Rat u Ukrajini (33)

Šta očekujete na frontu nakon smene Šojgua i započetih vojnih operacija oko Harkova?


  • Ukupno glasova
    70
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:worth: :worth: :worth: :worth: :worth: :worth:
Earlier in the week at a Juneteenth party, they rolled him out on the White House lawn like a cigar-store Indian:super: where he stood utterly frozen while all around him boogalooed and clapped to the music of jubilee.


https://www.zerohedge.com/political/sick-grotesque-game-pretend-being-played-around-joe-biden
Do you think that folks are starting to notice? Even many mind-fucked Democrat Party regulars:lol: who have been just fine with the controlled demolition of our country:thumbdown: under this human door-stop of a president are murmuring ominously that the scam has become too obvious:ok:.
Мумија. Вјерујем да би му и стари Египћани позавидјели. Можда је нека кабала/вуду употребљен; као голем, зоНби...? :namcor:
 

Балкански коридор: Зашто је за НАТО важно такозвано Косово и луке у Албанији

21:05 16.06.2024 (Освежено: 21:24 16.06.2024)

Бранкица Ристић

Идеја да се искористи такозвани „балкански коридор“ у чијој сржи је Албанија и Косово као пут који би имао значајну улогу у евентуалном рату са Русијом није нова а НАТО пакт чини све да пре свега оспособи, и у наоружању и у људству, посебно ове две територије за ту њихову мисију, оцењује пуковник Љубинко Ђурковић.
НАТО припрема више копнених коридора за слање америчких трупа на прве линије фронта у случају великог европског рата са Русијом, а у том случају искрцавали би се у пет лука од којих је једна на Балкану, објавио је недавно лондонски „Телеграф“.
Приштинска „Коха“ пак тврди да се и од Косова захтева да буде спремно да се придружи Западу на антируском фронту.

Идеја на којој се ради десетак година​

Шта то може да понуди Алијанси самопроглашено Косово и зашто јој је важан балкански коридор?
Љубомир Ђурковић, пуковник у пензији и командант одбране на Кошарама током НАТО агресије на СР Југославију, није изненађен овим планом јер, како каже, већ годинама говори да ће балканске земље бити употребљене као помоћни правац напада од стране Запада за коначни обрачун са Русијом.

„Балканске земље ће давати коридоре за транспорт логистичке опреме, наоружања и војника као и мобилизацију до 150.000 људи са балканског простора - из Црне Горе, БиХ, Грчке, Албаније, такозваног Косова и Бугарска,“ сматра Ђурковић.
Наш саговорник објашњава да би такозвани балкански коридор полазио из Албаније, из луке Драч, где су Американци успоставили и још увек дограђују поморску базу.
„Нормално, копнена веза је направљена путем Приштина- Драч тако да то олакшава транспорт трупа и опреме које би се употребиле евентуално за коначно супротстављање, односно, за напад на Русију. Други правац који је могућ и за који се бојим да ће бити остварљив јесте поморска база лука Бар која би се надовезала на аутопут који иде ка Београду,“ истиче Ђурковић.
Наш саговорник упозорава да овакве најаве нису нимало за потцењивање и да треба бити веома обазрив јер Америка, односно, НАТО пакт већ десетак година креира план да истински крене на Русију.

НАТО рачуна на Албанију и Косово​

„Намера НАТО пакта је јасна – онеспособљавање Русије као велесиле и поход на њене енергенте којих посебно има у сибирском басену,“ оцена је Ђурковића.
Према његовим речима, све што се последњих неколико година дешава и у Албанији и на Косову и Метохији уз учешће НАТО пакта се ради у сврху остварења овог плана.

