Rat u Ukrajini (34)

Da li uskoro sledi direktan sukob između Rusije i NATO?

• Ukupno glasova
    79
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Украјинске снаге на правцу Курск изгубиле 420 војника у једном дану​

Украјинске трупе изгубиле су до 420 војника, 55 оклопних возила, укључујући три тенка, у правцу Курска у једном дану, саопштило је данас руско Министарство одбране.

"Током дана губици Оружаних снага Украјине износили су 420 војника, 55 оклопних возила, укључујући три тенка, осам оклопних транспортера, борбено возило пешадије, 43 борбена оклопна возила, 31 возило, вишецевни ракетни систем и артиљеријско оруђе", наводи се у извештају Министарства о напретку у одбијању покушаја инвазије Оружаних снага Украјине на територију Руске Федерације у региону Курск, пренела је агенција РИА Новости.

https://www.politika.rs/scc/clanak/...avcu-Kursk-izgubile-420-vojnika-u-jednom-danu
Jel Gerasimov rekao koliko je Rusa likvidirano?
Pardon, vojnika Ruske Federacije, da ne bih imao posebne potrebe.
Npr, recimo da Gerasimov 🤡 ne laže, i da je zaista likvidirano 420 ukrajinskih vojnika. I recimo 42.000 ruskih. To je isto kao i da spomeneš samo 420?
Uzeo je on duvku, 420, sve mi se čni.
20240813_102023.jpg

Nisam nikad bio u SSSR-u, ali sam bio krajem osamdesetih u Čehoslovačkoj i Mađarskoj. U te dve zemlje nisu imali čokolade, samo nekakve šećerne table. Glavni artikli koje su naši šcercovali tamo su bili konjak i žvakaće gume.
Dobro su poznati primeri iz istorije kako su propadala carstva jer nisu imali konjaka i žvakaćih guma, a da o trapericama ni ne pričamo: Rimsko, Perzijsko, Aztečko, Mongolsko, Bizantsko ... ect.

Stižu informacije o izmeštanju formacija Oružanih snaga Ukrajine iz naselja Malaja Loknja na Sudžanskom operativnom pravcu.
Zahvaljujući tome, mehanizovane četno-taktičke i vodno-taktičke grupe neprijatelja izgubile su mogućnost korišćenja autoputa 38K-024 za pokušaj juriša na uporišta grupe trupa „Sever” u rejonu Pogrebki.
GU4Sy_VWEAAHlC1

APTY ALAUDINOV:
“Osobno sam vrlo zadovoljan radom svojih jedinica.
Momci su stvarno napravili veliku buku.
Neprijatelj tamo vrišti.
Momci se bore kao lavovi.
Vi jadni gadovi.Ne opravdavate ni novac koji Amerika troši na vas.
Jadni ljudi

— ne znate pisati, ne znate čitati.Vi ste potpuno nepismeni.
A što je najzanimljivije, ne znate se ni boriti.
Mislili ste da će biti labavo, ali nije išlo.Izgubili ste toliko opreme i osoblja da bi nam bilo gotovo nemoguće uništiti vas u tolikom broju da ste samo ostali skriveni u svojim rupama.
Dakle, što da ti kažem?Mi ćemo pobijediti.Naša pobeda je blizu."
Razumem ja da hoce da digne moral vojsci ali ovo receno je vrlo daleko od istine.
Pre jedno dva meseca sam napisao da Rusi moraju da prilicno ubrzaju jer ce uskoro vreme poceti da radi za NATO. Nadam se da gresim ali mislim da se to upravo desava.
Takodje sam napisao da ne treba potcenjivati NATO i da su jos uvek vrlo jaki. Nadam se da gresim ali sve cemo vise videti demonstarciju toga.
Napisao sam i da sve ide po planu NATO-a (kako u Ukrajini tako i u svetu). Nadam se da gresim ali.........
Ne moze se ratovati bez vojske, ne moze se biti fin sa bandom. Razumem ja Kinu i Rusiju i njihovu zelju da izbegnu veci rat ali to je neostvarljivo. Sto se vise ceka rat ce biti veci i razorniji. Na kraju krajeva toliko primera iz istorije.

Ukropi zarobili 34 ruska tenka do sada.
Samo u ratovanju sa Rusima na kraju završiš sa više tenkova nego sa koliko si krenuo u napad na njih.
Dok se vi ložite na infografike, Rusi nastavljaju da oslobađaju teritorije.

Russian Army Achieved New Victory In Pokrovsk Direction​

Despite the attempts of the Armed Forces of Ukraine to contain large Russian forces in battles in the Russian border Kursk region, the pace of Russian advance is growing on the Donbass frontlines. The Pokrovsk direction in the Donetsk People’s Republic remains one of the most dangerous for the Ukrainian military. More and more settlements are coming under Russian control one after another.

Another Russian victory was officially reported on August 12. The Russian Ministry of Defense confirmed the full control of the village Lisichnoe in the Pokrovsk direction.

According to preliminary reports, the village of Sviridonovka came under Russian control too. As a result of the recent attacks, the Russian Army launched assault in the town of Grodovka.

12august2024_Ukraine_Avdeevka_Pokrovsk_map.jpg

Stižu informacije o izmeštanju formacija Oružanih snaga Ukrajine iz naselja Malaja Loknja na Sudžanskom operativnom pravcu.
Zahvaljujući tome, mehanizovane četno-taktičke i vodno-taktičke grupe neprijatelja izgubile su mogućnost korišćenja autoputa 38K-024 za pokušaj juriša na uporišta grupe trupa „Sever” u rejonu Pogrebki.
GU4Sy_VWEAAHlC1
Zelenski tvrdi da ima kontrole nad 78 sela i 1000km2 (RTS naravno prijavio) ali to je samo ako računamo DRGove koji su zaobišli sela da bi došli do krajnje mere ruske odbrambene linije
1723575952038.png

Razumem ja da hoce da digne moral vojsci ali ovo receno je vrlo daleko od istine.
Pre jedno dva meseca sam napisao da Rusi moraju da prilicno ubrzaju jer ce uskoro vreme poceti da radi za NATO. Nadam se da gresim ali mislim da se to upravo desava.
Takodje sam napisao da ne treba potcenjivati NATO i da su jos uvek vrlo jaki. Nadam se da gresim ali sve cemo vise videti demonstarciju toga.
Napisao sam i da sve ide po planu NATO-a (kako u Ukrajini tako i u svetu). Nadam se da gresim ali.........
Ne moze se ratovati bez vojske, ne moze se biti fin sa bandom. Razumem ja Kinu i Rusiju i njihovu zelju da izbegnu veci rat ali to je neostvarljivo. Sto se vise ceka rat ce biti veci i razorniji. Na kraju krajeva toliko primera iz istorije.
Industrijska moć je na strani Kine a njihovo oružje je kompatibilno sa ruskim, ne znam kako to vreme može da počne da radi za NATO kad su već ušli u recesiju a dno joj se ne nazire.

Русија је обучила своју морнарицу да гађа локације дубоко у Европи са нуклеарним пројектилима у потенцијалном сукобу са НАТО-ом, преноси
Фајненшел тајм.
hahahahahaaa
još od doba sssr i varšavskog pakta i nato i ruske podmornice se obučavaju za gađanje neprijateljskih ciljeva
Ali kao što je putin izjavio "Rusija nema nikakvih šansi u sukobu sa NATO paktom"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back