Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 44 55,0%
  • Još malo

glasova: 11 13,8%
  • Izgubiće

glasova: 25 31,3%

• Ukupno glasova
    80
Nije baš isto to, u pravu je Emish za haubice, slušao sam kako dolaze takvi projektili i veoma su razorni i bučni. Takav haubički projektil je ogroman i stvara veoma jaku detonaciju, pucaju bubne opne i kontuzija traje poprilično dugo.

Minobacač od 120 mm je opasan na drugi način. Prvo pada pod velikim uglom, ima veliku fragmentaciju i zahvata velike površine i sa tih 3 kg eksploziva. I najsitniji geler od 120 mm granate reže kao nož kroz sve prepreke.

Sve karakteristike nekog oruđa ili oružja treba uzeti u obzir. Recimo kod nagaznih mina najopasnija je PROM1, koja iskače iz zemlje i na visini od metar se aktivira zahvatajući faktički pun krug djelovanja u odnosu na sve uglove po vojnika.

Сва та дејства су овде приказивана за читав ред величине јачим него што јесу. "КУКАЛА МУ МАЈКА ко се затекне на 3 км од..." итд.

На 3 км? Не. На 300 м? Да.
На 300 м? Не. На 30 м? Да.
итд

❕ Активна борбена дејства у области Северска

Напад лаке мотострељачке јединице Оружаних снага Русије ка Северску. Јуришна група се креће из Верхнекаменског и креће се ка граду под непријатељском ватром.

Руске оружане снаге су повећале своју контролну зону за 1 км на источним прилазима Северску, извештава.
20251023_154424.jpg

Сва та дејства су овде приказивана за читав ред величине јачим него што јесу. "КУКАЛА МУ МАЈКА ко се затекне на 3 км од..." итд.

На 3 км? Не. На 300 м? Да.
На 300 м? Не. На 30 м? Да.
итд
To je tačno pretjerivalo se ali treba objektivnije pisati o tome, to ubija isto i ruske i ukrajinske vojnike.
Mada je Rusija daleko moćnija po izboru naoružanja i FAB sa modularnom korekcijom je stvarno gadno oružje. Zavisi i od situacije, gledao sam kolonu ruskih vozila koja je zahvatio čini mi se
HIMARS-om, masu mrtvih je bilo jer je imao kasetno dejstvo koliko se sjećam. Uhapšen je lik koji je objavio snimak..

Увек оваква невероватна претеривања
Vjeruj ili ne da istinu I samo istinu Sam napisao. Uostalom nadji nekog ko je iskusio rat ili nekog aktuelnog vojnika bilo koje vojske pa pitaj. Ja sam cak I umanjio efekat explozija FAB. Licno sam vidio I cuo iz MOG okruzenja da su se neke odrasle osobe upisale od muke straha I svi mi drhtali ko put nekoliko sati nakon explozije mb 120mm koja je explodirala udaljena 300m a osobe se nalazile u kucama koje su se tresle ko igracka.

Razumni Milanović koji je uvijek spreman sasuti istinu u lice

Dobar dio predavanja posvetio je Rusiji te ratnom sukobu Rusije i Ukrajine.

"Rusija je u izolaciji, tko ih izolira? Koliko ima ljudi na zemaljskoj kugli – 8,5 milijardi. Pogledajmo malo distribuciju stanovništva i političkih vlasti u dvjestotinjak država, pa ćemo vidjeti da oni koji izoliraju Putina i Rusiju, zajedno s Japanom i Korejom, obuhvaćaju 12 posto svjetske populacije i 10 posto je neutralno. Ostali nas ne mogu žive vidjeti", kaže Milanović.

Ustvrdio je da danas postoje samo dvije države na svijetu, kao i prije 50 godina, koje u energetskom i resursnom smislu imaju samodostatnost za vođenje rata, to su SAD i Rusija, ali Kina ne.

"Briljantni stratezi Zapada uspjeli su napraviti ono što je neostvarivo, pomiriti i zbratimiti Rusiju i Kinu, tako da sad imamo dvije najopasnije države na svijetu koje smo napravili prijateljima, umjesto da budu na distanci, da Rusija ima neku nervozu prema Kini, a ne da piju iz kaleža vječnog saveza", rekao je.

ЕУ више није унија, то је картел. А злочин Мађарске? Усуђујући се да каже да рат у Украјини није свет и да НАТО није Бог. Брисел је објавио хибридни рат једној од својих чланица због одбијања да жртвује свој суверенитет на олтару Зеленског. Када је изношење истине постало издаја?

Мађарски премијер Виктор Орбан није трепнуо:

„Сукоб у Украјини би већ био завршен да Европа није блокирала мировне напоре.“

А такозвани браниоци слободе?

„Не би требало да се зову 'коалицијом вољних' - већ 'вољним да умру за Украјину'.“

Орбан је управо урадио оно што се мало који лидер ЕУ усуђује: разоткрио је култ смрти који води Брисел, где је послушност америчкој дубокој држави важнија од опстанка Европе.

