Rat u Ukrajini (7)

Da li će se rat proširiti van Ukrajine?

• Ukupno glasova
    132
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Postovi su mu toliko imbecilni, da sam siguran da je samoinicijativan...da se lijepo izrazimo.

Pa ja se trudim da pisem o cinjenicnom stanju,tj kako je na terenu.....a trenutno je takva situacija da Rusi nisu okupirali vise od 1/4 Ukrajne....znam da se to vama ne svidja,ali takva je realnost... :hahaha:

Naravno,na svaku uvredu (jer vam jedino to preostaje) cu uredno odgovoriti,a nikoga prvi necu uvrediti....

Krim je bio deo Rusije stotinama godinam. Sve je to ruska teritorija. Ukrajina je Ruska kao sto je Metohija srpska.

Granice Rusije iz 1914.

Rusija samo vraca ono sto ste joj vi zapadni zlotvori oteli.

Ukrajina je vekovna ruska zemlja .

Russia_1000.jpg

Kijev nosi naziv "majka gradova ruskih". I Rusi ce sve te svoje teritorije povratiti makar morali sve na gomilu da vas posalju u pakao.

Nije to Rusija, to je Rusko carstvo, ne zove se uzalud carstvo, nauči malo političke pojmove :kafa:

Mi Srbi volimo Ruse a jedini koji cete biti najureni ste vi sluge okupatora i NATO neprijatelja Srbije kad mi iz Patriotskog bloka dodjemo na vlast.

Da gledao sam javili na CNN-u z:D

Ovakvih scena NEMA U RUSIJI!

Decko ti si opsednut zapadom,da kojim slucajem imas priliku da odes tamo,ne bi te videli od prasine koju bi podigao jureci ka zapadu.Ali za utehu ti je da nisi jedini licemer,ima vas dosta,koji pljuju po USA a svoje najblize bi prodali da mogu tamo da zive.

Pa ja se trudim da pisem o cinjenicnom stanju,tj kako je na terenu.....a trenutno je takva situacija da Rusi nisu okupirali vise od 1/4 Ukrajne....znam da se to vama ne svidja,ali takva je realnost... :hahaha:

Naravno,na svaku uvredu (jer vam jedino to preostaje) cu uredno odgovoriti,a nikoga prvi necu uvrediti....
Cinjenicno stanje je da te briga za siru sliku ili dublju analizu...ili nisi sposoban za to...

A sto mi dajes granice iz 1914?.....pa danas je 2022 godina...

Da li ti znas koliko su zemlje npr Britnaci imali u danasnjoj Francuskoj do 15 veka?....ili koliko su teritorija npr Madjari do 1918 imali u danasnjoj Srbiji,Rumuniji,SLovackoj,Ceskoj?....da li znas kolika je bila Austrija do 1918?.....ali to je bilo onda,sada je to istorija......da li sad Francuzi ,Madjari i Austrijanci terebaju da pokrenu rat da povrate sve te teritorije?

Ne pocinje istorija od godine koja vama odgovara. Ukrajina je vekovna ruska zemlja i tamo se pretezno govori ruskim jezikom. Rusija samo vraca ono sto su joj komunjare i zapad oduzeli nakon oktobarske revolucije.

Serendas kao foka...Rusi JESU pokusali da pregovaraju, ali odgovor valjda znas...ostaje jedino da se isele iz vlastite drzave, ili da se brane...odabrali su ovo drugo...a sto se Krima tice, sad si sam potvrdio da bi Ukrajina, sa NATO paktom iza ledja, vrlo brzo pokusala da vrati Krim- ratom...zato, okani se corava posla, misli sta god hoces, ali se ne prosipaj ovde svojim glupostima..

Kako su to Rusi pokusali da pregovaraju?...sta su od njih trazili NATO i Ameri?

Nisam napisao da bi Ukrajna i NATO vojno pokusali da vrate Krim....doplamatski i ekonomskim pritiscima mozda da,ali vojno NIKADA ne bi prvi napali Rusiju....

Ne pocinje istorija od godine koja vama odgovara. Ukrajina je vekovna ruska zemlja i tamo se pretezno govori ruskim jezikom. Rusija samo vraca ono sto su joj komunjare i zapad oduzeli nakon oktobarske revolucije.

Pa da li na to onda imaju prava i druge zemlje ili samo Rusija?....naveo sam ti primere Britanije,Madjarske,Austrije....

Kako su to Rusi pokusali da pregovaraju?...sta su od njih trazili NATO i Ameri?

Nisam napisao da bi Ukrajna i NATO vojno pokusali da vrate Krim....doplamatski i ekonomskim pritiscima mozda da,ali vojno NIKADA ne bi prvi napali Rusiju....

