Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 43 54,4%
  • Još malo

glasova: 11 13,9%
  • Izgubiće

glasova: 25 31,6%

• Ukupno glasova
    79
Koje si izvore dao za ruske gubitke baš me zanima
ti si samozvani istraživački novinar, da vidimo šta si ti to istražio i našao
Ni tebi nisam duzan nista da objasnjavam jer ti je nivo komunikacije prilicno prizeman, ko ti drma kavez? Smetaju ti moje karte, to sto pisem ovde? Jos me omalozavas a trazis da ti dam na uvid moju analitiku, vrlo drsko cinicno i povrsno.

Pola fudbalskog igrališta ti je 50 metara a u tom radijusu, 10 metara manje, ubija ručna bomba M52R.
Da, može da ubije na 20 metara, ako baš imaš toliku sreću da se nađeš na putu jednog od stotinak njenih gelera, ali baš moraš da imaš sreće. Opseg na 20 m je 120m, M52 se rasprskava na stotinak gelera, većina tih gelera piči uvis pod uglom 30-90 stepeni, tako da i onaj na par metara od bombe, ako je u ležećem položaju ima dobre šanse da prođe neozleđen.
20 metara daleko (opseg kruga dužine 120 metara)dakle na dužinu 120 metara na visinu čoveka će da doleti par gelera i treba luda sreća da se zatekneš na pravom mestu
Inače, oznaka R na M52 bombi označava da se radi o remontovanoj bombi.

Poslednja izmena:
Dobro, ti si se stisnuo i na streljani s papovkom, nije da si relevantan
Ма стрељана је "та,та", за војника, а пуцао сам и из пушкомитраљеза који баш дрма. Мораш да легнеш на њега да ти не откине раме.
Проблем ми је био када сам био са друге стране плус минобацачи, мени је била пуна капа, поготово пребацивање са положаја на положај. Ово данас не могу ни да замислим.

Što bre đubriš forum ovim glupostima. Daj ako imaš da je negde pomeren front, jedino to vredi...
Zato sto mi je pun Q... vasih komunistickih gluposti o milimetarskim pomeranjima fronta.
Ovo sto ja objavljujem odlucuje rat a ne pomeranje fronta!
Vase price o frontu imaju jedino za cilj da odrze hrabrost komunista zastrasenih padom Rusije zemlje kojoj mogu da zahvale svoj privilegovani polozaj u gansterskom sistemu.

Izvini a ko je prvi krenuo da gađa i uništava infrastrukuture, elektrane, skladišta nafte i slične stvari
Tamo 2022, 23, 24...

Ukrajinci su samo ispali glupi što su se kasno setili šta bi Ruse moglo najviše da boli i šta su najranjivije mete koje postoje.
To su očigledno rafinerije jer recimo neku fabriku oružja da gađaš moraš da budeš jako precizan i da gađaš u srce a to svakako ne može dronovima plus mnogo toga bitnog se nalazi pod zemljom.

Rafineriju su izložene i otvorene, sve je na izvolte, sve je iznad zemlje i pošto je to složena procesna industrija sa vrlo zapaljivim materijama praktično svaki pogodak zaustavlja proizvodnju, samo je pitanje na koliko dugo. Ako se progodi prava tačka može da bude i višemesečni zastoj.
Ко год да је кренуо, РФ ће да заврши. Не би им гасили све живо да им нису гађали рафинерије. Ако мислиш да је то паметно, у реду.

Zato sto mi je pun Q... vasih komunistickih gluposti o milimetarskim pomeranjima fronta.
Ovo sto ja objavljujem odlucuje rat a ne pomeranje fronta!
Vase price o frontu imaju jedino za cilj da odrze hrabrost komunista zastrasenih padom Rusije zemlje kojoj mogu da zahvale svoj privilegovani polozaj u gansterskom sistemu.
I kad će se to što odlučuje rat, odraziti na situaciju na frontu?