„То је препознатљив разлог јер се све припрема по такту НАТО пакта, како у бројчаном смислу тако и у кадровском оспособљавању и обуци која се обавља углавном у Турској и Хрватској као и кроз довођење инструктора који у целини обучавају косовске снаге, снабдевају их опремом и наоружањем. Појачавају и своје контингенте. Реч је фактички о НАТО снагама које су и у оквиру Кфора“, каже он.
Ђурковић такође истиче да се сличне ако не и озбиљније припреме обављају у Албанији где су до сада две базе већ увелико обновљене: једна у луци Драч и друга, ваздухопловна база Кучова коју је Албанија ставила такође у службу НАТО.
НАТО ваздухопловна база Кочова званично је отворена у марту ове године, а како је тада речено, база служи Алијанси за оперативне и тактичке намене. Реконструкција те базе почела је у јануару 2022.године.
 

Русија: Режим Зеленског неспособан на преговоре

07:48 17.06.2024
Василиј Небензја - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2024

© AP Photo / Yuki Iwamura

Режим Владимира Зеленског није способан да преговара, Москва је у то уверена, изјавио је стални представник Русије при УН Василиј Небензја у интервјуу за Спутњик.
„Више пута смо потврђивали спремност на дијалог и то нису само изјаве декларативне природе. У априлу 2022. године су наши преговарачи парафирали договоре из Истанбула. Потписао их је и шеф украјинске делегације“, подсетио је Небензја.
Према његовим речима, англосаксонским „спонзорима“ Кијева очигледно није био потребан тако оперативан приступ решењу и учинили су све да то спрече.
„Сви су видели интервју са лидером фракције 'Слуга народа' у Врховној ради Давидом Арахамијом, који је предводио украјинску делегацију у Истанбулу. Он је директно рекао да је све спремно, али је Борис Џонсон, бивши премијер Велике Британије, дошао и рекао да морамо да наставимо да се боримо. Позната је прича о његовом путовању у Украјину. Мислим да нема потребе да је понављамо“, рекао је представник Русије.

Једини логичан закључак који смо донели је да режим Зеленског није способан да преговара, нагласио је он.
Небензја је такође приметио да је Зеленски још у октобру 2022. године потписао указ о забрани преговора са руским руководством.

„Поставља се реторичко питање – да ли је могуће договорити се без дијалога? Такво очигледно одсуство логике је 'визит карта' целокупне спољне политике Кијева“, додао је.
Стални представник Русије при УН поменуо је и питање руске имовине, рекавши да ће Москва употребити све доступне алате да заштити своја права ако западне земље одлуче да јој конфискују имовину.
Непријатељске земље од фебруара 2022. године уводе Русији санкције, у оквиру којих је била замрзнута како суверена имовина, тако и средства приватних инвеститора.
Замрзнуто је око 300 милијарди долара девизних резерви. Готово одмах су почели разговори страних земаља о заплени ове имовине у различите циљеве. У октобру 2022. године лидери Европске уније наложили су Европској комисији да припреми предлоге за коришћење замрзнуте имовине у циљу финансирања Украјине.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков саопштио је да, у случају заплене руске имовине која је замрзнута на Западу, Руска Федерација ће бранити своје интересе, укључујући и на судовима.
 
Promena režima na zapadu ne donosi ništa, jer taj režim ništa i ne odlučuje.

Trampa su, kao predsednika SAD, lagali i varali njegovi podređeni, čime su se posle hvalili. Ova boranija po EU čita pripremljene izjave i potpisuje šta im se kaže.
Скоро цео мандат је провео у дефанзиви, бранећи се од несувислих али систематских напада.
Надам се да је извукао поуке и да ће да подели стотине хиљада отказа у "администрацији", разгради "хоботницу" и доведе искључиво професионалце, којих има много, али нису могли ни да писну, а да не буду проскрибовани и разапети, само зато што су хтели да раде свој посао.
Под условом да не успеју да га убију.
Али, овога пута мора стриктно да води рачуна о постављању оних који ће да га наследе у америчкој хијерархији наслеђивања председничких овлашћења, тако да и после Трампа буде неки Трамп. Не могу све да их побију и дискредитују, то би био дефинитивно грађански рат.
 
