Rat u Ukrajini (34)

Da li uskoro sledi direktan sukob između Rusije i NATO?

• Ukupno glasova
    79
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Zelenski se osvetio: "Primoraćemo Rusiju da sklopi mir"​

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da Rusija mora da bude primorana da sklopi mir jer je predsednik Vladimir Putin želeo sukob i da se rat vraća Rusiji nakon što ga je Moskva donela drugim zemljama.

Ukrajinski lider je u svom noćnom obraćanju, rekao da je veliki prekogranični napad Kijeva na zapadni region Kursk pitanje bezbednosti Ukrajine i da je Kijev zauzeo oblasti odakle je Rusija započela napade, preneo je Rojters.

"Rusija mora biti primorana da sklopi mir pošto Putin želi tako žestoko da se bori", rekao je Zelenski.

On je naveo da su ruske snage od 1. juna napale skoro 2.100 puta severoistočnu oblast Ukrajine Sumi, koja se nalazi preko puta Kurske oblasti.

"Rusija je donela rat drugima, sada im se (rat) vraća kući. Ukrajina je oduvek želela samo mir i mi ćemo sigurno obezbediti mir", rekao je Zelenski.

https://www.b92.net/info/svet/48711/zelenski-se-osvetio-primoracemo-rusiju-da-sklopi-mir/vest

:rotf::rotf::rotf:
Bezveze prica, propaganda, meni deluje kao ocajni potezi, bilo im je potrebno nesto po bilo koju cenu, valjda je logicnije da se brani i pokrene nesto u Donbasu, ali dobro pripremljena akcija sigurno nije moglo bez izvidjanja NATO i pre i za vreme akcije, jednostavno iskoristena praznina u tom delu.

Trebali su Rusi to nekako da predvide obavestajno, mozda ipak jos uvek imaju male vojne resurse u odnosu na duzinu fronta, po meni treba dodatno da podignu vojne resurse, treba dodatni vojni pritisak na Ukrajinu.

Mislim da je ovo sahovski mec - mat na duze staze i da Rusi igraju na tu kartu, polako slamanje Ukrajine, mislim da to mora biti cilj koji mora da se ispuni, jer iako oslobode Donbas i Lugansk i Istok ako ne poraze Ukrajinu onda ce imati uvek vojnu politicku nestabilnost i pretnju od Ukrajine prema ovim terotorijama, zato jednostavno mora da bude cilj vojni poraz Ukrajine, sve ispod bice u buducnosti problema.

Ali, sigurno nije lako vojno poraziti toliku drzavu koja jos dobija vojnu i ekonomsku i drugu pomoc sa Zapada, ovaj rat moze da traje jos dosta dugo ako se ne nadje neko kompromisno resenje koje ce stvarno odgovarati svima.

Bulgaria approves purchase of IRIS-T SLM​

The Bulgarian parliament on 6 August ratified a bill proposed by its defence committee to fund the purchase of the IRIS-T SLM (Surface-Launched Medium-Range) air-defence system for the country's armed forces. The purchase will be carried out under the European Sky Shield Initiative.

:lol:

Bezveze prica, propaganda, meni deluje kao ocajni potezi, bilo im je potrebno nesto po bilo koju cenu, valjda je logicnije da se brani i pokrene nesto u Donbasu, ali dobro pripremljena akcija sigurno nije moglo bez izvidjanja NATO i pre i za vreme akcije, jednostavno iskoristena praznina u tom delu.

Trebali su Rusi to nekako da predvide obavestajno, mozda ipak jos uvek imaju male vojne resurse u odnosu na duzinu fronta, po meni treba dodatno da podignu vojne resurse, treba dodatni vojni pritisak na Ukrajinu.

Mislim da je ovo sahovski mec - mat na duze staze i da Rusi igraju na tu kartu, polako slamanje Ukrajine, mislim da to mora biti cilj koji mora da se ispuni, jer iako oslobode Donbas i Lugansk i Istok ako ne poraze Ukrajinu onda ce imati uvek vojnu politicku nestabilnost i pretnju od Ukrajine prema ovim terotorijama, zato jednostavno mora da bude cilj vojni poraz Ukrajine, sve ispod bice u buducnosti problema.

