Rat u Ukrajini (4)

Koliko će dugo trajati rat?

• Još par nedelja

glasova: 37 30,8%
  • Još nekoliko meseci

glasova: 47 39,2%
  • Godinu dana+

glasova: 13 10,8%
  • Dve godine+

glasova: 4 3,3%
  • Nekoliko godina (3+)

glasova: 19 15,8%

• Ukupno glasova
    120
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ti si prije 15 dana fantazirao o "Kijevu u okruženju" . Pa nije to tvoje Pančevo :lol:

Znači Trovač odustaje od demilitarizacije Ukrajine?

Ja i ne živim u Pančevu :whistling: Takođe, Kijev jeste u okruženju, odnosno dovoljnoj blokadi da ne dobija nikakve nove zalihe, tako da sve ide kako treba. A što se demilitarizacije Ukrajine tiče, nešto nisam primetio da Rusi odustaju od uništavanja nacista, tačnije rakete lete i ka zapadnim delovima, poput recimo Lavova :kafa:

Ja i ne živim u Pančevu :whistling: Takođe, Kijev jeste u okruženju, odnosno dovoljnoj blokadi da ne dobija nikakve nove zalihe, tako da sve ide kako treba. A što se demilitarizacije Ukrajine tiče, nešto nisam primetio da Rusi odustaju od uništavanja nacista, tačnije rakete lete i ka zapadnim delovima, poput recimo Lavova :kafa:
Kijev nikada nije bio u blokadi, to si izmislio, a naročito ne sada kad su okupatori oko Kijeva dobili po repiću (to je bilo onda kad su u Bjelorusiji kmečali da su im krcate bolnice i mrtvačnice. Rakete naravno mogu letjeti do Lavova, i šta to znači? I srpske rakete su mogle letleti do Zagreba :roll:

FM5OkaRWUAEVgSD

Kijev nikada nije bio u blokadi, to si izmislio, a naročito ne sada kad su okupatori oko Kijeva dobili po repiću (to je bilo onda kad su u Bjelorusiji kmečali da su im krcate bolnice i mrtvačnice. Rakete naravno mogu letjeti do Lavova, i šta to znači? I srpske rakete su mogle letleti do Zagreba :roll:

Kijev jeste u blokadi, otprilike kao Sarajevo sa naše strane. Zalihe nestaju, nove ne stižu, Rusi imaju vremena da čekaju, a i raketa za ispaljivanje. U svakom slučaju, ukrajinska vojska je gotovo uništena, ostaje još denacifikacija civilnih struktura :whistling:

Волео бих да је тако мада сумњам. Цивили су коришћени као штит а руси су масу насеља поравнали артиљеријом и ракетама. Занима ме и колико Ук војске је страдало. Њих има много и живот им је одувек био јефтин, 15-20К минимум.
Bile su neke info, a ko zna koliko su tacne.
Neke zapadne procene za nastradale civile je oko 800-900 gradjana.
Za Ukr vojsku 7 do 14.000 stradalih plus 16.000 ranjeno, sto je neverovatno da je odnos poginulih i ranjenih skoro 1 prema 1.

Moraš da shvatiš jednu jednostavnu stvar. Forum nije stvarni život, internet takođe, a montirani snimci sa Tvitera nisu odraz realnosti na terenu. Pa, ako smo to razgraničili, onda da odbacimo lepo ove tvoje fantastične konstrukcije koje tvoji zamišljeni neprijatelji nikad nisu izrekli, i da se vratimo malo u realnost. U toj realnosti Srbi navijaju za Rusiju, a Hrvate stružu sa ulica nekada naseljenog mesta koje se zvalo Mariupolj :lol:

Da, ali u toj realnosti Srbi su kao država istodobno osudili napad Rusije na Ukrajinu...
Mislim, to je stvarnost, nije fantazija...
Vi navijate za Ruse, to je jasno, ali isto tako osuđujete njihov napad na Ukrajinu da se zaštite od svakog, pa i onog najmanjeg rizika...
Dakle, vi ste kao iskreni ruski saveznik u svakom trenutku spremni službeno i formalno osudit Rusiju...

Eto, takvi ste vi kao saveznici i kao ljudi u stvarnosti...

.

Oko Kijeva ima 20-30 hiljada ruskih vojnika,kao vrsni strucnjak mislis da sa toliko vojnika mozes ici u urbanu borbu u gradu od 3 miliona sa barem 80 hiljada ukrajinskih vojnika dobro naoruzani,to je klasicna operacija rasipanja ukrjainskih snaga na citavu teritoriju Ukrajine,Donbas skoro citav oslobodjen,uzet Herson,pola Zaporozija,Hrakovska oblast (verovatno ce uzeti Harkov grad kao Mariupol),Odesa za kraj....

