Rat u Ukrajini (40)

Da li je blizu mirovni sporazum kojim bi se okončao rat?

• DA

glasova: 5 10,6%
  • NE

glasova: 42 89,4%

• Ukupno glasova
    47
Prema svim svetskim procenama rusku ekonomiju svakog dana košta između 500 miliona i jednog biliona američkih dolara.

🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦

Carnegie Russia Eurasia Center

Russia Has the Resources for a Long War in Ukraine​

Vladimir Putin has reason to be confident that Russia can maintain current military spending levels for a relatively long time. This is bad news for Ukraine, its Western partners and neighbors, and overall global security.

🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

Kritikovao bih Rusiju zbog ucinjenog i kada bi NATO podrzavao Rusiju , njihovo ponasanje nema veze sa mojim stavom
Super, ja podržavam Rusiju, jer verujem da slom nata u Ukrajini može dovesti do kraja njegovog intervencionizma.
Ukrajina treba da padne, jer podržava nato koji interveniše po svetu.

Bilo bi dobro da ti možeš da sagledaš taj širi kontekst, a ne da svedeš samo na "jedna zemlja napala drugu".

Sta je stvarnost? Rusi su jaci i imaju vece izglede da ostvare zapoceto ali ne navija svako za jacega, bar ne normalni ljudi.

ne navija svako za dobre ljude neko navija i za zle ljude koji spaljuju zive civile , overavaju ih maljevima u glavu, bombarduju mucki decu i civile 8 godina i slicno

no pogledaj kako razmislja obican narod na okupiranim teritorijama Rusije

Rusi su izgubili Prvi svetski rat, izgubit će i ovaj rat
Zeleno su pobjednici a narančasto gubitnici u WWI.

No, ako ti je znanje zemljopisa kao i povijesti, ništa shvatiti nećeš.

1765716820376.png

ne navija svako za dobre ljude neko navija i za zle ljude koji spaljuju zive civile , overavaju ih maljevima u glavu, bombarduju mucki decu i civile 8 godina i slicno

no pogledaj kako razmislja obican narod na okupiranim teritorijama Rusije

Kao da su copirani oni montenegrinski šupci sa svojim teorijama.
A i hrvatski, kad krenu sa "Tesla se rodio u Hrvatskoj"... :roll:

Super, ja podržavam Rusiju, jer verujem da slom nata u Ukrajini može dovesti do kraja njegovog intervencionizma.
Ukrajina treba da padne, jer podržava nato koji interveniše po svetu.

Bilo bi dobro da ti možeš da sagledaš taj širi kontekst, a ne da svedeš samo na "jedna zemlja napala drugu".
Siri kontekst je sagledati razloge zbog kojih Ukrajina kao i svi bivsi ruski saveznici teze ka NATOu, ustvari svi su vec tamo sem Ukrajine i Gruzije iz Evrope ili ti mislis da su to uradili bez stvarne potrebe onako sporta radi. Sta je ovo sto Rusija radi u zadnjh 20 godina ako nije intervencionizam?

Ruski gubici u nekim od najpoznatijih borbama tokom ukrajinsko-ruskog rata 2022- :

BojištePoginuliRanjeniOstali gubici u živoj siliGubici u tehnici
Borbe u kurskoj oblasti77.000 poginulih i ranjenih

+

4.700 ruskih saveznika iz Severne Koreje
77.000 poginulih i ranjenih

+

4.700 ruskih saveznika iz Severne Koreje
1.0187.236 komada različitog naoružanja plus 931 dronova
Bitka za Ugledar5.000 (155. brigada), 304 (5. brigada)5.000 (155. brigada), 22 (5. brigada)/155. brigada - 130 borbenih oklopnih vozila (36 tenkova)

72. brigada - 30 tenkova i borbenih vozila pešadije
Bitka za Avdijivku17.00030.00095364 tenkova, 248 artiljerijskih oruđa, 748 oklopnih borbenih vozila pešadije, 5 aviona

Jel ovo večernjak ili jutarnjak. Neko đubre iz NDH svakako jeste.

Siri kontekst je sagledati razloge zbog kojih Ukrajina kao i svi bivsi ruski saveznici teze ka NATOu, ustvari svi su vec tamo sem Ukrajine i Gruzije iz Evrope ili ti mislis da su to uradili bez stvarne potrebe onako sporta radi. Sta je ovo sto Rusija radi u zadnjh 20 godina ako nije intervencionizam?
Pa, ne Đurice...
Posle sloma Varšavskog pakta, i Rusi i Zapad su se dogovorili da okrenu list, i da odnose zasnivaju na drugačiji, miroljbiviji način.

Međutim, zapad 1994. počinje da uvodi intervencionizam, napadom na Vojsku Republike Srpske, pa na RSK, kasnije na VJ. Šta je Rusima preostalo da rade? Da kažu, neka, širite se prema našim granicama, iako ste obećali da nećete, što na miran način, što ratom... Ne smeta nama. E, eve vam ga sada... :)

Čemu NATO i njegovo postojanje? Zašto se šire u smjeru Rusije?

Vekovima puše a imaju daleko najveću državu na svetu...
Zbog losih vodja stradalo je u svetu tokom 20. veka najvise Rusa ako se izuzmu Kinezi. Imaju toliku drzavu jer te vukojebine nikome ne trebaju pogotovo u proslosti, populacija u kvalitetnim delovima planete neprestalno raste a u Vanevroskoj Rusiji pored svih dobronamernih mera i nasilnog naseljavanja slabo to ide.

Коју процену руских губитака сматраш реалном?

Besmisleno pitanje. Kako bih ja to mogao da znam? Ono što znam je da su isti mediji i analitičari mesec dana po početku rata tvrdili da su Rusi ostali bez "streljiva" i da nemaju dovoljno vojnika, da za rakete koriste čipove iz veš mašina i slične budalaštite. Tako da sam apsolutno siguran da su ovi podaci višestruko napumpani. 77 hiljada poginulih i ranjenih u Kurdskoj oblasti... :dash: :dash:

Zbog losih vodja stradalo je u svetu tokom 20. veka najvise Rusa ako se izuzmu Kinezi. Imaju toliku drzavu jer te vukojebine nikome ne trebaju pogotovo u proslosti, populacija u kvalitetnim delovima planete neprestalno raste a u Vanevroskoj Rusiji pored svih dobronamernih mera i nasilnog naseljavanja slabo to ide.
Osim ako se u podzemlju tih "vukojebina" ne skrivaju ogromna prirodna bogatstva

Sta cemo s tim?

Besmisleno pitanje. Kako bih ja to mogao da znam? Ono što znam je da su isti mediji i analitičari mesec dana po početku rata tvrdili da su Rusi ostali bez "streljiva" i da nemaju dovoljno vojnika, da za rakete koriste čipove iz veš mašina i slične budalaštite. Tako da sam apsolutno siguran da su ovi podaci višestruko napumpani. 77 hiljada poginulih i ranjenih u Kurdskoj oblasti... :dash: :dash:
Neki dan bila vijest, "ginu na milijune a sve vise vojnika imaju".

Po zapadnim "pouzdanim" izvorima ispada da je Rusa tri puta vise nego Kineza.

Back