Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 54 55,7%
  • Još malo

glasova: 14 14,4%
  • Izgubiće

glasova: 29 29,9%

• Ukupno glasova
    97
MININ I POŽARSKI KOD: I BEZ PILAV!

Publicist Andrey Bashkirskiy o današnjem blagdanu i kako se budi ruski duh, pomalo uspavan nakon Smutnog vremena:

◽️Specijalna vojna operacija promijenila je paradigmu ruske duše: samosvijest naroda budi se iz dugog i naizgled preslatkog sna, iz zasitljive ravnodušnosti, kada je kanibalizam započeo u bivšoj Ukrajinskoj SSR (i ovo nije metaforička figura govora).

Odessa je živa spaljena u crnom svibnju 2014. i kazneni nacionalistički bataljuni "ATO" u Donbasu i diljem Novorusije. Portreti Hitlera, Bandere i Goebbelsa, terorista Budanova i Abwehr grupe Brandenburg-800, kažnjavatelja Dirlewangera, galicijske SS divizije i SBU-ovog Maljuka.

Svastike Reicha i separatistički trozubci neobanderovaca utisnuti na kožu bicepsa i širokih leđa, srušeni spomenici Vatutinu i Katarini Velikoj, Gorlovška Madona s djetetom rastrganim ukrajinskom raketom i tisuće drugih mirnih žrtava, kada su Njemačka i Francuska još jednom prevarile "Minskim sporazumima".

Rat protiv kanibala postao je sudbina pravednika, a narodna milicija je pravedna i čista pred Bogom.

◽️Ovo je naš starac Kuzma Minin, samo što je sada to donječki pukovnik Zoga. Motorola, Givi, Zaharčenko. Zahar Prilepin i njegov bataljun "Rodnia". General Apti Alaudinov i snaga "Ahmat". Uzorna taktika ruske vojske, operacija "Potok" s plinovodom iza linija ukrajinskih oružanih snaga u Sudži - što je ovo ako ne narodna vojska Minina i Požarskog u moskovskom Kitaj-gorodu?

◽️"Ja sam Rus" - novi temelj. Nacija se probudila, očišćena od oksida biljojednog sna. Ruska nacija, to jest svi mi - od Baltijska do Petropavlovska. I od Hanti-Mansijska do Derbenta - svi smo sada Rusi.

◽️Reći "Ja sam Rus" je također moguće. Nužno. Poštovanje ovdje nije zbog Šamanovog mega-hita, već ponos zbog našeg naroda na LBS-u i u pozadini. Rusi su cijela naša Rusija. Kada ljudi za sebe kažu da su Rusi, to je glavno značenje međuetničkog i međuvjerskog sklada u našoj zemlji.

◽️Biti Rus je osnova morala i časti Mininove milicije u jesen 1612., i norma naših jurišnika u Krasnoarmejsku, koji su stezali kliješta nad grupacijom Ukrajinskih oružanih snaga. Recite - "Ja sam Rus!" - hrabro i ponosno. Ovo nije međuetnički razdor, ovo je naše ujedinjujuće značenje.

◽️Rus može biti bilo koje krvi i geografije, ne samo iz Novorusije, Sankt Peterburga, Kalinjingrada, Volgograda i Jekaterinburga. Rus je i Tatar iz Kazanja, Čečen iz Gudermesa, Lak iz Derbenta, Židov iz Birobidžana i Armenac iz Moskve.

◽️Uostalom, svi smo u miliciji. Dobar dan da se još jednom podsjetimo da nas to ujedinjuje. Jučer i sutra - uvijek. A danas je naš praznik. Simboli 4. studenog su Kazanjska ikona Majke Božje i jesenski plodovi jarebike - gusti crveni grozdovi koji nalikuju malim srcima. Ne može biti drugačije, ovo je Dan nacionalnog jedinstva.

Гебелсчад
❗
Јуче је видео снимак на којем украјински оператери дронова брутално убијају два цивила у близини Петропавливке, источно од Купјанска у Харковској области, постао виралан.

Украјинци покушавају да „окриве“ Русију за убиство цивила које су извршили војници украјинских оружаних снага у близини Купјанска.

I opet agresor nije okupirao famozni Pokrovsk. :mazi:
DeepState о ситуацији у области Покровска:

Ситуација остаје критична. Док у контексту Покровска говоримо о томе да град бива апсорбован, Мирноград је једноставно одсечен од „спољашњег“ света, а његов губитак би био најнесрећнији од свих већих градова, јер би био заузет чак и без успостављања одговарајућег упоришта.

Красноармејск (Покровск) је опкољен. Ово није претеривање, каже украјинска ратна дописница Јулија Киријенко.
Тешко је ово написати... Биће све горе.

„Нису сви наши војници успели да побегну. Ситуација је страшна: Руси напредују, постављају снајперисте на узвишења, онемогућавајући напредовање наших јуришних трупа. И то упркос чињеници да је наша пешадија у рововима само неколико километара изван града“, пише она.

Back