destroy Ukrainian defenses in the Luhansk region, bringing in 15 helicopters to reinforce the offensive.
Ukrainian defenses around the cities of Severodonetsk and Lysychansk remain under intense pressure from artillery bombardments and air attacks, which have also increased in villages further south, such as Vrubivka.

Opa,da vidite sada koliko ce biti jos unistene ruske vojne tehnike

Moguće, ali Srbija se okrenula stvaranju "Srpskog sveta" 1990, i izgubila u toj namjeri. Sad se osećate poniženi, ne želite da ispunite uslove za ulazak u EU i normalno tvrdite, mi bi ušli, ali oni nas ne žele. Naravno, da ne žele da uđete u EU pod srpskim uslovima, nego žele da uđete pod uslovima koje je EU postavila za ulazak. Vi to vidite kao klečanje na koljenima i duvanje frule, umjesto, da ulazak u EU vidite kao priliku za razvoj države i bolji standard građane. Isto sada vidite rusku invaziju na Ukrajinu, u stilu "nek im neko kaže gde im je mesto, kad im već mi nismo mogli kazati". Slažem se, da se ne slažemo.
Јок море, него су нам познате вредности комшија па да би избегли нове дечије логоре, ми се држимо подаље.
Historia est magistra vitae.
Сад нас убеди да је твоја жеља да Србија "напредује" и да буде део еу. Чик.

Nije NIS,vec srpska firma koja usko saradjuje sa NIS-om.

Btv,taj NIS im je poklonjen jos 2009 da bi Rusi branili Kosovo......vidimo kako su ga lepo odbranili,narocito srpsko stanovnistvo koje zivi tamo...
Poklonjena je kompletna srpska privreda vlasnicima sa Zapada, u bescenje, da bi oni dosli ovde, otpustili radnike, zatvorili fabrike i nastavili sa plasiranjem svojih proizvoda. Nakon toga, pod Vucicem, koji je još gora degeneracija "žutih izdajnika", isti su otpoceli otvaranje robovlasnickih postrojenja, gde Srbi za bedne novce uvrcu kablove, barem onih godinu dana dok drzava stranom investitoru daje subvencije. Posle i oni dobiju nogu u dupe. Spoljni dug Srbije u medjuvremenu, nezadrzivo raste, samo u prvih pet godina SNS vlasti, zaduzili smo se koliko u prethodnih dvadesetpet.
Uglavnom, privatizacija NIS-a jedan je, ako ne i jedini, uspesan primer, gde se od katastrofalnog gubitasa sa astronomskim dugovanjima, stvorilo uspesna srpsko-ruska kompanija, koja vec deceniju unazad, uplacuje najvise novca u budzet Republike Srbije.
Pored ovog, konkretnog primera pozitivnog uticaja privatizacije NIS-a, ostvarilo se i politicko povezivane sa Ruskom federacijom, gde se po prvi put posle dugo vremena, u Srbiji stvorio neki njihov konkretni interes, koji ih vezuje za nas. Pre toga je bio sentiment zasnovanim na nekim davnim istorijskim vezama, ili u slucaju prisutnosti neokomunistickih partija na vlasti u Rusiji i Srbiji - pozivanja na bliskost SSSR-a i SFRJ.

Russia deploys helicopters in Luhansk, tries to encircle key town in Donetsk, Ukrainian officials say​

From CNN's Tim Lister

Ukrainian military officials say the Russians have stepped up their efforts to destroy Ukrainian defenses in the Luhansk region, bringing in 15 helicopters to reinforce the offensive.
Ukrainian defenses around the cities of Severodonetsk and Lysychansk remain under intense pressure from artillery bombardments and air attacks, which have also increased in villages further south, such as Vrubivka.

Opa,da vidite sada koliko ce biti jos unistene ruske vojne tehnike

Kakva je situacija u Mauripolju, sta rade NATO ustase tamo zna li se sta? :think:

Ne bi napali Rusiju zvanicno, nego Krim, jer je Krim kao Ukrajina, a ne Rusija...ko fol odbrambeni rat, vracanje teritorije, bla- bla...a ono prvo - sta ti je ciniti kad neko naoruzan do zuba, dodje do tvoje ograde, a znas da te smatra neprijateljem i da zeli da te unisti...sta ces ciniti?....

Ako mogu branio bih se,ali ako procenim da je taj neko neuopredivo jaci od mene,neuopredivo bolje naoruzan,neuporedivo brojniji i da nema nikakve sanse da ga dobijem, pokusao bih sa nekim pregovorima,tj da vidim sta on zapravo hoce....:D

Inace,izvini ali Krim je bio deo Ukrajne koliko ja znam,koji su Rusi okupirali 2014......krim je poslednji put bio deo ruskog carstva do 1918,ali jbg to carstvo vise ne postoji......i Tesalija i Makedonija su bile deo srpskog carstva u 14 veku,ali jbg,sada su to Grcka i severna Makedonija...

Kakva je situacija u Mauripolju, sta rade NATO ustase tamo zna li se sta? :think:

Pokusavaju da odbrane grad,izmedjuostalog i da ne bi bili sakriveni dokazi o ruskim zlocinima nad civilnim stanovnistvom....

Analysis: The fall of Mariupol could conceal war crimes evidence from the world and give Russia's offensive a boost​

After almost three months of intense bombardment, thousands of reported deaths and countless tales of horror and starvation, the battle for the city of Mariupol is nearing its conclusion.

