Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Slava joj, počivala u miru

Ne o nafti iz Hrvatske, nego o nafti preko Hrvatske...još jedna posledica nesretnog kroatocentričnog jugoslovenstva...
Ali, mislim da će to biti rešeno na neke druge načine. Skuplje i sporije, ali rešivo.

ovako smo i mi trebali u vukovaru i svakom drugom gradu u krajini gde su se hrvati predavaliУкрајинске снаге неће добити коридор за излазак из Мариjупоља, изјавио је представник Народне милиције Доњецке Народне Републике Едуард Басурин.
Према његовим речима, припадници Оружаних снага Украјине убијали су цивилно становништво града, па се сматрају злочинцима.
https://rs.sputniknews.com/20220331...racija-rusija-ukrajina-dan-36-1135989200.html
ovako smo i mi trebali u vukovaru i svakom drugom gradu u krajini gde su se hrvati predavali

Skupo će vas koštti ta nafta, jeftinija je ruska koja teče jadranskim naftovodom... E sad kako to da ruska nafta u jadranskom naftovodu ne mre doći do srbije to ti nama zasigurno mpžeš objasniti...mi cemo naftu nabaviti nekako ima iran alzir maroko a vi ulje i djubrivo u dovoljnim kolicinima nikako
jedan manje genocidni nacista pocivala u paklu![]()
totalna zapadna ekonomska razvaljotka

A ja mislio da Srbija ima direktnu cijev do Moskve, a kad ono prc, cijev ide iz Hrvatske![]()
Da. Na žalost.
Još jedna potvrda da Srbija ne može da računa na ništa dobro ako još nešto dolazi iz Hrvatske.
Možda ovo sa Ukrajinom ponovo pogura stvar oko ranijeg projekta naftovoda od Konstance za kavkasku naftu.
Ovo sa Rusijom će da potraje, a nafte imaju i drugi.
Uglavnom, tog puta preko Hrvatske moraćemo da se rešimo.

ne nismo jer nekoliko hiljada se vratilo medju njima i ovaj vas saborski kepec usrasa stipe mlinaricTako i jeste u Vukovaru![]()
vlazni snovi hrvatijanaca

ne nismo jer nekoliko hiljada se vratilo medju njima i ovaj vas saborski kepec usrasa stipe mlinaric
Pogledajte prilog 1128521
trebalo je samo primeniti ruski recept i dobro nagnojiti zemlju sa takvim sljamom
| USDRUB | 76.0000 | -4.0000 | -5.00% | 0.54% | Mar/30 |
Da, prema svim obavještajcima. ba i prema vama iz glavnog grada džamahirije trenutno gube rat!Ruje su vecinu negativno iznenadile ,Kod ruja je zapelo :
-losa organizacija
-losa obavjestajna priprema
-losa kordinacija izmedju jedinica
-losa obucenost i pripremljenost jedinica
-losa ili skoro nepostojeca disciplina u jedinicama , gomila ispravne opreme je napustena !
-nikakvo djelovanje kontraobavjestajnih grupa , Ukrajinci im se setaju po pozadini i napadaju logisticke konvoje
Ima tu jos pogresaka od lose izabranog vremena za napad , u Ukrajini sad je rasputica . Tenkovi i teska oprema se zaglavljuju u blatu i onda moraju napadati putevima gdje su mete . Nikakva zastita iz zraka jedinica na terenu .Sve manje kvalitetnih vojnika da uvedu u borbu . Generali koji dolaze umjesto ubijenih ili smijenjenih bice u strahu da moraju napravit nesto , taj njihov strah i guranje ce ruski vojnici platit krvavo .
nece uopste biti toliko skuplja posto ce se ici na razmenu sa alzirom a on je blizu mi njima psenicu i kukuruz oni nama naftu ali cemo je dobiti a vi ulje i djubrivo ce te placati po nenormalnim cenama ako ih uopste i nadjeteSkupo će vas koštti ta nafta, jeftinija je ruska koja teče jadranskim naftovodom... E sad kako to da ruska nafta u jadranskom naftovodu ne mre doći do srbije to ti nama zasigurno mpžeš objasniti...

Па имали су две могућности, или плаћање рубљама или обојена револуција.NOVO: Ruska agencija TASS potvrđuje da je Njemačka odlučila da ruski gas plaća u Rubljima.
pa to sto je bio pripadnik nacisticke organizacije tj usrasa zvanog hosA šta je taj konkretno skrivio pa ga je trebalo likvidirati?
pa mi imamo i ulja i gnojiva... tko ti je rekao da nam to dvoje nedostajenece uopste biti toliko skuplja posto ce se ici na razmenu sa alzirom a on je blizu mi njima psenicu i kukuruz oni nama naftu ali cemo je dobiti a vi ulje i djubrivo ce te placati po nenormalnim cenama ako ih uopste i nadjete![]()
srbima je problem jer dobivate $ za tranzit...bez srbije ti cjevovodi imaju sudbinu u rukama skupljača sekundarnih sirovinaJa bih se sad više brinuo što mi je državna naftna kompanija u ruskom vlasništvu, Hrvatska je tu sad najmanji problem![]()
ne nemate posto nit proizvodite dovoljno ulja vi uvozite 70-75 % hrane a djubrivo ne proizvodite zato vasi iz sabora vec kukaju kako nema ulja i djubriva i ako se uopste nadje placat cete nenormalne cene dok mi mozemo razmenjivati sa alzirom naftu za zitarice i sve to preko luka u crnoj gori ili albaniji i to prevesti do srbijepa mi imamo i ulja i gnojiva... tko ti je rekao da nam to dvoje nedostaje