Pa da li na to onda imaju prava i druge zemlje ili samo Rusija?....naveo sam ti primere Britanije,Madjarske,Austrije....

Ako je Amerika smrdljiva imala pravo da okupira i otme Meksiku njegove teritorije u vidu Kalifornije, Nevade, Teksasa, Arizone, Novog Meksika - ne vidim zasto Rusija nema pravo da povrati ono sto je bilo njeno vekovima.

Teksas, Kalifornija, Nevada, Arizona, Novi Meksiko nikada nisu bili americki vec meksicki pre toga.

Pa vas za to zabole. Vratite otete teritorije Meksiku, vratite Kosovo i Metohiju Srbiji, pa tek onda dodjite da kazete nesto Rusiji pokvarenjaci i licemeri.

Mexico_1821.PNG

https://www.danas.rs/bbc-news-serbi...rio-da-ce-moskva-biti-u-sve-vecim-problemima/

Ukrajina i Rusija: Penzionisani pukovnik upozorio da će Moskva biti u sve većim problemima​

Mihail Hodarenok je rekao da je Rusija u potpunoj političkoj izolaciji
Ruski mejnstrim mediji pružaju potpuno drugačiji pogled na rat u Ukrajini od bilo kog koji se može videti van zemlje.

Za početak, oni to uopšte ne nazivaju ratom.

Ali urednik BBC-ja u Rusiji se osvrće na emisiju prikazanu na državnoj televiziji u kojoj su iznete informacije kakve se retko mogu čuti.

Bio je to izvanredan program u emisiji 60 minuta.

Radi se o tok-šou emisiji koja se emituje dva puta dnevno na ruskoj državnoj televiziji.

U njemu se promovišu stavovi Kremlja o apsolutno svemu, što podrazumeva i „specijalnu vojnu operaciju“ predsednika države Vladimira Putina u Ukrajini.

Kremlj i dalje tvrdi da ruska ofanziva ide po planu.

Ali u ponedeljak uveče, gost Mihail Hodarenok, vojni analitičar i pukovnik u penziji, dao je sasvim drugačiju sliku.

Upozorio je da će „situacija postati gora po Rusiju“ pošto Ukrajina dobije dodatnu vojnu pomoć od Zapada, kao i da „ukrajinska vojska može da naoruža milion ljudi“.

Hodarenok je dodao da ukrajinski vojnici žele da odbrane njihovu zemlju.

„Konačnu pobedu na bojnom polju određuje visok moral vojnika koje prolivaju krv za ideje za koje su spremne da se bore.

„Najveći problem kada je u pitanju vojna i politička situacija u Rusiji jeste što smo u potpunoj političkoj izolaciji i ceo svet je protiv nas, čak i ako to ne želimo da priznamo“, naveo je.

Istakao je da Rusija mora da „reši ovu situaciju“.

„Ne može da se smatra da je sve normalno kada je koalicija od 42 zemlje protiv nas i kada su naši resursi, vojno-politički i vojno-tehnički, ograničeni“, rekao je.

Ostali gosti u studiju su ćutali.

Čak je i voditeljka Olga Skabejeva, inače žestoka i glasna kada brani Kremlj, delovala neobično tiho.

Na mnogo načina, Hodarenok je već upozorio da će doći do ovoga.

On je još u februaru, pre nego što je Moskva napala Ukrajinu, u listu Nezavisni vojni pregled kritikovao „poletne jastrebove i žustre kukavice“ zbog tvrdnji da bi Rusija lako dobila rat protiv suseda.

„Oružani sukob sa Ukrajinom nije u nacionalnim interesima Rusije“, glasio je njegov zaključak tada.

Ako je Amerika smrdljiva imala pravo da okupira i otme Meksiku njegove teritorije u vidu Kalifornije, Nevade, Teksasa, Arizone, Novog Meksika - ne vidim zasto Rusija nema pravo da povrati ono sto je bilo njeno vekovima.

Teksas, Kalifornija, Nevada, Arizona, Novi Meksiko nikada nisu bili americki vec meksicki pre toga.

Pa vas za to zabole. Vratite otete teritorije Meksiku, vratite Kosovo i Metohiju Srbiji, pa tek onda dodjite da kazete nesto Rusiji pokvarenjaci i licemeri.

Pa ok,to onda ima svaka drzava na svetu...tj da otme i ponovo okupira teritorije koje su bile njene....

