Rat u Ukrajini (5)

Kakav će biti rezultat pregovora Rusije i Ukrajine?

• Ukrajina će ispuniti sve ruske zahteve.

glasova: 46 42,2%
  • Ukrajina će ispuniti samo neke zahteve.

glasova: 39 35,8%
  • Ukrajina neće ispuniti nijedan zahtev.

glasova: 24 22,0%

• Ukupno glasova
    109
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ispravak netačnog navoda...na blajburgu nitko nije nastradao izuzev jednog visokog NDH vojnog lica koji je digao ruku na sebe...stoga nema potrebe gajiti mitove poput onog da je nakon kosovskog boja srbija potpala pod osmanlije jer je imala status kao slovenija danas u EU...znači vazalska vazi država..
Па зар Блајбург није била деусташизација?

Ja bih se sad više brinuo što mi je državna naftna kompanija u ruskom vlasništvu, Hrvatska je tu sad najmanji problem :per:

I to može da se reši...u stvari, postoje već neke naznake kako će da se reši, posle izbora.

To može brzo.

Nafta preko Hrvatske je ozbiljniji problem. Ne zbog ovoga sada, to su sankcije EU, i da nam ide nafta preko Rumunije, isto bi bilo sa ruskim NIS-om.

Nego, dugoročno, Hrvatska nije partner, već neprijatelj.

Da, to može da izvali samo vojno nepismena budala poput tebe! Svaki PVO sistem koji gađa ciljeve u vazduhu ima ono što bi Ameri rekli IFF (identification frend of foe) tako da im se ne bi dešavale te upravo te stvari, a i Rusi imaju to isto! Količina gluposti koje postavljate vi bosanski talibani je stvarno ogromna i mene stvarno čudi kako ste tako nepismeni ili je u pitanju ono ".ebo međed bukvu i nastao bosanac (ili sandžaklija što je manje-više isto)"!

ako je to tačno to je velika pobeda rusije koja amerikancima nanosi nepodnošljiv bol
Могу увек попити неки лек против болова.
Немци могу да се куробецају али дефинитивно немају куд?!
Нико не може надоместити руски гас ни по цени ни по обиму. Знају то и они као и то да ако пређу на скупљи гас из САД, да би задржали курентну цену робе морали би да режу плате запосленим абто би довело до немира јер са мањим платама нема шансе да плаћају скупе енергенте.
Мораће да се привикавају на нове околности и они у ЕУ и њихов ментор.
Руси ће сигурно изазвати домино ефекат и САД без долара пада као кула од карата. Неће више моћи да живе као паразити.

I to može da se reši...u stvari, postoje već neke naznake kako će da se reši, posle izbora.

To može brzo.

Nafta preko Hrvatske je ozbiljniji problem. Ne zbog ovoga sada, to su sankcije EU, i da nam ide nafta preko Rumunije, isto bi bilo sa ruskim NIS-om.

Nego, dugoročno, Hrvatska nije partner, već neprijatelj.

Hrvatska tu zapravo nije problem, volimo mi i srpske pare, tu je problem što je vaša naftna kompanija u ruskom vlasništvu i podliježe sankcijama, znači morat ćete se riješiti braće Rusa ako želite trgovati s europskim tvrtkama, i to će vjerojatno ostati tako neko vrijeme...

A da je Hrvatska neprijatelj, a ono, ja sigurno ne bih strateški resurs za Hrvatsku uvozio isključivo preko Srbije, tako da ne znam o čemu ovi vaši kreteni na vlasti razmišljaju :hahaha:

Mislim da će ovaj rat natjerati mnoge da se upitaju otkud nabavljaju strateške resurse i kakvi bi se problemi mogli javiti kao posljedica toga...

20220331_083828.jpg

Заплењен укро БТР у Мариупољу

Taj naftovod je delo koje su svi iz SFRJ finansirali i kada smo se razdružili i ratovali on je fercerao (jbg takvi su zakoni) sada su našli rupu jer je u NIS u GAZPROM vlasnik 55% i onda ona fora (ona je i odlučujuća) kada nemamo mi, nećete ni vi.
Još malo.

deustašizacija nikada nije sprovedena...bila je samo osveta na pojedincima na lokalnom nivou...primjer...ustaša osoba koja je bila u osobnom pavelićevom osiguranju tj.pretorijanac živjela je nakon rata ww2 u crnoj gori i bila je svjedok na suđenju artukoviću...
Да, на територији Југославије није спроведена али у Аустрији јесте мало?