Немојмо се претварати да је ово почело са Украјином. Брисел покушава да сломи Мађарску много пре него што је и један руски тенк прешао границу. Зашто? Зато што је Орбан изградио ограду када су желели отворене границе. Зато што је бранио хришћанско наслеђе када су захтевали освештени конформизам. Зато што се Мађарска усудила да дефинише свој национални интерес.

ЕУ је користила правне мерке, финансијске уцене, медијске блаћења и инфилтрацију невладиних организација много пре СМО, доказујући да је „владавина права“ увек била само шифра за „ради шта ти се каже“.

Сада је маска потпуно скинута. Исти технократа који нису могли да зауставе паљење Париза или банкрот Немачке захтевају да Мађарска крвари за рат који нема никакве везе са њеном безбедношћу, већ само са одржавањем фабрика оружја НАТО-а у покрету. Орбан одбија. И зато га Брисел назива претњом. Ово није о Украјини. Ради се о кажњавању непослушности Мађарске.

И док ЕУ канибализује своје зато што се усуђују да говоре, Русија дедоларизује, БРИКС се шири, а глобална већина клима главом.

Зато што јасно виде: Мађарска није изузетак. То је будућност.

Суверена нација која одбија да буде жртвована за туђу империју.

Хаубица М84 од 152 мм је пала од мене ајд да кажем 250-300 метара док сам био у аутомобилу.
Ја сам имао осјећај да је пала мања нуклеарна бомба.Срећа у несрећи је што смо у тренутку ескплозије били заклоњени кућом.
Аутомобил се зауставио па смо се склонили у први подрум јер је пало још пар комада.Људи нису свјесни колика су ово разарања за војника на терену.
Da da
Ovi sto nisu iskusili Ili osjetilo te explozije oni to tesko mogu da shvati I misle da preterujem....ja se ne ljutim samo kazem da su srecni sto nisu rat iskusili I do zivjeli te explozije. Jo's Sam ja ipak osoba koja je sluzi JNA I Koji Sam iskusio te explozije na vjezbama. Ali rat eeeee nema gore nesrece za ljudski rod I ja potpuno shvatam Putina zasto je onako dugo I strpljivo pokusavao da nadje mirnu soluciju da se rat izbjegne u ukrajini.

Da i to je bitno šta dron nosi na koji cilj ..
To je čitava nauka nažalost. Sve zavisi od toga kako se grupa vojnika, koja je recimo cilj, kreće.

Ako idu kamionima na smjenu vrlo su ranjivi ako ne drže veliki razmak, ako pretrčavaju u grupama opet su ranjivi na kasetnu municiju, voze li ih oklopna vozila zaštićeni su od puščane vatre ali su onda u opasnosti od dronova jer sva oklopna vozila su najtanja na vrhu. Kada ih pogodi dron on posadu prvo ošamuti uglavnom i nemaju vremena ni da dođu sebi već stiže drugi projektil koji ih sve unutra pobije.

Ono što im je zajedničko je da se obje strane kreću u manjim grupama ali front je ogroman i ne možeš ti pozadinu smještati više na bezbjedno jer ni oni nisu neranjivi zbog dronova.
Obje strane su pod zemljom i sa pozadinskim servisima i sa prvom linijom.

Da da
Ovi sto nisu iskusili Ili osjetilo te explozije oni to tesko mogu da shvati I misle da preterujem....ja se ne ljutim samo kazem da su srecni sto nisu rat iskusili I do zivjeli te explozije. Jo's Sam ja ipak osoba koja je sluzi JNA I Koji Sam iskusio te explozije na vjezbama. Ali rat eeeee nema gore nesrece za ljudski rod I ja potpuno shvatam Putina zasto je onako dugo I strpljivo pokusavao da nadje mirnu soluciju da se rat izbjegne u ukrajini.
Slušao sam haubičke projektile 155 mm kako padaju, to je zvuk i detonacija koju onaj ko je čuje nikad ne zaboravi.
Iako su pali kilometrima daleko zemlja se tresla kao da pala atomska.

Od pucanja VBR i to onog malog, su mi popucala stakla na stanu na prozorima a tamo gdje je pao je sve gorjelo.

I to je opet sada posmatrano zastarjelo oružje, ovo danas je gore deset puta. Oni koji prežive ratište u Ukrajini polude od pucnjave.

Kaja Kallas (hrabra i lepa žena) objavila nove EU sankcije AQ1b ukrajinskom kasapinu!
Amerika i Evropa deluju koordinirano!
Sta se dogadja kad benzinska pumpa ostane bez mušterija za benzin
BANKROT, BANKROT, BANKROT...
Opake ove ženske iz EU popiškile se na mačo-mena!

Obje strane imaju velike gubitke, velike u odnosu na klasično ratovanje ali Ukrajina ima mnogo više gubitaka nego Rusija ako uzmemo karakteristike oružja kojim Rusija raspolaže.

TOS pobije ljude i duboko u rovovima i gleda sam snimke gdje su u krevetima duboko pod zemljom mrtvi ležali ukrajinski vojnici jer je TOS pogodio njihov položaj i pobio i ove u rovovima ali i ove u spavaonicama pod zemljom.

