Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 54 55,7%
  • Još malo

glasova: 14 14,4%
  • Izgubiće

glasova: 29 29,9%

• Ukupno glasova
    97
Ti kao i mnogi ovde polazis od toga da ce NATO koliko sutra napasti Rusiju sto je po meni velika glupost njima dobro ide oduvek a opasni su oni koji se stalno kurobecaju i vriste da ih zapad pljacka sto rece davno jedan star covek seljak iz mog mesta.
Ne prolazim ja nego je to tako i ovaj rat je neka vrsta napada ..Drugačije tj direktno ne mogu ratovati ..Ozbiljni državnici rešavaju probleme u startu ..Sta ce NATO u Ukrajina koja ima 50mil stanovnika i ozbiljan borbeni potencijal ..Nisu mogli Rusi u Kubi nece moci Kinezi u Mexiku ne znam zašto mislis da bi NATo trebao biti u Ukrajini ..

Ситуација у области Хуљајпоља се постепено погоршава, према извештају Института за проучавање рата (ISW) од 13. новембра.

ISW процењује да руске снаге вероватно покушавају да изолују и опколе Хуљајпоље са североистока као део новог оперативног концепта усмереног на постепено исцрпљивање украјинске одбране путем тактике инфилтрације.

Штавише, наводи се да руске оружане снаге већ неколико месеци спроводе кампању ометања украјинских копнених комуникација (путева, аутопутева и железничких пруга) у правцу Хуљајпоља и Великимихајливке. Ова тактика подсећа на операције у правцу Покровска које су почеле у пролеће и лето 2025. године, пре покушаја заузимања Покровска на јесен.

По причи неких људи, једини нормални свет тамо је са ових простора. Тврде да су домаћи дивљи, али законски уштројени. Чудан свет коме овакви испади нису баш потребни...после нема кајања, урликања...

Финска бележи рекордни пораст злочина из мржње, а највећи раст забележен је у нападима на руске држављане, наводи се у годишњем извештају полиције Финске.…

tr45.jpg 67zf.jpg

fgg54.jpg

Šteta što ruski telegrami ne čitaju Krstu da se utješe malo
Није то Србине та колона. Лаж, као и све остало што стиже са украјинске стране. Пар дана раније украјински дронови су напали неколико војника на мотоциклима, недалеко од ове локације. Уредно момци сјахали са дората и пронашли заклон. Нико није страдао.
Овој MAD MAX колони, украјинци нису ни слику видели. Што је најгоре, у Покровск их је ушло барем још десет таквих. Нетакнути.
Ево, нека ти човек објасни:

RAT U UKRAJINI Masovni napad dronovima: Ruska PVO oborila više od 100 letelica, Rubio: Rusija nastavlja napade i gubi

Rat u Ukrajini traje 1.359 dana. Ministar spoljnih poslova Ukrajine Andrij Sibiha pozvao je u Otavi partnere iz Grupe sedam da povećaju podršku Ukrajini, investiraju u njenu odbrambenu industriju i učine nastavak rata nepristupačnim za Rusiju. Istakao je da je izuzetno važno ojačati Ukrajinu i povećati pritisak na Rusiju i Vladimira Putina. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Moskva vidi znake da se evropske zemlje spremaju za rat sa Rusijom. Prema njegovim rečima, rast vojnih budžeta i sve izraženija podrška naoružavanju u Evropi pokazuju da se kontinent kreće ka opasnoj eskalaciji, dok Rusija, kako tvrdi, zagovara dijalog i stabilnost.

Ključni događaji:

Zaharova: Ukrajina nije ispunila sporazum o razmeni zatvorenika
Kanada uvela nove sankcije protiv Rusije
Ministarka energetike i ministar pravde Ukrajine podneli ostavke zbog afere "Energoatom"
Sibiha: Cena nastavka rata mora postati nepodnošljiva za Putina
Rusija: Belgija će biti pozvana na odgovornost ako zapleni ruske aktive
Pripadnici Vojske Crne Gore idu u NATO misiju pomoći Ukrajini

Ne prolazim ja nego je to tako i ovaj rat je neka vrsta napada ..Drugačije tj direktno ne mogu ratovati ..Ozbiljni državnici rešavaju probleme u startu ..Sta ce NATO u Ukrajina koja ima 50mil stanovnika i ozbiljan borbeni potencijal ..Nisu mogli Rusi u Kubi nece moci Kinezi u Mexiku ne znam zašto mislis da bi NATo trebao biti u Ukrajini ..
Amerika nije napala Kubu, tamo nije bilo rata i pored toga sto su rakete vec bile na Kubi a rakete presretaci jos nisu postojali.