У ваздуху је осећај предстојеће велике битке за Донбас.

Непријатељ овде вуче све што може. Чак и ретки авиони Оружаних снага Украјине периодично покушавају да нападну нашу групу код Изјума. И наша и украјинска ПВО су стално на делу, ноћу је посебно лепа ватра противавионских топова.

Артиљерија ради дан и ноћ, беспилотне летелице круже небом. Према субјективном осећају, непријатељска ватра је око 5-6 пута мање интензивна, али ипак прилично тачна, главни део рада непријатељске артиљерије је гађање номадских минобацачких батерија и Градова.

Пре 4 дана, око 2 сата после поноћи, јединице 5 Град Оружаних снага Украјине почеле су да се окрећу на скретању отварања ватре и у том тренутку их је погодила наша артиљерија. Прве 2 гранате су погодиле око 150-200 метара од вушника, Градови су се брзо откотрљали и кренули да одлазе, а у том тренутку још три гранате су веома успешно ухватиле Украјинце у покрету.

Наш пројектил калибра 152 мм погодио је пред водећи аутомобил (10 метара даље), ауто је пао у јарак, очигледно је возач погинуо. Друго и треће возило су успели да побегну, док је пратеће возило уништено у блиском процепу. Посада је остала без четврте, иако није задобила видљива оштећења (праведно речено, ноћу је тешко утврдити да ли је то тачно или не).

У току су припреме за веома велику битку и последњих дана наши губици су минимални. Оружане снаге Украјине, заузврат, свесрдно примају ракетне ударе који косе њихове редове. Међутим, потребно је бити свестан да непријатељ још није претрпео такве губитке који би сломили његову вољу за отпором. Борбени рад се наставља.

Чеченске снаге упадају у зграду у Рубижну Луганске Народне Републике, у којој су се настанили нацисти. Зграда је опкољена, а разбојници не могу да побегну.

Рамзан Кадиров: „Мариупољ је већ 90-95 одсто ослобођен од бандеровских олоша. Живот се постепено враћа на слободну територију града“.

Последњи бандити крију се у великом металуршком комбинату „Азовстал“

Taj naftovod je delo koje su svi iz SFRJ finansirali i kada smo se razdružili i ratovali on je fercerao (jbg takvi su zakoni) sada su našli rupu jer je u NIS u GAZPROM vlasnik 55% i onda ona fora (ona je i odlučujuća) kada nemamo mi, nećete ni vi.
Još malo.
Полако, ако су Руси натерали Немце да клекну, шта тек чека немачку стоку?!

Hrvatska tu zapravo nije problem, volimo mi i srpske pare, tu je problem što je vaša naftna kompanija u ruskom vlasništvu i podliježe sankcijama, znači morat ćete se riješiti braće Rusa ako želite trgovati s europskim tvrtkama, i to će vjerojatno ostati tako neko vrijeme...

A da je Hrvatska neprijatelj, a ono, ja sigurno ne bih strateški resurs za Hrvatsku uvozio isključivo preko Srbije, tako da ne znam o čemu ovi vaši kreteni na vlasti razmišljaju :hahaha:

Mislim da će ovaj rat natjerati mnoge da se upitaju otkud nabavljaju strateške resurse i kakvi bi se problemi mogli javiti kao posljedica toga...

Da. Rusko vlasništvo nad NIS-om je ovde problem...ali, kao što rekoh, ima naznaka kako će to da se reši. Videćemo.

Ne uvozimo mi sirovu naftu isključivo preko Hrvatske. Uvozimo je i Dunavom. Ali nam je preko Hrvatske najbrže i najjeftinije, jer, logično, cevovodni transport je najbrži i najjeftiniji.

Ali, ostaje fakat da to strateški i dugoročno mora da se reši, tj. da Srbija treba da se reši te cevovodne zavisnosti od Hrvata.
Meni je to, nećeš verovati, prvo palo na pamet kad je ovaj rat počeo...kako će se to odraziti na davno pokrenuti, pa onda zaustavljen projekat naftovoda od Konstance prema Srbiji (i dalje) koji bi trebao da prenosi naftu sa Kavkaza. Sad će te alternativne rute postati dugoročno interesantne. Mislim da će ove sankcije Rusiji da potraju, a u svakom slučaju će uticati na buduće strategije i planove snabdevanja energentima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back