Rat u Ukrajini (40)

Da li je blizu mirovni sporazum kojim bi se okončao rat?

• DA

glasova: 5 10,9%
  • NE

glasova: 41 89,1%

• Ukupno glasova
    46
Besmisleno pitanje. Kako bih ja to mogao da znam? Ono što znam je da su isti mediji i analitičari mesec dana po početku rata tvrdili da su Rusi ostali bez "streljiva" i da nemaju dovoljno vojnika, da za rakete koriste čipove iz veš mašina i slične budalaštite. Tako da sam apsolutno siguran da su ovi podaci višestruko napumpani. 77 hiljada poginulih i ranjenih u Kurdskoj oblasti... :dash: :dash:
Ја не бих да лицитирам губицима, али стање ствари на терену говори да ниједна од страна нема довољно снаге за озбиљне, стратешке операције.
То је сигнал тежине досадашњих губитака

Ја не бих да лицитирам губицима, али стање ствари на терену говори да ниједна од страна нема довољно снаге за озбиљне, стратешке операције.
Jedna strana godinama lovi ljude po ulici i šalje ih na front sa minimalnom obukom, a druga nije ni krenula da mobiliše, već dobro plaća dobrovoljce.

1765718764373.png

Čemu NATO i njegovo postojanje? Zašto se šire u smjeru Rusije?
Da nije bilo NATO a u Evropi bi se ratovalo posle 2. Sv. rata nekoliko puta. Svako u Evropi tezi ulasku u EU a tamo se ne moze sem za retke i mnogostruko proverene ako nisi u NATOu jer je NATO odskocna daska, prijemni ispit za clanstvo u EU. Problem bi bio da clanice neko uclanjuje silom ovako problema nema.Rusi bi trebali da zakljuce nesto iz cinjenice da svi od njih beze a svako hocr savez sa zapadom.

Pa ovaj lik @Muad'Dib voli stalno uspoređivati rat u Ukrajini sa Prvim svetskim ratom.

Znam
Kako znas?

Dosadasnja ruska iskustva? Stanje na frontu?

WW1 nisu ni izgubili ni dobili, oktobarskom revolucijom su izasli iz rata, a do tada su bili na strani pobjednika.
Ako su saveznici bez Rusije dobili rat nije tesko zakljuciti kakav bi bio rezultat da je Rusija ostala do kraja u savezu.

Nakon 1917 imali su gradjanski rat sve do 1920tih kojeg su na kraju komunisti dobili.

Da nije bilo NATO a u Evropi bi se ratovalo posle 2. Sv. rata nekoliko puta. Svako u Evropi tezi ulasku u EU a tamo se ne moze sem za retke i mnogostruko proverene ako nisi u NATOu jer je NATO odskocna daska, prijemni ispit za clanstvo u EU. Problem bi bio da clanice neko uclanjuje silom ovako problema nema.Rusi bi trebali da zakljuce nesto iz cinjenice da svi od njih beze a svako hocr savez sa zapadom.
A ako nećeš u NATO slijede sankcije.

Bitno da je na dobrovoljnoj bazi.

Isto je radio i Al Capone.

Štitio ljude od sebe samog kroz plaćeni reket.

Руска војска је ослободила Варваровку у Запорошкој области

- Извиђачке трупе специјалне групе снага „Восток“ пробиле су непријатељску одбрану источно од реке Гајчур и заузеле насеље.

- Под контролу је стављен важан одбрамбени чвор површине веће од 15 квадратних километара. Уништено је до једне чете припадника Оружаних снага Украјине из 225. мотострељачке бригаде и 110. мотострељачке бригаде, више од 12 јединица војне опреме и преко 70 непријатељских хексакоптера типа „Баба Јага“.

Je li to neki ukrajinski uspeh? Koliki broj izgubljenih mesta vam stradanje tog generala kompenzuje? :lol:
Ono, stradao ruski general, to nam kompenzuje 15 naselja koje smo izgubili u ratu sa Rusima... Naprimet. :mrgreen:
Ako Rusi imaju nesposobne i koruptne generale, za Ukrajinu je bolje da takvi ostanu na funkciji.
Tako da mi je potpuno nejasno zasto se neki raduju kad Rusi takve generale na ovaj ili onaj nacin maknu.
Tim gore po Ukrajinu.

Slažem se. Gubici su na obe strane ogromni. Ovo što se objavljuje u štampi a u pogledu gubitaka na obe strane nije utemeljeno ni na kakvim ozbiljnim podacima. Koliki su gubici saznaćemo posle rata. Ako saznamo.

Pa, toliko ukupno vojnika iz Severne Koreje nije bilo tamo u Kursku.

Kako Rusi sve više napreduju i pobeđuju ludilo sa druge strane sve veće.
I očaj, jer oni ne verruju da usr a ina + nato + evropa + amerika + kanada + japan + australija + silne milijarde + najsavremenija tehnika i tehnologija + najsavremeniejn naoružanje + hiljade plaćenika sa svih strana nissu uspeli da spreče Ruse da oslobode 25% usr a ine

Back