Sta trabunjas, Srbi skoro svi podrzavaju Ruse. A podrzavamo ih jer nam je u interesu da NATO pakt i EU propadnu zato sto nas zapadne te drzave vec 30 godina u kontinuitetu ubijaju, sikaniraju, okupiraju.....

Zato smrt NATO Paktu i smrt EU - zivela Rusija! Zivela Kina!

Koje je tvoje mišljenje o Savisavanoviću?
Naime, Savasavanović je objasnio, kao što možeš na ovoj temi i sam to pročitat, da 90 posto Srba ne navija za Rusiju!

Hoćeš li odgovorit na moje pitanje o Savi ili ćeš se sakriti kao kukavica?

.

Da, ali u toj realnosti Srbi su kao država istodobno osudili napad Rusije na Ukrajinu...
Vi navijate za Ruse, to je jasno, ali isto tako osuđujete njihov napad na Ukrajinu da se zaštite od svakog, pa i onog najmanjeg rizika...
Dakle, vi ste kao iskreni ruski saveznik u svakom trenutku spremni službeno i formalno osudit Rusiju...

.

Srbija je formalno osudila, a realno nije uradila ništa protiv Rusije. Ta osuda ne znači ništa jer ne proizvodi nikakve posledice u realnosti, a to dobro znaju i Rusi. Zato su svakom Srbinu u Donbasu ili bilo gde u Rusiji vrata širom otvorena, dok su ti isti Rusi pokazali Hrvatima šta misle o njima tako što su ih spržili :whistling:

.
pola hrvatijanskih zemljaka u ukrajini vam je vec nadjubrilo zemlju a pola tek treba mnoge hrvatijanske majke ce biti uvijene u crninu jer ste opet na pogresnoj strani istorije ali to ste vi veciti luzeri :bravo:

Bile su neke info, a ko zna koliko su tacne.
Neke zapadne procene za nastradale civile je oko 800-900 gradjana.
Za Ukr vojsku 7 do 14.000 stradalih plus 16.000 ranjeno, sto je neverovatno da je odnos poginulih i ranjenih skoro 1 prema 1.
Nije cudno ako cuda od junastva cine.
Tu se puno gine onda. Rjetskost je biti ranjen.
Svi supermeni!

13 mornara prvog dana rata je reklo ruskom Korablju Ebi se! i svi 13 su umrli junackom smrcu! (U stvarnosti nije nijedan metak ispaljen niti je iko ubijen)

To je bolest a ne humor.

Normalno ljudsko bice ne bi se veselilo nicijoj smrti ili povredi, makar i onim ludim neonacistima. Nema tu nista dobro.
Imas familiju, zapitaj se malo.

Nikad mi na pamet nije palo u ratu da slikam mrtve protivnike i sl.
stavis ih na ignore i dobro,odlicna opcija,kad vide da ih niko ne sljivi otice sami u lepu pm. njihovu

Ne baš. Srbi će se priključiti Rusima kad nadvladaju. Ukoliko nekim slučajem izgube, ostaćemo neutralni.

Hrvati se priključuju jačem, kao i npr. Bugari. Srbi se priključuju Rusiji ili nikome.

Pa eto, sad si sam rekao ono što sam ja rekao, a to je da su Srbi takva vrsta da će se priključiti Rusima samo ako nadvladaju...
A ako ne nadvladaju, ili ako je to neizvjesno, onda ćete osuditi službenom politikom njihov napad na Ukrajinu, kao što trenutno radite...

Treba znat i to da su NATO oficiri trenutno u vojnoj komandi Srbije !!!
Ta trenutna NATO komanda srpske države i armije je bila tema onog velikog skupa Srba nekidan u Beogradu!!!

.

Pa eto, sad si sam rekao ono što sam ja rekao, a to je da su Srbi takva vrsta da će se priključiti Rusima samo ako nadvladaju...
A ako ne nadvladaju, ili ako je to neizvjesno, onda ćete osuditi službenom politikom njihov napad na Ukrajinu, kao što trenutno radite...

Treba znat i to da su NATO oficiri trenutno u vojnoj komandi Srbije !!!
Ta trenutna NATO komanda srpske države i armije je bila tema onog velikog skupa Srba nekidan u Beogradu!!!

.

Da, vidimo kako su nam komandovali da uvedemo sankcije Rusiji :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back