Rat u Ukrajini (40)

Da li je blizu mirovni sporazum kojim bi se okončao rat?

• DA

glasova: 5 10,6%
  • NE

glasova: 42 89,4%

• Ukupno glasova
    47
Rusomanu kako nije imalo veze sa Rusijom kad stalno uspoređuješ Prvi svetski rat i sa Ukrajinom?
Konkretno pitanje sam postavio zato što vi iz nekog razloga odbrojavate dane do Ruske pobede nekom glupom matematikom koja se zasniva na osvojenim km2, što se u istoriji pokazalo potpuno promašenim.

Imaš li odgovor na postavljeno pitanje ili ćeš opet trtljati o nepovezanim glupostima?

Znači, nemaš podatak.

Tako sam i mislila.
Klasična fora ukrowermahta kad nemajuodgovor

1. Nađi sam na internetu
2. Neću ti ja tražit
3. Pretraži forum

The Office Lol GIF

Kako znas?

Dosadasnja ruska iskustva? Stanje na frontu?

WW1 nisu ni izgubili ni dobili, oktobarskom revolucijom su izasli iz rata, a do tada su bili na strani pobjednika.
Ako su saveznici bez Rusije dobili rat nije tesko zakljuciti kakav bi bio rezultat da je Rusija ostala do kraja u savezu.

Nakon 1917 imali su gradjanski rat sve do 1920tih kojeg su na kraju komunisti dobili.
Rat nisu izgubili sem miliona poginulih i 200-300 hiljada km/2 koje su uspeli da povrate tek u saradnji sa saveznicima nakon 2. sv. rata kao i one teritorije izgubljene posle Port Artura i Cusime. :)

Zapitaj se zasto Putin ne sme da raspise mobilizaciju a svakom je jasno da Rusima kilavo ide i pored manjih uspeha zadnjih nekoliko meseci.
Ide kako ide.
Rusi su izabrali za njih najoptimalniju opciju ratovanja, skromni ali stalni pomaci naprijed, sa sto je moguce manjim gubicima, povecanje vojne proizvodnje, i odrzavanje stabilne ekonomije.
Sve je to uvjetovano novim oblikom ratovanja dronovima koji su promijenili sve, i aktivnim ucescem cijelog zapada u ratu na strani Ukrajine, sto je omogucilo duzi rat i demografsku kataklizmu Ukrajine.

Back