Rat u Ukrajini (34)

Da li uskoro sledi direktan sukob između Rusije i NATO?

• Ukupno glasova
    79
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Osim što je fejk.

IMG_20240812_234921_129.jpg

IMG_20240812_234927_399.jpg

Кијев Ухапшен заменик министра енергетике. 500.000 долара мита сада у кутијама. Овај новац је узео за евакуацију опреме државног предузећа из зоне сукоба. Како је то могуће?
GUxBVQXWEAA_2BJ
GUxBTy3XUAALYdN
Samo 500,000$? Da je umeo da pokupi više ne bi ga dirali.

to smo vec culi jos od 2022, izginuse svi ukrajinci, unisteno im sve, otimaju ljude po ulicama i salju na front, leopardi, abramsi unisteni, himarsi unisteni, bredliji unisteni
i sad 2024 ukrajinske oklopne kolone jure kroz rusiju
i opet ginu ukrajinci sve im unisteno...

jel tebi ne izgleda u ovome nesto sumnjivo....
Ne znam ko je izginuo , ali ovi se nece vracati

Ti nam kaži, ukropi izginuše ko ludi tamo.
Ne moze on nista da ri kaze, nema on pojma. Ima moj post , pre prvog ulaska Ruske vojske u Bahmut i pre pocetka prvih borbi za grad gde sam napisao da je Bahmut izuzetno utvrdjen sa celim podzemnim gradom ispod povrsine i koji ce biti izuzetno tesko osvojiti. Tada sam vec naglasio da Bahmut koliko god tezak da bude za osvajanje , nije nista naspram onoga sta ide posle Casov Jar na brdu sa bunkerima ukopanim u stenu. To je najutvrdjenija tacka u celoj evropi, jer te stene u kojima se nalaze bunkeri ne mogu da probiju ni bunkerbusteri. Jos tada sam rekao da je najbolje da se taj grad okruzi, izoluje i da se onda sprovede velika, masivna akcija nalivanja betona preko svega i zive zakopati sve koji se nalaze unutra. Zato Ukrajinci guraju sve sto imaju tu, jer posle njega nema vise nista. Samo ravnica bez zaklona.
Ovaj ocajnicki potez koji su uradili u Kursku je medju zadnjim trzajima da nesto promene, ali sada je kasno za to. U buducnosti koliko imam informacije i koje ce verovatno biti dostupne i na mnogobrojnim kanalima u nekoj daljoj buducnosti ukrajina ce pribeci jos jednom potezu koji ce biti mnogo opasniji ne samo za rusiju vec i za ceo svet, a to je miniranje nuklearnih elektrana i postavljanje nekoliko prljavih bombi i to ce biti ulog sa kojim ce pretiti ne samo Rusiji vec celom svetu. Interesuje me kako ce se postaviti NAFO drzavice na sve to, jer ce to biti trenutak kada ce shvatiti da se nacisticki rezim u Ukrajini otrgao kontroli.

Zagrizli Ukri ledinu, i to od dronova, ovi Rusa u uniformi nisu u životu videli:
Ovi ni ne uzimaju zaklon, samo idu i komadaju ukrajince, kao da su krenuli u hajku na pse lutalice. Samo ih ubiju ko pseto i stave tu. Posle dolaze drugi sa prikolicom i pokupe ih i bace u raku i posle ih zatrpavaju. Nije im bitno ni ko su, ne zanima ih.
NAFO prdnuo u cabar.

Kakvo god da je iscrpljivanje teško da može biti brzo.
Brzo je i da ovakvo stanje bez pogorsanja ostane sledecih 5-6 godina ako Evropa i Amerika odluce da ce iscrpsti Rusiju to ce se desiti bez obzira na BRIKS, Rusija ne moze da prosperira bez Evrope dokazano u proslosti mnogo puta, seti se hladnog rata i seksa za za cokoladu usred Moskve.

Sta mislis sta vredi stanovnicima drzave 404 " ala smo ih razguzili ". Hoce li to nadomestiti gubljenje drzave i mnoooooogo poginulih ljudi.
Pobednici pisu iatoriju i racuna se samo pobeda (ratna).
Ko je pobedio? Koliko vidim niko jos nije ostvario svoj cilj. Nije tacno da se racuna samo pobeda, doziveo sam blagodeti jugopobede u 2. sv. ratu jeo skolsku uzinu doniranu od Amerike do 17. godine koju smo ipak morali platiti a a gubitnik Svaba dolazio autom da vidi rezultat nase pobede.

Poslednja izmena:
Upad Ukrajinaca u kursku oblast je potpuno ogolio rasulo Rusije. Vojska, koja bi trebala po svojoj prirodi biti najuređenija i najformalnija struktura države je u ogromnom kaosu, kao i obavještajne službe.
Ovdje se ne radi o upadu par desetaka vojnika koji će dan dva praviti nerede i povući se, nego o izuzetno pomno isplaniranoj akciji vrlo velikog broja vojnika, oklopnim vozilima i kompletnom logistikom.
Kako je bilo moguće da to prođe ispod radara ruskoj vojsci i obavještajnim službama?
Ako se Ukrajinci ukopaju - a mogli bi - to samo znači da će gomila Rusa izginuti oslobađajući svoj teritorij. Uz, naravno, rušenje svega što postoji. Nije slučajno da se to desilo baš u trenutku kada su F-16 počeli letjeti ukrajinskim nebom. I s druge strane, oko Belgoroda se također trese, nije isključena slična akcija i tamo.
Lukašenko je poslao ozbiljnu količinu vojske na granicu - ali to je poruka Rusima, a ne Ukrajincima: Ukrajinci sigurno ne bi sjedili skrštenih ruku kao 2022 i gledali kako Ruska vojska osvaja Ukrajinu iz pravca Bjelorusije, nego bi opravdano udarili po Rusima u Bjelorusiji. Lukašenko se ionako pokušava distancirati od Putina, onoliko koliko je zaključio da je pragmatično i moguće. Poruka Putinu je sljedeća: "Nemoj mi tu slati svoju vojsku, vidiš da sve kontroliram."
Rusija po prvi puta od WW2 ima okupiran vlastiti teritorij: to možda jest formalnost, ali precizno govori o strateškoj nesposobnosti Rusije da kao prvo jasno odredi vojne ciljeve ("denacifikacija" i "demilitarizacija" su šuplje riječi i čisti PR), zatim da te strateške ciljeve provede u djelo, i na kraju, pokazuje svu ranjivostni nesposobnost nekoga tko je nuklearna sila.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back