Ali, sigurno nije lako vojno poraziti toliku drzavu koja jos dobija vojnu i ekonomsku i drugu pomoc sa Zapada, ovaj rat moze da traje jos dosta dugo ako se ne nadje neko kompromisno resenje koje ce stvarno odgovarati svima.
Ukrajina je izgubila rat. Sad igra na zadnju kartu a to je nuklearni incident. Sad ima čime da gađa Zaporošku NC i NC u Kurskoj oblasti. Ruski logični odgovor bi trebao biti preduprediti Ukrajinu poravnavanjem Kijeva. Kijev je previše pošteđivan.
Ali sumnjam da će išta biti od toga. Putin namerno odugovlači, troši ruske resurse da bi Rusija lakše izgubila veliki rat koji je na pomolu.

„У протекла 24 часа, на подручју Мартиновке и Сужанског правца, специјалци Ахмат, заједно са борцима 2. бригаде специјалних снага и снагама за специјалне операције Министарства одбране Русије, уништили су: 1 тенк. . , 7 јединица БТР-БМП, 13 борбених оклопних возила (различитих марки и произвођача), 1 камион, 1 минибус, 9 пикапа и топ Д-30.

Лов је био успешан.

Надам се да су Зеленски и његова банда схватили неуспех свог блицкрига. Наши момци су спремни да неуморно раде како би то постигли и без оброка и одмора. А ови резултати су само од нас. Замислите колико је бандера спаљено у целом сектору Курск?

Никада у целој Специјалној војној операцији нисмо имали толики број уништених непријатеља у једном дану. Срећом, непријатељи не седе у рупама из којих смо морали да их извлачимо једну по једну. одлучили су да убрзају до потпуног уништења. Обор за свиње се наставља док се потпуно не заврши.

Мирис пржене хране је и даље свуда! 😂 "

- Генерал-мајор Апти Алаудинов

Командант специјалних снага Ахмат, заменик начелника Главне војно-политичке управе Оружаних снага Руске Федерације

GUwGuHuW4AAuCoP

Tijela lebde, nema nikakve sjene, boje se ne poklapaju....
Netačno, vidi se sjena ali zato je vaša prevara dokazana. Mislim da je pićun postavio tu nacističku propagandu ali kako nikad niste imali dovoljno mozga niste znali ni to da lažirate ili provalite kao laž.

Evo kako izgleda pravi natpis izlaza iz mjesta:

IMG_20240812_234927_399.jpg

A evo kako je lažiran na vašem snimku:

IMG_20240812_234921_129.jpg

Znači da ste toliko tupavi da više štete nanosite onome što zastupate.

Запорошка нуклеарна електрана, највиша у Европи, коментар Рогозина:

Једна од две расхладне куле Запорошке нуклеарне електране, чији је главни задатак да хлади воду током нормалног рада електране, погођена је са два директна поготка дронова у нападу, што је резултирало пожаром са запаљеним унутрашњим структурама.

– У последицама напада тешко је оштећена расхладна торањ Запорожја НЕ.

– Министарство за ванредне ситуације је 11. августа до 23.30 часова по московском времену угасило главни пожар у расхладном торњу Запорошке нуклеарне електране.

Претњу од урушавања расхладног торња Запорошке нуклеарне електране процениће стручњаци када ситуација буде дозволила.

Овај удар украјинске војске може се окарактерисати као акт нуклеарног тероризма украјинских власти.

ПС: Украјина је рекла да Русија пали гуме.

Svaki Ukr to mora da plati.

Ne znam zašto se ne prezentuje cela rečenica, nego samo prvi deo.
"Bilo kakvi mirovni pregovori s Ukrajinom su nemogući sve dok ona vrši udare na civilno stanovništvo i preti nuklearnim elektranama."

Jesu pregovori nemogući, jer Zeleni Rajh nikad neće prestati sa napadima na civile, ali taj drugi deo rečenice ukazuje da je car i dalje mekan i bolećiv.
Napisi nemocan umesto boleciv.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back