Rat u Ukrajini (36)

Da li će doći do sukoba izmedju Rusije i NATO ako Ukrajina raketama gadja u dubini Rusije?

• Ukupno glasova
    108
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Strah od novog Hitlerovog rata na zapadu je bio veliki sudeci po ustupcima Nemackoj sa svih strana, malo manji je bio od konunizma zbog retorike koja je dolazila iz Moskve vec 20 godina a postoji jos uvek iako je komunizam skoro potpuno nestao, taj strah je razumljiv i meni je jasno zasto su zapadnjaci bezali od paktiranja sa Sovjetima. Mozda je ovakvo ponasanje zapada bila greska pa je rupa nasla zakrpu a zapad postao saveznik Sovjeta pod pritiskom nastalih okolnosti. "Komadanje" Ceske i podmetanje Tesina poljskoj je kukavicki potez i jaje svih ucesnika kao eto svako moze svoje sunarodnike prisajediniti matici kao Nemci Sudete jer je bilo Poljaka tamo. Poljska nema nikakve krivice za rat.
Krivica Poljske je očigledna.Poljska se postavila kao prepreka stvaranju saveza koji je jedini mogao da obuzda Hitlera.Druga krivica jeste nekooperativnost u pogledu Danzig-a.Da su Poljaci bili kooperativni lako je moguće da rata u Evropi ne bi ni bilo.

Ја хоћу да кажем да би на старту избора у Америци Путин био далеко испред било ког њиховог противкандидата. Да не помињем остале земље по свету.
Погледај, рецимо, Путинов пријем у Арапском свету и упореди то са пријемом Бајдена, на пример.
Djelujes mi potpuno zbunjen. Kakve veze ima ovaj tvoj odgovor sa mojim prvobitnim pitanjem?

Znaci nista novo sto vec nismo vidjeli u zadnje tri godine? A Ukrajinci jos uvijek u Kursku, dok ruske ruske rafinerije i zracne luke gore na dnevnoj bazi.

Када Русима не би окупација Курске области политички одговарала, раскантали би то док кажеш "пиксла". Овако, имају право да се зезају. И да вас зезају.

Poslednja izmena:
Djelujes mi potpuno zbunjen. Kakve veze ima ovaj tvoj odgovor sa mojim prvobitnim pitanjem?

Питао си ме шта хоћу да кажем по питању избора на којима Путин учествује и ја сам ти одговорио па ако не разумеш нисам ти ја крив, то је до нивоа личне интелигенције.

"According to Zelensky, Russia deliberately chose Christmas day for an 'inhumane' attack. However, Russia had apparently backed Orban's proposal for a Christmas ceasefire, which Zelensky purportedly rejected."

Сада кмечи а када је одбио план за Божићни прекид ватре онда је ликовао.

Па по ономе што сам ја чуо од Укара многи би без проблема били за Русе тад. Проблем настаје тиме што је Пут лер глумио незаинтерсованост док је друга страна била на стероидима. Не знам, ја то не би допуштио па куд пукло да пукло. Овако имаш најекстремније могуће елементе који држе цијело становништво као таоце у крвавој луђачкој игри.

По Укрима које познајем, руско нечињење док ови све могуће чине против је довело до тога да су многи Укри који су били за Русе (или бар не против Руса) дигли од тога руке јер су видили да Русија није поуздана ако до чега дође.
Слажем се, пази у руском дворишту са проруским становништвом гдје имаш бар 50 посто становника који су ти наклоњени никада не би допустио револуцију таквог типа.Али прошло је како зашто требало би питати руске службе.

To opovrgava tvoju tvrdnju da se to desava "na dnevnoj bazi". Napises nesto, pa zarad dramskog efekta, nalepis nesto sto je proizvod tvojih zelja, a ne realnost.
Isto kao sto i Chasiv Jar evo vec pola godine pada za dva tjedna. Ono sto ostaje su blamaze koje Rusija trpi evo vec tri godine. Sanjali su multipolarni svijet u kojem ce igrati neku znacajniju ulogu. Od toga je samo ostalo valjanje u blatu Donbasa.

Олигархија је олигархија и корупција је корупција и на истоку и на западу. Разлика је у томе што је на истоку цијело друштво корумпирано и најмањи колико и највећи док је на западу то резервисано строго за врхове. На пример, ти опљачкаш радњу за 100 долара користећи пиштољ? 20 година тешке робије (иако нијеси при томе никога убио нити шта слично). Он опљачка 100 милијона у кравати и сакоу. "Добротвор, иноватор итд. " Као казна често је ништа или годину или пар најмекше робије.

Зато мени у млађим данима није било јасно како пљачкаши у одјелу и кравати добијају ситне казне а страшна зла су починили.
To jednostavno nije istina. Nivo korupcije i nepotizma u Rusiji je na svim nivoima daleko veci nego u USA. Los pokusaj relativizacije.

Isto kao sto i Chasiv Jar evo vec pola godine pada za dva tjedna. Ono sto ostaje su blamaze koje Rusija trpi evo vec tri godine. Sanjali su multipolarni svijet u kojem ce igrati neku znacajniju ulogu. Od toga je samo ostalo valjanje u blatu Donbasa.

Часов Јар није циљ руске операције већ дератизација. Један је део већ при крају, демилитаризација је пред испуњењем, нема ко да се бори. Како другачије да објасним присиљавање осамнаетогодишњака да иду у рат? И масовне предаје на фронту.
Чујем да је јучерашњи дан био рекордан по напуштање Украјине. За данашњи немам податке. Хоће ли им остати половина од половине која је тренутно тамо?

1735130089608.png
https://vk.com/video-35660695_456401830

Оклопни транспортер у пламену након поготка дрона. Најлуђа вожња свијета. :eek:

Часов Јар није циљ руске операције већ дератизација. Један је део већ при крају, демилитаризација је пред испуњењем, нема ко да се бори. Како другачије да објасним присиљавање осамнаетогодишњака да иду у рат? И масовне предаје на фронту.
Чујем да је јучерашњи дан био рекордан по напуштање Украјине. За данашњи немам податке. Хоће ли им остати половина од половине која је тренутно тамо?
To pricate vec tri godine i jos niste uspjeli izaci iz blata Donbasa, dok su vam Ukrajnci u medjuvermenu desetkovali vojsku. Zapad vas kuha kao zabu, a to i ne primjecujete.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back