Jedini siguran i tačan zaključak je da ginu i jedni i drugi i to masovno i nenormalno pri čemu je veliko pitanja da li ćemo ikada saznati prave razmere ljudskih gubitaka na jednoj i drugoj strani. Ukrajinu su gubici unakazili u demografskom smilsu ali daleko od toga da su za Rusiju podnošljivi. Davno je pređena granica podnošljivosti i za veliku Rusiji gubici su vrlo značajni.
РФ има и велику имиграцију из Украјине. Следећи попис ће да буде занимљив.

Da, može da ubije na 20 metara, ako baš imaš toliku sreću da se nađeš na putu jednog od stotinak njenih gelera, ali baš moraš da imaš sreće. Opseg na 20 m je 120m, M52 se rasprskava na stotinak gelera, većina tih gelera piči uvis pod uglom 30-90 stepeni, tako da i onaj na par metara od bombe, ako je u ležećem položaju ima dobre šanse da prođe neozleđen.
20 metara daleko (opseg kruga dužine 120 metara)dakle na dužinu 120 metara na visinu čoveka će da doleti par gelera i treba luda sreća da se zatekneš na pravom mestu
Inače, oznaka R na M52 bombi označava da se radi o remontovanoj bombi.
Ako bomba padne na beton ili asfalt, neće se geleri zabosti u njih već odbiti od njih i to je onda vrća površina zahvata.
U stvarnosti ubijaju dalje i više nego po statistikama koje objašnjavaju na koliko "sigurno ubijaju" a to "sigurno" u stvarnosti je više.
Zavisi i od terena i prepreka, to je liveni čelik, nezgodno vrlo.

Руске оружане снаге пробијају непријатељску одбрану у Дњепропетровској области.

Према речима ратног дописника Тимофеја Јермакова, преостале непријатељске јединице у Ивановки нашле су се у окружењу: путеве за бекство са севера, југа и запада блокирале су руске трупе.

Организована одбрана украјинских оружаних снага у селу је практично пропала.
IMG_20251023_180812_127.jpg

Ako bomba padne na beton ili asfalt, neće se geleri zabosti u njih već odbiti od njih i to je onda vrća površina zahvata.
U stvarnosti ubijaju dalje i više nego po statistikama koje objašnjavaju na koliko "sigurno ubijaju" a to "sigurno" u stvarnosti je više.
Zavisi i od terena i prepreka, to je liveni čelik, nezgodno vrlo.
Znači i vi ste imali one ručne, bez kašike, šta se aktiviraju udarom u kapislu :zblesav:

Sinoc ti dam izjavu Zelenskog, ti me nabedjujes da sam spominjao Putina, i to vrlo drsko, do sad si mi bio jos i simpatican da diskutujem al nemam vremena da trosim na tebe, Ilon Mask ti je bio pandan razgovoru kakve ti vodis, bez reda, logike i smisla.

Statistika razmena pogulih je da brojke idu u prilog stanju na frontu, e sad kako je stanje fronta ovde mnogima nebitna stvar u ratu nek svako izvlaci za sebe zakljucke, ako ce rafinerije odrediti padove gradova ok, nek prave mape sa rafinerijama i kace ovde.
Iz te gole statistike ne možeš zaključiti ništa.
Eo scenarija koji se uklapaju u to:
1. Rusi napreduju i skupljaju i svoje i Ukrajinske poginule pa Ukri nemaju ništa za razmjenu.
2. Rusi 35x više ubijaju Ukre, a i jedni i drugi podjednako osvajaju teren i skupljaju poginule.
3. Ukrajinci nerazumno jurišaju dok skoro svi ne izginu, a onda Rusi samo ušeću na osvojeni teren i pokupe mrtve.

Itd, itd, sve to može biti posljedica te gole statistike.

Jasno ti je da je najlogičniji izbor ovo pod 1, ako ideš s pretpostavkom da Rusi imaju teritorijalna osvajanja, ali iz toga ne možeš izvući nikakav zaključak o omjeru broja poginulih na Ruskoj vs. Ukrajinskoj strani.

Back