Нацисти иду у пакао, тамо где су и твоји са Блајбурга!Slava joj, počivala u miru
Наравно да имате гнојиво када сте највећи живи гној на кугли земаљској. Зато сада Руси вама ђубре земљу!pa mi imamo i ulja i gnojiva... tko ti je rekao da nam to dvoje nedostaje
Njemački sindikati upozoravaju na rizik od zatvaranja tvornica u roku od par tjedana
Autor: Anabela Jelenčićožu 30, 2022
Njemačka energetski intenzivna industrija zaustavit će proizvodnju ako Njemačka odbije opskrbljivati energiju iz Rusije, objavio je u srijedu, 30. ožujka, američki Bloomberg. To će dovesti do gubitka radnih mjesta, kolapsa proizvodnih lanaca i globalne krize.
Čeličane, kemijska industrija, industrija papira bit će prisiljene prekinuti proizvodnju u roku od nekoliko tjedana ako Njemačka odluči odbiti isporuku energenata iz Rusije, kako su upozorili najveći njemački sindikati u utorak, 29. ožujka.
“Eksplozivne cijene energije, ali prije svega mogući embargo na (ruski) plin, teško će pogoditi energetski intenzivnu industriju”, izjavio je Michael Vassiliadis, predsjednik njemačkog sindikata kemijskih radnika IGBCE. „Doći će do gubitka radnih mjesta, ali i brzog kolapsa industrijskih proizvodnih lanaca u Europi, s globalnim posljedicama.”
Njemačka je postala ovisna o Rusiji, koja je izvor više od polovice njemačkog uvoza fosilnih energenata. Moskva zasad nije pokazala nikakve znakove spremnosti prekinuti opskrbu, a Njemačka se i dalje protivi uvođenju sankcija i političkog pritiska koji bi mogli dovesti do potpunog energetskog embarga, navodi se u tekstu američkog medija.
Njemački industrijski sindikati ističu da će ograničenje uvoza iz Ruske Federacije izazvati ne samo krizu na tržištu rada (samo uz nedostatak sirovina u građevinarstvu, 3,4 milijuna radnika moglo bi ostati bez sredstava za život), nego i ubrzani kolaps industrijskih proizvodnih lanaca u Europi – s globalnim posljedicama. S tim u vezi, organizacije kao što su IG Metall, IGBCE, IG Bau i druge izjasnile su se protiv energetskih sankcija Rusiji.
Vassiliadis je upozorio na negativne učinke mogućih energetskih sankcija na zajedničkoj konferenciji za novinare u Berlinu, na kojoj su sudjelovali i čelnici drugih velikih sindikata u zemlji, uključujući IG Metall i IG Bau.
Prema njemačkom saveznom uredu za statistiku, Rusija je u siječnju od izvoza energije u ovu zemlju zaradila oko 3 milijarde eura. Ministar gospodarstva Robert Habeck ranije je izjavio da bi Njemačka mogla smanjiti svoju ovisnost o ruskom ugljenu i nafti do kraja 2022., a također planira izgraditi najmanje dva LNG terminala na obali Sjevernog mora kako bi smanjila svoju ovisnost o ruskom plinu.
Dan ranije, 28. ožujka, njemački kancelar Olaf Scholz izjavio je da će se Njemačka do kraja 2022. odreći ruske nafte i ugljena. U tu svrhu Berlin će pripremiti tehničke uvjete da što prije postane neovisan i o uvozu ruskog plina.
Pri tom je odbacio zahtjeve Ukrajine da uvede embargo na ruske energente na najmanje mjesec dana, jer to prijeti krizom velikih razmjera. Scholz je također rekao da će Njemačka morati trošiti više na uvoz nafte i plina nakon smanjenja energetske ovisnosti o Rusiji.
Šef diplomacije EU, Josep Borrell, izjavio je da će europske zemlje moći odbaciti ruski plin u roku od dvije godine.
ispravak netačnog navoda...na blajburgu nitko nije nastradao izuzev jednog visokog NDH vojnog lica koji je digao ruku na sebe...stoga nema potrebe gajiti mitove poput onog da je nakon kosovskog boja srbija potpala pod osmanlije jer je imala status kao slovenija danas u EU...znači vazalska vazi država..Нацисти иду у пакао, тамо где су и твоји са Блајбурга!
ako je to tačno to je velika pobeda rusije koja amerikancima nanosi nepodnošljiv bolПа имали су две могућности, или плаћање рубљама или обојена револуција.
Остаје да и остали то кажу.
Хехехе....до јуче се Шолц куробецао мислећи да је неко и нешто док га Путин није охладио јучерашњим разговором.
Чекам да премијер Италије исто саопшти да прихвата да плаћа рубљама.
Први корак је направљен. Следе и други кораци. Ускоро ће и остала роба из Русије ићи у рубљама.
Нашли су са ким да се каче? Ни једну поуку из историје нису научили!