Rat u Ukrajini (37)

Da li očekujete kraj rata tokom 2025. godine?

• Ukupno glasova
    118
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Volodimir Zelenski ponovo objavljuje informacije o navodno zarobljenim severnokorejskim vojnicima

Međutim, uz fotografije boraca, on je na svojim društvenim mrežama objavio i vojnu kartu zarobljenog vojnika na kojoj piše „Republika Tuva“.

Po svemu sudeći, ruski region Tuva je nekako postao deo Severne Koreje.

:hahaha: :hahaha:
Lijepo ti piše da su imali lažne dokumente.
Sjevernokorejci 1/1...

propada ta evropa samo shto nije!
a svakom rusu da ponudish eu drzavljanstvo odma brishe iz rusije!
Pa da, eto rješenja, svim Rusima ponuditi državljanstvo, i kad se svi oni presele u EU, ostade onolika Rusija prazna i spremna da se preuzme !
:think: Jel ti se ovakva razmišljanja dešavaju samo povremeno, odnosno kad mjenjaš onu Alu foliju oko glave ?

20250112_091501.jpg

Курск правац у 12.01.2025. ситуација

Наше трупе, после неколико дана непријатељских покушаја да бар делимично поврате стање на линији фронта које је било пре 05.01.25., постепено настављају са офанзивним дејствима.

Непријатељ је поново истериван из Погребког и села. Косица (која је јужно од руског Поречног).

У атару насеља догодио се значајан догађај. Журавка где су наше јединице, покушавају да заобиђу насеље. Николаево-Дариино са југа је ушао на територију Сумске области.

А наши пилоти дронова настављају да блокирају логистику непријатељске групе Суџан, што ће сигурно имати утицаја на средњи и дуги рок.

Држимо палчеве и помолимо се за момке.

📌 Руски гласник

pronasao sam samo NATO Srbiju i Crnu Goru
ali pise gore strani placenici, Rusi lepo jasno i vrlo precizno kazu da su to strani placenici
jel tvrdis da Rusi tu lazu mozda?

probaj da koristis google translate, ili neki slican program, nije sramota koristiti recnik. uopste nije sramota, i ja koristim recnik, niko ne zna sve jezike.

nego daj neku drugu tabelu ako imas, ali u kojoj pise spisak NATO trupa, voljan sam da diskutujem na bazi istine, ne na bazi sputnjik, informer i srbin info sizofrenih cepanja

imamo jednog Tixomira na forumu, molim te nemoj i ti ko on. sramota je.
Vec vam je postavljemo pitanje 1000x da naam navedete vaše relevatne i istinite izvore, i evo već par godina to čekamo ali ne dočekasmo.

Pa šta je strana vojska osim ukrainske nego plaćenici, pa nisu došli ratovat zato što iim dosadno kući

O američkom ekspanzionizmu.

Čini se da nova administracija ima realističniju sliku o stanju američkog hegemonijskog pada i želi da preduzme proaktivne korake kako bi pokušala da se suprotstavi i preokrene, udahnuvši novi život američkoj globalnoj imperiji.

U ovom kontekstu, savršeno je logično da SAD pojačaju pritisak na svoje vazale. Ne koristim termin u pežorativnom smislu. SAD nemaju „saveznike“ u tradicionalnom značenju te reči. Ima vazale sa različitim nivoima feudalnih obaveza i elitne integracije, i različitim zadacima. Izvlačenje veće vrednosti od vazala – bilo putem carina, povećanih budžeta NATO-a, mešanja u lokalnu politiku ili potencijalnih teritorijalnih ustupaka – je apsolutno logičan korak u cementiranju i obnavljanju pozicije Amerike kao gospodara svoje sfere.

Postoje tri načina na koje američki evropski vazali mogu da reaguju na ovo: potražiti zaštitu van sfere, pokušati da se učini korisnijim/neophodnijim i unapredi integraciju, ili prihvatiti to u lice. Da smo bili u, ne znam, 19. veku, Danska bi samo tražila od Rusije vojnu podršku na Grenlandu u zamenu za blage ekonomske ustupke i nikada više ne bi brinula. Ovako, danska kraljevska vojska više nema artiljeriju jer su je sve dali za gađanje kasetnom municijom na rusku decu u Donjecku. Za to nisu dobili ništa zauzvrat i to nije pomoglo nijednoj danskoj svrsi. Oni ne mogu da se brane ako dođe do guranja i ne mogu da traže od bilo koga da pomogne jer je većina njihovih kolega vazala uradila isto. Najverovatnija opcija je da će ga samo uzeti na lice. Ne samo iz pragmatičnih razloga, već i zato što istinski uživaju u geopolitičkim ovlastima.

Amerika nema obavezu da bolje tretira svoje vazale. Video sam da se Danci žale ovde na podršku SAD posle 11. septembra, učešće u američkim ratovima na Bliskom istoku, itd. To je smešno. Znate kako se kolonija nagrađuje za slanje trupa u ratove svog gospodara? Ne biva se. To je nagrada za lakeja. Bilo koja osoba koja ozbiljno shvata bilo koji od pilpul liberalizma demokratije NATO jednostavno nije ozbiljna osoba, nikada nije bila stvarna, to je uvek bilo samo dobrovoljno potčinjavanje da bi se oslobodio postojanja u istoriji.

