Casual Observer
Stara legenda
- Poruka
- 88.970
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pizzijev patent.Ne znam šta je ovde čudno. Ubaciš brate haubicu u helikopter i onda pucaš iz haubice dok helikopter leti. Tako ima veći domet.![]()
Šmrc, šmrc.
Ciju, ciju, ovo je Ukro aerodrom, ciju, ugašen požar posle 4 dana, ciju, ciju, šmrc!Ciju, ciju miševi..brzo po copium
Ukrajinski dronovi uspješno su napali rusku zračnu bazu Morozovsk tijekom noći, pogodivši skladište za održavanje u kojoj se nalazi par Su-34 ruskih zračnih snaga. Ruska flota Su-34 uvelike je odgovorna za napade jedriličarskim bombama na prvoj crti.
![]()
Hvala, sta drugo ocekivati od KGB ekonomije.Vrlo cu kratko i ne garantujem da sam sve zapamtio ali svodi se na to da je Putin odlukama naterao Gazprom da potpise sa Kinezima megalomanske gasne projekte za koje Rusija iz planiranih gasnih busotina nema dovoljno kapaciteta. Onda je, kada su to shvatili, odlucili da popreko prave pomocni gasovod da iz evropskih busotina voze gas ka Kini, ali ni time nema dovoljno za ono sto su potpisali.
Na sve to Kinezima ne pada na pamet da investiraju u te gasovode jer im to ne treba u tim kolicinama, tako da Gazprom mora to sve sam da gradi.
A na sve to, cena je bedna.
Time je Gazprom uleteo u ogromne dugove, a tek ce da uleti, i na sve to NEMAJU KAPACITET GASA KOJI SU POTPISALI DA CE ISPORUCITI KINI.
U tom smislu je Gazprom sheban, a ne zbog Evrope. Doduse, kazu u videu da je Putin/RUsija uskratila gas Evropi, a ne da su oni odlucili da ga ne uzimaju, time sto je ucenjivao Evropu gasom.
Ovo je otprilike to. Jos su pomenuli da je sa naftom druga prica, i da (ako se dobro secam) tu stvari stoje mnogo bolje po Rusiju.
Znaci gasni ugovor sa Kinezima je to sto je upropastilo Gazprom, a odluke je izgleda donosio Putin, u svakom slucaju ovu odluku da se pravi dodatni popreki gasovod Evropa-Sibir da se ispostuje potpusani kapacitet.
Ispada da je apsolutni dobitnik sukoba Rusija-Zapad - KINA! Dok se ovi kolju oni rade i razvijaju se, ovi trose na rat i oruzje Kina ne, dobice jeftin gas iz Rusije, a ako ne dobice verovatno ili nadoknadu/penale ili ce im zapleniti nesto, kao sto obicno rade.
Ogradjujem se, ovo je receno u videu, pisem po secanju. Slobodno neka koriguje ko je preslusao ako sam nesto pogresno shvatio.
JNA je imala Sherman samohotke bez kupole kao i ove na slici i bez tende nad glavom,Nisu tenkovi? Koja bi to bila samohodna haubica, tj od onih što ih je imala JNA.
Ovo najdefinitivnije nisu Šermani.JNA je imala Sherman samohotke bez kupole kao i ove na slici i bez tende nad glavom,
+Ovo najdefinitivnije nisu Šermani.
Nisam rekao da su Shermani nego ako su otvreni i bez kupole kao oni na slici onda su samohotke a ne tenkovi. Uzgred sam spomenuo da je JNA imala samohotke.Ovo najdefinitivnije nisu Šermani.
Prednost Rusa je što kod njih ne može doći do promene režima i narativa dok na zapadu lako može. Ovim trenutno izabranim političarima na zapadu je ispod časti da obustave podršku Ukrajini i sklope mir ali ako bi došlo do promena u SAD, Francuskoj i Nemačkoj na sledećim izborima za šta su velike šanse okončanje rata i neki mirovni sporazum u korist Rusije su sasvim mogući.
Vrlo cu kratko i ne garantujem da sam sve zapamtio ali svodi se na to da je Putin odlukama naterao Gazprom da potpise sa Kinezima megalomanske gasne projekte za koje Rusija iz planiranih gasnih busotina nema dovoljno kapaciteta. Onda je, kada su to shvatili, odlucili da popreko prave pomocni gasovod da iz evropskih busotina voze gas ka Kini, ali ni time nema dovoljno za ono sto su potpisali.
Na sve to Kinezima ne pada na pamet da investiraju u te gasovode jer im to ne treba u tim kolicinama, tako da Gazprom mora to sve sam da gradi.
A na sve to, cena je bedna.
Time je Gazprom uleteo u ogromne dugove, a tek ce da uleti, i na sve to NEMAJU KAPACITET GASA KOJI SU POTPISALI DA CE ISPORUCITI KINI.
U tom smislu je Gazprom sheban, a ne zbog Evrope. Doduse, kazu u videu da je Putin/RUsija uskratila gas Evropi, a ne da su oni odlucili da ga ne uzimaju, time sto je ucenjivao Evropu gasom.
Ovo je otprilike to. Jos su pomenuli da je sa naftom druga prica, i da (ako se dobro secam) tu stvari stoje mnogo bolje po Rusiju.
Znaci gasni ugovor sa Kinezima je to sto je upropastilo Gazprom, a odluke je izgleda donosio Putin, u svakom slucaju ovu odluku da se pravi dodatni popreki gasovod Evropa-Sibir da se ispostuje potpusani kapacitet.