Ukraine's military announced late Monday that its forces had completed their "combat mission" at the sprawling Azovstal steelworks plant, which was for weeks the last major holdout in a city otherwise occupied by Russian troops. Hundreds of Ukrainian soldiers were evacuated from the facility and efforts were underway to evacuate those still inside.

Mariupol, a port city on the Sea of Azov, has been the scene of some of the most intense fighting since Russia launched its invasion of Ukraine in late February. It was there that Russia carried out deadly strikes on a maternity ward and the bombing of a theater where hundreds of civilians had sought refuge from the violence.

Now there are fears that evidence of further atrocities may be lost forever.

Before the Kremlin took control of Mariupol, the city council accused Russian forces of trying to erase evidence, using mobile crematoria to dispose of bodies and identifying witnesses to any "atrocities" through filtration camps. CNN could not verify that claim.

"Murderers are covering their tracks," the council alleged.
The Kremlin has denied many of these claims, including using filtration camps to cover up wrongdoing and targeting civilians in Mariupol.

Ako mogu branio bih se,ali ako procenim da je taj neko neuopredivo jaci od mene,neuopredivo bolje naoruzan,neuporedivo brojniji i da nema nikakve sanse da ga dobijem, pokusao bih sa nekim pregovorima,tj da vidim sta on zapravo hoce....:D

Inace,izvini ali Krim je bio deo Ukrajne koliko ja znam,koji su Rusi okupirali 2014......krim je poslednji put bio deo ruskog carstva do 1918,ali jbg to carstvo vise ne postoji......i Tesalija i Makedonija su bile deo srpskog carstva u 14 veku,ali jbg,sada su to Grcka i severna Makedonija...

Krim je bio deo Rusije stotinama godinam. Sve je to ruska teritorija. Ukrajina je Ruska kao sto je Metohija srpska.

Granice Rusije iz 1914.

Rusija samo vraca ono sto ste joj vi zapadni zlotvori oteli.

Ukrajina je vekovna ruska zemlja .

Russia_1000.jpg

Kijev nosi naziv "majka gradova ruskih". I Rusi ce sve te svoje teritorije povratiti makar morali sve na gomilu da vas posalju u pakao.

Pokusavaju da odbrane grad,izmedjuostalog i da ne bi bili sakriveni dokazi o ruskim zlocinima nad civilnim stanovnistvom....

Analysis: The fall of Mariupol could conceal war crimes evidence from the world and give Russia's offensive a boost​

After almost three months of intense bombardment, thousands of reported deaths and countless tales of horror and starvation, the battle for the city of Mariupol is nearing its conclusion.

Ukraine's military announced late Monday that its forces had completed their "combat mission" at the sprawling Azovstal steelworks plant, which was for weeks the last major holdout in a city otherwise occupied by Russian troops. Hundreds of Ukrainian soldiers were evacuated from the facility and efforts were underway to evacuate those still inside.

Mariupol, a port city on the Sea of Azov, has been the scene of some of the most intense fighting since Russia launched its invasion of Ukraine in late February. It was there that Russia carried out deadly strikes on a maternity ward and the bombing of a theater where hundreds of civilians had sought refuge from the violence.

Now there are fears that evidence of further atrocities may be lost forever.

Before the Kremlin took control of Mariupol, the city council accused Russian forces of trying to erase evidence, using mobile crematoria to dispose of bodies and identifying witnesses to any "atrocities" through filtration camps. CNN could not verify that claim.

"Murderers are covering their tracks," the council alleged.
The Kremlin has denied many of these claims, including using filtration camps to cover up wrongdoing and targeting civilians in Mariupol.

Nisu ti javili Rusi su oslobodili ruski Mauripolj i NATO ustasiji i nacistima u tom mestu je odzvonilo. Predali su se ostaci prezivelih.

Unisten je NATO nacisticki garnizon od 20.000 vojnika samo u tom kraju.

Kulminacija propasti NATO nacizma je sledeca slika na kojoj vidimo NATO nacistu spremnog za ubijanje Rusa od pre neku godinu, i sada ranjenog kako se predaje Rusima....

FS-ILNwWYAEKDvM.jpg

Serendas kao foka...Rusi JESU pokusali da pregovaraju, ali odgovor valjda znas...ostaje jedino da se isele iz vlastite drzave, ili da se brane...odabrali su ovo drugo...a sto se Krima tice, sad si sam potvrdio da bi Ukrajina, sa NATO paktom iza ledja, vrlo brzo pokusala da vrati Krim- ratom...zato, okani se corava posla, misli sta god hoces, ali se ne prosipaj ovde svojim glupostima..

Krim je bio deo Rusije stotinama godinam. Sve je to ruska teritorija. Ukrajina je Ruska kao sto je Metohija srpska.

Granice Rusije iz 1914.

Rusija samo vraca ono sto ste joj vi zapadni zlotvori oteli.

Ukrajina je vekovna ruska zemlja .

Russia_1000.jpg

Kijev nosi naziv "majka gradova ruskih". I Rusi ce sve te svoje teritorije povratiti makar morali sve na gomilu da vas posalju u pakao.

A sto mi dajes granice iz 1914?.....pa danas je 2022 godina...

Da li ti znas koliko su zemlje npr Britnaci imali u danasnjoj Francuskoj do 15 veka?....ili koliko su teritorija npr Madjari do 1918 imali u danasnjoj Srbiji,Rumuniji,SLovackoj,Ceskoj?....da li znas kolika je bila Austrija do 1918?.....ali to je bilo onda,sada je to istorija......da li sad Francuzi ,Madjari i Austrijanci terebaju da pokrenu rat da povrate sve te teritorije?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back