Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 50 53,8%
  • Još malo

glasova: 14 15,1%
  • Izgubiće

glasova: 29 31,2%

• Ukupno glasova
    93
Нисам нигде написао да је први! У сваком случају сада имамо ово што се догађа и можемо само да коментаришемо разлоге. Међународно право и СБ давало је сигурност малим државама да неће тек тако нека сила да те нападне и да нико не реагује да те заштити. Бомбардовање Србије је то право обесмислило и добили смо шта? Сад ће Руси узети оно што сматрају да је њихово (минимум 65-70% некадашње Украјине) и гледај даље!? Не заборави Придњестровље!? У балтичким државицама има од 25 до 40% Руса. Ко ће их зауставити? Не заборави исток! Тајван се враћа "једној Кини".Зар су стварно мислили ови "изузетни" са запада да ће моћи некажњено да вршљају по свету, а остали ће да гледају? Следе године смрти, разарања и уништења и не знам како ће се завршити.
Tri pribalticke drzavice su na gruntu vlasnistvo Carske Rusije. Grunt kupljen od Svedske a placen srebrom.

Sa kojom lakocom si resio sve probleme koje tiste komunjarski svet, posle tebe nema vise potrebe za misliocima samo te treba poslusati.
Тек нисам комуниста, управо супротно заклети сам монархиста. На страни сам правде и све чињенице до сада указују да су Руси одговорили на једини начин који запад разуме. Тако ти је то са стварима, догађајима и политиком!

Опкољавање Гуљајпоља добија облик и са темпом руског напредовања мораће се донети неке озбиљне одлуке или ће бити окружена још једна група Украјинаца.
20251113_164208.jpg

Gde god 1 drzava ima pokojega ili I najmanje % takvih budite sigurni da su blizu vlasti ili na vlasti. Uvjerio Sam se tokom zivota MNOGO puta da je to tako. O nesecnoj Ukraini ne ih ovaj put jer je I budali jasno da su je uzjahali yevreji a Koliko znam nemali broj yevreja oligarha docepali su se enormnih bogastava Rusije od 90 ih pa Evo I dan Danas. Koliko znam yevreji Rusije oligarsi slicni su ili isti ko ovaj sto je pobjegao u Izrael a wc I kupatilo mu u zlatu. Strasno da ti se razum pomuti I od muke da puknes Znajuci Koliko ruski narod ukradine Pati I strada.Za takve da mi je najrodjeniji kunem se licno bi im presudio po kratkom postupku.
Ruski oligarsi su većinom jevrejčine; sve je to Putin, jevrej po majci, dozvolio i podsticao. S obzirom na prirodna bogatstva Rusija je morala da bude u najmanju ruku kao UAE, a po svemu je daleko od toga. Van Moskve i Peterburga je veća sirotinja nego Srbija. Ali kako bi drugačije Putinova jevrejska oligarhija krala, stvarala lična bogatstva i iznosila novac u Izrael.

Mislim da ti i ja ne znamo sve razloge koji su doveli do rata, meni samo bode oci da Rusija ovom agresijom nije nije umanjila sposobnost NATOa za eventualni napad, Baltik i Pribaltik gde su jake NATO snage u visoko razvijenim drzavama je daleko bolji pravac, ovo je samo moja primedba na ovde uvrezeno misljenje da se Rusija brani u Ukrajini. Nije uopste bitno sto Rusi misle vec sta vodja misli kao uvek kroz istoriju kod Rusa to tako funkcionise.
Bavis se glupostima agresija nije agresija ako je sprovodi velika sila ..Agresija postaje agresija ako je sprovodi neko ko nije član ( zapadnog) kluba ako gledaš sa te strane .
Zna se vrlo dobro zašto je došlo do rata ..Putin trubi od Minhena 2008 o tome samo što ga niko nije slusao ..
Mislim da imamo veliki koncesuz oko pitanja Ukrajine u ruskoj javnosti .

Poslednja izmena:
Amerika nije napala Kubu, tamo nije bilo rata i pored toga sto su rakete vec bile na Kubi a rakete presretaci jos nisu postojali.
Amerika je pretila svetskim ratom digla je sve što su imali i da nije bio JFK ko zna šta bi bilo . Što bi Ameri pretili nuklearnim ratom radi ruskog prisustva na Kubi ..Zar Kubaci nemaju pravo da sami izaberu s kim žele ?

Рудник у Мирнограду је под контролом руских снага.

С обзиром на тренутну ситуацију, контрола над Мирноградом постепено прелази у руке руских снага.

Јужни делови града су практично очишћени. У току су циљана чишћења против преосталих јединица украјинских оружаних снага које су се склониле у административне зграде и одбиле да положе оружје.

Једна таква локација био је рудник 5/6, који се налази на јужној периферији Мирнограда у подножју гомиле отпада. Данас је рудник потпуно очишћен, а на његовим просторијама је подигнута руска застава.

https://t.me/s/XU_kraine

Back