Ispada da je apsolutni dobitnik sukoba Rusija-Zapad - KINA! Dok se ovi kolju oni rade i razvijaju se, ovi trose na rat i oruzje Kina ne, dobice jeftin gas iz Rusije, a ako ne dobice verovatno ili nadoknadu/penale ili ce im zapleniti nesto, kao sto obicno rade.
Ogradjujem se, ovo je receno u videu, pisem po secanju. Slobodno neka koriguje ko je preslusao ako sam nesto pogresno shvatio.
Trenutno gledam sposobnost grandiozne ruske vojske koja nije u stanju zauzeti mjesto veličine Tutina, 5 km od ruske granice.
ово сам чуо од једног Руса на телеграму
више у смислу да су Укри најочуванији дио Руса у традицијама и прошлости
код остали је то Советизам избрисао
и зато распадом СССР Руси су били скроз изгубљени
Hvala, sta drugo ocekivati od KGB ekonomije.
Moram priznati da me iznenadjuju neuspesi i sporost ruske vojske, prošlo je više od dve godine rata, a oni su osvojili Marijupolj i Bahmut, Avdejevku... sad udaraju na neke selendre i ratuju oko podruma nekih i tako mesecima. Bukvalno proruski sajtovi opisuju kako napadaju neke podzemne cevi u nekoj rupčagi bezvrednoj, ja ih stalno čitam pa znam šta se dešava.
Bahmut je inače gradić veličine Obrenovca i za to su se tukli godinu dana. Jad i beda, kako će da osvoje ostatak Ukrajine? Možemo da pričamo šta hoćemo ali ovaj rat se vuče, vuče, a vreme (nažalost) ne radi za Ruse...
JNA je imala Sherman samohotke bez kupole kao i ove na slici i bez tende nad glavom,
na prvi pogled ovo tvoje zvuci logicno, ali ne mozemo da se pravimo da smo do danas sve prespavali - zasto se sve ovo desava? sta je ostvareno do sada?Prednost Rusa je što kod njih ne može doći do promene režima i narativa dok na zapadu lako može. Ovim trenutno izabranim političarima na zapadu je ispod časti da obustave podršku Ukrajini i sklope mir ali ako bi došlo do promena u SAD, Francuskoj i Nemačkoj na sledećim izborima za šta su velike šanse okončanje rata i neki mirovni sporazum u korist Rusije su sasvim mogući.
Kakve to ima veze sa tvojim svetim Putinom?Realna ekonomija vs Virtuelna.
13 brodova se zavrsava u isto vreme, 2 nosaca , razaraci, fregate, krstarice. Skoro cela borbena grupa. Ovo je samo jedno brodogradiliste, od mnogih… a amerikanci ne mogu 1 nosac da osposobe, da ne pricam da je jedan pogodjen papucom u pramac…
NAFO prdnuo u cabar
Kakve to ima veze sa tvojim svetim Putinom?
Tacno je da su se Ukrajinci spremali da vojno povrate SVOJE medjunarodno priznate teritorije, zar to nije normalno?Za rat kao i za ljubav uvek je potrebno dvoje.
Razlozi zašto je Rusija počela rat su jasni svakom ko ima IQ veći od broja cipela, izvinjavam ti se ako ne spadaš u taj klub
U prethodnom komentaru sam pomenuo da je Ukrajina reorganizovala i spremila vojsku za vojno rešavanje pitanja LNR i DNR a zatim i Krima.
Rusija je bila svesna šta Ukrajina planira i odlučila je da udari prva.
Imaš gomilu eksplicitnih i implicitnih priznanja da je plan Ukrajine bio upravo to, procene su bile da se Rusija neće direktno umešati, procene su bile pogrešne i to je kraj priče o početku rata.
Nije te bar malo sramota kada napises da Ruska Imperija nije nikoga ugnjetavala i eksploatisala?ma zapad arlauce posebno englezi jer je njihova imperija zasnovana na eksploataciji i genocidu, bila je kolonijalne prirode, a ruska je bila bozanskih atributa, i sada znaju da bi svet ceo mogao da vidi sta je prava imperija ako bi se ruska restaurirala, samo zato kevcu i reze
ruska imperija nije nikog ugnjetavala i genocidisala kao zapadne, i pravo je da je rusi sada obnove, sta kome smeta? smeta samo englezima i ovima koji su ubijali ne samo po aziji, vec i po africi, zato kevcu reze i arlaucu na rusku imperiju, a njihove? treba da placaju odstetu sto su njihove zle imperije nacinile po svetu nevinim narodima i kontinentima, ili ce platiti, ili neka im naplati sada ruska imperija satrvenjem, ma samo neka ih obrise sa karte sveta, kome ce nedostajati?... cek samo da vagner, sada africke trupe obuce obojene, sve ce doci na naplatu... pa nijie zapad ni zapadna eu bogom dana, ima da vlada niger u evropi, samo strpljenja, nemaju oni pojma sa kim su se uhvatili u kostac
sve imperije, carstva i drzave imaju svoje konflikte sa susedima, pa istorija ti je istorija ratovanja, ali moramo da napravimo razliku izmedju rasistickog genocidisanja azije, indije i kine ili afrike, koji su vodjeni da se porobe druge rase u ne tako davnoj istoriji, od mase ratova koji su vodjeni zbog raznih drugih nesuglasica ili upadica, teritorijalnog zaokruzivanja itdNije te bar malo sramota kada napises da Ruska Imperija nije nikoga ugnjetavala i eksploatisala?
Nije to njihovo.Izigrali su darodavca.Tacno je da su se Ukrajinci spremali da vojno povrate SVOJE medjunarodno priznate teritorije, zar to nije normalno?