"Пала мува на медведа". С друге стране, древноукрајинска страна скоро потпуно зависи од Еуропске уније у снабдевању електричном и другом енергијом и са новим ударима зависиће још више, привреда и пољопривреда су у колапсу, финансирање одржавања државе је у потпуности спољно, јер нема привреде која би могла да алиментира буџет, а о снабдевању војном опремом и да не говоримо. Укратко, територија која се одржава у животу на апаратима, а нека макар мало другачија политика на Дивљем Западу може и да ограничи или суспендује и то вештачко одржавање у животу. Чак и да све остане исто, то само може да продужи рат. Остаје им теророризам и релативно га успешно користе, али то не може да измени неизбежно.
 
Kada bi ti znao za nekoliko velikih KGB ekonomskih projekata u proslosti video bi da je opaska na mestu, npr. promena toka velikih sibirskih reka da navodnjavaju polja pamuka u Centralnoj Aziji, ideja napustena tek u vreme Gorbacova.

"Опаска"?! То је на српском кад нешто опашеш, рецимо око појаса. Ако си мислио на реч примедба онда је то друго питање. Јеси ли ти српски аутошовоиниста или усташки?
То онима који су одрасли у западним крајевима никада не бих пребацио али теби хоћу јер су те учитељи наставници и професори другачије учили а ти подлегао нечем неприхватљивом - промени матерњег језика.

Рекох и не порекох.
 
"Опаска"?! То је на српском кад нешто опашеш, рецимо око појаса. Ако си мислио на реч примедба онда је то друго питање. Јеси ли ти српски аутошовоиниста или усташки?
То онима који су одрасли у западним крајевима никада не бих пребацио али теби хоћу јер су те учитељи наставници и професори другачије учили а ти подлегао нечем неприхватљивом - промени матерњег језика.

Рекох и не порекох.
Kao sto ne poznajes istoriju tako ne poznajes srpski jezik. opaziti, opaska. Pronadji kada je ziveo Dzingis a kada su Rusi ukinuli Srednjeazijske kanate i porobili kavkaske narode, sirili se na istok u istom razdoblju kad i Amerikanci na zapad.
 

Putine, ponižen si

******************************************
За бојну, да мало сеире. :namcor:
Није задатак S300/400 да брани сам себе, него да обара непријатељску авијацију и слично различитог типа. Њихова заштита је задатак Панцира и других противваздухопловних оруђа. Уколико је ово тачно, нешто дебело шкрипи у руском одбрамбеном систему, али, надам се да ће, као и до сада, извући поуке и наћи одговарајући одговор, а пре свега уништење непријатељских лансера и њихових места борбеног дејства и складиштења.
 
Poslednja izmena od moderatora:
"Опаска"?! То је на српском кад нешто опашеш, рецимо око појаса. Ако си мислио на реч примедба онда је то друго питање. Јеси ли ти српски аутошовоиниста или усташки?
То онима који су одрасли у западним крајевима никада не бих пребацио али теби хоћу јер су те учитељи наставници и професори другачије учили а ти подлегао нечем неприхватљивом - промени матерњег језика.

Рекох и не порекох.
Odgovor tebi bio je namenjen onim Bas kao imperijalisti Ameru, tek sam sada uocio gresku. Srpski ti i nije na nivou ako mislis da su opaska i primedba isto.
 
Kao sto ne poznajes istoriju tako ne poznajes srpski jezik. opaziti, opaska. Pronadji kada je ziveo Dzingis a kada su Rusi ukinuli Srednjeazijske kanate i porobili kavkaske narode, sirili se na istok u istom razdoblju kad i Amerikanci na zapad.

Да, постоје речи у српском језику опазити и опажати али изведено из тога, у српском, би било "запажање" и "запазити". Дај ми пример из српске литературе да је неки признати српски писац употребио ту реч, "опаска". Из усташке не треба, има их на милионе.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top