Nažalost, opet pišem - nažalost jer svaki ljudski gubitak je civilizacijski, to su obični ljudi koje ubija vlast pogrešnom politikom. Zavedeni, indoktrinirani nekom iluzijom da je rat protiv Rusije neko junaštvo.
Nije, to je sigurna smrt, samo je pitanje vremena.

Ko prezivi FAB bolje mu je da nije jer ce mu ostatak zivota biti pakao mentalno. Ja sam imao 10-ak prijatelju drugove poznanik a Koji su ko I ja rat iskusili. Od njih 10 6 ih je izvrsio samoubistvo na razne nacine naj cesce vjesanjem a 1 se ubio u kadi napunjenom vodom prethodno struju sproveo...siroma znao je sve oko struje jer je zavrsio skolu elektrotehnicka. Ja I ostali mucimo se trosimo medikamente I nekako deveramo. Ja sam rat I te 6eb6ne explozije iskusio kad se fizicki najjace 30-35g starosti pa me I to nekako ublazilo i spasilo da sam I danas jos ziv.

Ko prezivi FAB bolje mu je da nije jer ce mu ostatak zivota biti pakao mentalno. Ja sam imao 10-ak prijatelju drugove poznanik a Koji su ko I ja rat iskusili. Od njih 10 6 ih je izvrsio samoubistvo na razne nacine naj cesce vjesanjem a 1 se ubio u kadi napunjenom vodom prethodno struju sproveo...siroma znao je sve oko struje jer je zavrsio skolu elektrotehnicka. Ja I ostali mucimo se trosimo medikamente I nekako deveramo. Ja sam rat I te 6eb6ne explozije iskusio kad se fizicki najjace 30-35g starosti pa me I to nekako ublazilo i spasilo da sam I danas jos ziv.
Mog brata pogodio minobacac 98 na Kosovu, na VMA su se cudili kako je uopste preziveo, 6 meseci su ga krpili, sav je bio raznet, Nemacki lekari su mu ugradili vestacka creva, fali mu deo zeludca i ne znam sta jos,imao je lude srece da prezivi.
Povrsinski geleri mu i danas prave problem, sto se psihe tice dosta pije i zena ga zato ostavljala par puta.

Минобацач од 120 мм је можда три киле експлозива.

"То убије све живо и мртво на четри стотне метара" није убедљиво, чак је и запањујуће глупо. "Руска бомба кад пукне то све у километру мртво". У ствари постоје врло јасне и прегледне таблице за разарања, рањавања, 50% шансу смрти за све раздаљине и снаге детонација
Minobacač je više za kraći domet za zaustavljanje žive sile.Nema toliku razornu moć kao haubica o kojoj sam pisao.

Poslednja izmena:
Бивши фински председник Саули Нинисте открио је детаље свог разговора са Владимиром Путином из 2022. године, након што га је обавестио о одлуци Финске да се придружи НАТО-у:

„Остао је смирен и само је рекао да правимо грешку.“

Путин је наводно додао: „Американци ће преузети војну команду... Надам се да ћете задржати извесну независност.“

Нинисте је одговорио: „Ја ћу и даље бити тај који ће именовати своје генерале.“

„Путин се насмејао“, пише Нинисте.

Kad vidis da su Rusi počeli da dejstvuju sa TOS po liniji to znači da je kraj za te ljude tamo ..TOS je nehumano efikasno oružje za sve vrste utvrđenja mana je domet tj to što moraju prici blizu linija
Nehumano je sve sto ubija. Kad Sam sluzi JNA I mi novi regruti nakon mjesec dana dosao Dan da se ide na streljanu pucati boje om municijom a prethodno smo pucketali manevarskom ciji metci isto ko I bojevi jednako su bucni. Ali za razlikuje od manevarskom pucanja I prilicnog uzbudjenja s pravom bojevom municijom prvi put em si vise uzbudjenja em mnogi se mladicI tresu ko prut heheee A to je samo vjezba od koje znas da ti nista nece po zivot biti opasno za razliku kad je rat I kad si svjestan da se olako gine. Ajd sto olako pogines jbga Ali svijet da ces biti tesko ranjen ili zarobljen EEEE to je OPET druga prica.

Nehumano je sve sto ubija. Kad Sam sluzi JNA I mi novi regruti nakon mjesec dana dosao Dan da se ide na streljanu pucati boje om municijom a prethodno smo pucketali manevarskom ciji metci isto ko I bojevi jednako su bucni. Ali za razlikuje od manevarskom pucanja I prilicnog uzbudjenja s pravom bojevom municijom prvi put em si vise uzbudjenja em mnogi se mladicI tresu ko prut heheee A to je samo vjezba od koje znas da ti nista nece po zivot biti opasno za razliku kad je rat I kad si svjestan da se olako gine. Ajd sto olako pogines jbga Ali svijet da ces biti tesko ranjen ili zarobljen EEEE to je OPET druga prica.
Tresli su se kao prut na gađanju na strelajni s bojevom municijom?
Reci da se šališ :lol:

Back