Rat u Ukrajini (34)

Da li uskoro sledi direktan sukob između Rusije i NATO?

• Ukupno glasova
    79
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Novi komandant je pobegao? "Kukavica"

Novi komandant združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Andrej Gnatov je pobegao iz Mariupolja 2022. pod maskom izbeglice, izjavio je Vladimir Rogov, zvaničnik iz Zaporoške oblasti.
"U proleće 2022. godine u Mariupolju su počinjeni ratni zločini po naređenju Gnatova. Ovo je živopisan primer ukrajinskog ratnika - nacističkog militanta, a naravno i kukavice. Pre dve godine, pod maskom izbeglice. gotovo u ženskoj odeći, pobegao je iz Mariupolja, ostavivši svoje vojnike", rekao je Rogov, a prenose ruski portali.

Istorija se ponavlja 😘

S druge strane, ruski parlamentarni zastupnici traže javno bičevanje na Crvenom trgu. 20 udaraca za svakog tko nešto loše kaže o SVO.

Траже. Да ли ће да добију, шта мислиш? Онај облик кажњавања који помињеш. Мада нешто мислим да би га требало реактивирати и прописати кривична и прекршајна дела која се том врстом преваспитања кажњавају. Видим да је такав метод врло успешно примењиван код хоxoла па рекох ако таквих случајева има у Русији, зашто да не? А и сад је у примени код многих који се супростављају регрутацији и мобилизацији за овај Дркаџијин и Сероњин рат.

„Мета за Путина“: Велика Британија упутила Француској молбу у вези са Украјином

09:40 26.06.2024 (Освежено: 09:42 26.06.2024)

Велика Британија током приватних разговора убеђује Француску да не погоршава ситуацију у Украјини у контексту изјава о могућем слању трупа, изјавио је министар спољних послова Велике Британије Дејвид Камерон у разговору са пранкерима Вованом и Лексусом.
Руски пранкери су се представили Камерону као бивши председник Украјине Петро Порошенко.
Коментаришући речи француског председника Емануела Макрона о могућности слања трупа у Украјину, Камерон је рекао да „поздравља то што су Француски променили своје гледиште, али није сигуран да је то исправан приступ“.

„Мислим да је проблем у томе што, уколико се стране трупе уведу у Украјину, за (председника Русије Владимира) Путина ће се појавити нова мета. Тада се појављује питање: како треба реаговати ако се изведе напад на њих? Много ми се допада француски ентузијазам, али нисам сигуран да ће они одабрати прави, конкретан одговор“, рекао је Камерон.
Како је додао, постоји много других ствари које би Француска могла да уради. Камерон је као пример навео испоруке ракета „сторм шедоу“.

„Али не намеравамо да се свађамо са њима због тога. Не желимо да се препиремо са њима. Једноставно покушавамо приватно да им кажемо: хајде да размислимо о томе шта можемо да урадимо што ће заиста помоћи Украјини, али неће довести до ескалације“, истакао је британски министар.

Украјина неће добити позив у НАТО​

Камерон је током разговора са пранкерима такође саопштио да Украјина неће добити позив у НАТО на самиту у јулу, јер су САД против тога.

„Мислим да неће бити позива, јер га Америка неће подржати. Ја подржавам чланство Украјине у НАТО, увек сам то чинио и сигуран сам да ће се то десити, али овај пут (на самиту у јулу) нећемо успети да издејствујемо тај позив. Зато мислим да је важно да не дискутујемо око тога", рекао је Камерон.
Како је додао, он је убеђивао Доналда Трампа да дозволи републиканцима да гласа за слање војне помоћи Украјини. Камерон није схватио какав став има Трамп, али сматра да ће он „хтети да подржи победничку страну“.
Британски министар је истакао да је Лондон „најревноснији савезник Украјине“ и помоћ земљи неће бити обустављена ни када на власт дође нова лабуристичка влада. Међутим, много тога зависи од САД које нису довољно укључене, као и Немачка, закључио је он.
Претходно је директор за европске послове Савета за националну безбедност САД Мајкл Карпентер рекао да Украјина неће добити позив у НАТО на предстојећем самиту Алијансе, али ће за Кијев бити изграђен „институционални мост“ ка том циљу.

Марк Руте нови генерални секретар НАТО

10:33 26.06.2024 (Освежено: 10:38 26.06.2024)
Холандски премијер Марк Руте  - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2024

Марк Руте, одлазећи холандски премијер, нови је генерални секретар НАТО-а, саопштила је Алијанса.
Мандат одлазећег генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенебрга требало је да се оконча у окотобру 2022. али је продужен за још једну годину.
У јулу је Алијанса поново продужила за годину дана његов мандат до октобра 2024.
Столтенберг је поздравио именовање Рутеа на нову дужност, рекавши да оставља Алијансу „у добрим рукама“.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:mrgreen:

Negativna selekcija je doživela kulminaciju, u istom trenutku na vlasti u NATO državama imamo:

- senilnog Bajdena
- retardiranu Analenu
- bezličnog Šolca
- psihijatrijski slučaj po imenu Makron
- nenormalnu + retardiranu Kaju Kalas
- izgubljenog Sunaka
- do koske korumpiranu Ursulu
- rasistu Borelja
- gomilu bezlične mase koja se razlikuje samo po imenu: Rute, Habek, Stamer...

Negativna selekcija je doživela kulminaciju, u istom trenutku na vlasti u NATO državama imamo:

- senilnog Bajdena
- retardiranu Analenu
- bezličnog Šolca
- psihijatrijski slučaj po imenu Makron
- nenormalnu + retardiranu Kaju Kalas
- izgubljenog Sunaka
- do koske korumpiranu Ursulu
- rasistu Borelja
- gomilu bezlične mase koja se razlikuje samo po imenu: Rute, Habek, Stamer...
U isto vrijeme Putun jaše gol do pasa divljeg medvjeda.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back