Rat u Ukrajini (34)

Da li uskoro sledi direktan sukob između Rusije i NATO?

• Ukupno glasova
    79
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Пухов Р.Н. От «специальной» к «военной» // Россия в глобальной политике. 2024. Т. 22. № 2. С. 21–36.

https://globalaffairs.ru/articles/ot-speczialnoj-k-voennoj/

реална анализа са руске стране, без глупости и навијања
Procitao sam sta si postavio i jos nekoliko njegovih analiza o sukobima u Siriji i Gruziji, posmatra dogadjaje kao vojni strucnjak nevezano za licnosti i ideologiju, dobar je ne spada u analiste kako ja mnoge danasnje analiticare zovem.

Naravno. Dok nisu napali Ukrajinu nitko nije razmisljao o parcanju Rusije.

Sada kada su se Rusi pokazali svoje krvozedene, imperijalisticke ambicije prema svojim susjedima NATO-u ne preostaje nista drugo no da Rusiju baci na koljena i da po mogucnosti neutralizira rusku opasnost za dugo vremena.

Parcanje Rusije po uzoru na Njemacku poslije WW2 je naravno jedna opcija.
Nije tačno ovo što si napisao!!!
Leh Valensa je predlagao da se pitanje Rusije reši "oslobađanjem" njenih 60 naroda.Januš Bugajski je pozvao vlade SAD i EU da kao svoj vojno politički cilj definišu "Rusku deimperalizaciju" pojavom novih država i međuregionalnih federacija(Rusija ima 83 republike i regiona) .U EU parlamentu je 31.januara 2023-će godine održana konferencija o "deimperalizaciji i dekolonizaciji" Rusije a učestvovali su predstavnici kandidata za nove države: Sibirije,Čerkesije,Ičkerije,Laponije,Kolanije,Baškirije.

ajde objasni mi logiku da ameri idu po svetu i otcepljuju tako sta im se cefne, plus da sole pamet rusima da oni ne mogu da se pripoje rusiji, moraju da budu ukrajina? za mene je to tvoje van pameti,
jerbo:
ameri to nemaju pravo, a rusi imaju

zapad crta drugima nove granice, a brani rusima sami sebi, jel shvatas ti to? to je BEZAKONJE

da je nama albanija otela kosovo i pripojila ga sebi,. ali nije nego nafo agresor, isti onaj koji brani rusima da se vrate svojoj matici demokratskjim referendumom - to je bezakonje agresorskog zapada, i nafoa, koji se ima ukinuti

cek samo tramp da dodje na vlast, pa ces videti sta sam mislio
bio je tramp na vlasti pa se nista nije promenilo
a sta je to amerika otcepila po svetu??

Procitao sam sta si postavio i jos nekoliko njegovih analiza o sukobima u Siriji i Gruziji, posmatra dogadjaje kao vojni strucnjak nevezano za licnosti i ideologiju, dobar je ne spada u analiste kako ja mnoge danasnje analiticare zovem.

Војни аналитичар као ти и овај Личанијанац. До мојега.

Прича о заузимању Кијева а близу њега је било 20.000 војника. Јесте ли ви нормални? Схватате ли колика је то будалаштина макар сада када је неупоредиво више војске требало за, рецимо, Бахмут? Само погинулих Руса је било толико колико их је укупно било код Кијева.

Poslednja izmena:
Znači nije loš prijevod, ipak misli da sve Ukrajince treba pobiti
Na stranu sada to što to Podoljak nije rekao
Rekao je,i dobio je adekvatni odgovor.

Все абсолютно очевидно. У межах свого азійського вояжу з двох зупинок «суб’єкт Путін» після Північної Кореї вирушив до В’єтнаму. Нескладно помітити, що він об’їжджає… вчорашніх сателітів СРСР. І це все відбувається в межах спроби відновити в повному обсязі стратегічний антидемократичний агресивний альянс.

Ще простіше визначити конкретну мету – росія потребує військово-технічної допомоги та гарматного м’яса. Багато снарядів і багато інших інструментів агресії. І багато конкретної ескалації…

Для нас це визначає ще одну відповідь на запитання, за що воює Україна. Ми воюємо зокрема за повноцінну незалежність, за остаточний вихід з орбіти російсько-радянської імперії. Щоб наступного разу, коли кремлівський Godfather встрягне в невдалу колоніальну війну, він не міг вимагати від України заплатити данину людьми та зброєю…

https://t.me/M_Podolyak/256

GuzoljUbe ruska 83. brigada plaća danak u krvi

Prc, DomoljUpče

:ceka:

Screenshot_20240629_110925_com.android.chrome_edit_8395025210217968.jpg

Screenshot_20240629_110927_com.android.chrome_edit_8395037216058591.jpg

Screenshot_20240629_110932_com.android.chrome_edit_8395044018325777.jpg

Screenshot_20240629_110947_com.android.chrome_edit_8395057680343483.jpg

RAT U UKRAJINI Pet osoba ubijeno u ukrajinskom napadu na Kursku oblast, Rusi odmah odgovorili

Danas je 857. dan rata u Ukrajini. Borbe se nastavljaju, a juče su u ruskom raketnom napadu na Dnjepar očetećena četiri sprata jedne zgrade i povređeno je nekoliko osoba, saopštili su lokalni zvaničnici. Takođe, tužilaštvo Donjecke oblasti je navelo da su četiri civila poginula kada je ruska vojska bacila vazdušne bombe na selo u toj oblasti. U međuvremenu je ukrajinski premijer Denis Šmithal saopštio da kabinet ministara nastavlja rad na zapleni imobilisane ruske imovine i imovine ruskih oligarha koji podržavaju rusku invaziju.

Ključni događaji

- U ruskom granatiranju Donjecke oblasti poginula četiri civila
- Zelenski se sastao sa predsednicom Slovenije Natašom Pirc Musar
- Finska najavila slanje oružja Ukrajini u vrednosti od 159 miliona evra
- IAEA: Uništena stanica za praćenje radijacije u blizini NE Zaporožje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back