Нисам нигде написао да је први! У сваком случају сада имамо ово што се догађа и можемо само да коментаришемо разлоге. Међународно право и СБ давало је сигурност малим државама да неће тек тако нека сила да те нападне и да нико не реагује да те заштити. Бомбардовање Србије је то право обесмислило и добили смо шта? Сад ће Руси узети оно што сматрају да је њихово (минимум 65-70% некадашње Украјине) и гледај даље!? Не заборави Придњестровље!? У балтичким државицама има од 25 до 40% Руса. Ко ће их зауставити? Не заборави исток! Тајван се враћа "једној Кини".Зар су стварно мислили ови "изузетни" са запада да ће моћи некажњено да вршљају по свету, а остали ће да гледају? Следе године смрти, разарања и уништења и не знам како ће се завршити.
Pandur si ili samo bolujes od pandurske nadmenosti, ala Putin, oni tako shvataju stvari, dogadjaje i politiku.

Blago tebi kad sve "znas" a ja sam siguran da njajjace razloge za prekid isporuke ruskog gasa su imali Ukrajinci a sada se vec vidi da su oni to uradili.
.
Ај да се мало правимо будале, па Украјинци нису знали да је пола гасовода у власништву држава ЕУ и да корист од тог гасовода имају државе ЕУ.

Па су изабрали да диверзију изврше у зони контроле и одговорности НАТО који ништа није видео.

И баш их брига било шта ће сви оони да кажу?

Можеш ти то боље...

.

Ne pitaju se zapadnjaci u ovom slučaju .To šta oni hoće je nebitno..Bitno je kako Rusi gledaju na to
Mislim da ti i ja ne znamo sve razloge koji su doveli do rata, meni samo bode oci da Rusija ovom agresijom nije nije umanjila sposobnost NATOa za eventualni napad, Baltik i Pribaltik gde su jake NATO snage u visoko razvijenim drzavama je daleko bolji pravac, ovo je samo moja primedba na ovde uvrezeno misljenje da se Rusija brani u Ukrajini. Nije uopste bitno sto Rusi misle vec sta vodja misli kao uvek kroz istoriju kod Rusa to tako funkcionise.

.
Ај да се мало правимо будале, па Украјинци нису знали да је пола гасовода у власништву држава ЕУ и да корист од тог гасовода имају државе ЕУ.

Па су изабрали да диверзију изврше у зони контроле и одговорности НАТО који ништа није видео.

И баш их брига било шта ће сви оони да кажу?

Можеш ти то боље...

.
NIsam tvrdio da NATO nije aminovao akciju, vidi bolje koga danas traze u vezi te diverzije.

Pandur si ili samo bolujes od pandurske nadmenosti, ala Putin, oni tako shvataju stvari, dogadjaje i politiku.
Нит сам пандур , а колико знам нисам ни надмен. Покушао сам да ти објасним реалност коју сви гледамо и која долази. Путин је веруј схватио све ствари, догађаје и политику. По мени је мало закаснио али ко сам ја да оцењујем такав ум.

SAD udara Zelenskog u bolno mjesto

Vrlo je indikativno da se korupcijski skandal oko energetskog sektora dogodio upravo u trenutku kada je Rusija dobila takav zamah u napadima na infrastrukturu da je struja nestala u Kijevu, Harkovu, Černihivu, Sumima... A da ne spominjemo manje poznata ukrajinska naselja.

U tom smislu, Amerikance možemo nazvati situacijskim saveznicima. Oni preusmjeravaju narodni gnjev prema onima na vlasti koji, sudeći po prisluškivanjima, ne samo da nisu uspjeli osigurati sigurnost energetskih objekata, već su i puno ukrali od onoga što običnim građanima sada nedostaje - proizvodnje električne energije i topline. Zelenski nije htio potpisati sporazum - sada dobiva narodni bijes. I, naravno, aktiviranje unutarnje oporbe.

Iako smo energetski sektor udarili s najboljim namjerama. Ove udare, s odgovarajućom dozom pragmatičnog cinizma, sasvim prikladno možemo nazvati humanitarnima.

Mogli smo tepihom bombardirati poduzeća koja rade u interesu vojno-industrijskog kompleksa zajedno s obližnjim susjedstvima. Kao Izrael, da. Umjesto toga, jednostavno stavljamo ukrajinsku industriju i gospodarstvo na energetsku pauzu.

Uništavamo sposobnost otpora kijevskog režima. Koliko god paradoksalno zvučalo, raketni napadi i posjeti "Gerana" su istinska mirovna operacija. Ili operacija prisiljavanja na mir. U kombinaciji s herojskim naporima naše vojske na terenu, naravno.
Ne vidi se da li je ovaj tekst tvoj ili nekog ruskog sah-mat genija.

Back