Rat u Ukrajini (36)

Da li će doći do sukoba izmedju Rusije i NATO ako Ukrajina raketama gadja u dubini Rusije?

• Ukupno glasova
    108
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Malo duza verzija ovog intervjua...
...sa otreznjujucim komentarima ostavljenim ispod njega.

"Freedom is the right to tell people what they do not want to hear." - George Orwell

That is so close to George Orwell’s dystopian nightmare that is it frightening.

It’s called thought control!

"When you tear out a mans tongue, you are not proving him a liar, you're telling the world that you fear what he might say" George R.R. Martin.

10 years ago, this sort of thing would have been unimaginable in the Western world ...

It’s frightening what’s happening in the west and the uk in particular. And we criticise China etc.

Thank you for this interview John, it is terrifying that freedom of speech is being curtailed without our knowledge.

It amazes me that so few people are aware of what is transpiring in Australia and around the world !

They always say they don't have the resources when it comes to real criminals. We're does this madness end.

When someone from the former Soviet Union is scared.. we should all be absolutely terrified..

When you destroy nuance, even the innocent are guilty.

Welcome to the new world....Thank you for this interview...John

The tyranny is here, now, but most are not conscious of it and therefore cannot oppose it.

And yet people think we live in a "democracy"

As an American, this almost brings me to tears

Можда би можда не би, вјероватно да би ишли далеко брже и лакше пошто је тада Украјинска војска била у хаосу поготово командни ланац који је отказивао послушност новој власти.
Међутим поставља се питање да ли су Руси били спремни и имали довољно снаге за тако нешто.
Сама чињеница да се десио пуч на улици и насилна смјена власти говори нам да су Руси изгубили контролу над ситуацијом.
За Виктора Јануковича се спремао линч уживо и суђење и ко зна шта све, једва су њега извукли живог.
Крим није био проблем пошто су га са мало снага лако узели јер су ту имали подршку локалаца.
Па по ономе што сам ја чуо од Укара многи би без проблема били за Русе тад. Проблем настаје тиме што је Пут лер глумио незаинтерсованост док је друга страна била на стероидима. Не знам, ја то не би допуштио па куд пукло да пукло. Овако имаш најекстремније могуће елементе који држе цијело становништво као таоце у крвавој луђачкој игри.

По Укрима које познајем, руско нечињење док ови све могуће чине против је довело до тога да су многи Укри који су били за Русе (или бар не против Руса) дигли од тога руке јер су видили да Русија није поуздана ако до чега дође.

Ne razumiju svi šta je demokracija..
Бесрамна корупција?
Или је демокрација кад имаш човјека који не може ни сам о себи да се стара а тобоже је први човјек на свијету и онда бирократе и апаратчици доносе одлуке као да никог нема код куће и без питања било кога?
Да, баш права демокрација.

Исто ко да чистачица и секретарица воде фирму поред директора без мозга. А сад замисли исту ситуацију кад је у питању држава.

Poslednja izmena:
Da. Sustavno je unistio svu opoziciju. Oni koji su ostali su samo dio njegovog sustava tkz. sistem-opozicija. Kao i sve ostavlo u Rusiji Putin ima potpunu kontrolu nad sredisnjim izbornim povjerenstvom.
Gomila gluposti i fašističke propagande.
Znamo dobro ko je pokušao ubiti protivkandidata iz snajpera.

U Americi je sve dozvoljeno samo ako te ne uhvate zar ne?

Gomila gluposti i fašističke propagande.
Znamo dobro ko je pokušao ubiti protivkandidata iz snajpera.

U Americi je sve dozvoljeno samo ako te ne uhvate zar ne?
Tko je pokusao ubiti Trumpa? Jos ti nije jasno da se radi o zaludjenim pojedincima, za razliku od Rusije gdje je Putin osobno potpisuje smrtne presude za one koji mogu postati opasni za njegovu vladavinu.

Ustav mu nudi tu mogucnost. Sad je narodu da na sljedecim izborima dadne svoj sud o tome.
Zapazi ovo, vidiš šta se sve dešava kad dekretom određuješ kada da se slavi Božić?
EB402281-2E35-43E3-9B57-5E6E0E16BC38.jpeg

Можда би можда не би, вјероватно да би ишли далеко брже и лакше пошто је тада Украјинска војска била у хаосу поготово командни ланац који је отказивао послушност новој власти.
Међутим поставља се питање да ли су Руси били спремни и имали довољно снаге за тако нешто.
Сама чињеница да се десио пуч на улици и насилна смјена власти говори нам да су Руси изгубили контролу над ситуацијом.
За Виктора Јануковича се спремао линч уживо и суђење и ко зна шта све, једва су њега извукли живог.
Крим није био проблем пошто су га са мало снага лако узели јер су ту имали подршку локалаца.
največi problem kod rusa je u glavama..

Пола политичара јавно и без прикривања запишава се по уставу.
Теби није јасно о чему се ради.
Из даљине то другачије изгледа него у стварности.
Na zalost ne zivimo u utopiji, ali taj sustav je daleko najbolji, iako naravno nije bezgresan.

U svakom slucaju daleko bolji nego sustav u Rusiji gdje narod skoro i da ne moze utjecati na politiku dok grupa ljudi na vlasti radi sto im je volja.

Некад био.
Naravno da je najbolji. Pa u Rusiji je od 100 najbogatijih ljudi preko 90 blisko Kremlju i obogatili su se ne zbog svojih vanserijskih sposobnosti nego uglavnom zbog korupcije i nepotizma. U Americi od 100 najbogatijih ljudi njih 90 je ili nasljediilo novac ili su inovatori koji su svojim idejama tehnoloski unaprijedili nasu civilizaciju.

Tebi izgleda jos nije jasno da strani posmatraci imaju smisla samo ako se radi o regularnim, slobodnim izborima. U slucaju Rusije je to samo tragikomicna farsa sa obzirom da je Putin sam odabrao tko ce mu biti protukandidati ili tko smije uopce da se kandidira.

Је ли ово кловновско виђење или нешто горе од тога?

Naravno da je najbolji. Pa u Rusiji je od 100 najbogatijih ljudi preko 90 blisko Kremlju i obogatili su se ne zbog svojih vanserijskih sposobnosti nego uglavnom zbog korupcije i nepotizma. U Americi od 100 najbogatijih ljudi njih 90 je ili nasljediilo novac ili su inovatori koji su svojim idejama tehnoloski unaprijedili nasu civilizaciju.

Још једно?

Ti vjerovatno hoces da kazes da opozicija u Rusiji ima iste startne pozicije kao i Putin?

Ја хоћу да кажем да би на старту избора у Америци Путин био далеко испред било ког њиховог противкандидата. Да не помињем остале земље по свету.
Погледај, рецимо, Путинов пријем у Арапском свету и упореди то са пријемом Бајдена, на пример.

Олигархија је олигархија и корупција је корупција и на истоку и на западу. Разлика је у томе што је на истоку цијело друштво корумпирано и најмањи колико и највећи док је на западу то резервисано строго за врхове. На пример, ти опљачкаш радњу за 100 долара користећи пиштољ? 20 година тешке робије (иако нијеси при томе никога убио нити шта слично). Он опљачка 100 милијона у кравати и сакоу. "Добротвор, иноватор итд. " Као казна често је ништа или годину или пар најмекше робије.

Зато мени у млађим данима није било јасно како пљачкаши у одјелу и кравати добијају ситне казне а страшна зла су починили.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back