Rat u Ukrajini (34)

Da li uskoro sledi direktan sukob između Rusije i NATO?

• Ukupno glasova
    79
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Хумор у покушају.

Не треба мене убеђивати како ствари стоје, имам повластицу да знам како стоји. И приватно и овде сам оспоравао Шојгуа и окружење пре смене и пре афера. Поенту си, по правилу, испустио. Треба да знамо да ли је или није побегла јер то јесте битна ствар. Вест коју си поставио тврдњу о бегу не износи као чињеницу већ као гласину. Истина а не шпекулације, разумеш.

Не разумеш, али нема везе.
Pomoći će mu neko stariji

Да је крала, крала је, а да ли је успела побећи, видећемо. За сада је прича о бегу само шпекулација. Ако постоји доказ да јесте, требало би такву вест овде поставити.

Александар Дугин је патентирао синтагму "шеста колона" а односи се на лажне патриоте у власти који не раде за интересе земље и народа већ за стране актере или у најбољем случају за себе а на штету земље и народа. Министарство одбране је било пуно оваквих ликова, у основи скоро целокупно најближе Шојгуово окружење.

Како је то могуће? Неолиберални економски модел, суштински инсталиран од запада раних 90-их који генерише корупцију и криминал. Друго. Импресиван резултат у војним акцијама на Криму и у Сирији који је поново уздигао славу руске војске а челне људе Министарства учинио непикосновеним, далеко од радара јавности, па су биле могуће овакве гигантске проневере.

Рат оваквих размера се пројављује као изузетно снажан катализатор друштвених процеса, кадровске диференцијације, па су за час отпали олигарси којима Русија није отаџбина него само пуки извор енормних прихода. Као на пример оном разбојнику Абрамовичу. Сада смо сведоци разоткривања "6. колоне" (најизраженије у министарству одбране) и стварања нове друштвене елите која у ходу мења руско друштво и државу.

Тај процес иде упоредо са ратним дејствима и дубоко сам уверен да без рата не би био ни могућ. То је срећа у несрећи за целокупно друштво Руске Федерације, а показаће се и некадашње Украјине.
e sada vidiš koliko je zapad bio glup.

Pozdrav iz Jekaterinburga

GRU3AddWgAALqUh
Mutna je slika, nisam siguran da je to Abrams

:ceka:

Jednostavnije, takav je to narod.

Ти си још гори од Пиција који тврди да је таква "држава и војска". И моја мајка је из Баната и никада није пристајала на генерализацију, односно на демонизацију читавих народа. То што си сад урадио је на трагу нацизма.

Не, то није такав народ, то је последица канцерогеног неолибералног економског модела. Олигархизација економских односа као од Американаца наметнитих носилаца "транзиције" односно приватизације је легализовао пљачку невиђених размера, а криминал учинио препоручљивим обликом друштвеног понашања.

Тако ни приближно није било у царској, односно совјетској Русији.

Нисам од тебе очекивао хватање за словну грешку. Ја сам у раној младости био и уредник и новинар и лектор и коректор у факултеском листу, па ми сада, са годинама, промакну словне грешке. Како би онда коментарисао елементарно неписмене саговорнике на форуму, а то се учи у основној школи?

Verovatno se radi o pokusaju nipodastavanja, jer mi godinama koristimo slican izraz za njih koji ih ocigledno vredja, strucna kovanica hiperuvazene Jaguarke ©®™

ali nas izraz rusosiiti oznacava stvarnu koaliciju Rusa i Siita. Nije izmisljen, niti je uvreda, to je nesto sto postoji de facto i de jure.

Uopste nema veze sa slovnim greskama, nego da vidim dal je bas to pokusavao da kaze.

da ne idem dalje...samo da primjetim badinterova komisija je izrazito navela da se SFRJ raspala a da republičke granice postaju državne i stoga se na osnovu toga priznale republike kao države...sljedom toga kosovo je bio sastavni dio države srbije koja je sporazumno ušla u savez sa državom crnom gorom...amen.

Изиграли су Устав СФРЈ и уставе република које су се противустано и насилно отцепиле, изиграли су Косово као део Србије.

zahvaljujući trgovini sa prijateljskim zemljama Rusija uspela da nadoknadi izgubljeni prihod i dodatno zaradi najmanje 287,5 milijardi dolara

Mala je to zarada..

Rusija je 2022. u prva dva mjeseca rata na Ukrajinu ispalila više od 1300 projektila, što ju je koštalo 7.5 milijardi dolara..
Krstarica Moskva je bila vrijedna blizu milijarde dolara.

Koliko ono traje trodnevna specijalna vojna operacija?

Košta to Ruse novaca i novaca..

Mala je to zarada..

Rusija je 2022. u prva dva mjeseca rata na Ukrajinu ispalila više od 1300 projektila, što ju je koštalo 7.5 milijardi dolara..
Krstarica Moskva je bila vrijedna blizu milijarde dolara.

Koliko ono traje trodnevna specijalna vojna operacija?

Košta to Ruse novaca i novaca..

Ajmo polako. Nije zarada 287,5 milijardi dolara
Zarada je za 287,5 milijardi dolara veća od zarade pre uvođenja 14 talasa sankcija.
Polako pišem da imaš vremena da shvatiš da se ne radi o zaradi od 287,5 milijardi dolara
Dakle polako - ako je zarada pre uvođenja sankcija bila 1000 milijardi dolara, posle uvođenja sankcije je porasla na 1287,5 milijardi dolara.
1000+287,5=1287,5

tenor.gif

Poslednja izmena od moderatora:
Ajmo polako. Nije zarada 287,5 milijardi dolara
Zarada je za 287,5 milijardi dolara veća od zarade pre uvođenja 14 talasa sankcija.
Polako pišem da imaš vremena da shvatiš da se ne radi o zaradi od 287,5 milijardi dolara
Dakle polako - ako je zarada pre uvođenja sankcija bila 1000 milijardi dolara, posle uvođenja sankcije je porasla na 1287,5 milijardi dolara.
1000+287,5=1287,5

tenor.gif
Zarada kada rat kojemu se ne nadzire kraj proguta novca potreban za normalno život dvije generacije Rusa.
Minimalno..

Poslednja izmena od moderatora:
❕ Велико упориште украјинских оружаних снага на источној периферији села Киров заузеле су јуришне јединице одреда „Ветерани“ групе трупа „Центар“, користећи подземни тунел

Руско Министарство одбране саопштава да су војници одреда тајно очистили и користили тунел дужине више од 3 км дуж канала Северски Донец и отишли иза позадине добро утврђеног упоришта са дуготрајним ватреним тачкама и подземним склоништима. Војно особље је кроз тунел успоставило снабдевање јуришника муницијом, оружјем и храном.

Користећи фактор изненађења, војна лица јединице су градила свој успех и потпуно заузела упориште, приморавајући непријатеља да се преда или напусти своје положаје и повуче.

Одред „Ветерани“ је већ користио ову тактику током битке за Авдијевку. Тада је коришћен и тунел и наше снаге су очистиле моћно утврђење „Царев лов”.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back