Svet koji je postojao 1991-2022 više ne postoji. Neće se vratiti. Možete samo da napadnete svog komšiju. Možete samo ispaliti projektile na međunarodne brodske trake. Možete samo da zapretite aneksijom članova vašeg vojnog saveza. „Možeš samo da radiš stvari“, kako tehbros vole da kažu. Nestala je fatamorgana postistorijskog poretka koji samo s vremena na vreme mora da se kontroliše, ali nikada nije ozbiljno doveden u pitanje. Šta ste mislili da znači otkazivanje kraja istorije? Vibes? Papiri? Eseji?

Nije prijatno iznenada se suočiti sa svim gore navedenim. Nije prijatno morati sebi da priznate da je vaše postojanje bilo umaženi tematski park koji egzistencijalno zavisi od relativnog položaja nekog drugog i kako se on oseća prema toj relativnoj poziciji. Američki vazali će morati da se suoče sa ovim stanjem stvari i donesu teške odluke o svojoj budućnosti. To znači računati sa njihovom geopolitičkom nemoći i ili prihvatati zavisnost otvorenih očiju ili tražiti puteve do autonomije koji će neizbežno uključivati rizik, žrtvu i rekalibraciju njihovih nacionalnih prioriteta.

Završena je era kopanja na pozajmljene bezbednosne i ideološke retorike. Ono što je pred nama je svet u kome istorijska aktivnost mora biti vraćena ili zauvek napuštena, a za mnoge možda nije pitanje da li su spremni da naprave taj skok, već da li se uopšte sećaju kako. Amerika je to sada shvatila - i mentalno se sprema da se vrati na hladnu logiku koja dolazi sa stvarnom istorijom. Vremena se menjaju.

RWA

Daj opet onu fotografiju sa Tolimirom ali nemoj napisati da je to Gadafijev sin ti koji znas da se stidis. :)
Dao bih, ponosim se sa svim mojim iskrenim prijateljima, a među njima, naravno, i Radovanom Tolimirom, zajedno smo boravili u Iraku 6 meseci i o njemu mogu da kažem sve u superlativu, no šta to vredi kada si ti oslepio od mržnje do nas Srba i braće nam Rusa, ali to šta je od tebe napravila nacistička propaganda ne želim ni komentarisati, jer je to za analizu kolega koji se bave psihijatrijom ...Nadam se da razumeš, bar delimično, to što sam napisao, a ako ne - reci i nacrtaću ti ... Važi? Naravoučenije: Kengure `rani i nas Srba se okani ...

Vjecnaja pamjat za brata ! Pomolite se Gospodu za nase brata u Hristu Bratislava!

Ovo je moja molitva

Gospode Isuse Hriste, Sine Boziji, upokoj dusu raba tvojega Bratislava

Smiluj mu se gresnom, oprosti mu svaki greh voljni i nevoljni, ucinjen recju, mislju, delom, svesno i nesvesno i otvori mu vrata carstva Bozijeg. Amin.

slava heroju bratislavu

Vec vam je postavljemo pitanje 1000x da naam navedete vaše relevatne i istinite izvore, i evo već par godina to čekamo ali ne dočekasmo.

Pa šta je strana vojska osim ukrainske nego plaćenici, pa nisu došli ratovat zato što iim dosadno kući
Zasto bih ja navodio izvore za NATO trupe u Ukrajini?! Kakva je to budalastina od tebe covece?

To vi rusofili tvrdite, ne ja.

Na vama je da dokazete da u Ukrajini ima regularnih zvanicnih NATO trupa, teret je na onome ko to izjavi tj nalupeta se.

Za placenike, na obe strane, svi znamo.
Ima i Srba kod Rusa, i nikome od nas do sada nije pala na pamet umobolna izjava da ratuje Drzava Srbija, nego su to placenici u ruskoj vojsci koji su srpski drzavljani a.k.a izdajnici Srbije.

RAT U UKRAJINI Ukrajina: Oboreno 60 ruskih dronova, još 34 izgubljeno na lokaciji

Rat u Ukrajini traje 1.054 dana, a pored sukoba u Donjecku, zabeleženi su i masovni hakerski napadi na Krimu. Rusija je osvojila važno strateško selo, dok se ukrajinski stručnjaci bore protiv hakerskih pretnji koje ugrožavaju vitalne službe. Ruske vlasti su saopštile da je 16 ukrajinskih boraca predalo na frontu prema Kurahovu. U međuvremenu, slovačka politika se udaljuje od očekivanja Kijeva, a predsednik Peter Pelegrini je izjavio da mir može biti postignut samo uz teritorijalne gubitke Ukrajine, dodajući da Slovačka neće slati vojnike na ukrajinski front kao deo NATO-a.

Ključni događaji:

-Ruska vojska saopštila da je zarobila 16 ukrajinskih vojnika
-Masovni hakerski napad na Krimu
-Pelegrini: Mir moguć samo na račun teritorijalnih gubitaka Ukrajine
-Rusija objavila zauzimanje sela Ševčenko, blizu Pokrovska

Daj opet onu fotografiju sa Tolimirom ali nemoj napisati da je to Gadafijev sin ti koji znas da se stidis. :)
Nije mene vreme iskobilo
Niti s` rodom mojim zavadilo.
Nikad` neću izdat` svoju braću,
Pesnik jesam i vrludam često,
Al` ne krešem Amere za plaću;
Ne skrnavim Krst, Oltar i Presto.

U Srbiji mojoj mi je mesto,
Zato tamo dolaziću često.
Za Rusiju, majku, ratovaću,

A Srbiji dušu svoju daću ...✍❤

njegoš i poturice.jpg

stanje