Naravno i Srbija ima pravo na napadne Kosovo i osvoji ga,i americki indijanci imaju pravo da napadnu vlasti U SAD i osvoje svoje nekadasnje teritorije,prerije itd.......vec sam spomenuo Britance,Majdare itd....

Samo kako bi to u praksi izgledalo?:hahaha:

Rusi sa 200 000 vojnika melju vojsku od 600 000 vojnika...i samljece je...

Aha,a kakav je odnos snaga na terenu sto se tice teritorija,koliko drze Ukrajinci a koliko Rusi?....mislim,tamo gde su Rusi samleli Ukrajince oni se sa te teritorije posle povuku,tj pobegnu? :per:

Koliko su do sada imali gubitaka Ukrajinci a koliko Rusi?

Poslednja izmena:
Pa ok,to onda ima svaka drzava na svetu...tj da otme i ponovo okupira teritorije koje su bile njene....

Naravno i Srbija ima pravo na napadne Kosovo i osvoji ga,i americki indijanci imaju pravo da napadnu vlasti U SAD i osvoje svoje nekadasnje teritorije,prerije itd.......vec sam spomenuo Britance,Majdare itd....

Samo kako bi to u praksi izgledalo?:hahaha:

Aha,a kakav je odnos snaga na terenu sto se tice teritorija,koliko drze Ukrajinci a koliko Rusi?

Koliko su do sada imali gubitaka Ukrajinci a koliko Rusi?
Da li ti znas odgovor na zadnje pitanje....a da nije jos jedna u nizu gluposti...

Ušli bi u legendu da su izginuli svi do poslednjeg.
Niko ne pamti junake koji se na kraju predaju.
Иста ствар се догодила са пар стотина СС припадника '44. у канализацији Београда. Поставили су експлозив у њој и дигли масу народа у ваздух који је дочекивао Русе и партизане. Онда су послати у канализацију само са пиштољем и клештима да секу жице. Погинуло је око 200 партизана и приближно исто Немаца. Ниједан се није предао. Преживели партизан је написао књигу о том догађају. Каже да су многи после завршили на нервном одељењу колико је било страшно.

Иста ствар се догодила са пар стотина СС припадника '44. у канализацији Београда. Поставили су експлозив у њој и дигли масу народа у ваздух који је дочекивао Русе и партизане. Онда су послати у канализацију само са пиштољем и клештима да секу жице. Погинуло је око 200 партизана и приближно исто Немаца. Ниједан се није предао. Преживели партизан је написао књигу о том догађају. Каже да су многи после завршили на нервном одељењу колико је било страшно.
Tu epizodu Otpisanih nisam gledao.

Najvaznije je da se pogleda ova mapa i tu se vidi kakvo je stanje nakon 3 meseca ratovanja.....tj druga armija sveta nije u stanju za 3 meseca da zauzme vise od jedne cetvrtine Ukrajne...

f1df3ce9-c211-474c-93c0-310fb07140bb.jpg
Upravo tako. Cak je i prva armija sveta bila nesposobna da za 2,5 meseci zauzme 1 milimetar Srbije koja je 5 puta i vise manja od Ukrajine. Strasno sta te armije rade. Ja sam zgrozen. A ti? Sta kaze na sve to?

Pa sto Srbija ne uvede sankcije Rusiji,ako od Srbije to zapad trazi?
Boje se da ce onda svi na zlatibor sa vaucerima

- Brisel svakodnevno zloupotrebljava moć i želi da nam nametne stvari koje mi ne želimo. Rukovodstvo EU nastoji da smanji suverenitet država članica i da izgradi sjedinjene evropske države. U interesu Mađarske je da ostane u Evropskoj uniji sve dok može da ostane nezavisna i slobodna zemlja. Budimpešta treba da zadrži nezavisnu politiku u okviru Evropske unije, to se isto odnosi i na članstvo u NATO.

Ako se to dogodi, nestaće sve nacionalne države na Starom kontinentu i ustupiti mesto superdržavi po uzoru na SAD.

Ovo je novi-stari mađarski premijer Viktor Orban izneo u govoru pred poslanicima u Budimpešti, polažući zakletvu nakon ubedljive pobede njegove partije Fides na izborima u Mađarskoj.

Kako je rekao, radi se o strategiji Brisela koja bi poništila svaki suverenitet i ukinula nacionalne države. A koliko je pogodio u metu, možda najbolje svedoči činjenica da najveće zapadne agencije uopšte nisu prenele ovaj govor.

Ostali su nemi svi oni koji toliko govore o slobodi štampe, pa smo, umesto na Rojtersu, Euroaktivu ili sličnim servisima, o tome šta je Orban rekao čitali u ruskim, kineskim, indijskim medijima...

SD

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back